Şimdi Ara

Okulu bırakıp aşçı olmak (karar verdim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yemek yapmayı çok severim, küçüklüğümden beri mutfağa ilgiliydim ve son bir kaç senedir aşçı olmak gibi bir hayalim var, bu yıl ise neredeyse düşüncelerim kesinleşti diyebilirim.

Tırt bir üniversitede tırt bir bölüm okuyorum, o da askerlik tecili için zaten.Amacım üniversite boyunca 2 defa work and travel yapmak, social security number olayı için o da, 4 senenin sonunda da istanbul'da MSA'ya gidip 12 ay eğitim görmek ardından MSA'nın master okulu olarak sayılan abd deki ALMA ya gidip 8 ay italyan mutfağı eğitimi görmek.Sorun şu ki artık evde oturmak ve baba parası yemek resmen batmaya başladı.Şeytan diyor ki üniversiteyi bırak git msa'ya sonra da amerikaya 10 numara eğitim al.Tabi bunları yaptıktan sonra artık üniversite okuyamacağım gerçeği de var zira 2 yıla yakın aşçılık eğitimi gördükten sonra 4 sene de üniversite okursam ne adam gibi çalışabilirim ne de öğrendiklerimi pratikle daha çok geliştirip aklımda tutabilirim

Siz olsanız ne yaparsınız ?
    yaş 23

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0YAN -- 6 Haziran 2015; 23:22:02 >

• top musun ? erkek adam yemek yapmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonglife

top musun ? erkek adam yemek yapmaz.

Okulu bırakıp aşçı olmak (karar verdim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0YAN -- 1 Haziran 2015; 14:12:33 >
  • illa özele mi açalım
  • Hayallerinin peşinden git. Nerede mutlu olacağını zaten kendin biliyorsun. Ama ailenide hesaba kat, onların görüşleri bizim görüşümüzden daha iyi olacaktır.

Edit: Sevdiğin bir işi yaptığın zaman o iş ne kadar zor olsada, kolay ve zevkli gelecektir.
    Ve işini severek yaptığın için daha yükseleceksin mesleğinde.
    Umarım hakkında hayırlısı olur. Vakit geçmeden yoluna karar ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 1 Haziran 2015; 19:07:19 >
  • Baba parası batmaya başladı diyorsun ama 30 bin tl para isteyen bir okula gitmekten bahsediyorsun? =)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım iyi bir şefin yanında çalışırsın. yoksa cehennem seni bekliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

Hayallerinin peşinden git. Nerede mutlu olacağını zaten kendin biliyorsun. Ama ailenide hesaba kat, onların görüşleri bizim görüşümüzden daha iyi olacaktır.

Gidicem kesinlikle, ama şimdi ama 4 yıl sonra.İşte ona karar veremiyorum ben de
  • quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Baba parası batmaya başladı diyorsun ama 30 bin tl para isteyen bir okula gitmekten bahsediyorsun? =)

Kendi eğitim paramdan vereceğim
  • Git amerikada adam gibi bi eğitim al

• quote:

Orijinalden alıntı: duddits11

umarım iyi bir şefin yanında çalışırsın. yoksa cehennem seni bekliyor

Abd'de çalışıcam mezun olduktan sonra, türkiyede kalmayı düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rykoo

Git amerikada adam gibi bi eğitim al

biraz daha açar mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: N0YAN

quote:

Baba parası batmaya başladı diyorsun ama 30 bin tl para isteyen bir okula gitmekten bahsediyorsun? =)

Kendi egitim param derken?

• Bırak okulu aşçı ol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

quote:

quote:

Kendi egitim param derken?

Ailemin bana ayırdığı eğitim parası
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rykoo

Git amerikada adam gibi bi eğitim al

biraz daha açar mısın

Biraz daha açıyım bu ülkenin eğitiminden bi mok olmaz yurt dışında eğitim al hayatını kurtar ben şuan bıraktım üniyi ve senin gibi amerikada eğitim almamın imkanı yok hayatım bitti yani bu sene dandik bi yere gidicem çünkü şevkim kırıldı bi mok yapasım yok yurtdışına gittttt

• hangisinde mutlu olcaksan o ama ekonomik durumuda göz önünde bulundur.yalnız aşçılıktan sonra neden üni eğitimi göremiyorsun?onu anlamadım.iki işin olursa çok daha rahat iş imkanı elde edersin.niye aklında kalmıyor?birde italyan mutfağının iş alanı çok mudur?
  • N0YAN kullanıcısına yanıt
    Hocam bu zamanda olacaksan A La Carte şefi olacaksın.Para orada.
    Ama aşçılık çok yorucu.Nerede olursan ol istersen lüx restaurantta istersen esnaf lokantasında.Sonuç olarak kalabalığa hitap ediyorsun.Herkes senin eline bakıyor.

Babam Kuşadası'nda restaurantta A La Carte ustası mı diyim aşçısı mı diyim...
    Ben 19 yaşındayım.19 yıldır aşçı.
    Önceki yıllarda aynı hotelde çalıştığı arkadaşı vardı Çin yemekleri ustası, babamdan az maaş alıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naberabi

hangisinde mutlu olcaksan o ama ekonomik durumuda göz önünde bulundur.yalnız aşçılıktan sonra neden üni eğitimi göremiyorsun?onu anlamadım.iki işin olursa çok daha rahat iş imkanı elde edersin.niye aklında kalmıyor?birde italyan mutfağının iş alanı çok mudur?

1.5 yıl aşçılık eğitimi alıp direkt olarak işe başlamak istiyorum ben yoksa 4 sene üstüne üniversite okursam pratik yapıp kendimi geliştiremem ve unuturum öğrendiklerimin bir kısmını o yüzden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas*

Hocam bu zamanda olacaksan A La Carte şefi olacaksın.Para orada.
    Ama aşçılık çok yorucu.Nerede olursan ol istersen lüx restaurantta istersen esnaf lokantasında.Sonuç olarak kalabalığa hitap ediyorsun.Herkes senin eline bakıyor.

Babam Kuşadası'nda restaurantta A La Carte ustası mı diyim aşçısı mı diyim...
    Ben 19 yaşındayım.19 yıldır aşçı.
    Önceki yıllarda aynı hotelde çalıştığı arkadaşı vardı Çin yemekleri ustası, babamdan az maaş alıyordu.

Yapıcaz bir şeyler dostum, kallavi bir okuldan mezun olacağım için kıyıda köşede çalışacağımı düşünmüyorum kaldı ki msa mezunu bir tanıdığın istanbulda 2500 tl ile başladığını biliyorum.Facebook sayfalarında gördüğüm tüm mezunları ise ya amerikada çalışıyorlar ya da cidden çok güzel restoranlarda işe başlamışlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.