Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Oğuz Atay Okumaya 'Tehlikeli Oyunlar' Romanıyla Başlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oğuz Atay romanlarına giriş yapmak istiyorum. Şu anda elimde Tehlikeli Oyunlar kitabı var. Ama malum, Tutunamayanlar kitabı daha meşhur. Oğuz Atay'ın genel anlamda, kapalı bir anlatımı olduğu söylenir. Bu açıdan, Tehlikeli oyunlar'la başlangıç yapmak doğru olur mu? Bilgisi olanlar, yardımcı olursa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oğuz Atay Okumaya "Tehlikeli Oyunlar" Romanıyla Başlamak

Oğuz Atay'ın eserleriyle tanışmak istiyorsanız, "Tehlikeli Oyunlar" romanı ideal bir başlangıç noktasıdır. Bu roman, Atay'ın en ünlü ve sevilen eserlerinden biri olarak kabul edilir ve yazarın kendine özgü tarzını ve temalarını yansıtır.

Oğuz Atay Okuma Sırası

"Tehlikeli Oyunlar", Oğuz Atay'ın ilk romanıdır ve kronolojik okuma sırasına göre ilk okunması gereken eseridir. Bu romanı okuduktan sonra, Atay'ın diğer önemli eserlerine geçebilirsiniz, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Tutunamayanlar
    • Bir Bilim Adamının Romanı
    • Korkuyu Beklerken
    • Oyunlarla Yaşayanlar

Neden "Tehlikeli Oyunlar"?

"Tehlikeli Oyunlar" romanı, Atay'ın modern Türk edebiyatına yaptığı önemli katkıyı anlamak için anahtar bir eserdir. Roman, bürokrasi, yalnızlık, varoluşsal kaygı ve iletişimsizliği gibi temaları ele alır. Eserde, C'nin iç dünyası ve dışarıdaki dünya arasındaki çatışma vurgulanır.

Bu romanı okuyarak, Oğuz Atay'ın benzersiz anlatım tarzıyla tanışabilir, karakterlerinin derin psikolojik analizlerini inceleyebilir ve onun toplum ve insan ilişkileri hakkındaki keskin gözlemlerini anlayabilirsiniz.

Sonuç

Oğuz Atay'ın eserlerini keşfetmeye başlamak için "Tehlikeli Oyunlar" romanı mükemmel bir seçimdir. Bu roman, Atay'ın edebiyat anlayışına ve temalarına giriş yapmanızı sağlar ve sizi yazarın diğer başyapıtlarını okumaya teşvik eder.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Oğuz Atay'ın okuduğum ilk kitabı Korkuyu Beklerken idi.Sonra Günlük,Oyunlarla Yaşayanlar ve Eylembilim'i okudum.Sonrasında Tehlikleli Oyunları okudum ve finali Tutunamayanlar ile yaptım.Tehlikeli Oyunlar ve Tutunamayanlar'da aldığım tadı başka hiçbir romanda almadım.
    Oğuz Atay farklı bir çizgide yazmış hayatı boyunca.Dikkat ederseniz bazıları Oğuz Atayı'ı okuyamazken bazıları onun hayranıdır.Galiba ben de bu hayran kitlesindeyim.Tehlikeli Oyunlar ve Tutunamayanlar benim gözümde hayat değiştirebilecek türden romanlardır.Yıllardır ikisini de açıp açıp okuyorum Tehlikeli Oyunlar'dan birkaç alıntı yapmak isterim.
    Bu arada Tehlikeli Oyunlar ile güzel bir başlangıç yapılabilir.Fakat düzgün bir olay örgüsü beklemeyin.Oradan oraya götürür insanı

quote:

"yazalım albayım işte kalem işte ızdırap"

quote:

"eli eli lema şevaktani?"
    demiş -rivayet o ki-, hz. isa çarmıha gerildiğinde.

"bilge, bilge, beni neden bıraktın?"
    diyor, hikmet benol da.

albayım?

quote:

“Kafam cam kırıklarıyla dolu doktor. Bu nedenle beynimin her hareketinde düşüncelerim acıyor, anlıyor musun? Bütün hayatımca bu cam kırıklarını beyin zarımın üzerinde taşımak Ve onları oynatmadan son derece hesaplı düşünmek zorundayım.”

quote:

“darüttalim musikinin ahşap tavanlı köhne odalarında
    geçerken çocukluğum
    münasebetsiz sözler ve muaşeretsiz gürültülerdi duyduğum
    müderrislerin tedrisinde mülayim ve mutatantan
    bir mezahat vardı
    müteselselsel muaaaakırıplar vücudumu muttasıl
    mükerrem sıkardı
    ey valide-yi muhabbet-i merhum-u biçare-yi mukadder-i
    vefat- birenk!
    takey bu hergele-yi mülevves-i münasebetsiz-i
    biar pezevenk?
    gitti valide-yi muhterem
    sinesi zaifti: verem
    dedi hükümet tabibi
    demek kaybettim habibi
    mersiye-yi elem yazdı hikmet bir
    mersiyeyi yaz eyledi bilatebdir
    mücadele-yi nizam-ı içtimaiyeden izzet-i ikbal ile sarfı
    nazar ettim
    aşka gömüldüm gittim
    zira tarz-ı selefe tekaddüm ettim, bir başka lisan tekellüm
    ettim

hikmet-i hudayım itibarım yok
    şan ve şöhrete intizarım yok
    valide sizlere ömür
    kahramanlar ve valideler bir kere ölür.”

quote:

“Kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmiyor.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocb -- 5 Temmuz 2010; 13:32:47 >

• Güzel cevabın için çok sağol OCB
  • Kısmetse Oğuz Atayla bu ay tanışıcam , kitaplarını aldım Korkuyu Beklerken ,Tehlikeli Oyunlar, Tutunamayanlar ben de hangi sırayla okusam diye düşünüyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal1071

Güzel cevabın için çok sağol OCB

Rica ederim.İyi okumalar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.