Şimdi Ara

Oksijen Sensörü Arızası - Mı Acaba? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ariza tespit cihazindan bakti. Karisimla alakali bir uyari yoktu usta. Oksijen sensoru ile ilgili hata vardi. Ayrica motor lambasi yanmiyordu. O kadrani da sorunum belli olsun diye ekledim

@cagatay_igci Ustam arabanin rolantisinde sorun yok. Yani yok derken bosa atinca dusme olup toparliyor sadece. Onun disinda rolanti guzel.

@tunc52 Bilsem ki 1 veya 2 depo neyse. Onla duselecek alayim. Benzinde bineyim. Ama olmazsa? Ha benzinde binsem de zararim olmaz. Cunku kendime kullaniyorum. Her ne kadar pahali olsa. Deneyebilecegim parca olsa baksak iyi olurdu. Isler deneme yanilmayla halledilmeye calisiliyor maalesef

@redbul_540 Iste iyi yanlari oldugu kadar kotu yanlari da var. Bana garanti verecek usta lazim. Ilkin baska yere baktirayim bi. Sonrasina bakariz. Hele araba alma isi en kolayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ilkin su ariza veren parcayi bi aradan cikaralim. Sayet olmazsa map sensorune de bakariz. Allahtan o pek pahali degil

Bu arada arabanin bu sorun disinda hicbir yamugu yok.

Peki benzinde gitsek map ve oksijen sensoru yeniden tolarlad mi?

• Sübap ayari en son ne zaman yapildi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Ilkin su ariza veren parcayi bi aradan cikaralim. Sayet olmazsa map sensorune de bakariz. Allahtan o pek pahali degil

Bu arada arabanin bu sorun disinda hicbir yamugu yok.

Peki benzinde gitsek map ve oksijen sensoru yeniden tolarlad mi?

ya eren türk işi yapıyon sende vestelin ürettiği akıllı telefon gibi kapat aç düzelir mi bu :D sen iyi bir ustaya git öyle benzin bitirmek ya bunları duydukça gülesim geliyor. mümkünse prins gibi bir bayiye git bilgisayara bağlayarak iyi bir ayar yapsınlar bu ayarı münkünse değişik devirlerde ve değişik viteslerde yolda yapmaları lazım. sorunun büyük ihtimal düzelir eğer oksijen sensörü arızalı ise eskisi gibi artık araç gitmiyor olacaktır. ya çok yakıp az gidecek yada boğuk kalacak. ve bu sorunların senin lpg ile ilgisi yok bozulan oksijen sensörü ise işin lpg veya benzinle alakası yok. bu arada lpg filitresini değiştireli ne kadar oldu ?

• Subap ayari hic yapilmadi. Ne kadar olmustur bilmiyorum. Ortalama 3 ay diyelim. O zaman ayara baktirmistim. Kapak acildi eleman bakti. Agbi bu fabrikadan nasil ciktiysa öyle. Sorun yok bunda dedi.

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Yarin baska bir ustaya gidecegim bakalim ne diyecek. Bi an once yaptirip satsam baska birsey istemiyorum. Stres sahibi olacaz bu gidisle.. Elde deneyecek parca olsa sorun yok. Ama parcayi degisince duzeleceginin garantisi yok ki. Filtre zamani gelmek uzere. Filtreye bahane bulacaksan bu mevzu epeydir var bende

• Mesajla numaranızı iletin. Soracaklarim var sayet dogrular isen %99 sorunun cozulecektir.

Sakın sanayiye gidipde batakliga bulasma. Saglam Orjinal parcani ucuz diye çakma parca ile degistirip senin orjinali satar ustalar.

Gaz kelebegi, rolanti motoru, oksijen sensoru, subap ayari ve beyine kadar masraf yaptirirlar. Yine düzelen olmaz. Cunku bunlarin hicbiri senin cozumun degil bosa para harcama ve arabadan soguma.

Sayet soracagim seyler sizde de var ise sorunun cozumu cok basit. Tecrube ile sabittir laf olsun diye demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakakola -- 19 Nisan 2016; 22:37:27 >
  • Usta rolanti motoruna da baktır istersen. Aracın km ne idi bu arada senin Civic'ide çok merak ediyorum.

• Kavurma verin lan ! kullanıcısına yanıt
    118binde arac. Rolanti motoru bozuk olsa kafasina gore takilmaz mi her devirde? Mesela sogukken biraz yuksek devirde calisiyor. Isininca normale donuyor.

Bunu cozene benden 1 paket seker. Evet yanlis duymadiniz. 1 paket kestane sekeri hediye edecegim bakin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 19 Nisan 2016; 22:43:27 >
  • Pi kullanıcısına yanıt
    devir dalgalanması filitre ile alakalı olmaması yüksek ihtimal ama yolda çekişten düşme yakıt sarfiyatında artış gibi durumlar varsa ya sensör yada filitredir. yani direk sensör diyemiyorum diye filitreyide sordum.
    Yol bilgisayarim yok. Kac yaktığını goremiyorum. Performanstan düşme veya fazla yakma yok saniyorum. Bu ariza belki 2 senedir mevcut. Kisin kayboldugu icin onemsemedim. Zaten adam baksa da anlamazdi. Yaza geldigimizde peydahlaniyor neyse bu zikkim. Bi yarin da baska ustaya gideyim. Oyle gezecegiz artik bulana kadar

• Pi kullanıcısına yanıt
    oksijen sensörü olsa o zaman aracın diğer kullanımlardada belli ederdi. çekişten düşer sebepsiz bağırır ama düşük hızda gider ne bileyim bi farklılık olurdu. gene bu iş ayara çıkacak gibi ya.
    Orasida oyle. Ama dogru duzgun usta olmadigindan deneme yanilmayla anca buluyoruz iste. Ya isin dandik tarafi on tekerlerklerin bilyeler de degisecekmis. 250 lira da oraya lazim. Giderayak saglam kazik atacak bana

• Lpg'li hondalarda subap ayari onemli.subap ayarlari bozuksa ondan yapabilir.Eskiye nazaran sesli calisma,titresimli calisma var mi?

• Subap ayarina birkac ay once baktirdim. Sorun yok. Calismasinda da bir sorun yok. Tek marsla ne durumda olursa olsun aliyor. Sicak hava mevzusunu anlamadim ben. Sicaklarda oluyor sadece

• Oksijen sensorunden olacagini sanmam.Her zaman mi yapiyor sicakta klima acinca falan daha fazla dusme oluyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afanasyevo -- 19 Nisan 2016; 23:46:30 >
  • oksijen basınç sensörü, arızalıysa rolanti dalgalanması yapar
    bilgisayardan hatayı sildirip tekrar eden bi durumsa mecbur değiştirmek zorundasın
  • Kisin yasamiyorum bu sorunu. Yazin. Sicak havada sicak motor birlesince oluyor. Yogun trafikte dur kalklarda vitesi bosa atinca devir dusuyor. Stop etme olayi yok. Devir dusuyor. Sonra olmasi gereken yere geliyor. 1 kerelik ama. Sonra yine dur kalk. Aynisi. Boyle gidiyor. Yoksa devir dansoz gibi oynamiyor.

• tandem_78 kullanıcısına yanıt
    Hatayi sildik. Yarin baska ustaya gidip baktirayim. Orada ne cikacak. Ona gore bakacagim ustam

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Kelebek temizlendi. Gaz ayarindan değil. Onda da sorun yok. Sensorlerden biri sorunlu saniyorum.

kelebek arızalıysa temizlenmesi işe yaramaz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.