Şimdi Ara

Okul ve Kavga (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kardeşim, bizde okuduk zamanında.
    İdareye bildir, sınıfını değiştir.
    Fen liseli öğrenci çok büyük sıkıntı olmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İdaredir rehberliktir artık işe yaramıyor. 4 kere üst üste rehberliğe gidip şikâyet ettiğimi bilirim, anca sıkıntılı olanlara "rahatsız etme" deyip gönderiyorlar 

Ciddi bir ahlaki çöküş ve ciddiyetsizlik var bu modern Türkiye'de, ayak uyduramamış modernleşmeye yeni nesiller. Açık öğretim öneririm 

• Uzlaşmayı dene hocam yada onları gün boyu takip et rutinlerine bak tart ve ona göre dal yüzünü görmezlerse senden şüphelenmezler bence yada direkt burun buruna kavgaya girdin o zaman direkt karşıdski alfa şahsın dizine tekme atıp çenesine vur büyük ihtimal yıkılır bunu yaparken gözlerin hafif kanlanır ve dişlerini gıcırdatırsan (kuduz köpek gibi) beyindeki bu benden korkmuyor bu işte bir sorun var refleksi devree girer eh bu durumdsda seni rahat bırakırlar

• Kesinlikle kavga etme, kavga etmenin bedeli ağır olur. Dayak yemen mesele değil 5 10 yumruktan zarar gelmez fakat okuldan atılma riskin var ki belirttiğin üzere şehrindeki tek Fen Lisesi orasiymis. Egitim hayatin çok olumsuz etkilenir. Ayrıca kışkırtılıp karşı tarafa fazla hasar verirsen darp raporu ile yine başını belaya sokar. O yüzden sakince kimseyle zıtlaşmadan, kimseye sana bulaşkadiğı sürece bulaşmadan kendi halinde takılmaya devam et

• Başbilen kullanıcısına yanıt

çok anime izlemişin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEGANYRSA kullanıcısına yanıt
    Çok sıkıntılı, zorba tipler Fen Lisesinde de olabiliyor ben de Fl mezunuyum. Okumak cahilliği alıyor ama eşeklik baki kalıyor.

• Hocam tabii ki olur da.
    Bıçaklı, jilet atan vs. tipler çok zor.
    Garip tras olmuş tofasla gezen tiplerden bahsediyorum

• NEGANYRSA kullanıcısına yanıt
    O kadar değil şükür

• Onlarla savaşmak yerine dost olmayı denesen ? Arkadaş olduğunuzda senin uyarılarını dikkate alacaklardır, böyle hiç muhabbetinin olmadığı birileri için üst perdeden konuşman onları tetiklemiş olabilir.

Kavga dövüş yapmayın sakın, annelerinizi üzmeyin.Sizin yüzünüzden üzülüp sinir stres olmasınlar.

Bugün annemi hastaneye götürdüm, tümör var durumu ciddi.Gençken bunlar insanın aklına gelmiyor, sanki hiç yaşlanmayacakmış gibi hep öyle kalacakmış gibi geliyor ama öyle olmuyor işte.

Sonuç olarak böyle sinir stres insanı hasta ediyor işte, böyle hastalıkları tetikliyor.Üzmeyin ailelerinizi, okul denilen yer ilim irfan yurdu, dövüş kulübü değil.

• Eğitim o kadar ele ayağa düşmüşki fen liseleri bile meslek lisesi gibi olmaya başlamış. Sataşan falan varsa ver ayarı kimse anasının gözü değil orada ama sana karşı genel bir tavır alınmış gibi geldi bana. Herkes hakkında yorum yapmışsın. Her doğru her yerde söylenmez. Bazen köprüden geçene kadar ayıya dayı demen lazım. Ben lisede öyle yapardım. Ayıya dayı diyeceksin sana sataşana dayı dediğin adamla sataşacaksın. Baktın dayıyla aran bozuluyor diğer elemanla bir olacaksın bu sefer. Lisedeki ilişkiler satranca benzer. Mantıktan ziyade bir sonraki hamleyi düşünmen senin faydana olur. Herkes sana karşı tavır alırsa o lise bitmez. Herkesin illaki sevmediğin yönleri olacak ama herkesi siyahla çizmek yerine bazılarını griye boyamayı bilmen lazım. Lisede gerçekten pislik olan tipler vardır, daha az pislik olan tipler vardır, ara sıra pislik yapan ama özünde fena olmayan adamlar vardır bir de adam gibi adamlar vardır.

