Özellikle sonunda gerçekten son darbeyi vuran okuduğunuz en güzel şiir hangisi?
Bir şarkısı vardı İlhan İrem in.Şarkının şiirinin sonu çok güzeldi;
Gün batar usul usul kararır gece Bardaktan boşanır yagmur sel olur gider. Gündüzler geceler ne zaman biter? Şu batan güneş nereye gider? Buharlaşır yeniden dökülen su Bulutları sil pencerenden sevgi devrialemi bu Yeniden doğar herşey 'Herşey bitti' dediğin anda bir gül kök salar damarlarında Herşey biter bir şey bitmez
İlhan İrem
'Aysel git başımdan Seni seviyorum'
Atilla İlhan
Ai poyrazoğlu-Ben.
sen bensin ben senim kalbimde senin kalbin kalbinde benim kalbim ben yanardağ sen ateş sen dünya ben güneş ömrün ömrüme girmiş yazan alnıma yazmış nur yüzüne yüzün şarkılara dönsün kalbim bir yol sana gitmiş zehra kardelin *********
Çekme üç beş günlük dünyaya esef! Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık!
simdi hoscakal deme zamani amma sen hoscakal kalmayi haketmiyorsun sevmenin ve sevilmenin hakkini verebilenendir o Sana söylenecek tek sözum var bu ömru sevgiye hasret mecnun misali yasaman dilegiyle...
En yakın deniz kenarına atıyorum kendimi Her dalga halime üzgün.. Her dudakta bana tebessüm.. ne vardı diyorum 'ah' ne vardı Şu kaldırımda resmin olsaydı... Eğilip öperken ben Görenler, varsın dileniyorum sansaydı...
Ceyhun Yılmaz
Uyumak İstiyorum
İki yıldız arası öğe asılı hamak... Uyku, uyku... Zamansız ve mekansız uyumak Harfsiz ve kelimesiz düşünmek Yaradanı. İlgisizlik, herşeyden kesilmiş ilgisizlik; Bilmeyiz ki, en büyük ilme denk bilgisizlik. Usandım boşyere hep gitmelerden, gelmelerden Bırakın uyuyayım, yandım kelimelerden.
Göz kapaklarımda gün, kapkara bir kızıllık; Kulağımda tarihin çıkrık sesi, bin yıllık. Bir yurt ki bu, diriler ölü, ölüler diri; Raflarda toza batmış peygamberlerden bildiri. Hergün yalnız namazdan namaza uyanayım; Bir dilim kuru ekmek, acı suya banayım! Ve tekrar uyuyayım ve kalkayım ezanla Yaşaya dursun insan, hayat dediği zanla.
simdi hoscakal deme zamani amma sen hoscakal kalmayi haketmiyorsun sevmenin ve sevilmenin hakkini verebilenendir o Sana söylenecek tek sözum var bu ömru sevgiye hasret mecnun misali yasaman dilegiyle...
Aradan yıllar geçti işte o günden beri Ne zaman yolda bir han rastlasam irkilirim, Çünkü sizde gizlenen dertleri ben bilirim. Ey köyleri hududa bağlayan yaşlı yollar, Dönmeyen yolculara ağlayan yaslı yollar! Ey garip çizgilerle dolu han duvarları, Ey hanların gönlümü sızlatan duvarları!..
Leş kokuyorsa dizelerim ;
Harcadıklarından, Harcattıklarındandır, Bil !
Sevgi dediğin; arsız duygulara kurban edilecek kadar ucuz değil.
Hâlâ, Seni yazıyorsa hâlâ kalemim Aldıkların, Verdiklerin, ve Senden değil... "Kalemin itibarındandır" Bil!
quote:
Orjinalden alıntı: stigmata_
Leş kokuyorsa dizelerim ;
Harcadıklarından, Harcattıklarındandır, Bil !
Sevgi dediğin; arsız duygulara kurban edilecek kadar ucuz değil.
Hâlâ, Seni yazıyorsa hâlâ kalemim Aldıkların, Verdiklerin, ve Senden değil... "Kalemin itibarındandır" Bil!
Güzeldi
Bunun kadar güzelini okumadım.
'Yıkın Heykellerimi'
"Ey milletim, Ben, Mustafa Kemal'im... Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hâlâ en hakiki mürşit, değilse ilim, Kurusun damağım, dilim. Özür dilerim... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Özgürlük hâlâ, En yüce değer Değilse eğer... Prangalı kalsın diyorsanız, köleler... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı, Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı, Baş tacı edebiliyorsanız Sanatın içine tüküren adamı... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın. Anlamı kalmadıysa Yurtta sulh, dünyada barışın. Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın.
Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Özlediyseniz fesi, peçeyi Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi. Hâlâ medet umuyorsanız Şıhtan, şeyhten, dervişten. Şifa buluyorsanız, Muskadan, üfürükçüden... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız, Yobazın gazabından ürkerek... Diyorsanız ki, okumasın Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Fazla geldiyse size, Hürriyet, Cumhuriyet... Özlemini çekiyorsanız, Saltanatın, sultanın... Hâlâ önemini anlayamadıysanız, Millet olmanın... Kul olun, ümmet kalın, Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi. RAHAT BIRAKIN BENİ..."
quote:
Orjinalden alıntı: nasılsıniyimisin
'Aysel git başımdan Seni seviyorum'
Atilla İlhan
Ne Ararsin Tanri Ile Aramda
Ne ararsin Tanri ile aramda Sen kimsin ki orucumu sorarsin? Hakikaten gözün yoksa haramda Basi açiga neden türban sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne Yoksa sana bir zarari, içerim Ikimiz de gelsek kildan köprüye Ben dürüstsem sarhosken de geçerim.
Esir iken mümkün müdür ibadet Yatip kalkip Atatürk'e dua et... Senin gibi dürzülerin yüzünden Dininden de soguyacak bu millet.
Isgaldeki hali sakin unutma Atatürk'e dil uzatma sebepsiz Sen anandan yine çikardin amma Baban kimdi bilemezdin serefsiz.
Neyzen Tevfik
Sadece sonu değil,şiire hayranım...
kardeşim bir pilottu
bir pilottu kardeşim. güzel bir günde emri geldi. hazır etti çantasını güneye doğru koyuldu yola.
bir fatihti kardeşim. yerimiz yoktu yaşamaya. topraklar ele geçirmekti öteden beri hayalimiz.
kardeşimin fethettiği yer şimdi guadarrama dağlarında boyu tam bir seksen, derinliği bir elli.
bertolt brecht
Evet Sevgili, Kim özlerdi avuç içlerinin ter kokusunu, kim uzanmak isterdi ince parmaklarına, mazilerinde görkemli bir yaşanmışlığa tanıklık etmiş olmasalardı eğer!!
CAN YÜCEL Eğer şiirinin sonundan...
Küçük İskender - Bir Ayrılığın Anatomisi
ulan istanbul! bu bana reva mıdır? ulan o denli sevmişim, müstahak mıdır? ..ktirip gidiyorum başınızın çaresine bakın arabesk dinleyeceğim işte! rakı içeceğim intihar edeceğim kıçınıza kına yakın!
en güzel bu mu derseniz buna bir cevap veremem okadar çok şiir seviyorum ki ama aklıma gelen ilk bu oldu.
Necip Fazıl - Sakarya
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya: Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!