Şimdi Ara

ohm değeri neyi ifade ediyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kulaklıklardaki ohm değeri neyi ifade ediyor ?

alçak olması mı yüksek olması mı iyidir?

mp3 çaların bataryasının harcanmasına etkisi olur mu ?

Teşekkürler

• Ohm, empedans yani özdirenci ifade eder. Yüksek ohm daha yüksek mw çıkış gücüne ihtiyaç duyar. Yani aynı kaynağa bağladığınızda yüksek ohm lu kulaklığın sesi, düşük ohm luya göre daha az çıkar (sürücüler aynı verimlilikteyse). Yüksek ohm lu kulaklıklar aletlerin yarattığı dip sesler, parazitlere karşı daha az hassastır. Amfi ile beslemeye daha uygundurlar. Bu yüzden üst seviye kulaklıklar genelde yüksek ohm değerlerinde çalışır. Ama bu olmazsa olmaz bir durum değil. Düşük ohm değerine sahip çok üst seviye kulaklıklar da var. Yani üreticinin stratejisine göre değişen bir durum. Nasıl bu kadar farklı dizaynlardan benzer kalite alabiliyorlar o kadarını bilemiyorum. Elektronikçi bir arkadaş daha doğru açıklama yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Ohm, empedans yani özdirenci ifade eder. Yüksek ohm daha yüksek mw çıkış gücüne ihtiyaç duyar. Yani aynı kaynağa bağladığınızda yüksek ohm lu kulaklığın sesi, düşük ohm luya göre daha az çıkar (sürücüler aynı verimlilikteyse). Yüksek ohm lu kulaklıklar aletlerin yarattığı dip sesler, parazitlere karşı daha az hassastır. Amfi ile beslemeye daha uygundurlar. Bu yüzden üst seviye kulaklıklar genelde yüksek ohm değerlerinde çalışır. Ama bu olmazsa olmaz bir durum değil. Düşük ohm değerine sahip çok üst seviye kulaklıklar da var. Yani üreticinin stratejisine göre değişen bir durum. Nasıl bu kadar farklı dizaynlardan benzer kalite alabiliyorlar o kadarını bilemiyorum. Elektronikçi bir arkadaş daha doğru açıklama yapabilir.
    Ulyses çok güzel anlatmış herşeyi.
    Yukarıda belirtildiği gibi ohm değeri yüksek kulaklık daha iyi ses verir diye düşünmemek lazım. Misal gradoların yüzlerce dolarlık kulaklık modelleri bile 32 ohm empedans değerine sahiptir ve saygı duyulan modeller üretir. Bunun yanında ulyses in de dediği gibi biraz nazlıdırlar, hertürlü kaynak gürültüsünü duyarsınız. Bu yüzden rafine ses veren sağlam bir alt yapınızın olması gerekir. Ama hertürlü modeli mp3 çalarlarla bile sürülebilir. Gerçi tam performans için muhakkak amfi gereklidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: witness

Ulyses çok güzel anlatmış herşeyi.
    Yukarıda belirtildiği gibi ohm değeri yüksek kulaklık daha iyi ses verir diye düşünmemek lazım. Misal gradoların yüzlerce dolarlık kulaklık modelleri bile 32 ohm empedans değerine sahiptir ve saygı duyulan modeller üretir. Bunun yanında ulyses in de dediği gibi biraz nazlıdırlar, hertürlü kaynak gürültüsünü duyarsınız. Bu yüzden rafine ses veren sağlam bir alt yapınızın olması gerekir. Ama hertürlü modeli mp3 çalarlarla bile sürülebilir. Gerçi tam performans için muhakkak amfi gereklidir.

