Şimdi Ara

okey oyunları hangi dilde yazılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bildiğim kadariyla browserlar yavas yavas java appletlerden desteğini çekiyor. facebookdan da kontrol ettiğimde artık okey oyunları sistemleri flash da görunmuyor. Peki hangi programlama diliyle yapılmış oluyor şuan piyasadakiler?

• Javascript ilk akla gelenlerden fakat yeni yaygınlaşmaya başlayan WebAssembly sistemi sayesinde Rust ile de yazılıyor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki java ile yazılma olanağı yok mu? yani tabii kide vardır ama modası mı geçti. eskiden hemen hemen hepsi java veya flash dı şimdi ise java appletleri göremiyorum hiç.
  • Şu an hala java ile çalışan oyun siteleri de var. W3C ortaya html5 gibi bir standart getirdi, standardı getiren kuruluş dünyanın önde gelen kuruluşlarından birisi. html5 ortaya çıktıktan sonra artık bunu kabul etmeme şansı bence yok, ısrarla java-flash kullanan sitelerin de çok uzun süre bu inada devam edeceklerini sanmıyorum. JS gerçekten uçmuş gitmiş durumda, browser oyunlarında alternatifi yine bana göre yok, frameworklerin sayısı şu an kaç onu bile bilmiyorum. Bu alana yönelecekseniz JS tavsiye ederim size.
  • aslında amacım ileride bir web ve mobil destekli olacak online oyun sistemi sahibi olmak. javaya başladım çokta keyifli gidiyor fakat bir gün okey oyunları tarzında multiplayer destekli bir proje hazırlamak istediğimden acaba dedim yanlış yoldamıyım?

sizin demenize göre son zamanlarda yazılan oyunlar için html5 yani Javascript öğrenmem yeterli olacak doğru mudur? ben javascriptin client bazlı bir kodlama olduğunu biliyorum peki işin server tarafı nasıl olacak?
  • JS normalde client-side bir dil olarak ortaya çıktı ancak şu son zamanlarda nodejs sayesinde server-side olarak da kullanılabiliyor. Ne kadar başarılı veya performanslı olduğu tartışmalı, çok iyi diyen de var beğenmeyen de var açıkçası ben sadece göz ucuyla baktığım için yorum yapmam doğru olmaz. Ama sadece JS bilgisiyle her şey halledilebilir aklınızda bulunsun.

Java da kullanılabilir, özellikle EE7 ile front-back kısmının uyumu iyi sağlandı diye düşünüyorum. Ama bütün sistemi tek başıma kuracağım diyorsanız nodejs de olsa java da olsa hatta en kolay dillerden olan php bile olsa sizi zorlu bir yol bekliyor haberiniz olsun. Javaya yeni başladığınıza göre bu piyasayı henüz tanıyorsunuz demektir, size tavsiyem ilgilendiğiniz teknolojileri iyi bir şekilde öğrenin ve önce piyasaya atılın. Bu işler nasıl yürüyor, projeler nasıl gerçekleştiriliyor bir bakın. Daha iyi planlama yapmanıza yardımcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: assembly_bilmeyenassembler

JS normalde client-side bir dil olarak ortaya çıktı ancak şu son zamanlarda nodejs sayesinde server-side olarak da kullanılabiliyor. Ne kadar başarılı veya performanslı olduğu tartışmalı, çok iyi diyen de var beğenmeyen de var açıkçası ben sadece göz ucuyla baktığım için yorum yapmam doğru olmaz. Ama sadece JS bilgisiyle her şey halledilebilir aklınızda bulunsun.

Java da kullanılabilir, özellikle EE7 ile front-back kısmının uyumu iyi sağlandı diye düşünüyorum. Ama bütün sistemi tek başıma kuracağım diyorsanız nodejs de olsa java da olsa hatta en kolay dillerden olan php bile olsa sizi zorlu bir yol bekliyor haberiniz olsun. Javaya yeni başladığınıza göre bu piyasayı henüz tanıyorsunuz demektir, size tavsiyem ilgilendiğiniz teknolojileri iyi bir şekilde öğrenin ve önce piyasaya atılın. Bu işler nasıl yürüyor, projeler nasıl gerçekleştiriliyor bir bakın. Daha iyi planlama yapmanıza yardımcı olur.

teşekkür ederim.gün içerisinde çok fazla boş vaktim oluyor ve programlama için bir hevesim var. hemen projeler üretemeyeceğimi ve para kazanamayacağımı biliyorum fakat geleceğim için kendimi geliştirebilmek için ve bir konuda nitelikli olabilmek için programlamaya başladım. Kendime java yolunu seçtim çünkü bir çok alanda çalıştırma imkanı olması bana çok mantıklı geldi. Özellikle mobil kullanımın bilgisayar kullanımından git gide daha popüler olması beni javaya itti ki nesne tabanlı programlama mantığı bana çok daha mantıklı ve keyifli geldi.

