Şimdi Ara

OKB HASTASIYIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    GALİP DERVİŞİN HASTALIĞI

HER ŞEYİ KAFAYA TAKIYORUM
    PS3 ALDIM GÖRÜLMEYECEK ALT KISMINDA UFACIK BİR ÇİZİK VAR DİYE OYUN OYNAYAMIYORUM
    AKLIMA ÇİZİK GELİYOR DÜŞÜNMEKTEN KAFAYI YİYORUM

LAPTOP UN F1 TUŞU ÇIKTI KLAVYENİN GÖRÜNTÜSÜ BOZULDUĞU İÇİN RAHATSIZ OLUYORUM DURDUK YERE AKLIMA GELİYOR
    SAATLERCE DÜŞÜNÜYORUM

GİYSİ SEÇEMİYORUM HİÇBİR ŞEYİ YAKIŞTIRAMIYORUM

SABAH KOT PANTOLON GİYERKEN ZORLANIYORUM

MOTORSİKLET ALDIM 2.EL MONDİAL 150 SONRA BİNERKEN HEP ÜZERİNDE NASIL DURDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM
    ACABA İNSANLAR NASIL GÖRÜYOR BENİ ÜZERİNDE
    BUNU DÜŞÜNÜRKEN SÜRÜŞE ODAKLANAMIYORUM ZEVK ALAMIYORUM

ARABA ALICAK OLMAMI DÜŞÜNEMİYORUM BİLE
    ACABA HANGİ MODEL O MODELİN HANGİ PAKETİ
    HANGİ JANT
    BU MODEL BANA YAKIŞIYOR MU
    KAFAYI YERİM DÜŞÜNE DÜŞÜNE

ŞUAN BUNU YAZARKEN DVD FİLMLERİMİN SIRASINI DÜŞÜNÜYORUM
    ACABA NASIL GÖZÜKÜYOR
    EKSİK FİLM VARMI
    KAPLARI ESKİRMİ ÇOK AÇIP KAPARSAM
    KABI KIRILIRSA TEKRAR ORJİNAL KABI NEREDEN BULACAM
    KAB BULAMAZSAM O CD Yİ NAPACAM
    NEYİN İÇİNE KOYACAM
    HİÇ GÜZEL DURMAYACAK

ŞİMDİ BEN İZLEDİM FİLMLERİ RAFA DİZİYORUM AMA RAFIN YERİ DOLUNCA NE OLACAK İZLEDİĞİM FİLMLERİ NEREYE KOYACAM

BİSİKLET SÜRÜYORUM
    VİTESİ ATIYORUM 5 E SONRA ACABA VİTES 5 E GEÇMİŞMİDİR DİYE KAFAMI ÇEVİRİP BAKIYORUM
    BAKIYORUM SONRA ZİNCİRİN 4 DİŞLİDE OLDUĞUNU FARK EDİYORUM
    VE ÇOK RAHATSIZ OLUYORUM
    YİNE GÜNÜM ZİNDAN OLUYOR SÜREKLİ BUNU DÜŞÜNÜYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganja77 -- 17 Kasım 2013; 2:39:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tümör

OKB HASTALIĞINI BİLMEYENLER İÇİN
    GALİP DERVİŞİN HASTALIĞI

HER ŞEYİ KAFAYA TAKIYORUM
    PS3 ALDIM GÖRÜLMEYECEK ALT KISMINDA UFACIK BİR ÇİZİK VAR DİYE OYUN OYNAYAMIYORUM
    AKLIMA ÇİZİK GELİYOR DÜŞÜNMEKTEN KAFAYI YİYORUM

LAPTOP UN F1 TUŞU ÇIKTI KLAVYENİN GÖRÜNTÜSÜ BOZULDUĞU İÇİN RAHATSIZ OLUYORUM DURDUK YERE AKLIMA GELİYOR
    SAATLERCE DÜŞÜNÜYORUM