Alıntıları Göster
    Kulaklıktaki omaj değerleri firmaların tasarım yapıları ile daha bağlantılı bir durumdur. Bu durumu şu şekilde açıklamak bence daha doğru olur. Bir adet ses kaynağı (mp3 player), bir adette sesi dışarıya veren bir kısım (kulaklık) mevcut. Mp3 player'lar genelde belirli bir çıkış seviyelerine sahiptir. Bu değer diyelim ki 16 ohm. Düğer tüm faktörlerin aynı olduğunu düşünürsen, 16 ohmluk bir kulaklık 32 ohmluk bir kulaklığa göre daha fazla ses verir. Neden? Günümüzde kullanılan bir çok kulaklık bobin, mıknatıs ve diyafram'dan oluşmaktadır ve ses bu bobin kaynaklı oluşan manyetik alan yardımıyla diyaframın titremesi ile oluşur. Elektrik kanunları gereği direnç yükseldikçe, akım düşer. Ve akım düştükçe diyafram daha az titreme gösterir. Ses düşmesini bu şekilde açıklayabiliriz düz bir mantık ile. Ama buradaki esas nokta kulaklığın yapısal mühendislik tasarımıdır. Yani 32 ohmluk bir kulaklık 16 ohmluk bir kulaklıktan daha fazla db olarak ses verebilir. Çünkü burada diyaframın yapısı, malzemesi, yerleşim düzeni, verimlilik, tasarım gibi bir çok diğer etkili faktör var. Ohm değerinin ses kalitesine etkisi olması gerektiği düşüncesi doğrudur. Burada önemli nokta, eğer yüksek ve kaliteli ses istiyorsan, omaj değeri yüksek ama aynı zamanda db değeri yüksek kulaklık almandır. Ses yüksekliği için db değerini baz alman daha doğru olur. Birde tabii ki kullandığın ses kaynağının besleme gücü var. Ki bir çok firma mp3 player tasarımını yaparken yaygın kullanılan kulaklık tasarımlarına uygun şekilde çıkış güçlerini tasarlarlar. Bu nedenle belirli bir sınırın üstünde omaj değerine sahip kulaklık almazsan, bir sorun olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: thetrooper00

Kulaklıktaki omaj değerleri firmaların tasarım yapıları ile daha bağlantılı bir durumdur. Bu durumu şu şekilde açıklamak bence daha doğru olur. Bir adet ses kaynağı (mp3 player), bir adette sesi dışarıya veren bir kısım (kulaklık) mevcut. Mp3 player'lar genelde belirli bir çıkış seviyelerine sahiptir. Bu değer diyelim ki 16 ohm. Düğer tüm faktörlerin aynı olduğunu düşünürsen, 16 ohmluk bir kulaklık 32 ohmluk bir kulaklığa göre daha fazla ses verir. Neden? Günümüzde kullanılan bir çok kulaklık bobin, mıknatıs ve diyafram'dan oluşmaktadır ve ses bu bobin kaynaklı oluşan manyetik alan yardımıyla diyaframın titremesi ile oluşur. Elektrik kanunları gereği direnç yükseldikçe, akım düşer. Ve akım düştükçe diyafram daha az titreme gösterir. Ses düşmesini bu şekilde açıklayabiliriz düz bir mantık ile. Ama buradaki esas nokta kulaklığın yapısal mühendislik tasarımıdır. Yani 32 ohmluk bir kulaklık 16 ohmluk bir kulaklıktan daha fazla db olarak ses verebilir. Çünkü burada diyaframın yapısı, malzemesi, yerleşim düzeni, verimlilik, tasarım gibi bir çok diğer etkili faktör var. Ohm değerinin ses kalitesine etkisi olması gerektiği düşüncesi doğrudur. Burada önemli nokta, eğer yüksek ve kaliteli ses istiyorsan, omaj değeri yüksek ama aynı zamanda db değeri yüksek kulaklık almandır. Ses yüksekliği için db değerini baz alman daha doğru olur. Birde tabii ki kullandığın ses kaynağının besleme gücü var. Ki bir çok firma mp3 player tasarımını yaparken yaygın kullanılan kulaklık tasarımlarına uygun şekilde çıkış güçlerini tasarlarlar. Bu nedenle belirli bir sınırın üstünde omaj değerine sahip kulaklık almazsan, bir sorun olmaz.

Alıntıları Göster
    Mesela ben iPhone veya Sony A818 veya Sansa Clip ile problemsiz olarak 80 Ohm'luk kulaklığımı dinleyebiliyorum. Sadece normal 16lık kulaklığa göre sesini daha çok açmam gerekiyor.

Fakat kulaklığımın potansiyeli aslında çok daha yüksek olduğundan, potansiyeli yeterince kullanamıyorum. Amfiye bağlayında potansiyelinin farkına varabiliyorum. Fakat 16lık kulaklığım normal seviyede bir kulaklık olduğundan amfiye bağlasam da birşey değişmiyor.

Yani önemli olan değerlerden çok aldığınız kulaklığın potansiyeli ve kalitesi..

• quote:

Orijinalden alıntı: H.

