Şimdi Ara

OKB HASTASIYIM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sen dedikten sonra belirtilere baktım da bende de yarısı var bu belirtilerin. Bunun hastalık sayıldığını da yeni öğrendim ve hayatımı etkilediğini düşünmüyorum. Seninki biraz ileriymiş. Bir doktora danışman yerinde olacaktır. Baktığım yerde antidepresan falan deniyordu. Dediğim gibi bir doktora git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 17 Kasım 2013; 13:33:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !! K@bus !!

Öncelikle OKB bir hastalık değildir bunu kabullenmen gerekiyor. Her insanın bir yaşam tarzı, yaşam şekli, düşünce ve yaklaşım tarzı vardır. Ne zaman " Ben buyum " dediğin zaman hiç bir sorunun kalmaz. Ama bu davranışlarını " Hastalık " diye etiketlersen hayattan zevk alamazsın.

Senin olayın " Mükemmelcilik" ten kaynaklanıyor. Özüne dön, kendin ol. Benim bir arkadaşım vardı öğretmen. OKB diye ( insanlara yutturulan ) rahatsızlık vardı onda. Onunki simetri olayıydı. Masasında herşey yerli yerinde ve simetrik bir şekilde olmalıydı. Bir gün bundan sıkıldı ve masayı komple dağıttı. Kendi kendine dedi ki " Bırak dağınık kalsın " ve o gün bugündür o takıntısından kurtuldu. Aklına bile gelmiyor.

Sorun olayları nasıl algıladığınızdır. Senin olayın hastalık değil, mükemmelciliktir. Bunun için bir PSİKOLOĞA gitsen sorunun kökten çözülür zaten. Ben bu nedenden ötürü 2 ay da 3 tane iphone 5 değiştim. Aman işte şurasında nokta kadar çizik var kullanamam, sürekli iphone mi sıfırlıyordum temiz olsun diye. Sanki o zaman daha güzel verim verecekti bana, ışıl ışıl görünmesi lazımdı.

Şimdi ne oldu ? Umrumda değil, önümde 50 Tl lik telefon var, kafama göre takılıyorum. Tekrar ediyorum bu bir hastalık değildir. Bu bir SORUNDUR. Bunu aşacağına inanıyorum. Sen istesen de istemesen de geçecek.

İçsel ruhuna dön, tamamen maddeye odaklanmışsın. Sanki o bahsettiğin şeyler olmasa olmayacak. İnsanlara bu tür davranışların bir " HASTALIK " olduğunu söyleyip kutu kutu ilaçlar içirttiler. Eğer zamanında Bu tür davranışlar " Normal birer süreçtir, hayatınızda değişiklik yaparak bu davranışları değiştirebilirsiniz " denseydi, şimdi insanların bu konuda sorunu kalmayacaktı.

ALGINI DEĞİŞTİR, DAHA SONRA DAVRANIŞLARIN DA DEĞİŞİR. Nesnesel yaşamak yerine öznesel yaşamayı tercih et. Kendine dön, ruhuna gereken ilgiyi göster. Hobiler, aktiviteler edin. Burnunun dikine git, tabi ki bir düzenin olmalı ama böyle saçma bir şekilde değil. Nesnel olarak normal insanlar gibi ol. Kısaca " BIRAK DAĞINIK KALSIN " ;)

Hocam çok güzel yazmışsınız banada oluyordu az çok. Bir şey alırken bozulacak yada eksiyecek korkusu olurdu. Yıllarca kullandığımdada ilk aldığım gibi olmasını isterdim ama zamanla aşıyorsun bunu

• Aynen söylediğiniz gibi kendi Haline bırakırsanız zamanla çözülüyor. Umarım az da olsa yardımcı olabildim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • prozac şurup sana iyi gelir
  • Tedavi olmayı deneyebilirsin.Çevremde bu tür sıkıntıları olanlar iyi sonuçlar aldı.Benimde bir ara gitmem gerekiyor.Bazı şeyleri gereğinden fazla kafama takmaya başladım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.