Şimdi Ara

Okullar Yarı Özel-Yarı Devlet olmalıdır!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okulların tamamen devletin elinde olması nedeniyle hiçbir hedefi olamayan asalak, anne babalarının zorla yolladıları, okulla hiçbir alakası olmayan öğrencillerle dolu.Hem bu tarz sadece gelmek için gelen öğrenciler hemde yattıkları yerden para alan öğretmenler dolu ve bu iki türünde ülke ekonomisine yarardan çok zararı var.

Bence okullar hisseli olmalı.Yüzde 51 devlet kalan hisse özel şirketlerin olmalı.Devlet sadece genel işlere bakmalı yani okulun öğrenim görülecek düzeyde olmasına kalan yönetim kısmı yani çalıştıracağı insanları seçmek kesinlikle özel şirket yapmalı ve okullar ücretsiz olmamalı.Ayda 250 ila 500 lira arasında değişen ücretler olmalı.Bu ücretler normalden daha düşük tabiki kalanını devlet ödeyecek.Eğer öğrenci başarılı ise fiyat düşecek başarısız ise yüzde 20-25 yükselecek gibi bir sistem oluşturucak.Ögretmenlere ise ne kadar başarılı öğrenci oluşturursa o kadar fazla para verilecek ve tatillerde ücretlerini tam değil en az yüzde 50 düşük alacaklar.Öğretmenlerin bile bile fazla para vermek için öğrencilerine yüksek not vermelerini engellemek için sınavlar merkezi olarak dönem başında iki defa yapılacak ve sözlü notlarıda sınav notlarından maximum yüzde 25 fazla olabilecek.

Böyle bir sistemde kesinlikle fayda artacak boş beleşçilik azalacaktır.

• Şu öğretmenler ile ne alıp veremediğiniz var? geçmişte kendi başarısızlığını öğretmenlere yıkıp nitelikli bir birey olamadinizdan dolayı öğretmenleri suçlu buluyorsunuz.
    Daha ebeveynler 1 çocuğa bile zor bakerken o öğretmenler 30 kişilik sınıfta çocuklara veremediğiniz kültürden dolayı gırtlak patlatıp birde çocuklara bir şeyler öğretmeye çalışsın sizde onlar aldığı 4k maaşı çok görün yazık, gidin insanların times 500e girmiş üniversite de okuyup yüksek yapıp ,kpssden 100 alsa bile giremeyeceği kamu kuruluşlarının memur statüsünün üstünde yer alan hic bir konuma giremediği ama herhangi bir lise veya alt seviye bir üniversite mezunu olup bu mertebeye sınavsız bir şekilde getirilip oturduğu yerden 15-20k maaş alanları eleştirin.
  • türkiye kır kanaat zor geçinen ülkede olmaz oda sadece beyaz yaka olanların çocuklarının okuması olur...benim kardeşim öğretmen ayda 5-10 tl yi zor topluyor velilerden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2020; 23:56:5 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Okuyan işsizler azalır en azından.Hemde çocuğunun okulu için ayda 250 ila 500 tl harcama yapamayacak kişiler mümkünse çocuk yapmasın

• iyice kafayı yediniz ha

Okullar Yarı Özel-Yarı Devlet olmalıdır!
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

Yanlış olan şeyi söyler misin bay muhalefet

Yazdığım şeyin neresi yanlış.

• 2 çocukta çok aile iflas eder. Sorun eğitimin kalitesiz olması. Düzelmesi mümkün değil.
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

Bu şekilde eğitimin kaliteside düzelecektir emin olun.Sınıflar en azından o kadar kalabalık olmaz ve özel okul kıvamında ders görülür.

• kast sistemine de geçelim hatla kölelik geri gelsin değil mi neymiş parası olan okumasınmış azıcık para gördünüz malum organınız kalktı değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Proprietor

kast sistemine de geçelim hatla kölelik geri gelsin değil mi neymiş parası olan okumasınmış azıcık para gördünüz malum organınız kalktı değil mi

Neresi yalan yanlış söylesene anca uzaktan kudurusun kuduz it gibi

• Konunun ve mesajların benim için genel özeti:

Bu kişi bloklandı

AKP trollerinin cirit attığı konularda bile bu yazıyı bu kadar görmemiştim doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 23 Ağustos 2020; 0:43:28 >
  • Yap işlet devret gibi öğrencilerin ücretlerini dolarla veririz artık. Türkiye'de 3-5 okul harici özel okullar şişirilmiş balon. Özel okullar şişirilmiş notlarla aileleri mutlu etme merkezi.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