GİYSİ SEÇEMİYORUM HİÇBİR ŞEYİ YAKIŞTIRAMIYORUM

SABAH KOT PANTOLON GİYERKEN ZORLANIYORUM

MOTORSİKLET ALDIM 2.EL MONDİAL 150 SONRA BİNERKEN HEP ÜZERİNDE NASIL DURDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM
    ACABA İNSANLAR NASIL GÖRÜYOR BENİ ÜZERİNDE
    BUNU DÜŞÜNÜRKEN SÜRÜŞE ODAKLANAMIYORUM ZEVK ALAMIYORUM

ARABA ALICAK OLMAMI DÜŞÜNEMİYORUM BİLE
    ACABA HANGİ MODEL O MODELİN HANGİ PAKETİ
    HANGİ JANT
    BU MODEL BANA YAKIŞIYOR MU
    KAFAYI YERİM DÜŞÜNE DÜŞÜNE

ŞUAN BUNU YAZARKEN DVD FİLMLERİMİN SIRASINI DÜŞÜNÜYORUM
    ACABA NASIL GÖZÜKÜYOR
    EKSİK FİLM VARMI
    KAPLARI ESKİRMİ ÇOK AÇIP KAPARSAM
    KABI KIRILIRSA TEKRAR ORJİNAL KABI NEREDEN BULACAM
    KAB BULAMAZSAM O CD Yİ NAPACAM
    NEYİN İÇİNE KOYACAM
    HİÇ GÜZEL DURMAYACAK

ŞİMDİ BEN İZLEDİM FİLMLERİ RAFA DİZİYORUM AMA RAFIN YERİ DOLUNCA NE OLACAK İZLEDİĞİM FİLMLERİ NEREYE KOYACAM

BİSİKLET SÜRÜYORUM
    VİTESİ ATIYORUM 5 E SONRA ACABA VİTES 5 E GEÇMİŞMİDİR DİYE KAFAMI ÇEVİRİP BAKIYORUM
    BAKIYORUM SONRA ZİNCİRİN 4 DİŞLİDE OLDUĞUNU FARK EDİYORUM
    VE ÇOK RAHATSIZ OLUYORUM
    YİNE GÜNÜM ZİNDAN OLUYOR SÜREKLİ BUNU DÜŞÜNÜYORUM

şaka mı lan bu?

• Şaka olan sensin o kadar uzun mesaja gelmiş de alıntı yapmış ilk cevapta bir de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 17 Kasım 2013; 12:20:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş sen kendini deliliğemi vuruyorsun
  • Sende anksiyete bir durum olduğunu düşünmüyorum. OKB takıntı durumudur, sendeki daha çok mala bağlama durumu.
  • Aaa aynıyız seninle
  • Diziyi izlemeyi bırakabilirsin bence. İzledikçe daha çok takar hale gelirsin bende böyle bir durum olmadığı halde arada sırada eğri büğrü duran şeyleri düzeltme gereği duyuyorum . çocukluğundan itibaren böyle değilsen durumun psikolojik arkadaşım takma geçer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • senin okb ileri duzeyde sanırsam, örnekleri çoğaltabilir misin ? Yoksa sadece bu kadar mı ?

• Örnekleri çoğaltabilir misin?

tuvalet veya banyoyla ilgili varmı örnek.. yada mutfak ile ilgili.

Aslında bu zararsız bir hastalık, sadece çok mükemmelliyetçisin.. Her şeyin en ufak detayına kadar önem veriyorsun. Sanıldığı kadar çok kötü bir durum değil. Mesela aklında bir sorun oluşunca kendi içinde mi düşünüyosun yakınlarına da anlatıyomusun?
  • Çağımızın hastalığı, modern dünyanın eksilerinden biri, çok popüler bir hastalık.
  • Öncelikle OKB bir hastalık değildir bunu kabullenmen gerekiyor. Her insanın bir yaşam tarzı, yaşam şekli, düşünce ve yaklaşım tarzı vardır. Ne zaman " Ben buyum " dediğin zaman hiç bir sorunun kalmaz. Ama bu davranışlarını " Hastalık " diye etiketlersen hayattan zevk alamazsın.

