Şimdi Ara

Okb yüzünden beyin operasyonu oluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hayirlisi bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

OKB Ameliyatı: Bilmeniz Gereken Her Şey

Obsesif kompulsif bozukluk (OKB), günlük yaşamı önemli ölçüde etkileyebilen yaygın bir anksiyete bozukluğudur. OKB tedavisinde ilaç tedavisi ve psikoterapi gibi çeşitli seçenekler mevcuttur. Bazı durumlarda, şiddetli OKB semptomları olan kişiler için beyin cerrahisi düşünülebilir.

OKB Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

OKB ameliyatı, ilaç tedavisi ve psikoterapi gibi diğer tedavilere yanıt vermeyen şiddetli OKB semptomları yaşayan kişiler için bir seçenek olabilir. Ameliyat, OKB'nin beyindeki belirli bölgelerini hedefleyerek semptomların hafifletilmesine yardımcı olabilir.

OKB Ameliyatı Türleri

OKB için çeşitli beyin cerrahisi türleri vardır:

• Derin Beyin Uyarımı (DBS): DBS, beyindeki OKB semptomlarından sorumlu bölgelere elektrotların yerleştirilmesini içerir. Elektrotlar, beynin aktivitesini düzenleyen elektriksel darbeler gönderir.
    • Anterior Kapsülotomi: Bu prosedür, beyindeki "anterior kapsül" adı verilen bölgeyi hedefler. Anterior kapsül, OKB'de rol oynayan beyin bölümleri arasındaki bağlantıları keser.
    • Singulotomi: Singulotomi, beynin "singulum" adı verilen bölgesini hedefler. Singulum, OKB semptomlarında rol oynayan beyin bölgelerini birbirine bağlayan bir yapıdır.

OKB Ameliyatı Sonrası Süreç

OKB ameliyatı sonrası iyileşme süresi değişebilir. Ameliyattan sonra birkaç gün hastanede kalmanız gerekebilir. İyileşme sürecinde fizik tedavi, ilaç tedavisi ve psikoterapi almanız gerekebilir.

OKB Ameliyatı Olanlar

OKB ameliyatı olan kişilerin deneyimleri farklılık gösterebilir. Bazı kişiler semptomlarında önemli bir iyileşme yaşarken, diğerleri daha az fayda görebilir. OKB ameliyatının etkililiği, OKB'nin şiddeti ve bireyin genel sağlığı gibi faktörlere bağlıdır.

OKB Ameliyatı Olan Var Mı?

OKB ameliyatı geçiren kişilerle bağlantı kurmakla ilgileniyorsanız, OKB destek gruplarına veya çevrimiçi forumlara katılabilirsiniz. Bu gruplar, deneyimlerini paylaşmak ve destek almak için diğer OKB ameliyatı olanlarla bağlantı kurmanıza olanak tanır.

OKB ameliyatı, şiddetli OKB semptomları yaşayan kişiler için potansiyel olarak faydalı bir tedavi seçeneğidir. OKB ameliyatının uygunluğu ve riskleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Allah şifa versin şimdiden hocam. Geçmiş olsun

• nasil yani daha detayli anlatir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

nasil yani daha detayli anlatir misin?
    Anlat yoksa seni öldürürüm. Nasıl kurtulacan psikoterapi görüyom ben
  • ilac kullanan var mi ise yariyor mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

ilac kullanan var mi ise yariyor mu

bir noktaya kadar yariyor bir yildir ilac tedavisi goruyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

ilac kullanan var mi ise yariyor mu

bir noktaya kadar yariyor bir yildir ilac tedavisi goruyorum

Alıntıları Göster
    ne ölmesi la ağır okb vakalarından biriydim Allah a şükür şimdi iyiyim sıkıntı yok iyileşeceğine inan biraz tedaviye sabret zamanla sende düzeldiğini görüceksin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prostat oldu: Erkekliği gitti
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anthony Stark

ne ölmesi la ağır okb vakalarından biriydim Allah a şükür şimdi iyiyim sıkıntı yok iyileşeceğine inan biraz tedaviye sabret zamanla sende düzeldiğini görüceksin

Furkan sen misin kanka

• Çaylanan Adam kullanıcısına yanıt
    senmiydin abi ya bende yeni bir okb vakası sandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anthony Stark

senmiydin abi ya bende yeni bir okb vakası sandım

Benim kanka

• Bende bazi sikayetlerden psikiyatra gittim.benimde agir takintilarim vardi.takintilarim her sene sekil degistiriyordu.kimi zaman olum korkusu oluyor kimi zaman yuz guzelligi kimi zaman boy vb.psikiyatr bana anafranil ve secita antidepresan larini verdi.alti ay kullandim simdi biraktim.biraz daha iyiyim ama bu illet tamamen gecmiyor.beyin ameliyatiyla gecerse buraya yaz

• Çok zor psikolojik sorunlar.Geçmiş olsun

• Biraz daha anlatsana, neyin amleiyatiymis bu

• Devlet sırrı beyler bunlarla fazla uğraşmayın derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratch

Çok zor psikolojik sorunlar.Geçmiş olsun
    okb her insanda biraz vardır. sizin sıkıntınız hangi boyutta örnek verebilir misiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romen Diyojen

okb her insanda biraz vardır. sizin sıkıntınız hangi boyutta örnek verebilir misiniz.

Alıntıları Göster
    Sen şu birkaç ay önce okb konuları spamlayan adam değil misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daafis

Sen şu birkaç ay önce okb konuları spamlayan adam değil misin?

Alıntıları Göster
    okb nin ameliyatı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-77EFADBE5

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    allah yardımcın olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha435

allah yardımcın olsun

Alıntıları Göster
    Allah yardımcın olsun.
  • aye aye kullanıcısına yanıt
    Hastalik geciyor arkadaslar gecmesini istiyorsaniz ERP yapacaksiniz.

Yani set koymadan cevap vermeden yasayacaksiniz basta fazla anksiyete olacak ama zamanla bitecek yani 6-7 ay acili gecicek ama sonra rahatliyacaksiniz. Her cevap verisinizde gecici rahatliyorsunuz cevap vermeden aciya korkuya birakin kendinizi :)

Mesela her gordugunuz arac plakasini okuyorsunuz beyniniz bundan vazgecemiyor siz onlari okumaya devam edip bu arada hayaller kuracak yada baska bir isle ilgileneceksiniz ama asla okumayi birakmaya kendinizi zorlamayacaksiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.