Şimdi Ara

Çok çalışkanım, zekam yerinde. Fakat dersleri kafam almıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
18.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sayın kardeşlerim, yaşıtlarım ve abilerim-ablalarım. benim sorunum şu.
    Aydın anadolu teknik ve endüstri meslek lisesi - bilişim teknolojileri/teknik servis bölümde okuyorum ve lise sonum. (normalde bu sene üniversiteye girmem lazımdı, okulun ilk senesi haylazlık yılı işte )

ders çalışamıyorum, dersi bir türlü kafam almıyor. ne yapsam ne etsem birtürlü kafama girmiyor. heleki o matematik dersi yokmu matematik dersine girdimmi resmen sayılar arasında boğulup gidiyorum.

aklım daha çok sanat'a yatkın. çok iyi resim çizerim, çok iyide bir dansçıyımdır. (Hip-Hop, Popping, C-Walk, Electro) bu konuda bir sıkıntım yok.

ama dersler bir türlü girmiyor aklıma, bu sene son senem. YGS'de LYS'de ne yapacağım hiç bilmiyorum. En çok düşündüğüm şey ise üniversitede nereye gideceğim.

akrabalarım hep benimle dalga geçerler, yüzüme yüzüme vururlar senden adam olmaz diye. Annem babam beni hep soyumuzdaki ve ya diğer komşu çocukları ile kıyaslarlar.

ailemde para yönünden bir sıkıntım, çok zenginler. zaten bana paralar ve arabam hep dedemden geldi. şu an 18 yaşındayım okula kendi arabamla gidip geliyorum.

yani burada anlatmak istediğim şu halamın kızı var benimle aynı yaşta o tıpı kazandı ve aile olarakta maddi yönden kötü durumdalar. Önümde okumama engel olacak hiçbirşey yok. AMA OLMUYOR, OLMUYOR, OL-MU-YOOOR.

Bilgisayar denen illetten kurtulamıyorum, belki diyorum hayatımda bilgisayar olmasa daha iyi olurum. Ama bilgisayardanda kurtulamıyorum.

ne yapmam gerekir, bana bir yol gösterin.

şimdi çıkacak muhakkak 2-3 kişi dalga geçecekler felan ama canları sağolsun

şimdiden herkese teşekkür ederim...

• Özet geç
  • Almanci amelenin videosu bekleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaReZ

Almanci amelenin videosu bekleniyor
    çalışkansan ve dersleri anlamıyorsan ya aşırı bi dikkat bozukluğun var ya da sandığın kadar zeki değilsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaReZ

Almanci amelenin videosu bekleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Radiohead

çalışkansan ve dersleri anlamıyorsan ya aşırı bi dikkat bozukluğun var ya da sandığın kadar zeki değilsin

okulda sadece öğretmeni dinliyorum, ev ödevlerini yapmıyorum, evde hiç ders çalışmıyorum. sınavlara lay-lay-lom giriyorum fakat hep 70-80 arası notlar alıyorum, birtek matematiğim kötü 15 ile 30 arası değişiyor matematiğin notları.

quote:

Orijinalden alıntı: Paradise_

Özet geç

özet geçecek olursak kardeşim, ders çalışamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chill Out -- 23 Eylül 2012; 0:28:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VROOOM

Alıntıları Göster
    temelin yok işte endüstri meslek lisesi demişsin. işin zor bari bi meslek yüksekokuluna gir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bak kardeşim ben şehrimin en iyi anadolu lisesinin en tembel öğrencisiyim... 9.snıfta ilk matematik yazılısından 25 aldım... benimde sorunum pc ileydi... c++ java gibi şeyler kodluyordum daha sonra 45 matematik ortalamasıla ilk dönemi geçtim.... 2. dönem tek yaptığım yatmadan önce işlediğimiz konuyla ilgili 5 soruyu doğru çözmekti... ve başardım 90 alarak sınıftaki en yüksek puanı aldım... 10.dakika bile olsun hergün çalış çok yararını göreceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chill Out

quote:

Orijinalden alıntı: Radiohead

okulda sadece öğretmeni dinliyorum, ev ödevlerini yapmıyorum, evde hiç ders çalışmıyorum. sınavlara lay-lay-lom giriyorum fakat hep 70-80 arası notlar alıyorum, birtek matematiğim kötü 15 ile 30 arası değişiyor matematiğin notları.

quote:

Orijinalden alıntı: Paradise_

Özet geç

özet geçecek olursak kardeşim, ders çalışamıyorum.

