Şimdi Ara

Okçuluktan anlayanlar toplanın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çocukluğumdan beri hep sevmişimdir ok işini kendi yaylarımı yapmaya çalışmışlığım var

bu işe ciddi ciddi başlamak istiyorum ama öyle yok metal yay falan istemiyorum. tahta bildiğimiz yayla okla yapmak istiyorum bu işi. kurs olayı şart mı ? kendime bi hedef tahtası yapsam görmez mi ? bi el atın arkadaşınıza

• bizim marketin arkasındaki depoda okçuluk oynuyordum. toptancı gelmişti mal yazıyordu. gaza geldim yayı gerdim adamın suratına bir tane yakın mesafeden ok geçirdim. ondan sonra çok kötü bir dayak yedim. o gün bugündür okçuluğa tövbeliyim.

ha bi de ne düşünüyorsam artık. marketin arkasındaki havalandırmadan kaçacam diye cesaretlenmiştim :D
  • Kardeş adamın oldugu yere degil gittiği yöne doğru at oku benden tavsiye sana (;

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam mesafe uzunsa biraz daha yukarı nişan al benden tavsiye sana (;
  • Decathlon da var bi başlangıç yayı 150 tl bende var öneririm.

Makaralı istersen 750 liradan başlar sanırım da metal istemiyorum demişsin. Decathlon'a bak istersen

Ekleme: decathlon.com.tr/initech-ii-salak-yayi-id_8174629.html

70-250 arası değişiyor anladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chupacobra -- 2 Haziran 2016; 22:07:11 >
  • Hocam merhaba,

Benimde başlamayı düşündüğüm spor..

Öğrendiğim kadarıyla geleneksel ve modern okçuluk varmış.
    Bulunduğunuz ile bağlı olarak seçiminizi yaparsınız.

Modern öğrenip , gelenksel yayda kullanabilirmişsiniz..

Kursa yazılsanız iyi olur derim -spor olarak yapmak isterseniz-.

İyi forumlar...
  • Decathlondaki yay bende var isterseniz satabilirim çok kullanmadım 0 gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 30 lbs başlangıç için iş görür.

• başlangıç için +7 ib takılırsın sonra +8 eb alırsın gb fiyatlarıda hazır düşüşte 8li komboyu öğren pot ayarlamasını düzgün yap cz de sağlam pk atarsın sonra
  • ++

bende başlamayı düşünüyorum.
  • hocam bence kendin yapabilirsin ben çocukken kendim yapardım gayet iyi giderdi hatta strafordan hedef tahtam vardı. okları göl falan gibi bi yerden kamış toplayıp yap yayı yeşil gibi bir ağaç var dalları yeşil böle dalının kabuğu falan soyulur adını bilemedim söğüt ağacı olabilir o iyi oluyor esnemesi falan yayın ipinide don lastiği gibi bişeyle yapıyordum :). sadağı da kartondan yaparsın omzuna asarsın :) 20-30 metre gider ama daha fazlası için biraz daha kaliteli yapman gerek
  • Linkte neden salak yazıyor ilginç

• ben bi süre mezunken kursuna gitmiştim üniversiteye bşalayınca devam etmek istedim hala daha istiyorum ama uygun bir yer bulamadım öncelikle bşalargıç için tahta yay diye tabir edilen yayla atıcaksın bir süre vücudun alışsın güçlen ttekniği oturt diye sonra hocan artık yeterli olduğunda seni normal yay geçiriyor olimpik yay yada makralı yay bunları istemiyorsan ki bence denemlisin geleneksel yaylar var okçuluk dünyanın en zor 2. sporu olarak geçiyor 1. jimnastikmiş merak ettiysen çok güç istiyor o yayı çekmek o kadar kolay değil ama merak etme alışırısn güçlenirsin attıkça olur tekniğin iyi oturmalı okun istedğin yere gitmesi tamamen tekniğinle alakalı tekniğin kötüyse okunda ota boka gider ve gelişmesi kolay değil sabır ve disiplinistiyor çok sık ve düzenli çalışmalısın birden ilerleme olmaz yavaş yavaş ustalaşmak gerçek manada yıllar alabilir bu yüzden de sabırlı olmalısın elin acır flan demişler sadece ilk bi kaç gün elin yumuşak olduğu için acıycak doğru hocama sorduğumda okçu olmaya bşalamışsın demek ki demişti nasır bağlıyor elinin bi kısmı ve parmakların kolunu çevirme falan tekniğin bir kısmı ama onu kesinlikle iyi öğrenmen gerek ilk gün çektiğim acıyı. kolumdaki morluğu hala unutmadım bunlardan sonra sabırla her gün düzenli olarak çalışmalısın tekniğini oturtmalısın ve ok atma yeteneğini ok atmaktan başka bir şey geliştirmez yani demek istediğimsporcular mesela futbolcular bi ton çeşitli antranman yapıyorlar okçulukta maalesef böyle bir şey sadece ok atıcaksın

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Sağlak yayı hocam anladınız herhalde

• İsmek meslek edinme kurslarına git bilmiyorum orada okçuluk var mı

• +9 Gby satılır +4tasli

• Tahta yay yapmak basit, onun yerine başlangıç olarak pvcden kendine yay yap, bahçede ormanda alış biraz.
    Eğer işe alışırsan ve seversen (ki bu işte bir tutku oluşuyor insanda, üst kat komşum profesyonel okçu) bayağı bir ilerleyebilirsin.

Örneğin, bir tabanca ile 200 metreden hedefi 12den vurabilrisin. Ama doğru hesaplamalar(rüzgar, eğim, vb.) ile 5 km ötedeki hedefi vurabiliyormuşsun. Üst kat komşum lisede, abarttığınıda sanmıyorum realist bir çocuk.
    Düşünsene, sinir olduğun tipi evinin balkonundan vurabiliyorsun (Tamamen şaka amaçlı yazdım, sakın birini vurup fikri buradan aldım deme )

Hem okçulukla pek uğraşan olmadığı için, türkiyenin klüplerine üye olabilirsin, birbirlerini baya bir tutuyorlarmış.

EDİT:
    Ek olarak; youtube dan "how to make bow, how to make your own bow yada DIY pvc bow falan yazarsan bir sürü video çıkıyor. PVC den yapılan baya bir sağlam oluyor arkadaşım yaptı.
    Birde crossbowlar var, araştırmışsındır elbet ama onlar bana daha sıcak geliyor.

Bende son zamanlarda havalı tüfek (airgun) yapmayı düşünmüştüm, çok uğraşlı geldi zamanımda olmadı açıkçası.

Bunların dışında yaptığım tek proje "blowgun". Bildiğimiz boruya üfleyerek dart atıyorsun yani. Üşenmedim yaptım ve çok güzel oldu. Yaptığım proje youtubedaki "king of random" kanalındaki Blowgun videosu.

Takipteyim bolşans. Aman canlıya zarar verme bela alma başına...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChevyLacetti -- 3 Haziran 2016; 8:42:34 >

• https://www.youtube.com/watch?v=0XofhpYmaEU

Al yap, youtubedan bir kaç basic veren video izle bi kaç tane ok al çalışmak için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.