Şimdi Ara

okulu uzatanlar ( üniversite ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
10.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: RİCARDOQUARESMA

1 yıl uzattım istanbulda özel bir üniversitede okudum. alttan alma parası olduğu için anlamsızca kaldığım dersler oldu. 1 puandan vs kalabiliyordum düşün. gerçi özelde okuyupta 4 yılda bitiren var ama sayısı azdır.

ozel unıversıte okuyanların ortak sıkayetı bu . ama unutmayınkı devlet unıversıtelerınde de yaz okulundan hocalar ve unı parayı kırıyor. sızde atıyorum 10 kısı kalıyosa yaz okuluna devlette 1000 kısı kalıyo . tutarlar bırbırıne yakın oluyo bu sayede . o yuzden aynı sey bızdede gecerlı . yaz okulunda ders acan hocalar sınavlarıda ona gore duzenlıyo ve duydugum kadarıyla yaz okulunda o dersı alanların verdıgın paranın %50 si hocaya verılıyormus bu da cıddı bır mıktar.
  • ytü 2 yıllık 3. senem 1. sınıfım vazgeçeiyorum first class dan
  • quote:

Orijinalden alıntı: the user

quote:

1 yıl uzattım istanbulda özel bir üniversitede okudum. alttan alma parası olduğu için anlamsızca kaldığım dersler oldu. 1 puandan vs kalabiliyordum düşün. gerçi özelde okuyupta 4 yılda bitiren var ama sayısı azdır.

ozel unıversıte okuyanların ortak sıkayetı bu . ama unutmayınkı devlet unıversıtelerınde de yaz okulundan hocalar ve unı parayı kırıyor. sızde atıyorum 10 kısı kalıyosa yaz okuluna devlette 1000 kısı kalıyo . tutarlar bırbırıne yakın oluyo bu sayede . o yuzden aynı sey bızdede gecerlı . yaz okulunda ders acan hocalar sınavlarıda ona gore duzenlıyo ve duydugum kadarıyla yaz okulunda o dersı alanların verdıgın paranın %50 si hocaya verılıyormus bu da cıddı bır mıktar.

yaz okulu için kendi okulumda gitsem 3 bin lira falan iken devlet üniversitesinde çok çok cüzi bir miktara( hatırlamıyourm ama 100 ile 250 arası birşeydi galiba) gittim. hatta her hafta otobüsle istanbula döndüm. orda yedim içtim kaldım yine de bizim okul gibi olmadı. gittim ne oldu yatarak muhasebe dersinde 100 kişide bölüm birincisi oldum çıktım :d yani devlet kassa kassa ne kadar kasacak. bizim okulda canımı çıkardılar ömrümden 10 yıl gitti :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RİCARDOQUARESMA -- 24 Kasım 2011; 19:31:40 >

• 2 sene uzattım. Hemen bitsin istemiyorum ortam iyi hoş. Eğlenmek için gidiyorum Zaten.
  • Kocaeli Çevre Mühendisliği , 3. sınıf

Benim de 1 yıl uzuyor beyler. Seneye 2 dönemden de alamayacağım dersler olacak
  • valla bu donem agno 2.00 üzerine cıkmazsa 1. sınıfın 2. donemini okucam onumuzdeki donem 2. 2si yerine inş. çıkarırım 2.00 üzerine
  • Elektrik Mühendisliğinden bu sene mezun oldum. Kalacam diye gece 3'lere kadar çalıştığımı hatırlıyorum. Çok şükür bitti.
  • Elektronik bu sene 7. Senem. Büyük ihtimal mezun olucam.

Ama sonrasında almanyada okumak istiyorum. Ya yüksek lisans ya da tekrar lisans okumak istiyorum.

Sizce abartmış mi olurum. Almanyada kalmayı çok istiyorum. Ne gerekiyorsa yapicam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Elektronik bu sene 7. Senem. Büyük ihtimal mezun olucam.

Ama sonrasında almanyada okumak istiyorum. Ya yüksek lisans ya da tekrar lisans okumak istiyorum.

Sizce abartmış mi olurum. Almanyada kalmayı çok istiyorum. Ne gerekiyorsa yapicam.

Peki neden Almanya? ABD-California bu işin beşiği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacTavish

quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Elektronik bu sene 7. Senem. Büyük ihtimal mezun olucam.

Peki neden Almanya? ABD-California bu işin beşiği.

Almanya yakın olmasıyla eğitimin ücretsiz olmasıyla bana yakın geldi. Amerika da olabilirdi tabi. Ama Almanya gittiğim bildiğim bir yer olduğundan orayı düşündüm. Dili tam öğrenir masterımı tamamlar iş ararım diye düşündüm.

Ayrıca okumak istediğim alan elektronik olmaz bu kez. Ya farklı bir lisans ya da endüstri lojistik tarzı mühendis temelli öğrenci kabul eden master programları olur. Hayırlısı yaş geçiyor işte... :(

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the user

quote:

yaz okulu için kendi okulumda gitsem 3 bin lira falan iken devlet üniversitesinde çok çok cüzi bir miktara( hatırlamıyourm ama 100 ile 250 arası birşeydi galiba) gittim. hatta her hafta otobüsle istanbula döndüm. orda yedim içtim kaldım yine de bizim okul gibi olmadı. gittim ne oldu yatarak muhasebe dersinde 100 kişide bölüm birincisi oldum çıktım :d yani devlet kassa kassa ne kadar kasacak. bizim okulda canımı çıkardılar ömrümden 10 yıl gitti :D

valla o bölümden bölüme değişir dostum. özel okullara burslulsr dısında giren ogrenciler barajı geçip giriyo resmen ne kdr kasabilirler kapasitede bir yere kdr sonuçta . ayrıca yapılan araştırmalarda 2-3 özel okul dısında kalitede çok düşük . bn devletteki yaz okulunda sürümden kazaniliyo dedim sayı olarak çok daha fazla sonuçta :))

• sürüm konusunda haklı olabilirsin. 2 sene gittim devlet okuluna yaz okulu için ve aşırı kasıcı birşey hissetmedim. yaz okulu olarak bursaya gitmiştim bu arada. özel olarak istanbulda okudum. aldığım puandan 3-5 puan fazla yapsam devlete giriyordum ve sınıfımızda devleti kazanacak puana sahip olup gelen onlarca kişi vardı(2005 yılı 300 lü puanlarda) bana göre istanbulda hangi özele gidersen git bir ayrıcalıktır kimse dandirik diyemez. bunu yaşayan bilir.
  • Benim tek dersten 1 sene uzadı ders ikinci dönemdi...
  • 3 sene uzattım dile kolay :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teote -- 25 Kasım 2011; 19:58:41 >
  • mak. müh okuyorum 4. sınıfım ders kesmedim ama bu seneki derslerden inşallah kalmam kalırsa da ya yaz okulunda ya da tek ders sınavında bitiririm gibi geliyo
  • be de 2.5 sene uzattım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.