Şimdi Ara

Oksijenli solunum zar arası sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ATP sentaz engelleniyormuş.Ne olur diyordu?Bi açıklar mısınız?

• Hemen diyenleri eledim cunku kademeli olarak duser sanirim iki zar arasi h derisimi yapmisyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heyhamz

Hemen diyenleri eledim cunku kademeli olarak duser sanirim iki zar arasi h derisimi yapmisyim

Ben de onları eledim de kardeşim o2 olmaz mı?Çünkü o2 H'ları tutar atp sentazdan geçen.O yüzden h20 oluşmaz dedim?
  • ATP SENTAz zarlar arası bölgeden H+ geçirterek atp sentezlettiriyor yani ph farkı artar dedim ben.
  • 4 şık ets ile ilgiliydi ph farkı yaptım
  • Peki oksijen niye olmaz beyler.H+ gelmiyor.Neyle su yapacak oksijen? .s
  • Bildiğim kadarıyla proton popmpalanması durur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ph farkı artar dedim çünkü zardan atp sentaz ile iç kısma geçemeyecek oraya pompalanan orada kalacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: R4V3N

ph farkı artar dedim çünkü zardan atp sentaz ile iç kısma geçemeyecek oraya pompalanan orada kalacak

ee doğal olarakta pompalama durur sıkkı da doğru olmuş olmuyor mu
  • Proton pompalama duracak. Cevap bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatasaray101o10

quote:

Orijinalden alıntı: R4V3N

ph farkı artar dedim çünkü zardan atp sentaz ile iç kısma geçemeyecek oraya pompalanan orada kalacak

ee doğal olarakta pompalama durur sıkkı da doğru olmuş olmuyor mu

pompalama elektronların stokromlar arası aktarılması ile açığa çıkan enerji sayesinde içten dış zara doğru oluyor. yani o işlem bir süre daha devam edecektir.ama oraya pompalanan geri dönemeyecek çünkü geçiş yapacağı kapı yani atp sentaz enzimi bozuk.

oraya pompalanan orada kalacak yani ph farkı artacaktır ben böyle düşündüm
  • pompalama durur la daha da ne tartışıyonuz
  • pH farkı artar.
  • beyler sıralama sorusu vardı nadp indirgenir gibi onu ne yaptınız
  • ATP Sentaz ne iş yapar?

mitokondrinin iç zarı ile dış zarı arasına ETS elemanları tarafından pompalanmış h+ iyonlarının geri dönüş yaptığı yerdir atp sentaz.
    bu arada atp sentezlenir ve geri dönen H+ lar yani protonlar oksijenle birleşip su oluşturur.

Eğer ATP sentazın calısması engellenirse, o protonlar üst bölgede kalacaklar pH farkı artacak ama
    diğer bir detay, oksijen tek başına kalacak.

Bence cevap her ikiside. Yorumlarınızı bekliyorum. İptal edilesi bir soru mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafercvdr

ATP Sentaz ne iş yapar?

mitokondrinin iç zarı ile dış zarı arasına ETS elemanları tarafından pompalanmış h+ iyonlarının geri dönüş yaptığı yerdir atp sentaz.
    bu arada atp sentezlenir ve geri dönen H+ lar yani protonlar oksijenle birleşip su oluşturur.

Eğer ATP sentazın calısması engellenirse, o protonlar üst bölgede kalacaklar pH farkı artacak ama
    diğer bir detay, oksijen tek başına kalacak.

Bence cevap her ikiside. Yorumlarınızı bekliyorum. İptal edilesi bir soru mu ?

Ben de böyle düşünüyorum.Sınav anında pH'dan emin olamadım.Ama Oksijenden emindim.Fakat pH diyor arkadaşlar.Bilmiyorum fakat çok haklısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.