Şimdi Ara

Okuldaki Bilgisayarlar İçin Linux Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuldaki bilgisayarlar linux kurmayı düşünüyorum. Bilgisayarların en iyisinin rami 1gb. Majandro Linux Openbox yüklemeyi düşünüyordum ancak biraz önce sanal makinede deneyince hiç sevmedim. Şimdi Linux Mint XFCE indiriyorum beğenirsem onu kuracağım. Siz ne tavsive edersiniz?

• Eski pc'ler için milli işletim sistemimiz olan pardus kurumsal 2013 idealdir. Zaten devlet okullarda, resmi kurumlarda, bu işletimletim sistemini peyder pey yaygınlaştırıyor.
  • Pardus'a birtürlü alışamadım ben. Zaten Şimdi Linux Mint XFCE indi, biraz önce denedim ve güzeldi hocaya veririm. Hoca beğenirse yükleriz.
  • Eğer şu Fatih projesi kapsımında dağıtılan akıllı tahtalar için diyorsanız hiç uğraşmayın derim hocam. Pardus'u açtık bir ara, dokunmatik işlemiyor, anca fare-klavye ile kullanabiliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h4ps

Eğer şu Fatih projesi kapsımında dağıtılan akıllı tahtalar için diyorsanız hiç uğraşmayın derim hocam. Pardus'u açtık bir ara, dokunmatik işlemiyor, anca fare-klavye ile kullanabiliyoruz.

Hocam onlarda Windows ile Pardus yüklü zaten ben bilgisayar odasındaki bilgisayarlar için diyorum.
  • Debian tabanlı bir şey kur o halde, GNOME olmasına da dikkat et ki fazla gereksinim istemesin. :)
  • Xfce Gnome'den daha az ram harcamıyormuydu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Growlite, Linux Mint 17 XFCE bence iyi bir tercih. 2019 yılına kadar destek alacak olması da cabası diyelim.
  • Zaten Linux Mint 17 XFCE yükleyeceğim.
  • Growlithe kullanıcısına yanıt
    4 aydır linux mint 17 cinnamon kullanıyorum, hiç bir sorun görmedim, cpu oralama %5, ram çok düşük, en ufak bir ne kasma ne bir şey, resmen "olmuş"

LTS olması da cabası, yakında 17.1 güncellemesi de gelecek (kasım sonu gibi) bilgisayarların donanımına göre -ki benim ki bile dual core, 2 gb ram ve çok stabil- xfce sürümünü gönül rahatlığıyla kurabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

4 aydır linux mint 17 cinnamon kullanıyorum, hiç bir sorun görmedim, cpu oralama %5, ram çok düşük, en ufak bir ne kasma ne bir şey, resmen "olmuş"

LTS olması da cabası, yakında 17.1 güncellemesi de gelecek (kasım sonu gibi) bilgisayarların donanımına göre -ki benim ki bile dual core, 2 gb ram ve çok stabil- xfce sürümünü gönül rahatlığıyla kurabilirsiniz...

Hocam ben de Linux mint 17 Cinnamon kullanıyorum ve bilgisayarımın özellikleri sizinki ile çok benzer ancak okuldaki bilgisayarlar için Manjaro Linux Xfce ve Linux Mint 17 Xfce arasında kaldım.
    linux mint 17 xfce kur,

ubuntu debian tabanlı dağıtımlar son kullanıcılar için her zaman candır... lts olması da cabası
  • quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

linux mint 17 xfce kur,

ubuntu debian tabanlı dağıtımlar son kullanıcılar için her zaman candır... lts olması da cabası

Hocam bugün okuldaki bir bilgisayara Linux Mint 17 XFCE kurdum hoca deneyecek severse diğerlerine de yükleyeceğiz.
  • Fedora 20 LXDE Spin
    bende denemek icin simdi indiriyorum performansli diyorlar.
    linux mint 17 xfce
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

linux mint 17 xfce

Bir bilgisayara geçen hafta Linux Mint 17 Xfce yükledim zaten
  • linux mint , ubuntu , open suse ve puppy linux
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.