Şimdi Ara

Okula gitmek istemeyip, rapor alamayan arkadaşlar bir buyursunlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, lise 3 öğrencisiyim ve bu sistemi 3.yıldır uyguluyorum.. Bu hafta da okula gitmiyorum ilk hafta kim okula gidip boş boş oturmak ister ki?

Lise 1.sınıfken 2 sınava girmemiştim, ve aklıma bir fikir geldi. Velinin onayı olduğu halde gidemediğimi bildirirlerse, izinli yazılıp sınava girebilir miyim? Neden olmasın ki? Ortada onaylı bir belge gerekir sonuçta..

Mazeret raporu denilen bu sahte raporu, kafanıza göre doldurup idari yönetim üyesine verin %100 onaylandı Raporu alıp sistemden düşmezse şikayet etme hakkınız var sonuçta imza atıldığı için o artık resmi bir kağıt oluyor. O sebeple illaki geçmek zorundalar..

Dilekçe hazırlıyoruz okul yönetimine ve velinizin ağzından şunu yazıyoruz

OĞLUM/KIZIM olan 11/C şubesindeki 123 numaralı FEEL MY HEART adlı öğrenciniz, 16.09.2014 ile - 25.09.2014 tarihleri arasında bilgim dahilinde okula gelmemiştir.
    Sistemden gelmediği günlerin devamsızlığının düşürülmesini okul yönetimi tarafına arz ederim gibisinden bir dilekçe yazıyorsunuz. Altına babanızın/anneninizin adı soy adı ve imza, babamın imzasını ezbere bildiğim için babama gerek bile kalmıyor ha kağıdı verirken kendi numaranızı ve ya velinizin haberi varsa onun numarasını verebilirsiniz. Ben kendiminkini veriyorum

%100 onaylandı bu yöntem arkadaşlar, sırf benim okuluma mahsus değil kuzenimin gittiği okuldada kendisi aynı taktiği yapıyor

Ayrıca bu taktiği söylediğim arkadaşlar 5-10 gün gelmeyip bu yöntemle devamsızlık sildiriyorlar

Yaşasın meslek lisesi öğrencisi kafası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel My Heart -- 16 Eylül 2014; 20:49:45 >

• Özürlü devamsızlık sayiliyor, fark eden pek bir şey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem anne babanı aptal yerine koy, hem iyi bir şey yapmış gibi ballandıra ballandıra anlat. bu kadarında pes artık. ben buradan senin yerine utandım. artık mezun olduktan sonrada babanın imzasını kullanmaya devam edersin. aslında bu kadar uğraşmaya gerek yoktu. aileleriniz zaten pisliğinizi temizlemek için, bu dilekçelere imza atıyor.
  • kardes bizde hastaneye gidip herhangi bi doktor icin giris aliyorduk sonrada aldigimiz yerden iptal ediyorduk ve okula veriyorduk doktora gittigimizin kaniti :-) :-)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

hem anne babanı aptal yerine koy, hem iyi bir şey yapmış gibi ballandıra ballandıra anlat. bu kadarında pes artık. ben buradan senin yerine utandım. artık mezun olduktan sonrada babanın imzasını kullanmaya devam edersin. aslında bu kadar uğraşmaya gerek yoktu. aileleriniz zaten pisliğinizi temizlemek için, bu dilekçelere imza atıyor.

Mesajlarınızdan işinizi seven bir öğretmen olduğunuz anlaşılıyor.Bir öğrenci olarak sizin gibi işini seven öğretmenlere saygım var.Fakat anlayamadığım,saygı nokta MEB.Siz ne kadar işinizi severseniz sevin,bir şeyler yapmaya çalışsanız da MEB'in amacının eğitim olmadığı gerçeğini değiştiremezsiniz.Lütfen buralarda bu düşünceyi kırmaya çalışmayın çünkü bu zihinler zaten o ezberci,hayat karartıcı eğitimlerle kuruldu.

Kimse kimseyi kandırmasın lütfen bilime,teknolojiye katkı sağlamak amacıyla ortaya çıkan çözüm yolları,buluşları,teknolojik icatları ezberleterek sınav yapan bir kurumu nasıl savunabiliyorsunuz. Logaritmanın,cosinüs'ün ne olduğunu söylemeyip direk formülleri ile derse başlanan bir müfredatta kimse Eğitimden bahsetmesin o eğitim fasa fisodur.Ben bu düşüncelere sahipken bir de bir üniversite hocasından aynı sözleri duyunca ne kadar doğru düşündüğümü o zaman çok daha iyi anladım.Hocanın dediğinin özeti şuydu " 12 yıl boyunca yüklenen yanlışları silip atıp çocuklara sıfırdan matematik,fizik öğretmeye çalışıyoruz dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

hem anne babanı aptal yerine koy, hem iyi bir şey yapmış gibi ballandıra ballandıra anlat. bu kadarında pes artık. ben buradan senin yerine utandım. artık mezun olduktan sonrada babanın imzasını kullanmaya devam edersin. aslında bu kadar uğraşmaya gerek yoktu. aileleriniz zaten pisliğinizi temizlemek için, bu dilekçelere imza atıyor.

