Şimdi Ara

Okçuluk? Makaralı yaylar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
9.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar uzun süredir düşünüyordum, okul iş derken bir türlü başlayamadım. Mesela yay + ok tüm ekipmanlarımı alıp köye gideceğimde bir hedef belirleyip atış yapmak istiyorum. Küçüklükten kalan bir yay merakım da var.

1 - 2 bin lira arasında makaralı yaylar var. Bunlar sizce pahalı mı benim istediğime göre? Bir kere alayım onunla başlayım öğrenmeye, ileride büyütmeyim diyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.. Atış mesafesi iyi olan, maksimum gücü v.b yüksek olan bir yay öneriniz var mı? Eğitim almak gerekir mi? Sonuçta sadece yılda 2,3 defa köye tatile gittiğimde kullanacağım.

1.000 - 2.000 TL arası yaylar benim istediğime göre çok mu pahalı?

• Tarihin Arka Odası'nda bununla ilgili bir program yapıldı.Bir kişi vardı ismini hatırlamıyorum İstanbul'un bir yerinden her hafta sonu ders veriyormuş.İsteyen gelip,katılabilir,ücretsizdir demişti.Seneye eğer burda kalırsam gitmeyi düşünüyorum.
  • Makarasız klasik ahşap yay seti alıcaktım bende 300 liraya kısmet olmadı .Bende çok meraklıyım okçuluk işine bu konuyu gördükten sonra yine almayı düşünebilirim.

http://www.okculuk.com şöyle bi site var incele istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odesca -- 26 Mart 2011; 21:40:33 >
  • alacaksan hoyt al hacı.
  • İngiliz okları 10 numara oluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuTLu.

Ben nasıl bir şey alacağım şimdi kararsızım..

Direkt 1 - 1.300 arası bir şey alsam taksitle aptallık mı olur? Pişman falan olurum birde satamam.

bence kendini test etmek amaçlı 70-80 lira civarı birşey al. Belki 80 lira zarara girersin ama ileride 1000 lira zarara girmekten iyidir sanırım
  • sen koye havali tufek goturuyodun ne oldu o is?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spor yaylar (eibach)
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mayonezlitonbaligi

quote:

Direkt 1 - 1.300 arası bir şey alsam taksitle aptallık mı olur? Pişman falan olurum birde satamam.

bence kendini test etmek amaçlı 70-80 lira civarı birşey al. Belki 80 lira zarara girersin ama ileride 1000 lira zarara girmekten iyidir sanırım

Hocam 70-80 liraya ucunda plastik olan oklar satıyorlar, cama yapışıyor anca. Keşke forumda falan birinin olsa gider bakardım, ele avuca oturunca sağlamlık hissi veriyor mu v.b ..

http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=164

http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=64

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 70-80 liraya ucunda plastik olan oklar satıyorlar, cama yapışıyor anca. Keşke forumda falan birinin olsa gider bakardım, ele avuca oturunca sağlamlık hissi veriyor mu v.b ..

http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=164

http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=64

Bir ota yaramaz bunlar.Bırak test etmeyi, 1-2 gerince elinde kalırlar
    Hoyt'dan biraz daha ucuz olsun istiyorsan, martin'e bak derim

• Faramir'in kullandığı Ithilien uzun yayı var. Ondan al kanka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faramir

Faramir'in kullandığı Ithilien uzun yayı var. Ondan al kanka

• Ankarada belediyenin kursu vardı, iki aylık 20 lira. İnönü stadının orda veriyolardı eğitimi. Dimitri diye rus bi hoca vardı, salak herif beni aşağıda iki saat bekletip odasında solitare oynuyodu dingo, ilk gün böyle oldu, ikinci günde böyle oldu, başlarım böyle işe dedim bıraktım.

Bu konuyu gördüğüm iyi oldu ama, bu yaz gidebilirim yine, unutmuştum ben orayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 28 Mart 2011; 11:01:08 >
  • ben de şu crossbow tarzı şeylere meraklıyım türkçesini bilmiyorum hani çekip geriyosun sonra oku yerleştiriyosun filan
  • Tabiki ek malzeme gerekiyor
    denge çubuğu, sadak, oklar, tetik derken 500 lira da onlara gider.Bu arada bulunduğun şehirde okçuluk kulübü varsa bi git gör derim, eğer kararlıysan da 2. ellere bakabilirsin

@radress
    tatar yayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karn-ı bahar -- 28 Mart 2011; 20:03:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

ben de şu crossbow tarzı şeylere meraklıyım türkçesini bilmiyorum hani çekip geriyosun sonra oku yerleştiriyosun filan

Arbalet, kundaklı yay vs.
  • Ov tanrım okçuluğa merak sarmış ve hiçbirşey bilmiyen tek ben yokmuşum

Ben forum istanbulda decathlonda ok ve yaylar görüp merak sarmıştım.Açıkçası hiç atış bile yapmamış biriyim

decathlonda 80-100-175-200tllik farklı farklı yaylar var.Ayrıca oklarda mevcut.Oklar kalitesine göre tanesi 5-30 arası değişiyor.Ayrıca korumalık hedef tahtaları başka şeylerde mevcut
    Ben 175liklerden bir tane almayı düşünüyorum yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blizzard Days -- 28 Mart 2011; 23:58:55 >
  • Bu yayla okla kuş avlanılır.
  • Yine konuya biraz balta vuruyor gibi olacağım ama yine de soruyum ben.

Üniversitelerde okçulukla ve binicilikle ilgili etkinlikler var mı?Var ise hangi üniversitelerde?
  • odtüde geçen dönem katılmıştım okçuluk kursuna
  • http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=646

oktan başka herşeye benziyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.