Tahminim bu hızla gidersem istediklerime edinmem ortalama 5 yılı bulacaktır. 5 yıl sonra ne teknolojiler çıkar bilemiyorum ama en azından bir programlama diline hakim olmam sayesinde bir diğerine geçiş yapmak çok sancılı olmayacağını düşünüyorum.

Js ile verdiğiniz bilgiler bana çok açıklayıcı geldi. Bir proje üzerinden karar vermektense Javanın daha oturmuş bir dil olduğunu ve bana daha çok nitelik kazandıracağını doğru bulduğumdan öğrenmeye ve pratiklere devam etme kararı aldım.

Teşekkür ederim tekrar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlar Neden Türkçe Gelmiyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: patya

aslında amacım ileride bir web ve mobil destekli olacak online oyun sistemi sahibi olmak. javaya başladım çokta keyifli gidiyor fakat bir gün okey oyunları tarzında multiplayer destekli bir proje hazırlamak istediğimden acaba dedim yanlış yoldamıyım?

sizin demenize göre son zamanlarda yazılan oyunlar için html5 yani Javascript öğrenmem yeterli olacak doğru mudur? ben javascriptin client bazlı bir kodlama olduğunu biliyorum peki işin server tarafı nasıl olacak?

Online oyun sistemi kurmayı düşünüyorsan Yahoo! Games 'in gidişatını incelemeni tavsiye ederim zira online oyun alanına damgasını vurmuş ve dünyanın heryerinden takdir kazanmış sistemdir. Şöyle diyeyim 2000'lerde yıllarca satranç ve tavla (en cok oynadığım oyunlardır) sadece Y!G üzerinden oynadık; Y!G'e alanında hiçbirşey rakip bile olamadı. Teknolojisi ise Java , daha doğrusu Java Applet'tir. Applet , Java öğreniorsan biliyosundur: Tarayıcı tarafından indirilen ve tarayıcı üzerinden çalıştırılan, fakat bytecode kullandığı için Javascript HTML gibi betik dillere göre cok daha hızlı olan ve 3D hızlandırma gibi özellikleri de kullanabilen, Java'nın bir alt sınıfında uygulama türü.

Fakat maalesef geçen sene Y!G kapatıldı ki o da Yahoo'nun herşeyini mahveden CEO Marissa sayesinde oldu. Yahoo'da iyi çalışan ne varsa kadın ya sattı, ya kapattı. Geçen yaz bir satranç oynayayım dedim o zaman farkettim.

Online Oyun konusunda HTML5 tavsiye etmem cunku CPU'ya fazla yüklendiğini düşünüyorum. Ancak ne yazık ki Flash kullanımı yavaş yavaş azaldığı için HTML5 kullanılıyor.

@assembly_bilmeyenassembler EE7 demiş, Enterprise Edition 7 kısaltması ise o oyunlarla ilg olacağını sanmam, bir yazım hatası olabilir .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• EE7 ile Enterprise Edition 7'yi kast etmiştim doğru dediniz.
    Arka planda ne kullanılacağı konusunda bir şey sordu arkadaş, ben de arka planda javaee7 kullanabileceğini söyledim. Sonuçta oyunlar client-sidedan ibaret değil, puanların skorların vs. tutulacağı bir sistemin de olması lazım.

Çoktandır satranç oynamadım eskiden playchess, icc, chesscube gibi platformlar meşhurdu. Chesscube en son flash kullanıyordu şu an ne kullanıyor bilmiyorum. Geçenlerde lichesse girmiştim, JS ile çok rahat bir platform oluşturmuşlar, server-side sanırım scala.
    Ben bütün trendlerin html5'e kayacağını zannediyorum, applet-flash artık eskiyen teknolojiler, bir zaman sonra nostalji olacaklar.
  • Her dil ile mumkun ama java applet,flash vs öldu

Biz okey 101 oyunların web ve mobil uygulamaları javascript(react js,redux,nodejs..) ile yapıyoruz
    online oyun icin server kısmında charp ile

http://hybridsoftware.net/projeler/okey-oyunu-yazilimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: blgsyr_mhnds

Her dil ile mumkun ama java applet,flash vs öldu

Biz okey 101 oyunların web ve mobil uygulamaları javascript(react js,redux,nodejs..) ile yapıyoruz
    online oyun icin server kısmında charp ile

http://hybridsoftware.net/projeler/okey-oyunu-yazilimi

hmm peki bu tarz oyunu java ile server yazıp tarayıcı için javascript sanırım sorun teşkil etmez?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.