Senin olayın " Mükemmelcilik" ten kaynaklanıyor. Özüne dön, kendin ol. Benim bir arkadaşım vardı öğretmen. OKB diye ( insanlara yutturulan ) rahatsızlık vardı onda. Onunki simetri olayıydı. Masasında herşey yerli yerinde ve simetrik bir şekilde olmalıydı. Bir gün bundan sıkıldı ve masayı komple dağıttı. Kendi kendine dedi ki " Bırak dağınık kalsın " ve o gün bugündür o takıntısından kurtuldu. Aklına bile gelmiyor.

Sorun olayları nasıl algıladığınızdır. Senin olayın hastalık değil, mükemmelciliktir. Bunun için bir PSİKOLOĞA gitsen sorunun kökten çözülür zaten. Ben bu nedenden ötürü 2 ay da 3 tane iphone 5 değiştim. Aman işte şurasında nokta kadar çizik var kullanamam, sürekli iphone mi sıfırlıyordum temiz olsun diye. Sanki o zaman daha güzel verim verecekti bana, ışıl ışıl görünmesi lazımdı.

Şimdi ne oldu ? Umrumda değil, önümde 50 Tl lik telefon var, kafama göre takılıyorum. Tekrar ediyorum bu bir hastalık değildir. Bu bir SORUNDUR. Bunu aşacağına inanıyorum. Sen istesen de istemesen de geçecek.

İçsel ruhuna dön, tamamen maddeye odaklanmışsın. Sanki o bahsettiğin şeyler olmasa olmayacak. İnsanlara bu tür davranışların bir " HASTALIK " olduğunu söyleyip kutu kutu ilaçlar içirttiler. Eğer zamanında Bu tür davranışlar " Normal birer süreçtir, hayatınızda değişiklik yaparak bu davranışları değiştirebilirsiniz " denseydi, şimdi insanların bu konuda sorunu kalmayacaktı.

ALGINI DEĞİŞTİR, DAHA SONRA DAVRANIŞLARIN DA DEĞİŞİR. Nesnesel yaşamak yerine öznesel yaşamayı tercih et. Kendine dön, ruhuna gereken ilgiyi göster. Hobiler, aktiviteler edin. Burnunun dikine git, tabi ki bir düzenin olmalı ama böyle saçma bir şekilde değil. Nesnel olarak normal insanlar gibi ol. Kısaca " BIRAK DAĞINIK KALSIN " ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: !! K@bus !!

Öncelikle OKB bir hastalık değildir bunu kabullenmen gerekiyor. Her insanın bir yaşam tarzı, yaşam şekli, düşünce ve yaklaşım tarzı vardır. Ne zaman " Ben buyum " dediğin zaman hiç bir sorunun kalmaz. Ama bu davranışlarını " Hastalık " diye etiketlersen hayattan zevk alamazsın.

Senin olayın " Mükemmelcilik" ten kaynaklanıyor. Özüne dön, kendin ol. Benim bir arkadaşım vardı öğretmen. OKB diye ( insanlara yutturulan ) rahatsızlık vardı onda. Onunki simetri olayıydı. Masasında herşey yerli yerinde ve simetrik bir şekilde olmalıydı. Bir gün bundan sıkıldı ve masayı komple dağıttı. Kendi kendine dedi ki " Bırak dağınık kalsın " ve o gün bugündür o takıntısından kurtuldu. Aklına bile gelmiyor.

Sorun olayları nasıl algıladığınızdır. Senin olayın hastalık değil, mükemmelciliktir. Bunun için bir PSİKOLOĞA gitsen sorunun kökten çözülür zaten. Ben bu nedenden ötürü 2 ay da 3 tane iphone 5 değiştim. Aman işte şurasında nokta kadar çizik var kullanamam, sürekli iphone mi sıfırlıyordum temiz olsun diye. Sanki o zaman daha güzel verim verecekti bana, ışıl ışıl görünmesi lazımdı.

