Şimdi Ara

OIS arttırmanın herhangi bir yolu var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar tripod kullanımından ziyade başka bir şekilde (Program vs.) OIS arttırmanın bir yolu var mıdır?

• Harrow35 kullanıcısına yanıt
    Zaten cihazlarımız içindeki servolar izin verdiği kadar kullanıyo tripod tarzı dersen bar ama önada tel takılır mı bilinmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: expiremeTR

Zaten cihazlarımız içindeki servolar izin verdiği kadar kullanıyo tripod tarzı dersen bar ama önada tel takılır mı bilinmez

Hocam OIS'i asıl belirleyen şey kafamı takılmış durumda malum 930'un kameradaki başarısı ortada 1520 ondan 2 tık geri kalıyor.
    Win 10 ile Digital IS geliyor ikisini beraber kullanınca çok güzel şeyler ortaya çıkacaktır ana konuda paylaşmıştım bakın isterseniz

Valla benim bildiğim 1520 ile o derece bir farkı yok hatta videoda 1520 nin daha iyi çektiğini söyleyenler var

• quote:

Orijinalden alıntı: Harrow35

quote:

Orijinalden alıntı: expiremeTR

Hocam OIS'i asıl belirleyen şey kafamı takılmış durumda malum 930'un kameradaki başarısı ortada 1520 ondan 2 tık geri kalıyor.

1520 ile 930 tamamen aynı kamera sensörü ve lensi var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera konusunda L1520 ve 930 aynı diye biliyorum ben 930 sonra çıktığı için testlerde tercih ediliyor bunun dışında yazdığın şeyler pek mümkün değil gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Kamera konusunda L1520 ve 930 aynı diye biliyorum ben 930 sonra çıktığı için testlerde tercih ediliyor bunun dışında yazdığın şeyler pek mümkün değil gibi.

Mümkün hocam kamera algoritmasında bir sıkıntı var sanırım 1520'nin netlik açısından pek tatminkar değil 930 ile karşılaştırdığımda aynı kareyi arkadaşım çok daha iyi çekiyor aynı özellikler ile iso, auto focus, pozlama vs.
    Ben Ois arttırma konusu için yazmıştım mümkün değildir diye tabi teknik olarak bilgim yok bu konuda, Bunun dışında çektiğiniz fotoğraflara monitör, tv gibi ekranlardan'mı baktın yoksa telefon ekranından'mı her ne kadar donanım ve özellik aynı olsada her telefon aynı olacak diye bir durum söz konusu olmayabilir L930 daha verimli kullanıyor sanırım senin cihazından kamera uygulamasını.
  • quote:

quote:

Kamera konusunda L1520 ve 930 aynı diye biliyorum ben 930 sonra çıktığı için testlerde tercih ediliyor bunun dışında yazdığın şeyler pek mümkün değil gibi.

Mümkün hocam kamera algoritmasında bir sıkıntı var sanırım 1520'nin netlik açısından pek tatminkar değil 930 ile karşılaştırdığımda aynı kareyi arkadaşım çok daha iyi çekiyor aynı özellikler ile iso, auto focus, pozlama vs.

Lumia 1520 ile çektim. Bence bu fotoğraflar gayet net.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Shinku_

quote:

quote:

Lumia 1520 ile çektim. Bence bu fotoğraflar gayet net.

Flaş ile mi çektiniz hocam? Flaş ile zaten bir sıkıntı yok sıkıntı aynı kareyi hem 930 hemde 1520 ile çektiğinizde belli oluyor bu şekilde anlayamazsınız. Gün ışığında iki cihaz ile aynı kareyi çekmek lazım.

• Hocam yanlış anlamayın, oyle bi hata yapacağınızı sanmıyorum fakat insanlık hali unutabiliriz. Aynı yerin resmini çektikten sonra telefonları yan yana getiripte hangisi daha iyi çekmiş demiyorsunuz değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: jumuu

Hocam yanlış anlamayın, oyle bi hata yapacağınızı sanmıyorum fakat insanlık hali unutabiliriz. Aynı yerin resmini çektikten sonra telefonları yan yana getiripte hangisi daha iyi çekmiş demiyorsunuz değil mi?

Yok hocam tabi ki ppi değeri daha yüksek olduğu için 930 daha iyi sonuç verir o şekil de kıyaslama yapınca biz dng çekip adobe lightroom'da işleyip karşılaştırıyoruz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jumuu

Hocam yanlış anlamayın, oyle bi hata yapacağınızı sanmıyorum fakat insanlık hali unutabiliriz. Aynı yerin resmini çektikten sonra telefonları yan yana getiripte hangisi daha iyi çekmiş demiyorsunuz değil mi?

Yok hocam tabi ki ppi değeri daha yüksek olduğu için 930 daha iyi sonuç verir o şekil de kıyaslama yapınca biz dng çekip adobe lightroom'da işleyip karşılaştırıyoruz.

Sizin kamerada sorun olabilir. DNG olarak çekip lightroom'da inceledim flaşsız fakat titreme bulanıklık yok.
  • Edge hatasından dolayı mesajınızı alıntılıyamıyorum.

Ppi değeri kadar ekran tipide çok fark ettiriyor. 925 kullanıcısıyım, 920 ile aynı yerin aynı anda fotoğrafını çektim. Ekrana bakınca renkler çok farklıydı. 920 ıps,925 amoled kullanıyor. Aynısı 930 ve 1520 içinde geçerli. 1520 ıps, 930 oled ekran kullanıyor. O yüzden sordum hocam, bi anlık dalgınlıkla belki ekrandan karşılaştırmışsınızdır diye.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.