Şimdi Ara

Oğuz Atay -Tutunamayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beni kötü yetiştirdiler. Annemde, babamda bana gerekli eğitimi vermediler. Yaşamak için demek istiyorum. Bana yaşamasını öğretmediler. Daha doğrusu bana her şeyin öğrenilerek yaşanacağını öğrettiler. Yaşanırken öğrenileceğini öğretmediler. Bende kolayca razı oldum bana öğretilen bu yanlışlara. İnsan, kendi bulurmuş doğru yolu. Ben bulamazdım. Bana, başkalarına gösterdikleri basmakalıp yolları öğrettiler. Başka türlü bir itinayla tutmalıydılar beni. Daha fazla değil, farklı. Normal bir insan olmaya zorladılar, bana boş yere vakit kaybettirdiler. Olmayınca da anormal dediler

Bu kitabın kaçıncı sayfasında öğrenirsem direk alıcam tehlikeli oyuınları bitircem az kaldı

• Bana pek ilgi çelici gelmedi bu kitap.
  • Poyraz Karayel de mi duydun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kitapta zaten bunu katlayan diyaloglar var.Tehlikeli Oyunlar çok sıkıcı.Ama Tutunamayanlar ve Korkuyu Beklerken efsaneler efsanesi.
    Tutunamayanlar zaten Saatleri Ayarlama Enstitüsü ve Kara Kitapla beraber roman edebiyatımızın zirvesidir.Yani kesin okunmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Natsu_41

Poyraz Karayel de mi duydun?

evet poyraz karayel en sevdiğim dizi merak ettim tehlikeli oyuınalır aldım hoşuma giiti okudum ama tutunamaylar çok güzel onu alıcam

NOT: kitap okumayı sevmeyen biriydim ama oğuz atay kendini bana çektirdi :D

zaten 13 bölümde merak ettim alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: güzelfatsam

Bu kitapta zaten bunu katlayan diyaloglar var.Tehlikeli Oyunlar çok sıkıcı.Ama Tutunamayanlar ve Korkuyu Beklerken efsaneler efsanesi.
    Tutunamayanlar zaten Saatleri Ayarlama Enstitüsü ve Kara Kitapla beraber roman edebiyatımızın zirvesidir.Yani kesin okunmalı.

zaten o yüzden istioyuırm tehlikeli oyunlar okudum içimin geçtiğini söyliyemem ama sevinçle okudumu inkar edemem .
  • İyi bir dizi takip ediyorum kitaptan alıntılar olması çok iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diriliş (Ertuğrul Gazi)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beni kötü yetiştirdiler. Annemde, babamda bana gerekli eğitimi vermediler. Yaşamak için demek istiyorum. Bana yaşamasını öğretmediler. Daha doğrusu bana her şeyin öğrenilerek yaşanacağını öğrettiler. Yaşanırken öğrenileceğini öğretmediler. Bende kolayca razı oldum bana öğretilen bu yanlışlara. İnsan, kendi bulurmuş doğru yolu. Ben bulamazdım. Bana, başkalarına gösterdikleri basmakalıp yolları öğrettiler. Başka türlü bir itinayla tutmalıydılar beni. Daha fazla değil, farklı. Normal bir insan olmaya zorladılar, bana boş yere vakit kaybettirdiler. Olmayınca da anormal dediler

Bukaçıncı sayfada
  • benumadum B kullanıcısına yanıt
    Bu yer galiba sonlardaydı.Uzun zaman oldu kitabı elime almayalı.

Bide bu kitapla birlikte şunu gördüm.Bu kitabı okuyanların yüzde doksanı bu kitabı anlamadılar,anlayamayacaklar da.

Yazar kitabında bu acıklı durumu eleştiriyor.Yani kendine acıma,kendini sevme duygusuna sahip karakterleriyle dalga geçiyor.Ve popüler kültürle dalga geçerek sistem eleştirisi yapıyor.

Ama kitabı okuyanlara bakıyorum yazarın dalgasıyla alıntı yapanmı dersin,Selime ve Turguta sempati besleyenmi dersin,sözlerini dizi filmlere konu yapanlarmı dersin.

Bu kitapın vermek istediğini maalesef bizim milletimiz hiçbir zaman anlayamayacak.En azından popüler kültürün müdavimleri hiçbir zaman.Bu kitap nasıl kaybedenler kulübü mantığına yakıştırılır bende bunu hiçbir zaman anlamayacağım.

Edebiyatımızın en ters anlaşılan kitabı bence bu kitaptır.Bu yazar Ölümün unutturulmak istendiği bir zamanda bize ölümü hatırlattı.O zamanda çok çekti ve çekerek öldü.

Bize Ölümden değilde hayattan bahsederler bu kitabı anlyamayacaklar.

Hiç kimse Bat Dünya Bat!!! Sözünü anlamadı.
    Şimdi onu ağzına dolayanlar hem onun anlatmak istediğini tersten anlatıyorlar hem de onun ekmeğini yiyorlar...

• postmodern tarzda yazılmış kitaplarda merak unsuru çok olmaz söyliyeyim. oğuz atay ulyysses kitabında kullanılan tekniklerle yazdığından çok ağır ve metin kopmalı bölümlere denk gelirsen sıkılabilirsin hiç 20. yüzyıl postmodern tarzı okumadıysan. he illaki okumak istiyorum dersen önce korkuyu beklerken adlı öykü kitabını sonra tutunamayanların hazırlayıcısı olarak tehlikeli oyunları - nedense ben daha çok sevmiştim tutunamayanlardan- okuman daha yararlı olabilir.
  • cemiyette pistim kullanıcısına yanıt
    Benim en sevdiğim eseri de Korkuyu Beklerken.
    Yazar düşüncelerini en yoğun bu eserde vermiş ve özellikle beyaz mantolu adam,korkuyu beklerken ve babama mektup yazarın zirvesidir bana göre.

Zaten tutunamayanların kurgusu yüzünden kitabı okuyanlar çok yanlış okuyorlar.Üstteki mesajda belirtmişim.

• Tutunamayanlar ile Tehlikeli Oyunları satın aldım sınavlardan sonra okuyacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: güzelfatsam

Benim en sevdiğim eseri de Korkuyu Beklerken.
    Yazar düşüncelerini en yoğun bu eserde vermiş ve özellikle beyaz mantolu adam,korkuyu beklerken ve babama mektup yazarın zirvesidir bana göre.

Zaten tutunamayanların kurgusu yüzünden kitabı okuyanlar çok yanlış okuyorlar.Üstteki mesajda belirtmişim.

Gazeteye insanligin ölüm haberini yayimlatiyordu tehlikeli oyunlarda. Ya simdi karpuz cekirdegi dusurdun aklima daha 10dan fazla kitap var elimde okunmamis yarin vizelerim de bitiyor bir daha baslamak farz oldu tutunamayanlara. Bu arada ulyysses kitabini da okumani oneriririm. Bi insan ingiltereden boyle intikam alamazdi sanirim

• Korkuyu beklerkendeki beyaz mantolu adam gerçekten çok güzeldi

• Oyunlarla yaşayanlarda güzel bir eserdi.Tavsiye ederim.
    Yazarın düşünce dünyasını gözler önüne sermiş bir eserdir.Özellikle oyunla gerçeği karıştırdığı sahneler ayrı yardırmışlık içerir.

• tutunamayanlar şu an en sonunda elimde okulda kapanıyor artık okuyacağım başladım hatta şu an o sayfayı bana söylerseniz sevinirim kaçıncı bölüm kaçıncı sayfa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.