Mesajlarınızdan işinizi seven bir öğretmen olduğunuz anlaşılıyor.Bir öğrenci olarak sizin gibi işini seven öğretmenlere saygım var.Fakat anlayamadığım,saygı nokta MEB.Siz ne kadar işinizi severseniz sevin,bir şeyler yapmaya çalışsanız da MEB'in amacının eğitim olmadığı gerçeğini değiştiremezsiniz.Lütfen buralarda bu düşünceyi kırmaya çalışmayın çünkü bu zihinler zaten o ezberci,hayat karartıcı eğitimlerle kuruldu.

Kimse kimseyi kandırmasın lütfen bilime,teknolojiye katkı sağlamak amacıyla ortaya çıkan çözüm yolları,buluşları,teknolojik icatları ezberleterek sınav yapan bir kurumu nasıl savunabiliyorsunuz. Logaritmanın,cosinüs'ün ne olduğunu söylemeyip direk formülleri ile derse başlanan bir müfredatta kimse Eğitimden bahsetmesin o eğitim fasa fisodur.Ben bu düşüncelere sahipken bir de bir üniversite hocasından aynı sözleri duyunca ne kadar doğru düşündüğümü o zaman çok daha iyi anladım.Hocanın dediğinin özeti şuydu " 12 yıl boyunca yüklenen yanlışları silip atıp çocuklara sıfırdan matematik,fizik öğretmeye çalışıyoruz dedi.

acaba verdiğin öğüdün sonuçlarını hiç düşündün mü. öğüdünü dinleyen birisi, babasının imzasını taklit ederek, dilekçe hazırlayacağı gibi, sahte belgelerle ailesini dolandırabilir. bu yapılmamış bir şey değil. örnekleri defalarca gazetelere çıktı. meb'nın yanlışları olsa da, sizlerin yapacağı yanlışların, mazereti olamaz. bu daha büyük yanlışlara zemin hazırlar.

bahsettiğin hocanın sözlerinde belirtilen yanlışlar, sadece matematik, fizik ve diğer konularla sınırlı değildir. bir öğretmen olarak, öğrencilerimde gözlemlediğim en büyük yanlışlar, etik üzerinedir. bu yanlışı senin yazında da görüyorum. yaptığın şeyi, meb'na karşı görsen de, aslında ailene karşı yaptığın bir saygısızlıktır. bir imza sadece onay aracı değildir. bir kişinin şerefi ve mahremiyetidir. sen bu kutsallığı kirlettin. onların, senin yaptığından haberi olup olmamaları, bunu değiştirmeyecektir. işte benim kırmak istediğim düşünce budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurdhack

kardes bizde hastaneye gidip herhangi bi doktor icin giris aliyorduk sonrada aldigimiz yerden iptal ediyorduk ve okula veriyorduk doktora gittigimizin kaniti :-) :-)

Daha iyiymiş bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

acaba verdiğin öğüdün sonuçlarını hiç düşündün mü. öğüdünü dinleyen birisi, babasının imzasını taklit ederek, dilekçe hazırlayacağı gibi, sahte belgelerle ailesini dolandırabilir. bu yapılmamış bir şey değil. örnekleri defalarca gazetelere çıktı. meb'nın yanlışları olsa da, sizlerin yapacağı yanlışların, mazereti olamaz. bu daha büyük yanlışlara zemin hazırlar.

bahsettiğin hocanın sözlerinde belirtilen yanlışlar, sadece matematik, fizik ve diğer konularla sınırlı değildir. bir öğretmen olarak, öğrencilerimde gözlemlediğim en büyük yanlışlar, etik üzerinedir. bu yanlışı senin yazında da görüyorum. yaptığın şeyi, meb'na karşı görsen de, aslında ailene karşı yaptığın bir saygısızlıktır. bir imza sadece onay aracı değildir. bir kişinin şerefi ve mahremiyetidir. sen bu kutsallığı kirlettin. onların, senin yaptığından haberi olup olmamaları, bunu değiştirmeyecektir. işte benim kırmak istediğim düşünce budur.