Mesela ben iPhone veya Sony A818 veya Sansa Clip ile problemsiz olarak 80 Ohm'luk kulaklığımı dinleyebiliyorum. Sadece normal 16lık kulaklığa göre sesini daha çok açmam gerekiyor.

Fakat kulaklığımın potansiyeli aslında çok daha yüksek olduğundan, potansiyeli yeterince kullanamıyorum. Amfiye bağlayında potansiyelinin farkına varabiliyorum. Fakat 16lık kulaklığım normal seviyede bir kulaklık olduğundan amfiye bağlasam da birşey değişmiyor.

Yani önemli olan değerlerden çok aldığınız kulaklığın potansiyeli ve kalitesi..

Alıntıları Göster
    ipod touch + portapro'ya amfi önerir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: QuanoM

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: QuanoM

Gerek yok. Rahat rahat sürer touch portaproyu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    peki sansa clıp sürermi portaproyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: king size

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Fakir_çocuk

Fazlasıyla.

Şu ana kadar cowon, samsund yp serileri, sansa ile standart kulaklıkların hiçbirisinde sürme problemim olmadı. Koss serileri, yuin, sennheiser v.b sorunsuz kullandım ve ses seviyeleri oldukça yüksek sayılabilecek derecelerdeydi. Ki ipod kullanmadım onunda kaldırmayacağını sanmam. 60 ohm değeri öyle abartılacak derecede yüksek bir değer değil kulaklıklar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 30 Haziran 2009; 19:49:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thetrooper00

quote:

Orjinalden alıntı: Fakir_çocuk

Fazlasıyla.

Şu ana kadar cowon, samsund yp serileri, sansa ile standart kulaklıkların hiçbirisinde sürme problemim olmadı. Koss serileri, yuin, sennheiser v.b sorunsuz kullandım ve ses seviyeleri oldukça yüksek sayılabilecek derecelerdeydi. Ki ipod kullanmadım onunda kaldırmayacağını sanmam. 60 ohm değeri öyle abartılacak derecede yüksek bir değer değil kulaklıklar için.

Alıntıları Göster
    @thetrooper00 ın dediği gibi portaproyu sürmek öyle zor değil.
    Ben cowon g3 ile bile sorunsuz sürüyordum.Zaten adında anlaşılacağı gibi taşınabilir bir model portapro. 60 ohm empedans değerini kafaya takmaya gerek yok,sürücülerinin çapı küçük olduğu için ses çıkışı ziyadesiyle yerinde.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ULYSES

quote:

Sormamın nedeni 32 Ohm (ipod touch) - 60 Ohm (portapro) farkı olmasındandı. Pek anlamıyorum.

Cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuanoM -- 1 Temmuz 2009; 0:32:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QuanoM

quote:

Orjinalden alıntı: ULYSES

quote:

Sormamın nedeni 32 Ohm (ipod touch) - 60 Ohm (portapro) farkı olmasındandı. Pek anlamıyorum.

Cevap için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    bende cowon d2+ ile yeni aldıgım akg k414p yi kullanıyorum bu aralar...ses yüksekligi bakımından hicbir sorun yok...cowon 16 ohm cıkısa k314p 32 lik ohm degerine sahip...aslında sürülebilirlik adına bir sorun yok hatta sesi cx300 II ve akg k324p den daha cok cıkıyor amaa anlamadıgım ses biraz koyu kıvamda yani sanki yumusamaya ihtiyacı var...üstadların söylediklerini ilgiyle okudum ama ben yinede kafa üstü kulaklıklardan tam performans almak icin amfi lazım diye düşünüyorum...en azından sesi yükseltmese bile belki ses tonlamasında bir iyilesme olurki ben su an hala denem asamasındayım aslında kesin bisey söylemek imkansız...burn in yapıyorum bu ara zamanla acılır belki ses...ama sunu söyleyim ses seviyesi cok yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 1 Temmuz 2009; 23:53:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

bende cowon d2+ ile yeni aldıgım akg k414p yi kullanıyorum bu aralar...ses yüksekligi bakımından hicbir sorun yok...cowon 16 ohm cıkısa k314p 32 lik ohm degerine sahip...aslında sürülebilirlik adına bir sorun yok hatta sesi cx300 II ve akg k324p den daha cok cıkıyor amaa anlamadıgım ses biraz koyu kıvamda yani sanki yumusamaya ihtiyacı var...üstadların söylediklerini ilgiyle okudum ama ben yinede kafa üstü kulaklıklardan tam performans almak icin amfi lazım diye düşünüyorum...en azından sesi yükseltmese bile belki ses tonlamasında bir iyilesme olurki ben su an hala denem asamasındayım aslında kesin bisey söylemek imkansız...burn in yapıyorum bu ara zamanla acılır belki ses...ama sunu söyleyim ses seviyesi cok yüksek