Şimdi ne oldu ? Umrumda değil, önümde 50 Tl lik telefon var, kafama göre takılıyorum. Tekrar ediyorum bu bir hastalık değildir. Bu bir SORUNDUR. Bunu aşacağına inanıyorum. Sen istesen de istemesen de geçecek.

İçsel ruhuna dön, tamamen maddeye odaklanmışsın. Sanki o bahsettiğin şeyler olmasa olmayacak. İnsanlara bu tür davranışların bir " HASTALIK " olduğunu söyleyip kutu kutu ilaçlar içirttiler. Eğer zamanında Bu tür davranışlar " Normal birer süreçtir, hayatınızda değişiklik yaparak bu davranışları değiştirebilirsiniz " denseydi, şimdi insanların bu konuda sorunu kalmayacaktı.

ALGINI DEĞİŞTİR, DAHA SONRA DAVRANIŞLARIN DA DEĞİŞİR. Nesnesel yaşamak yerine öznesel yaşamayı tercih et. Kendine dön, ruhuna gereken ilgiyi göster. Hobiler, aktiviteler edin. Burnunun dikine git, tabi ki bir düzenin olmalı ama böyle saçma bir şekilde değil. Nesnel olarak normal insanlar gibi ol. Kısaca " BIRAK DAĞINIK KALSIN " ;)

Kesinlikle.
    Okb,dikkat eksiligi ve hiperaktivite bozukluğu hastalık değildir!!! Psikiyatriye gidip ilaçlar içmeyin! Olay kafada bitiyor.

• Bendede şöyle birşey var herhangi bir yere deydiğimi zaman illa 3 kere deymek zorundayım.1. de bırakamıyorum.
  • Bende de vardı zar zor kendi kafamda çözdüm olayı.
  •  OKB HASTASIYIM

Allah yardımcın olsun
  • Aynı ben bak hiç bir şeyden zevk alamıyorum bu lanet şey yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: SxeR

Bendede şöyle birşey var herhangi bir yere deydiğimi zaman illa 3 kere deymek zorundayım.1. de bırakamıyorum.

" BIRAKAMIYORUM " olay burada bitiyor. Neden bırakamıyorsun ? Bırakırsan ne olacak elin kangren mi olacak ? Virüsler mikroplar mı bulaşacak?

Sana bir öneri. Elini yıkaman gereken bir zamanda elini " YIKAMAN GEREKEN KADAR " yıka ve BIRAK

Bitti bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !! K@bus !!

quote:

Orijinalden alıntı: SxeR

Bendede şöyle birşey var herhangi bir yere deydiğimi zaman illa 3 kere deymek zorundayım.1. de bırakamıyorum.

" BIRAKAMIYORUM " olay burada bitiyor. Neden bırakamıyorsun ? Bırakırsan ne olacak elin kangren mi olacak ? Virüsler mikroplar mı bulaşacak?

Sana bir öneri. Elini yıkaman gereken bir zamanda elini " YIKAMAN GEREKEN KADAR " yıka ve BIRAK

Bitti bu kadar.

benim bu takıntımdan şikayetim yokki
  • O zaman sorun yok. Hatta buna " takıntı " da demeyelim. Normal bir şey, kimi elini bir kez yıkar, kimi çok sabunlar. Hani bir gün " takıntı " haline gelirse diye dedim diyim o zaman :)

Benim dikkat çekmek istediğim nokta; İnsanların normal ruhsal ve duygusal durumlarını " HASTALIĞA İNDİRGEMELERİ " bundan sakınalım yeterli.
  • Ben de okb'liyim hocam 1.5 senedir fakat artık yaşamayı öğrendim kafaya takmıyorum pek fazla şeyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.