İmza taklidi dolandırıcılıktır zaten bunun aksini iddaa etmedim.Demek istediğim eğitim sisteminin yanında bu öğrencilerinin yaptığı bence hiçbir şey.Yinede ben yapmam ailem imzalar doldurur kağıtları.Fakat bu öğrenciler bu davranışlarda bulunuyorsa burada sorgulanması gereken nokta neden böyle yollara başvuruluyor düşünülmeli ve bir sonuca varılmaya çalışılmalı.Ne ekersen onu biçersin.Demek ki bu bireylere bunlar verilmiş ki bunlarda karşılığında hilekâr yöntemlere başvuruyor.Bu konuda aile eğitimi de çok önemli lakin.Ne kadar iyi bir aile eğitimi de olsa 16 yıl boyunca rekabet,rekabet,rekabet ile büyütülen bir öğrenciye hayatın bu sınavlara,okula,meb'e bağlı derseniz insanlıktan çıkacak seviyelere getirirseniz onlarda insanlıktan çıkar.

Yanlış anlamayın burada amacım size saldırmak değil.Genel olarak konuşuyorum.Misal Atamızın lafı ne kadar doğru ; "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." Sizlerde haklısınız bir yandan çünkü yine sizin öğrencilik zamanınızda bu kadar rekabetçi,hırçın bir eğitim sistemi yoktu.O yüzden şimdiki öğrencilerin düşünceleri size çok abartılı geliyor.Bizde öğrenci olduk tarzında yaklaşımlarda bulunuyorsunuz.Ama hem sizin zamanınızda bu kadar rekabet yoktu bana göre hemde eğitim sisteminin içi bu kadar boş değildi.

2-3 sene önce düz liseye girenler haricinde artık tüm liseliler 15.40'dan önce okuldan çıkamıyor.Neden biliyor musunuz çünkü 15-18 yaş arası bana göre beynin en parlak yılları.(Kişi eğer boksörlük yapmadıysa tabi) Sağlık,üreme hormonları,beynin en güzel çalıştığı bu dönemde bu gençler ne kadar çok boş şeylerle uğraştırılırsa ne kadar çok saçma gereksiz şeylerle onu oyalarlarsa ancak o zaman bu ülkeye bir katkısı olmaz.Plan gayette güzel işliyor.Allah için bir çevrenize bakın 12.sınıflardan üniversitesi sınavına hazırlananlara (gerçi bizim gibi teknik liselerde pek görülmez o etki ama) insanlıktan çıkan test makinalarına bakın.Bazıları artık o seviyeye gelmiş ki test kitabının üretim süresinden daha hızlı bir şekilde bilmem kaç soru çözüyor.

Bu arada neden 15-18 yaş arası beynin en parlak yılları diyecek olursanız.Çünkü para aileden,kafa artık ergenlikten çıkmış temiz düşünebiliyor.Bir de bunun üstüne boş vakit ve düzgün eğitim olsa yemede yanından yat neler neler çıkar 2 milyon tane öğrenciden.İşte bunlar hep hesaplanmış şeyler.Benim 2 milyon öğrenciyle yarışmak gibi bir niyetim yok.Bizim insanlarımız birbirlerine yarışmayı aşılaya dursunlar ABD'lisi,İngilizi'de 1 dakikada bir telefon üretsin,laptop üretsin,araba üretsin,ekran kartı üretsin bizim insanımızın 6 aylık parasını alsın.Gerçi bankalarda para denilen şeyde onların kontrolüde işte gönlümüz olsun diye kendi kendine yönetiliyormuş,serbest ekonomiymiş gibi bir izlenim oluşturuluyor.

Ekleme:

İmza şerefsiz,namustur demişsiniz ama bana bayrağını şeref,namus olarak görmeyen bizler imzamızı şeref,namus diyeceksek vay halimize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 20 Eylül 2014; 16:29:10 >

• kurdhack kullanıcısına yanıt
    Her giriş yapıldığında muayene ücreti kesiliyor biliyormuydun bunu? Sonra eczaneye ilaç almaya gittiğinde ilaç 5 liraysa kadın senden 13 tl istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birol08

Her giriş yapıldığında muayene ücreti kesiliyor biliyormuydun bunu? Sonra eczaneye ilaç almaya gittiğinde ilaç 5 liraysa kadın senden 13 tl istiyor.

Bu internetten randevular içinde geçerli mi?4-5 kez bir doktor için randevu almıştım ama okul,dershane ve tembelliğimden hiç bir randevuya gitmemiştim.3 kere iptal etmiştim 2'sinede iptal etmeden hiç gitmemiştim geçip gitmişti öyle.Elim sızlıyordu randevuya gitmeyince ağrısı başlıyordu randevunun yaklaştığı zamana doğru ağrı falan kalmıyordu.Sinir sistemim bile bünyemin tembelliğine ayak uyduruyor
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Oluyor reis
    Iptal etmediğin randevu başı sekiz tl olması lazım yanlış hatırlamıyorsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.