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    Etrafımdan parlak ışıklar çıkmıyor hocam

• Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ver. İşleme almak zorundalar bakanlığa bildirip müfettiş gönderirler. Olayları kayda alabilirsen daha iyi olur. Aynı dertten muzdarip bir kaç arkadaşın da seninle durursa yer yerinden oynar . Bizim zamanımızda böyleydi en azından. Çok şey değişti ülkede şimdi hiç bir şey olmaya bilir , seni yargılayabilirler bile hiç belli olmaz. Denemekten zarar gelmez ama.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hakkını araman iyi, keşke arkadaşların da senin gibi olsaydı belki problem cözülürdü. Aklına ne iyi yatıyorsa onu yap derim hocam.

• justcarry57 J kullanıcısına yanıt
    2 kere sinif öğretmeniyle,1 kere müdür yardımcısı ile konuştum.Ikisi de çözüme yönelik hiç bir hamle yapmadılar.
    Gidip olay çıkarsam anında tepeme üşürler.

• Kardeşim herkes demiş ben de diyeyim : Kavga asla çözüm olmuyor. Hatta iş daha da çıkmaza giriyor sonra.

Akıllı insan kavga etmez. Bu korkaklık değil, kavgadan sonraki olacak olayları tahmin edebildiğinden akıllı insan kavga etmez.

Kurtulmanın, başetmenin farklı yolları var.

Sınıf değişikliği talep edebilirsin, ordada var diyorsan, her sınıf aynı olmaz, belki daha iyi bir sınıf olabilir,

Okul değiştirebilirsin.

hiç biri mümkün değilse, abi konuşun bu çocuklarla, sınıf öğretmeninizi de arkanıza alın. Rahatsızlığınızı dile getirin. Ama öyle film sahnelerindeki gibi dayılanacak, lan.., oğlum falan filan değil, mafya dizilerindeki gibi değil.

arkadaş gibi...:)

konuşun anlaşın.

Anlaşmak zeki insanların işidir aslında.

• mtanhu kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam.Cok insancıl ve mantıklı bir yorum yazmışsınız.

Sinif değişikliği vs çözüm olabilir ancak gerçekten arkamdan söyleyeceklerini düşünmeden edemiyorum.Ben fiziksel olarak bu çocuktan üstün olduğum halde,aşağıdaymışım gibi davranmasını kendime yediremiyorum.Neticede 17 yaşındayım,mantıklı hareket etmezsem direk buna bağlarım .

Gecen de Eba'dan (evet Eba) bunu sınıftan atalım falan diye yazmış,inanamıyorum resmen.Bu yıl sinif öğretmeni tekrardan değişti ve sene başında tekrar olaylar başladı.(Gercekten hiç bir ters hareketim yok.)Durumu yeni sinif öğretmeni ile konuştum.Cocukla konuştuğunu ve bir daha yapmayacağını söyledi.Ertesi gün çocuk tekrar uslu durmadı.

1 2 hafta önce de yeni müdür yardımcısı ile konuştum.O da ikimizi çağıracagini söyledi.Tamam dedim,hala ses seda yok kendisinden.Belki cocukla direk konuşmuştur çocuk eba'ya ondan dolayı yazmıştır bilemiyorum.

Gerçekten sinav senesi uğraşmak istemediğim saçma insanlar ve saçma durumlar.Ancak kendime yediremiyorum hocam.Ne yapmalıyım sizce?

• NassinGözüm kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam,en iyi desteğiniz mesajınız

Keşke eski gunler olsa da Üfler hocam, Avanguardia Hocam da mesaj atsalar.Tekrardan akşam yemeğim ss'li başlığı açsalar

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten çok doğru bir yorum.Ancak ben maalesef ne görüyorsam onu söylüyorum (bununla övünmüyorum lütfen yanlış anlamayin).
    Bu ikili oynamayı iyi yapanlar gerçekten kimseyle terslesmeden hayatına devam edebilir belki(yeterince gozlemim yok maalesef bu konuda), ancak ben beceremiyorum.

• Ailen ile görüş çocuklardan hangisi ağa baba ise onun ailesini arasınlar.

Fen lisesi diyorsun ailesi çocuğa çeki düzen verir.

• vittorioo V kullanıcısına yanıt
    Haklisin hocam.Zaten müdür yardımcısına dedim cocukla değil ailesi ile konuşun,cocuklari benimle muhatap olmasın diye.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.