Şimdi Ara

OKB Hastaları Gelsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Takıntılı.Adam

Hocam bence çok geçmeden doktora gidin...

ama bir yandan bunu kararsizligima baglarim.Bakkala girince bunu mu alsam sunu mu alsam diye 10 dk geciyor :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O bence normal.

• Tedavi ve kurtulma konusunda en etkili yöntem sizce hangisi? Özellikle belirsizlik ve bunun yarattığı fobiler, tatmin olamama duygusu gibi sıkıntılar için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne illettir ergenliğimden beri yakamda

zamanında gittiğim psikolog demiştiki ''obsesyon bir deniz dalgasıdır sen bu dalgaya karşı semptom gösteriyorsun yani dalgaya karşı çırpınarka kurtulmaya çalışıyorsun,halbuki dalgaya çırpınacağına ona doğru yüzersen akıp gitmesine izin verirsen rahatlarsın'' demişti bu tavsiyeyi uyguluyorum çok işimi gördü aklıma ne gelirse gelsin takmıyorum, ara sıra boşluğuma geliyor takıyorum bir süre sonra geçip gitmesine izin verince geçiyor

şu videoyuda öneririm çok faydası oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moşer -- 14 Aralık 2019; 19:50:26 >

• Bende OKB hastasıyım Allah belasını versin böyle hastalığın

• "Çok tuaf bir insanım"adlı konuma gelebilirmisiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OKB’nin ilac disinda tedavisi yoktur. ama eger ciddi anlamda OKB hastasiysaniz. oyle kapiyi kontrol etme, simetri, sunu boyle koymassam iki kere dokunmassam kotu seyler olacak gibi hisler cogu kiside mevcut. dusunsel anlamda takintilarin icinde bogulmak cok zor ama.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    İlaçlar ve psikoterapi.

Edit: Birde mutluluk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 14 Aralık 2019; 21:26:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moşer

ne illettir ergenliğimden beri yakamda

zamanında gittiğim psikolog demiştiki ''obsesyon bir deniz dalgasıdır sen bu dalgaya karşı semptom gösteriyorsun yani dalgaya karşı çırpınarka kurtulmaya çalışıyorsun,halbuki dalgaya çırpınacağına ona doğru yüzersen akıp gitmesine izin verirsen rahatlarsın'' demişti bu tavsiyeyi uyguluyorum çok işimi gördü aklıma ne gelirse gelsin takmıyorum, ara sıra boşluğuma geliyor takıyorum bir süre sonra geçip gitmesine izin verince geçiyor

şu videoyuda öneririm çok faydası oldu

Bu videoyu ve benzerlerini çok izledim ama uygulaması çok zor. Beyhan Budak ve Ömer Güçlü gibi. Öğüt veriyor hepsi. Gerçi başka yapacakları birşey de yok uzaktan. Daha çok fobi ve fobiye bağlı kaçınma/ortamdan veya kişiden uzak durma gibi rahatsızlıklardan nasıl kurtulunur peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Aralık 2019; 21:37:4 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    psikolog değilim ama herşey sende bitiyor
  • OKB degilim ancak Pasif agresif kisilik bozuklugum var, 3 sene once teshis konuldu. 2 sene once de kiz arkadasim varken etkileri asiri derecede artmisti. Hayir diyemiyorum, evet diyorum ve dedigim seyi yapmiyorum, bahane uyduruyorum baskalarini sucluyorum. Birileri beni ezmesin diye surekli huyuna gidiyorum ancak icimden ana baci sovuyorum. Eski sevgilimle birlikteyken yaptigi en sacma seye kizmayip tepkimi gostermeyip bir anda patlayip yillarin ofkesini bosalttigim icin korktu benden. ayrildik. ona bu hastaligimi anlatmaya calistim ancak inanmadi ve anlamadi. daha bir cok etkisi var fakat tam aklima oturtamiyorum suan yazabilecek kadar. suanda iyiyim, bir cok insandan uzak duruyorum sadece en yakinlarimla birlikteyim. tanimadigim insanlar ozellikle turklerde karsidaki insani ezme huyu oldugundan muhattap olmamaya calisiyorum cunku karsilik veremedigimden psikolojimi cok kotu etkiliyor. ha cok fazla ustume gelirse birisi en ufak birseyden gercek anlamda cinnet gecirip karsimdakina ciddi zarar verebilirim.

• en çok zaman geçirdiğim şey kapı kitleme ve fişleri prizden çekme.
    herkeste var diyeceksiniz bu ama diğer insnlar şüpheye düşünce bir kere bakar veya kontrol eder biter.

benim 5 dk ya yakın zaman harcadığım oluyor kapının kilitli yada prizin çekili olduğuna.

hatta bazen prizin fotoğrafarını çekiyorum evden çıkarken bakmak için aklıma gelirse diye çektiğimden emin olmak.

• Valla ben de hastalık hastalığı var, başım ağrır kanser teşhisi koyarım iki dakika da google'dan. Okadar hastalık hastasıydım ki bir aralar size anımı anlatayım, iki sene önce başım ağrıyor du hergün devamlı. Ben yine teşhis koydum gittim doktora, doktor ben de tümormu var acaba MR çektirmek istiyorum dedim. O da güldü yok öyle şey olmaz ama içini rahatlatmak için randevu verelim dedi. Haseki hastanesini bilen bilir oraya bir hafta sonra akşam 8 veya 9 tam hatırlamıyorum randevu verdi doktor. Baya kalabalıktı, sonra birde son otobüsü kaçırmıştım hastaneden çıktığım da, UBERE baya para domalmıştım. Doktor baya gülmüştü bana, o günden beri azaldı hastalık hastalığım pek dert etmiyorum şimdi. Hastalık hastalığı berbat birşey ama baş ağrısı da göz problemim yüzündenmiş damla kullandım geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxx -- 14 Aralık 2019; 22:14:21 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.