Şimdi Ara

okuma ama anlamama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 6 gun once elime hizli okuma teknikleri diye bir kitap gecti. Gunde 10 saat kitap okuyan biri olarak beni rahatlatcagini dusunup calismaya baslidim. Sadece 6 gun olmasina ragmen hizim 3 katina cikti diyebilirim. Ansiklopedik dini felsefik tarih kitaplari gozumun onunde eriyip gidiyor. Zira bi sikinti varki okudugumu idrak etme zaviyesinde muazzam acikliklar var suanki okuma tarzim cok hizli olmasina ragmen anlama konusundaki zaafiyetim beni tekrar yavas okumaya itiyor. Ben sorum bu anlama mevzuu okuya okuya zamanla oturcakmi yada bu istidati gelistirmek icin ayri bi egzersiz mi yapmak lazim. bilen arkadaslar biseyler yazarlarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• okudukça oturuyor dert etme
  • Bende hızlı okuyamıyorum ya. İç sesimle ağırdan okuyorum. Diğer türlü anlamam mümkün olmuyorç
  • İç ses en kötüsü hocam, bende böyle okurum maalesef. Ayrıca kafam doludur hep okurken aklım hep başka yerlerdedir bir de sıkılırım. Geçen 100 sayfa okudum hiçbir şey anlamadım. Şimdi tekrar okicam

• quote:

Orijinalden alıntı: Fasulyeli Pasta

okudukça oturuyor dert etme

tesekkurler

• Okuyorum sonra diyorum ben ne okudum. Odaklaniyorum okurken bir sey bulamazsam parmaklarimin ucunu hissediyorum nereye dokunuyorum vs seklinde. Kendi beynimizle savas veriyoruz resmen. Nasil cozecegimi bilmiyorum bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Okuyorum sonra diyorum ben ne okudum. Odaklaniyorum okurken bir sey bulamazsam parmaklarimin ucunu hissediyorum nereye dokunuyorum vs seklinde. Kendi beynimizle savas veriyoruz resmen. Nasil cozecegimi bilmiyorum bende.

kesinlikle, bende fütursuzca sadece okuyorum bakalim nereye kadar gitcek evde kitap kalmadi hic bisey anlamadim daha.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okudugun kitabi internette bulabilir miyiz dostum ?

• ziya baran hizli okuma isimli kitap dedigi gibi gercekden hizli okutturuyor ama anlama konusunda beklemediyim daha.

• Hizli okuma deyince akla melih duyar (ismi bu olmasi lazim karistirmamissam) gelir. Ablam bu adamin kursuna gitti okumasi hem hizlandi hem de anlamasi artti. Eger oyle okuyabiliyorsan pes etme devam et. Suan kafanda yavas okudukca daha iyi anlarim tarzinda bir dusunce hakim olabilir ama bu buyuk bir yanlistir. Yavas okudukca aklin karisir keske sunu yapmasaydim aa sunu yapacaktim yarinda sinav var tarzi dusunceler seni mesgul edecektir. Bundan dolayi okumadan alcagin verim dusecektir.

• isin asli durumdan sikayetci olsamda inancimi yitirmedigimden ötürü inatla devam ediyorum, bir gun dk da 1000 kelime okuyup %70 idrak seviyesine cikabileceksem (ki bunlar normal bi insanin bile yapcagi degerlermis) bi kac kütüphabe kitapi bu ugurda telef edebilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.