Şimdi Ara

leblebi sivilce yaparmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çok merak ettım bizim buranın leblebisi meşhurda o açıdan soruyorum
    ben kütahya Tavşanlılıyım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Leblebi Sivilce Yapar mı?

Leblebi, Orta Doğu ve Akdeniz bölgesinde popüler bir atıştırmalıktır ve nohut familyasına aittir. Pek çok insan, leblebinin sivilce oluşumuna neden olup olmayacağını merak eder. Cevap karmaşıktır ve birkaç faktöre bağlıdır.

Leblebinin Sivilce Oluşumuna Katkıları

• Yüksek Glisemik İndeks: Beyaz leblebi, nispeten yüksek bir glisemik indekse sahiptir, yani kan şekeri seviyelerinde hızlı bir artışa neden olabilir. Bazı çalışmalar, yüksek glisemik indeksli yiyeceklerin sivilce oluşumuna katkıda bulunabileceğini göstermiştir.
    • Fitik Asit: Hem beyaz hem de sarı leblebi, fitik asit içerir. Fitik asit, vücudun çinkoyu emmesini engelleyebilir. Çinko ise sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olan bir mineraldir.

Leblebinin Sivilce Oluşumuna Katkıları Olmayabilir

• Düşük İnsülin İndeksi: Sarı leblebi, beyaz leblebiye göre daha düşük bir glisemik indekse sahiptir. Ayrıca, sarı leblebi daha yüksek lif içeriğine sahiptir, bu da kan şekeri seviyelerindeki artışları yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
    • Antioksidanlar: Leblebi, antioksidanlar içerir ve bu antioksidanlar sivilce oluşumuna neden olan iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.

Sonuç

Leblebinin sivilce oluşumuna katkıda bulunup bulunmadığı sorusunun net bir cevabı yoktur. Yüksek glisemik indekse sahip beyaz leblebi sivilceye yatkın kişilerde sivilce oluşumuna katkıda bulunabilirken, daha düşük glisemik indekse ve daha yüksek lif içeriğine sahip olan sarı leblebi muhtemelen sivilce oluşumuna neden olmaz.

Leblebi tükettikten sonra sivilcede artış fark edersen, tüketimini sınırlandırmayı düşünmelisin. Ayrıca, sivilce oluşumunu kontrol etmek için sağlıklı bir diyet uygulamak, bol su içmek ve düzenli olarak spor yapmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiç duymadım ve sanmıyorumda zira leblebi pek yağ ihtiva etmez fakat çekirdek yapıyor mesela....ha bir husuda belirteyim leblebi yedikten sonra kesinlikle su için
  • sivilce yapmaz GAZ yapar
  • bol bol soda içip osurursan geçer kanaatimce
  • quote:

Orjinalden alıntı: mulkiyeli

ha bir husuda belirteyim leblebi yedikten sonra kesinlikle su için

Acaba neden?
  • offf offf nedir bu sivilcelerde çektiğim bi geçmedi gitti ama geçiyor sadece izler kaldı o izlerde geçse çok yakışıklı olcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: NuriAlcho

bol bol soda içip osurursan geçer kanaatimce

hehe
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara Kafa Yaparmı
    12 yıl önce açıldı
    Protein tozu ishal yaptı ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende biraz büyük cıkmaya basladı hemen antibiyotık + ilaç vs ama kalmadı artık yazdan kalma 2 -3 iz var ama onlarda geçiyor yawas yawas
  • quote:

Orjinalden alıntı: playground

quote:

Acaba neden?

ossurunca tozutmasın diye
  • Bu sivilce denen melek ne yaparsan yap cıkar
  • Sivilce yapmaz, ama kabız yapar.Bence svilceden daha kötü.

• valla bırak leblebiyi.. yiyeceklerin sivilceyle alakası kanıtlanamamış.. ben çekirdekten bile şüpheleniyorum
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: playground

quote:

Acaba neden?

ossurunca tozutmasın diye

Öyle bi ciddi yazmışsın ki başta, önemli bir gerçekten bahsediyorsun sandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playground -- 11 Kasım 2005, 0:46:24 >

• Sinop'ta ilk okula giderken arkadaşla hergün leblebi tozu alırdık sonrasında değişik bi kaşığımı tam hatırlayamıyorum işte o aletle ağzımıza toz beyaz cekermiş gibi yutardık tozları.vay be kaç sene sonra ilk deha hatırladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.