Alıntıları Göster
    şimdi ne üzmek, ne de kırmak isterim ama toplumda şöyle bir durum var ah yarum ilk okulda çok zeki çalışkan süper nobellik çocuk fakat kazın ayağı öyle değil. Kendini kandırmanın bir anlamı yok her insan yeteneklidir yeteneğini bul gibi zırvalıklara da girmeyeceğim fakat zoru görmez isen istediğin kadar zeki ol sınavda iq testi yapmıyorlar. zeki olduğunu iddaa edip eğitimi kötüleyen arkadaşlara ise zaten sınıflarından hiç adam gibi biryeri kazanan olmamışmı diye sorup zekalarını sorgulamalarını tavsiye ediyorum. Acı ama gerçek dünyadaki 7 milyar insan süper zeka değil belki güzel bir yerleri kazanma potansiyelin varsa bile ben zekiyim modundan çıkmazsan onuda beceremezsin en önemli olay normal olduğunu kabullenmendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

bak kardeşim ben şehrimin en iyi anadolu lisesinin en tembel öğrencisiyim... 9.snıfta ilk matematik yazılısından 25 aldım... benimde sorunum pc ileydi... c++ java gibi şeyler kodluyordum daha sonra 45 matematik ortalamasıla ilk dönemi geçtim.... 2. dönem tek yaptığım yatmadan önce işlediğimiz konuyla ilgili 5 soruyu doğru çözmekti... ve başardım 90 alarak sınıftaki en yüksek puanı aldım... 10.dakika bile olsun hergün çalış çok yararını göreceksin

kardeşim aslında ders çalışmak istiyorum fakat, kitapları defterleri masama açıyorum ama öööyle boş boş bakıyorum kitapların yüzüne. daha sonrada kapatıp tekrar dolabıma koyuyorum

• quote:

quote:

bak kardeşim ben şehrimin en iyi anadolu lisesinin en tembel öğrencisiyim... 9.snıfta ilk matematik yazılısından 25 aldım... benimde sorunum pc ileydi... c++ java gibi şeyler kodluyordum daha sonra 45 matematik ortalamasıla ilk dönemi geçtim.... 2. dönem tek yaptığım yatmadan önce işlediğimiz konuyla ilgili 5 soruyu doğru çözmekti... ve başardım 90 alarak sınıftaki en yüksek puanı aldım... 10.dakika bile olsun hergün çalış çok yararını göreceksin

kardeşim aslında ders çalışmak istiyorum fakat, kitapları defterleri masama açıyorum ama öööyle boş boş bakıyorum kitapların yüzüne. daha sonrada kapatıp tekrar dolabıma koyuyorum

Alıntıları Göster
    Söyle pedere destek çıksın bi iş kur.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ailenin durumundan ötürü konu ilgimi çekti sorularımı cevaplarsan iyi olur ,

Şimdi ailen için çok zenginler derken mesela havuzlu villada mı kalıyorlar , yada senin arabanın ve babanın arabası marka modeli nedir , bundan sonra çalışmasak yine rahat takılırız gibi bir zenginlik varsa o zaman ailen seni nasıl mesleğe , apaçilerin arasına gönderdi , onlar göndermediyse sen ailen zengin olduğu halde düz lise bile olsa gidip , barajdan bi 30-40 puan yukarısını alıp , durumunuz iyi olduğu için özele gidebileceğini bilmiyor muydun,

Ben de derslerde başarılıyım diyemem , düz liseyi bitirdim ve sadece son sene dersanede hocayı dinledim ve oturup düzenli test çözmedim de bir gün 5 öbür gün 20 belki 1 hafta hiç şeklinde oldu ama ts 280 puan yaptım puanı neredeyse benle aynı olan , sınıftan arkadaşım buranın 2 yıllık radyo televizyonunu seçti ben seneye 4 yıllık okumak için tercih etmedim.Ben de naparım diyordum ygsden iyi yapınca noluyor dedim 25 üstü net beklemiyordum , lys ye de girerken herkes bilgi bilgi diye korkuttu , şöyle 3-4 yorum sorusu yapar çıkarım 2-3 net gelse yeter diye düşünürken 16 net çıktı lysden de.