Alıntıları Göster
    Akg k414p nin biraz bas ağırlıklı bir kulaklık olduğunu biliyorum. D2 nin karakteriyle birleşince canını sıkıyor olabilir. Dediğim gibi ilacı sansa clip onun

• quote:

Alıntıları Göster
    Cowon d 2 iriver gibi yumuşak bir sese sahip değil sert basslar ve mid sesi olan bir mp3 player.Player sesi etkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighteen -- 2 Temmuz 2009; 0:16:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nighteen

Cowon d 2 iriver gibi yumuşak bir sese sahip değil sert basslar ve mid sesi olan bir mp3 player.Player sesi etkiler.

Alıntıları Göster
    Cowon d2'nin övüldüğü kadar iyi bir player olmadığını (ses kalitesi bakımından, diğer özelliklerine lafım yok) düşünüyorum. Ses şiddeti çok fazla gerçekten ama bence kaliteli bir ses vermiyor. Tabii zevk meselesi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Klee -- 2 Temmuz 2009; 0:29:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Cowon d2'nin övüldüğü kadar iyi bir player olmadığını (ses kalitesi bakımından, diğer özelliklerine lafım yok) düşünüyorum. Ses şiddeti çok fazla gerçekten ama bence kaliteli bir ses vermiyor. Tabii zevk meselesi bu

Alıntıları Göster
    witness bana aldıracaksın ille sansa clip i :)
  • quote:

witness bana aldıracaksın ille sansa clip i :)

Alıntıları Göster

Şu yüzden diyorum sansa clip in doğal sesi k414p nin güçlü baslarını dengeleyebilir. Eğer çevrende clip-fuze kullanan bir arkadaşın ya da deneyebileceğin bir mağaza varsa kulaklığınla bir deneme sürüşü yap istersen. Eğer not edilebilir bir fark olursa yönelirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: witness

Şu yüzden diyorum sansa clip in doğal sesi k414p nin güçlü baslarını dengeleyebilir. Eğer çevrende clip-fuze kullanan bir arkadaşın ya da deneyebileceğin bir mağaza varsa kulaklığınla bir deneme sürüşü yap istersen. Eğer not edilebilir bir fark olursa yönelirsin.

Alıntıları Göster
    son ses beni tatmin edermi acaba...tamam bu sansa fuze aklıma yattı ama...mesela sansanın son sesi cowonun kac degerine esit? birde kulaklık acılmaya basladı...o ilk zamandaki sert basslar derinlesmeye ve tiz seslerde acılmaya basladı biraz...

• quote:

son ses beni tatmin edermi acaba...tamam bu sansa fuze aklıma yattı ama...mesela sansanın son sesi cowonun kac degerine esit? birde kulaklık acılmaya basladı...o ilk zamandaki sert basslar derinlesmeye ve tiz seslerde acılmaya basladı biraz...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: batman19

acaba i river a mı yönelsem..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: batman19

acaba i river a mı yönelsem..

Alıntıları Göster
    İriver almanı tavsiye ederim.İmp 700 diskmanim var şu ana kadar çoğu şarkıda duymadığım bass sesleri duymamı sağlıyor sparkplug ile aynı şarkıyı d 2 de ya da başka bir kaynaktan dinliyorum o bassları alamıyorum.Yeni seriler hakkında pek olumlu şeyler söylenmiyor ama clix oldukça iyi ses kalitesine sahip deniyor.İriver la müzik başka.Sansa da iyi bir player olabilir denemedim ama bir arkadaşımda var yeni aldı denersem farkını söylerim.Sansanın marka ve kalitesi açıısından iriverla yarışabileceğini sanmıyorum.İyi bir marka olabilir ama iriver kadar iyi olacağını sanmıyorum.Bir de d 2 ve sansa kullanan arkadaşlar ses olarak ne tarz bir farkı var anlatırlarsa çok iyi olacak.Teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.