Şimdi Ara

Okullarda General Mobile servisi açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okullarda General Mobile servisi açılıyor

General Mobile ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, KAĞITHANE - Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve ŞİŞLİ - Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ek olarak, Maçka Akif Tunçel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de  General Mobile desteği ile bir atölye kurulmuş ve bu atölyelerde öğrencilere cep telefonu ve tablet tamiri konusunda eğitimlere başlanmıştır. Ayrıca, Döner Sermaye (DÖSE) İşletmesi ile de  anlaşma yapılarak, Milli Eğitim Bakanlığının Fatih Projesi kapsamında  dağıtılan E-Tab4 ve E-Tab5 model tabletlerin onarımı da bu atölyelerdeki öğrenciler tarafından yapılacak olup, okullara da General Mobile tarafından ekonomik katkıda bulunulmuş olacaktır.

Okul Sanayi İşbirliği ile 3. General Mobile Sınıfı Açılıyor

Mart’2015’de General Mobile ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Okul Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli Projesi sayesinde  okullardaki atölyeler liselerin Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri dalındaki öğrencilere özel olarak tasarlanmıştır. Bu atölyelerde, General Mobile’ ın uzman teknik ekibi tarafından teorik ve pratik eğitimler verilerek öğrencilerin mevcut ve yeni teknolojiler ve onarım modelleri hakkında en doğru ve en güncel bilgiye sahip olması amaçlanmaktadır. 

İmzalanan protokol sonrası ilk atölye ŞİŞLİ - Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılmış, sonrasında KAĞITHANE - Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki atölye hayata geçirilmiştir. Bugün 3. General Mobile sınıfı, Maçka Akif Tunçel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hayata geçiriliyor.

Yapılan Onarımlarla Meslek Liselerine Ekonomik Destek Sağlanıyor

Yapılan eğitimler sonrasında işbirliği bir adım öteye götülerek,  Döner Sermaye (DÖSE) İşletmesi ile anlaşılarak, bu atölyelerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamında dağıtımını yaptığı General Mobile E-Tab4 ve E-tab5 model tabletlerin onarımları da yapılmaya başlanmıştır. Günlük 200 tablet Maçka Aktif Tuncel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından onarılmaktadır. Yapılan onarımlar karşılığında, General Mobile tarafından okullara yapılacak ödemelerde okullara ekonomik katkı da olacaktır. İlerleyen aşamalarında kurulan atölyelerde, General Mobile marka cep telefonlarının da onarımı yapılmaya başlanacaktır.

General Mobile’da Staj ve Çalışma Olanağı Sunuluyor

2015-2016 öğretim yılı başından itibaren Döner Sermaye İşletmesi’nde görev alacak öğrenciler de GENERAL MOBILE merkez servisinde staj yapmak üzere eğitime alınmışlardır. Bu proje ile birlikte öğrencilerimize okul süresince staj ve okul sonrasında çalışma imkanı sağlama konusunda da öncelik tanınmaktadır.

General Mobile olarak İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan anlaşmayla yapılan çalışmalar ülkemizde ilk ve tek uygulama olma özelliğini taşımaktadır.  İlerleyen dönemde, Döner Sermaye atölyelerinin kurulmasına devam edilmesi planlanmaktadır.

• Keşke birazda arge ve %100 yerli üretim için işbirliği yapsanız.

• al sana nitelikli iş gücü..tebrikler.

• Evet. Almanyanın yıllar önce yaptığını biz daha yeni yapıyoruz. Olsun, başarmanın yarısı başlamaktır.

• ucuz işgücü

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Evet. Almanyanın yıllar önce yaptığını biz daha yeni yapıyoruz. Olsun, başarmanın yarısı başlamaktır.

almanya kendi üretimini destekleyecek işçi bulamıyordu biz çinden gelen ürünlerin tamirini yapıyoruz.
    burdan kendini gelişmiş ülke çıkarımı yaptığına göre siyasetçi olarak potansiyelin var

• assasin34 A kullanıcısına yanıt
    Öğrencilerin deneyim kazanması içindir büyük ihtimalle proje yoksa ana hedefin niteliksiz iş gücü olduğunu sanmıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: santhora

Keşke birazda arge ve %100 yerli üretim için işbirliği yapsanız.