Bir de şu var genelde herkes kendini zeki olarak görür ama başkalarının düşüncesi ne bu konuda , benim sınıfımda benim gibi çok az çalışıp zeki olduğunu bildiğim 2 kişi ile birbirimize yakın puanlar aldık.

Yazılı notları asla sınavdaki performansı belirlemez bunu sınava girince sınıftakilerin puanlarından ve kendinden anlayacaksın , sınıfta 5 kız var heralde 4 ü teşekkür almıştı biz onu alamayanlar 2 yıllık tercih edecek durumdayken onlar barajı geçemediler , niye geçemediler çünkü hoca şu parçayı oku diyince "katolik" kelimesini katalitik diye okuyan kız bile teşekkür aldı ama o haliyle sınava girerse geçemez tabi barajı , ben bu kadar seri okumasaydım ygs türkçe sosyal yapamayıp ben de barajı geçemezdim (sınava girmeden önce barajı geçersem iyi diye düşünüyordum) , ygs demek hızlı okuma , tek seferde bilemedin koca paragrafı 2. seferde anlayacak kadar anlama kabiliyetinin olması vs. demek.

Uzun oldu biraz ama son olarak ders çalışmak benim için de çok sıkıcıydı , daha doğrusu geçen sene 5 kat sıkıcıysa şimdi 1 kat sıkıcıdır , ders çalışmazsan ilerde amele mi olursun yoksa her ay o işten o işte ne iş olursa çalışırım abi'cilerden mi olursun bunu düşün , ders çalışmadığın her saati sınav günü yaklaştıkça keşke çalışsaydım vs. diyeceksin , ilerde nasıl bi hayat standartın olacak filan bunları düşünmezsen çalışamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rahat adam

Söyle pedere destek çıksın bi iş kur.

Alıntıları Göster
    bende tam tersi zekiyim dersi dinlediğimde çabuk kavrıyorum ama orda kalıyor tekrar yok sınava kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

Şimdi ailen için çok zenginler derken mesela havuzlu villada mı kalıyorlar , yada senin arabanın ve babanın arabası marka modeli nedir , bundan sonra çalışmasak yine rahat takılırız gibi bir zenginlik varsa o zaman ailen seni nasıl mesleğe , apaçilerin arasına gönderdi , onlar göndermediyse sen ailen zengin olduğu halde düz lise bile olsa gidip , barajdan bi 30-40 puan yukarısını alıp , durumunuz iyi olduğu için özele gidebileceğini bilmiyor muydun,

Ben de derslerde başarılıyım diyemem , düz liseyi bitirdim ve sadece son sene dersanede hocayı dinledim ve oturup düzenli test çözmedim de bir gün 5 öbür gün 20 belki 1 hafta hiç şeklinde oldu ama ts 280 puan yaptım puanı neredeyse benle aynı olan , sınıftan arkadaşım buranın 2 yıllık radyo televizyonunu seçti ben seneye 4 yıllık okumak için tercih etmedim.Ben de naparım diyordum ygsden iyi yapınca noluyor dedim 25 üstü net beklemiyordum , lys ye de girerken herkes bilgi bilgi diye korkuttu , şöyle 3-4 yorum sorusu yapar çıkarım 2-3 net gelse yeter diye düşünürken 16 net çıktı lysden de.

Bir de şu var genelde herkes kendini zeki olarak görür ama başkalarının düşüncesi ne bu konuda , benim sınıfımda benim gibi çok az çalışıp zeki olduğunu bildiğim 2 kişi ile birbirimize yakın puanlar aldık.

