Şimdi Ara

ohm değeri neyi ifade ediyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evet üstad katılıyorum sana bize detaylı bilgi ve kıyaslama lazımki daha iyi fikir edinebilelim...cowonu degistireceksem alacagım cihaz en az onun kadar kombine olmalı...i river modellerini arastırmaya basladım...sansa bana biraz itici geliyor...
  • Sansa clip daha doğal bir sese sahip ve dengeli. Cowon'da bir miktar ses yapaylığı var. Her ne kadar D2+ ile bu sorun bir miktar giderilmiş olsada, aslında tam istenilen seviyede değil. Aslında sadece müizk dinleyecek birisi için clip daha mantıklı bir seçim olur. Ama kulaklık etkiside mevcut fazlaca. Söyle söylemek daha doğru olur. Daha bir haftadır Audio-technica ATH-CKS70 kullanıyorum. Bass performansı müthiş ama D2 ile çok uyumlu değil, clip ile daha iyi. Keza Vibe ile de daha iyi ses alıyorum. Aynı şekilde ATH-CK7 ile D2 çok iyi uyum içinde. Birazda dengeyi bulma meselesi. Eğer kulaklık bass karakterli ise sansa iyi tercih. Değilse sansa biraz yetersiz kalıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: witness

Şu yüzden diyorum sansa clip in doğal sesi k414p nin güçlü baslarını dengeleyebilir. Eğer çevrende clip-fuze kullanan bir arkadaşın ya da deneyebileceğin bir mağaza varsa kulaklığınla bir deneme sürüşü yap istersen. Eğer not edilebilir bir fark olursa yönelirsin.

Yorumunu görmemişim witness, gerçi önceki mesajımda anlatmak istediğimde buydu zaten. Gerçekten isabetli bir yorum olmuş bence. Ama iriver denemek nasip olmadı henüz. Ama yorumlara bakılırsa, alırsam diğerlerini elden çıkarmak gerekecek gibi sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 3 Temmuz 2009; 23:37:31 >

• witness kardesimin bu konularda cok isabetli tesbitleri var ve benim icin yorumları cok önemli...sansa konusundada kesin kanıya varmadım daha aslında bir player almak gündedmimde yok simdilik ama en kısa zamanda bir sansa denemek istiyorum...aslında kesinlikle denemek istedigim bi kac model var bunlar trekstor wibez,sansa,i river,meiuzu...forumda en cok begenilen playerlar bunlar sanırım...en kısa zamanda denemek istiyorum özellikle k414p ile...
  • teşekkürler.İriver dinlemeni tavsiye ederim.Sansa iriver kadar basslarda iyi değildir cowon d2 kadar değilse.İriverın bass tiz ve mid dengesi çok güzel.Daha detaylı ses veriyor ve daha kaliteli.
  • sansa clip iyi olabilir de 4 gb nasıl yetiyor size
  • Aslında 4 Gb fazlasıyla yeter ama ben yine de arşivimi yanımda taşımayı seviyorum. O nedenle bana da yetmiyor gerçek anlamda. iriver konusunda da alma konusundaki en büyük engelim bu neden. İçime sinecek bir tasarım ve kart desteği olsaydı muhtemelen almış olurdum çoktan. Sansaclip olayı ayrı bir tasarım. Adamların o kadarcık bir şeye büyük bir kapasite sığdırmaları ve uzun batarya süresi sağlamaları olanaklı değil.

quote:

Orjinalden alıntı: müvellidülhumuza

sansa clip iyi olabilir de 4 gb nasıl yetiyor size
  • sansa fuze/clip in basları cowonlar kadar iyi değil demek yerine karakterleri birbirinden farklı desek daha doğru olur. Cowonlar biraz daha koyu karakterli mp3 çalarlar. Sansalar ise daha dengeli daha açık olarak nitelendirilebilir.
    Iriver hiç dinlemediğim için bir fikrim yok. Sansa clip önermemin sebebi çok övülen ses kalitesinin yanında ucuz yollu bir çözüm olması.

