Şimdi Ara

Kulaklık Özelliklerinde Yazan Frekans aralığı Neyi İfade Ediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
41.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kulaklık almayı üdşünüyorum da kulaklık özelliklerinde Frekans aralığı diye birşey var bu nedir ne işe yarar?

Örneğin : SENNHEISER HD 205 te Frekans aralığı: 14.....20000 Hz iken Sennheiser HD415 te Frekans aralığı: 18.....19000 Hz

Nedir yani bu ? Açıklarsanız sevinirim? Saygılar ...

• Kulakligin caldigi frekans araligini gosteriyor neyi gosterecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Kulakligin caldigi frekans araligini gosteriyor neyi gosterecek

Nasıl yani ? Dostum bilmiyorum neden gülüyorsun çaldığı frekans aralığı nasıl oluyor ? Ne demek işte ? O aralık fazla olunca ne oluyor az olunca ne oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Kulakligin caldigi frekans araligini gosteriyor neyi gosterecek

Nasıl yani ? Dostum bilmiyorum neden gülüyorsun çaldığı frekans aralığı nasıl oluyor ? Ne demek işte ? O aralık fazla olunca ne oluyor az olunca ne oluyor ?

Ben biraz da olsa bilginiz vardir diye dusunmustum, kusura bakmayin.
    Ses dalgalarinin titreme seysi bu frekans olayi.
    Dusuk frekanslar daha yavas titresir, bunlar bass seslerdir
    Yuksek frekanslar da daha hizli titresir, bunlar da tiz seslerdir.
    Teknik olarak aralik ne kadar genisse, kulaklik o kadar cok fazla sesi size verebilir. Fakta insan kulaginin duyabildigi bi aralik vardir, bu araliktan sonrasini ve oncesini insan kulagi duyamaz. Araligin daha genis olmasinin pek bi etkisi yoktur yani. Ama cok dusuk bass frekanslari vermesi, basslari gucluymus gibi algilamani saglayabilir. Emin degilim ama oyle dusunuyorum..
    Sonuc olarak sana tavsiyem, eger kulaklik alacaksan netten incelemelerine bakip al. Burdaki veriler bisey ifade etmiyorlar cunku

• Frekans aralığı nekadar fazla ise kulaklık okadar kalitelidir.

HZ ve KHZ alçak ve düşük frekans değerlerini belirler. Belli bir değerden sonrasını kulak hissetmez zaten.

6hz olan bir kulaklık 14hz olandan daha dolgun ve derinden bass verecektir. khz de nekadar yüksekse ses netliği okadar artacaktır. Tabi kullanılan malezemin de kalitesi çok önemli.

Yani, müzikteki alçak ve yüksek frekansları daha iyi duyurabilir anlamına geliyor. Frekans aralığı iişte daha nasıl anlatayım
  • Anladım arkadaşlar teşekkürler.

Anladığım şey şu oldu frekans aralığı ne kadar yüksekse ses kalitesi basslar tizler o kadar daha fazla geliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Anladım arkadaşlar teşekkürler.

Anladığım şey şu oldu frekans aralığı ne kadar yüksekse ses kalitesi basslar tizler o kadar daha fazla geliyor ?

Daha fazla denemez aslinda. Daha cok hissedilir diyelim. Oda kesin bisey degil, oyle olmali diye dusunuyorum.
    Kulaklik bolumune konu acarsan, cok daha bilgili arkadaslar var orda. Onlar sana daha iyi aciklayacaklardir. Bizim elimizden gelen bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ohm değeri neyi ifade ediyor ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 8 - 27.000 Hz frekans aralığı yani, 14 - 26.000 Hz olan kulakloktan daha mı iyidir?

o zaman

www.hepsiburada.com
    Sennheiser HD 559 Kulak Çevreleyen High End Kulaklık Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/sennheiser-hd-559-kulak-cevreleyen-high-end-kulaklik-p-HBV000003GAOD

ile

www.hepsiburada.com
    Philips SHL3265BK/00 Mikrofonlu Siyah Kulaküstü Kulaklık Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/philips-shl3265bk-00-mikrofonlu-siyah-kulakustu-kulaklik-p-BD803387

arasındaki fiyat farkı neden kaynaklanıyor?

• DOSTUM , cevaplayanlar patlamış , ben devam edeyim ....

bu ikisi arasında KALİTE farkı vardır... Sennh . marka alırsın yıllarca kullanırsın
    phill alırsın 1-2 yıl sonra telleri kopar...

Seste kalite var mıdır elbet vardır ...
    Sony 20-20000 ile phil 14-23500 hangisini tercih edersin dersen ben Sony alırım ...hani derler uzunluğu değil kullanması önemli olan...
    + herşey frekans değil farklı ölçümlerde var
  • Hiç bir kulaklık kağıt üzerinde söz verdiği frekansları vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşver farkı anlayamıcaksın zaten, bari senn al da kaliteli olur.
  • 23500 hz i duyabiliyor muyuz ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.