Yazılı notları asla sınavdaki performansı belirlemez bunu sınava girince sınıftakilerin puanlarından ve kendinden anlayacaksın , sınıfta 5 kız var heralde 4 ü teşekkür almıştı biz onu alamayanlar 2 yıllık tercih edecek durumdayken onlar barajı geçemediler , niye geçemediler çünkü hoca şu parçayı oku diyince "katolik" kelimesini katalitik diye okuyan kız bile teşekkür aldı ama o haliyle sınava girerse geçemez tabi barajı , ben bu kadar seri okumasaydım ygs türkçe sosyal yapamayıp ben de barajı geçemezdim (sınava girmeden önce barajı geçersem iyi diye düşünüyordum) , ygs demek hızlı okuma , tek seferde bilemedin koca paragrafı 2. seferde anlayacak kadar anlama kabiliyetinin olması vs. demek.

Uzun oldu biraz ama son olarak ders çalışmak benim için de çok sıkıcıydı , daha doğrusu geçen sene 5 kat sıkıcıysa şimdi 1 kat sıkıcıdır , ders çalışmazsan ilerde amele mi olursun yoksa her ay o işten o işte ne iş olursa çalışırım abi'cilerden mi olursun bunu düşün , ders çalışmadığın her saati sınav günü yaklaştıkça keşke çalışsaydım vs. diyeceksin , ilerde nasıl bi hayat standartın olacak filan bunları düşünmezsen çalışamazsın.

yok hocam, aydınlılar bilirmi bilemem mimarsinan mahallesinde bir sitede oturuyoruz. benim arabam 2012 Civic 1.6 Elegance, babamda 2009 Passat 1.8. Bundan sonra çalışmasak paramız ben ve benim çocuğuma rahat yeter durumu var.
    annem ev hanımı babamda emekli. bize ise para dedemden gelir. apaçilerin arasına ben gitmek istedim çünkü gönderecek oldukları koleji aydınlılar bilir "Yesevi Koleji" ve ben orada hiç yapamazdım. 2008de OKS sondu zaten, OKS'den 390 küsüratlı bir puan aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sam Zakharoff

quote:

yok hocam, aydınlılar bilirmi bilemem mimarsinan mahallesinde bir sitede oturuyoruz. benim arabam 2012 Civic 1.6 Elegance, babamda 2009 Passat 1.8. Bundan sonra çalışmasak paramız ben ve benim çocuğuma rahat yeter durumu var.
    annem ev hanımı babamda emekli. bize ise para dedemden gelir. apaçilerin arasına ben gitmek istedim çünkü gönderecek oldukları koleji aydınlılar bilir "Yesevi Koleji" ve ben orada hiç yapamazdım. 2008de OKS sondu zaten, OKS'den 390 küsüratlı bir puan aldım.

Dert edecek birşey yok ki o zaman , bu sene iyi puan yapamazsan sonraki sene çok az bi çalışmayla 4 yıllık özel bi üniye çok rahat gidersin , bazı özellerin puanları öyle komik ki parayı ver istersen sınava girme ne olursan ol yine de gel diyecekler yakında.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Açıkçası aynı problem bende de sağlam konsantre olduğumda 10-15 dakika ders çalışıyorum filan vay be diyorum kendime

Ders çalışmadan önce türlü türlü temizlikler, yemek yeme, tuvalete gitme, diş fırçalama en sonunda o sağlam psikolojiyle ders

Sana öncelikle kitap okuman; eğer kitap okursan paragraf sorularının %95'ini yaparsın. Ben 2007 OKS'de Türkçe'den 22 net 3 boş yapmıştım. O yıl 17 kitap okumuştum. YGS'de 32 doğru, 8 yanlış yapmıştım, geçen yıl da galiba 3 kitap okumuştum.

Hiç bir zaman da ailenin parasına güvenme gün olur insan tepe taklak olur. Tabi ki Allah korusun fakat o güven duygusu gençlerimizi mahvediyor.

İyi bir üniversitenin kötü de olsa bir bölümüne kapağı atmaya bak. İlla ki orada öğrendiğin yeni şeylerle ilgili ilgini çeken bir şeyler bulacaksın ve belki de ben okulu bırakıyorum buradan devam ediyorum diyeceksin.