Yahu bu konu defalarca tartışıldı, amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok,iphone %100 amerikan üretimi bir cihazmı? hayır japon,tayvan,güney kore,çin ve amerikan firmalarının üretiminin bir sonucu.Ama pastadan aslan payını apple alıyor değilmi? önemli olan ar-ge yapıp cihazı herşeyi ile firmanın kendisinin tasarlaması ve ürettirmesi.Finansal açıdan yeterli güce ulaşınca parça üretim fabrikaları açılmalı bence.sizin dediğiniz gibi olsaydı dünyanın en çok kazananı apple değil,foxconn olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

quote:

Orijinalden alıntı: santhora

Keşke birazda arge ve %100 yerli üretim için işbirliği yapsanız.

Yahu bu konu defalarca tartışıldı, amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok,iphone %100 amerikan üretimi bir cihazmı? hayır japon,tayvan,güney kore,çin ve amerikan firmalarının üretiminin bir sonucu.Ama pastadan aslan payını apple alıyor değilmi? önemli olan ar-ge yapıp cihazı herşeyi ile firmanın kendisinin tasarlaması ve ürettirmesi.Finansal açıdan yeterli güce ulaşınca parça üretim fabrikaları açılmalı bence.sizin dediğiniz gibi olsaydı dünyanın en çok kazananı apple değil,foxconn olurdu.

Dostum defalarca konuşuldu diye senin dediğin mi doğru olacak. Tartışmaya girmiyorum bile. Oldu tmm

• Güzel bir gelişme. Tebrikler. Devamı artarak sürer umarım.

• Montaj mı yapacağız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel hoşuma gitti bu atılım.Bir yerden başlamak lazım.

• çip söküp takmak için 1 hafta eğitim veriliyor. Çipin kendisini Çinli bile üretiyor ama bizde hala tık yok. İhtiyacımız yok çünkü. Parayı verince alıyoruz. Bu ülke allahlamasına yoluna devam ediyor. Ötelenmiş kredi borçları ile ayaktayız. Bu borcu da 30 bin lira alan milletvekili ödemiyor. 1200 lira asgari ücret alan adam ödüyor 50 yılda.

• Bu tür şeyler gerçekten güzel. Meslek liselerine giden öğrenciler bir meslek edinmek için gidiyor zaten. Daha ilerisini hedefleyen diğer liselere yöneliyor. Bu mesleği öğrenen bir kişiye eğer nasıl araştırma yapması gerektiği , farklı durumlarda nasıl yollar izlemesi gerektiği güzel bir şekilde aktarılabilirse en azından teknik konulara ucundan da olsa alışkın bir işgücü yetişir. Meslek liselerinin günümüzdeki durumu ortada. Bunun bir şekilde düzelmesi gerekir ve bu güzel bir adımdır.

• işte bu güzel haber...

• Ayak işi yapacaklar yani. Neresinde nitelik var bunun.

• yine iyi bir şey generalle başlarız sonra kendi fabrikamızı yaparız,ben dahil herkes diyor kendi telefonumuz yapalım diye tamam yapalım ama bizler o telefonları alıp kullancakmıyız çünkü biz halk olarak alışmışız hep kaliteli ürünlere,o kaliteyi biz yakalayana kadar da geçer 10 yıl.

• Tebrik etmek lağzım, güzel bir düşünce olmuş. Orada yetişen öğrenciler kalifiye olarak yetişecek ve okullarınada gelir sağlayacaklar.

• Sonunda akıl edebildiler.
    %100 yerli üretime geçerlerse, hayatım boyunca General Mobile markası alır, aldırırım. Paralarımız dışarı gitmesin artık. O kadar isterim ki her şeyiyle yerli bir telefonun dünya piyasasında üst segmente oynamasını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teramit

quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Evet. Almanyanın yıllar önce yaptığını biz daha yeni yapıyoruz. Olsun, başarmanın yarısı başlamaktır.

almanya kendi üretimini destekleyecek işçi bulamıyordu biz çinden gelen ürünlerin tamirini yapıyoruz.
    burdan kendini gelişmiş ülke çıkarımı yaptığına göre siyasetçi olarak potansiyelin var

Fatih projesi kapsamındaki tabletlerin ihalesini alabilmek için Türkiye'de üretim şartı var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.