Aynen devlet okulları bir sınıfta min 35 kişi ile tam sevinç ve başarı merkezi

• zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla sistem epey bozuldu zaten.Bunun zararını ilerde daha da çok göreceğiz hayvancılıkla uğraşan bırak batıda doğuda bile azaldı Afgan suriyeli çoban olacak yerli vatandaş ise şehirlerde bunalıma girecek... Dediğin gibi 6.yıldan itibaren masrafların %50-50 paylaşıldığı bir modele geçilebilir fakat devlet zeki, yetenekli öğrencilere burs vererek onların ücret nedeniyle okulu bırakmasına engel olabilir
  • Benim oğlum devlet okuluna giderken bazen doğalgazı yanmaz, bazen deterjan ampül gibi şeyler biterdi.

Ankaranın göbeğinde güya seçme öğrenci ve velilerin olduğu bir devlet okuluydu. Velilerden neredeyse sıfır km suv ve mercedesle gelenler bile vardı. Yıllık 200 lira aidatı (bağışı) sadece benim gibi 1 veya 2 tane keriz (?) veriyordu her sene 30 kişilik sınıfta. Ama yılda 200 lirayı vermeyen bazı veliler, sonradan özel okula gönderip yılda 30 bin lirayı kuzu kuzu verdi.

Aslında devletin bu masrafları karşılaması esastır. Yani devletin herşeyi vermemesi yanlış. Eğer devlet vermiyorsa velilerin desteklememesi de yanlış.

Bizde malum siyasi islam zihniyeti okula para vermez. Bazı imam hatiplerin bi tek havuzu eksik (belki vardır bazılarında) ama diğer okullara para mara vermez.

Bizim velilerde arabaya, telefona, kıyafete, makyaja, ota bota herşeye para verir. Ama devlet okuluna yılda 200 lira vermez. Yıllık 200 lira için okulu yıkar, müdürü keser, olmadı çocuğu okuldan alırlar. Okumuş haliyle malzeme bu, okuma yazma bilmeyen insanları sen düşün.

• Ozeller isin icine girince kar kaygisi basliyor bu da ogrenci kalitesini dusuruyor.2016 dan sonra liseye donen dershanelere sirf notlari dusuk diye giden bir ton adam taniyorum.hepsinin obpsi sisirildi. Vakif unileri yuksek maaslar vererek kaliteli hocalari bunyesinde topluyor.cogu okul 5 kisiyi tam burslu aliyorsa 50 kisiyi bursuz aliyor.adam 20k dan devlet unisine giriyor ama ayni bolume 200k dan giren kisi kadar iyi egitim alamiyor.bu da haksizliga yol aciyor.egitim tamamen devlette olmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289234E80 -- 23 Ağustos 2020; 3:7:30 >
  • Şu öğretmenler ile ne alıp veremediğiniz var? geçmişte kendi başarısızlığını öğretmenlere yıkıp nitelikli bir birey olamadinizdan dolayı öğretmenleri suçlu buluyorsunuz.
    Daha ebeveynler 1 çocuğa bile zor bakerken o öğretmenler 30 kişilik sınıfta çocuklara veremediğiniz kültürden dolayı gırtlak patlatıp birde çocuklara bir şeyler öğretmeye çalışsın sizde onlar aldığı 4k maaşı çok görün yazık, gidin insanların times 500e girmiş üniversite de okuyup yüksek yapıp ,kpssden 100 alsa bile giremeyeceği kamu kuruluşlarının memur statüsünün üstünde yer alan hic bir konuma giremediği ama herhangi bir lise veya alt seviye bir üniversite mezunu olup bu mertebeye sınavsız bir şekilde getirilip oturduğu yerden 15-20k maaş alanları eleştirin.
  • Herkes pedagog, herkes eğitim öğretimci.

Al benden öneri, tüm okullar Özel olsun da görün ebenizin örekesini.
  • asderty A kullanıcısına yanıt

Sizin gibi vatandaş kaldı mı bu forumda? Genelde işine geldiği gibi yorum yazarlar, işin doğrusunu yazan epeydir görmemiştim.

• Alın size başka örnek Kocaeli'nin en başarılı okullarından biri uğur mumcu ortaokuludur. Bu okulun öğretmenlerinin yarısı belkide en vasat okullardan biri olan Gölcük ortaokulundan geçmedir. Öğretmen aynı öğretmen olmasına, Gölcük ortaokulunun fiziksel imkanlarının daha iyi olmasına rağmen bilin bakalım başarıdaki farkı ne yaratıyor. Evet görmek istemeseniz de öğrenci ve veli kalitesi belirliyor.
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

Nerde keşke olsada çulsuzlar okula gelmese

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.