Şimdi Ara

Okçuluk? Makaralı yaylar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
9.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Tarihin Arka Odası'nda bununla ilgili bir program yapıldı.Bir kişi vardı ismini hatırlamıyorum İstanbul'un bir yerinden her hafta sonu ders veriyormuş.İsteyen gelip,katılabilir,ücretsizdir demişti.Seneye eğer burda kalırsam gitmeyi düşünüyorum.

Hocam istanbul'da tam olarak nerde biliyormusun acaba
  • Kanatli almani tavsiye ederim ben.Kirilma riski daha az diger duzlere gore.Ortalama birseyi 300 civarina bulabilirsin.Makarali alabiliyorsan makarali al tabi.Onlarin da ucuzlari var ama nasildir.Bazi sitelerde ahsap yaylar var mogol yayi vs diye gecer,onlar pek kaliteli degil 2 gun sonra elinde kalir ona gore
  • Öncelikle ne alacağını belirlemelisin. Klasik mi Modern mi burada her kafadan bir ses çıkıyor. İkincisi modern alacaksan düz mü makaralı mı alacaksın o önemli. Makaralılar daha az güç ister. Yalnız bu işi sadece yay olarak düşünmeyin birde ok almanız lazım oklarla beraber iyi birşey almak istiyorsanız 1000 lira yetmez. 2-3 bin gözden çıkaracaksınız en az. Ama ben eğlencesine arıyorum vakit geçireceğim derseniz yapımınıda öğrenebilirsiniz. Klasik ingiliz yayı yapmak çok basittir hem onca parayı heba etmemiş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Great Turk

http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=646

oktan başka herşeye benziyor

bu sadece gövde kanatları yokta ondan
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuTLu.

Ovv, ben ekler dahil sanıyordum. Yukarıda 1.700 TL olanda herşey full diyor.. Sanırım ortalama fiyat 1.700'e kral bir şey bulur muyum?

kral birşey için 1700 lira çok komik bir fiyat dostum 8bin liraya yaylar var bin liraya oklar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berqecan2002

quote:

Orijinalden alıntı: oys14

quote:

Ovv, ben ekler dahil sanıyordum. Yukarıda 1.700 TL olanda herşey full diyor.. Sanırım ortalama fiyat 1.700'e kral bir şey bulur muyum?

kral birşey için 1700 lira çok komik bir fiyat dostum 8bin liraya yaylar var bin liraya oklar var

yokmu şöyle 400 500e makaralı okuyla mokuyla herseyiyle

ben görmedim olduğunuda sanmam olursada çocuk işi gibi birşey olur. 600 dolara filan birşeyler bulabilirsin

• quote:

Merhaba,

Arkadaşlar uzun süredir düşünüyordum, okul iş derken bir türlü başlayamadım. Mesela yay + ok tüm ekipmanlarımı alıp köye gideceğimde bir hedef belirleyip atış yapmak istiyorum. Küçüklükten kalan bir yay merakım da var.

1 - 2 bin lira arasında makaralı yaylar var. Bunlar sizce pahalı mı benim istediğime göre? Bir kere alayım onunla başlayım öğrenmeye, ileride büyütmeyim diyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.. Atış mesafesi iyi olan, maksimum gücü v.b yüksek olan bir yay öneriniz var mı? Eğitim almak gerekir mi? Sonuçta sadece yılda 2,3 defa köye tatile gittiğimde kullanacağım.

1.000 - 2.000 TL arası yaylar benim istediğime göre çok mu pahalı?

Öncelikle eğtimini almalısın ben alıyorum şuan ayrıca almak istediklerin biraz profesyonelce bakımı şuyu buyu var alacaksan basitten başlamanı öneririm 1.000 lılar sana ağır kaçabilir eğitimini almayı kesinlikle unutma ne de olsa bu bir silah

• quote:

Orijinalden alıntı: Debaser

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mayonezlitonbaligi

quote:

Ben nasıl bir şey alacağım şimdi kararsızım..

Direkt 1 - 1.300 arası bir şey alsam taksitle aptallık mı olur? Pişman falan olurum birde satamam.

bence kendini test etmek amaçlı 70-80 lira civarı birşey al. Belki 80 lira zarara girersin ama ileride 1000 lira zarara girmekten iyidir sanırım

Hocam 70-80 liraya ucunda plastik olan oklar satıyorlar, cama yapışıyor anca. Keşke forumda falan birinin olsa gider bakardım, ele avuca oturunca sağlamlık hissi veriyor mu v.b ..

http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=164

http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=64

Hocam o 80 liralık önerdiğinizi 6 yaşındaki çocuk bile gerer 18 libre diyor.

• arkadaşlar istanbulda avrupa yakasında okçuluğa başlayabileceğimiz yer neresi var ?
  • 6 ay amatör şekilde yaptım. Siz yayı alırsınız ancak aldığınızla kalır okun takılması duruş pozisyonunu bilmek lazım . Eğer sallama atarsan yayı tutugun kol şişer morarır kanar.

Herşeyi geçtim makaralı yayı her el atan çekemez ( sadece kol kasıyla çekilmiyor ) . Kksaca yanında bilen adam olmadan bulaşma .

İstediğin soruyu sorabilirsin sana tavsiyen klasik olimpik yay al . 300 liralıklardanda hayır bekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeigis41 -- 15 Haziran 2012; 15:00:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger yay ucuz sağlam - güçlüsünü almak istiyorsanız buyrun burdan bakın....

http://forum.donanimhaber.com/m_88644778/f_//tm.htm#88644778
    http://forum.donanimhaber.com/m_88641453/f_//tm.htm#88641453

@NuTeRX
    @Ekvador
    Jamie Hyneman
    @aeigis41
    @Seriously Sirius
    @kusmuyu
    @Pre-clinic
    @ piri reis
    @HyperXCrossfire
    @DaRLoRd
    @Canavar Cafer
    @Odesca
    @Alejàndro
    @Debaser

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.