Mesela Teoman Boğaziçi'ni bitirmiş. Hayatı müzik
    Şimdi gecenin 1 buçuğu nice örnek sayılabilir ama uğraştırma

• quote:

Orijinalden alıntı: Sam Zakharoff

aklım daha çok sanat'a yatkın. çok iyi resim çizerim, çok iyide bir dansçıyımdır. (Hip-Hop, Popping, C-Walk, Electro) bu konuda bir sıkıntım yok.

Kardeş sordugun sorunun cevabını kendin vermişsin.

Belliki sayısal konulara bir yetenegin ve ilgin yok.

Haaaaaaaaaaaa

O kadar insan ilgisi olduğu sevdiği içinmi "it gibi" çalışıp kazanıyor o okulları ? Hayır. MECBURİYETTEN, çalışıyor ve yapabildiklerini yapıp bir yere giriyorlar.

Kendin söylemişsin, çok rahatım ve maddi yönden sıkıntım yok diye. Seni rahatlatanda bu zaten. Senin durumdaki pek çok kişi bu sınavlara çalışmaz, az bir isteği olsada yapamaz. Çünkü eğer ilk okuldan beri düzenli bir eğitim almıyorsan zordur. Kim ne derse desin.

İlk okuldan beri düzenli eğitim almış, ailesininde eğitiminin üzerinde durmuş bir öğrenci ile. Yılları boş geçmiş ve özellikle lise dönemi boş geçmiş birinin ygs-lys de karşılaştığı zorluk ve sarfetmesi gereken emek aynı değil. Düzenli eğitim görmüş öğrenciye yetişmesi için digerinin canla başla çalışması kendini fazla kasması gerekli. Buna rağmen olmayabilir yapamayabilir. Kapasite, ve işlerin yolunda gitmeside gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saahin

Açıkçası aynı problem bende de sağlam konsantre olduğumda 10-15 dakika ders çalışıyorum filan vay be diyorum kendime

Ders çalışmadan önce türlü türlü temizlikler, yemek yeme, tuvalete gitme, diş fırçalama en sonunda o sağlam psikolojiyle ders

Sana öncelikle kitap okuman; eğer kitap okursan paragraf sorularının %95'ini yaparsın. Ben 2007 OKS'de Türkçe'den 22 net 3 boş yapmıştım. O yıl 17 kitap okumuştum. YGS'de 32 doğru, 8 yanlış yapmıştım, geçen yıl da galiba 3 kitap okumuştum.

Hiç bir zaman da ailenin parasına güvenme gün olur insan tepe taklak olur. Tabi ki Allah korusun fakat o güven duygusu gençlerimizi mahvediyor.

İyi bir üniversitenin kötü de olsa bir bölümüne kapağı atmaya bak. İlla ki orada öğrendiğin yeni şeylerle ilgili ilgini çeken bir şeyler bulacaksın ve belki de ben okulu bırakıyorum buradan devam ediyorum diyeceksin.

Mesela Teoman Boğaziçi'ni bitirmiş. Hayatı müzik
    Şimdi gecenin 1 buçuğu nice örnek sayılabilir ama uğraştırma

Eyvallah kardesim sagolun. Ailemin parasina pek fazla guvenmiyorum zaten. Kendimi bildim bilelide surekli hep ozel ders aliyorum ve dershaneye gidiyorum. Fakat nedendir bilemiyorum ama ozel tuttugumuz matematik hocasina bile illallah cektirdim 1 konu uzerinde 3 hafta calistim fakat o konuyu bir turlu ogrenemedim. Amacim universitede daha guzel yerlere gelebilmek. Galiba bu kiskanma duygusundan oturude olabilir. 8. Sinifin sonuna kadar hep takdir aldim. Hic tesekkur aldigimi hatirlamiyorum bile. Ama nedense lisede durumlar boyle kotu gitmeye basladi ve bu durumlar benide psikolojik yonden etkilemiykr degil tabikide.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3DMystic

Direk bu aklıma geldi konu başlığını görünce.

• quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

Orijinalden alıntı: 3DMystic

Direk bu aklıma geldi konu başlığını görünce.

Alıntıları Göster
    Babada para varsa sikinti yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.