Bu arada d2 ile de olsa zaman geçtikçe k414p nin sesine alışacağına inanıyorum. Burn in oldukça birşeylerin değişmesi lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: witness

sansa fuze/clip in basları cowonlar kadar iyi değil demek yerine karakterleri birbirinden farklı desek daha doğru olur. Cowonlar biraz daha koyu karakterli mp3 çalarlar. Sansalar ise daha dengeli daha açık olarak nitelendirilebilir.
    Iriver hiç dinlemediğim için bir fikrim yok. Sansa clip önermemin sebebi çok övülen ses kalitesinin yanında ucuz yollu bir çözüm olması.

Bu arada d2 ile de olsa zaman geçtikçe k414p nin sesine alışacağına inanıyorum. Burn in oldukça birşeylerin değişmesi lazım.

Cowonda bass etkisi daha derin. Bence bass arıyanlar için daha iyi ama şu var ki bass ağırlıklı bir kulaklıkla çok müzik çok boğuluyor. Mesela ep630, keza cx serisi-D2 ortaklığı benim için çok kötü bir sestir. Gerçi burada müzik zevklerinin etkiside fazlaca mevcut. Hani bu konuda ahkam kesmek gibi konuşmak mantıklı olmaz. O nedenle sadece kendi müzik zevkim doğrultusunda yorum yaptığımı belirteyim. Bu olay her ne kadar zamanla burn-in ile bir yere gelsede, ses karakteri hemen hemen aynı. Ama clip'in bass hissinin eksikliği bass ağırlıklı bir kulaklıkla kapatılıyor ve oldukça iyi bir düzeyede geliyor. Clip'in üst frekans başarımı bence cowon'dan daha iyi, ses daha net,daha doğal ve frekans tepkisi daha iyi. Ama şu var mesela Cowon T2 ile karşılaştıracak olursam, T2 en iyisi bunların arasında. Cowon'unda ses karakteri kendi modelleri içinde farklılık göstermekte. Belirli bir süre T2 kullandım, gerçekten ses doğallığı olarak kullandığım diğer cowon modellerinden daha iyiydi, ama şu anda bulmak çok zor. Ama clip dediğin gibi fiyat olarak çok uygun bir seçim diğer alternatiflere göre. D2 tabii ki kötü bir player değil ki bende şu anda kullanmaktayım. Ama iyi ve dengeli bir ses için, iyi ve uygun bir kulaklık gerektiriyor bana göre.

Edit: Kulaklığın omaj değerinden çıkarak konunun geldiği noktada ilginç bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 5 Temmuz 2009; 13:11:43 >

• Bass derinlik olarak d2 daha iyi ise.İriver sansa clipten daha iyi demek doğrudur.Ben cowon d2 nin basslarını sert fazla ve biraz tiz mid kapatıcı uğultu verici buldum irivera göre bazı derin bass sesler de özellikle irivera göre duyulmuyor denebilir.Cowon iyi sesi vardır diye aldım iriverdan daha iyi olabilir diye daha iyi değil fakat pil hafıza kullanışlılık ses kalitesi ve fiyatı ile bence çok iyi bir mp3 player.
  • gecen pazartesiden beri yaklasık 6 gün oldu 55 saat kadar burnden sonra seste %15 kadar acılma olduki sesin tadı tuzu yerine geldi diyebilirim k414p ile...ve teknik olarak tam ne yaptıgımı bilmesemde cowon un ekolayzer filtresiyle oynayıp bazı frekansları kısıp bazılarını yükselttim ve sonuc tam istedigim seviyeye geldi...tiz sesler neredeyse k324 p ile aynı su anda basslar cok derin ve saglam vuruyor...midlerde pek degisen bisey yok vokaller cok iyiydi zaten...simdilik gelismeler bunlar...salı günü inceleme konusu acacagım yogunum bu ara...hem burda bunları konusmak alakasız oluyor:)
  • @batman19 cx 300 II yazıyor imzanda ses kalitesi nasıl?
  • konu nereden nereye gitmiş?
  • ohm değeriyle ilgili söylenebilecekler tükenmiştir diye düşünüyorum
  • kardesim incelemem var forumda bi göz at istersen... http://forum.donanimhaber.com/m_31314434/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: batman19

kardesim incelemem var forumda bi göz at istersen... http://forum.donanimhaber.com/m_31314434/tm.htm

Teşekkür ederim kardeşim görmemiştim incelemeni. Gerçekten çok güzel bir karşılaştırma olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.