Şimdi Ara

Okulun Azami Süresi ve Tecil İşlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

halihazırda 28 yaşındayım ve okulumun azami süresi olan 7 yılı doldurmadım ancak e-devlette tecil bitmesi için 8 gün sürem olduğu yazıyor. Bugün askerlik şubesine uğradım ve 28 yaş sınırından dolayı tecil olamayacağını söyledi ancak okulun web sitesine girdiğimde askerlik okulun azami süresi kadar ertelenir diye bir yazı var ve bende böyle olduğunu biliyordum. Açıkçası yarın öğrenci işlerine gidip soracağım ancak burada beni doğrulayacak ya da konu hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi? Bir kaç kişiyle konuştuğumda aynı durumda olan beni doğruladılar. Bilgili arkadaşlarında yardımlarını rica ediyorum çünkü mezuniyetim seneye şubat ayı olacak ve benim 1 yıl ertelemem gerekiyor sadece zaten üniversite mezuniyeti sonrası subay/yedek subay olarak yapmak istiyorum ancak bu durumda ya 6 ay askerlik yapacağım ya da okulum yanmasın diye 1 hafta içinde 217 bin tl bulmam gerekiyor.

• www.msb.gov.tr
    Öğrenci Erteleme İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

1. Maddede yazıyor zaten. Azami süre, yaş sınırı ile limitli.

Şimdi yoklama yaptınız diye ertesi gün askere almayacaklar. Bunların belli süreci var.

31 aralığa kadar
    edevletten askerlik yoklama başvurusu yapıp
    Daha sonra aile hekiminize gidip askerlik muayenesi olunuz.
    Yoklama kısmı videoda anlatılıyor.

Şuan için para aramanıza gerek yok. En azından Mayıs 2025e kadar sivil kalacaksınız. O arada okulu bitirirsiniz. Okul bitmezse bile dondurup askere gidersiniz.

Lisans mezunlarına 2 yıl tecil hakkı veriliyor (daha önce lisans terk halde erteleme kullanmamış olmanız lazım).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

hocam cevabınız için çok teşekkürler, ancak benim endişelerim henüz geçmedi ve size şunu sormak istiyorum. dediklerinizi yaptım diyelim başvuru, muayene ve hizmet seçiminde hali hazırda lisansa devam ettiğim için er olarak 6 ay yapacağım ve okulu dondurmak durumunda kalacağım anladığım kadarıyla ancak ben lisans mezunu olduktan sonra subay olarak yapmak istiyorum. bunun herhangi bir yolu var mıdır? diyelim dediklerinizi yaptım ve sonra bedelliye çevirip 2026 yazında askerliğimi yapacağımı belirttim o süreye kadar lisanstan mezun olduğum için subay olarak yapabilir miyim? Yani benim derdim askerlikten kaçmak falan değil sadece 1 yıl subay olarak yapmak istiyorum umarım derdimi anlatabilmişimdir.

• Yedek subaylık şans işi. Hukuk, tıp, öğretmenlik, makine-inşaat-elektrik mühendisliği veya mimarlık mezunları dışında şans oldukça düşük.

Ayrıca, hizmet tercihinde en yüksek mezuniyetiniz neyse onun üzerinden değerlendiriliyorsunuz. 2026 şubata kadar zaman kazanacaksanız bu durumda bedelliden vazgeçeceksiniz demektir. Bedelliden vazgeçince yoklamadaki durumunuz göz önüne alınır. Sizin yedek subaylık işi epey sakat.

Benim önerim kısası makbuldür diyip askerliği aradan çıkarın. Bedelli olur 6 ay olur size kalmış.
    Sıfır tecrübe ile 30 yaşından sonra özelde iş bulmak çok daha zorlaşıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.