< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Okumakta yaş faktörü
-
-
Hocam ben size geç desem çalışmayacak mısınız? Ne güzel çalışacağım demişsiniz umarım kafaya koyduğunuz kadar etkili çalışırsınız da hedefinizden de yüksek gelir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Forumda 22-23 yaşlarında bile başlayanlar var, hatta ben geçen sene yatay geçişle 23-24 gibi yeni bölüme başladım. Bunlar artık günümüzde çok anormal şeyler değil. Eski kuşaklar gibi hayata bir an önce atılıp senelerce belki de sevmediği meslekte çalışmaktan ziyade yeni nesil sevdiği işleri gerekirse birkaç sene kaybederek yapmayı yeğliyor, eski zamanlardaki gibi koşuşturmacanın da bir anlamı yok zira kazandığın parayla niş meslekler haricinde ne iyi seviyede bir hayat kurabiliyorsun, ne de doğru düzgün bir birikim yapabiliyorsun. 60'lara, 65'lere kadar çalışacaksın zaten her halükarda, bırak da sevdiğin mesleği yap en azından çalışma azmin ve isteğin varsa bu konuda. O yüzden 26 yaşında mezun olmakta falan hiçbir sorun yok bence. Hele ki veterinerlik gibi bir meslekte.
-
Ege eczacılığı 68de kazanıp bitiren emekli asker vardı haberlerde, ailede tıpçı dişçi var bi tane de eczacı olsun diye. 68 dediğim yaş bu arada yıl değil:) Ben 28 oldum hala okuyorum, bu işin yaşı yok ancak ben bittim dediğin zaman biter.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Okumanın yaşı yok bence de ama eğitimini kendin finanse etmiyorsan çok sıkıntı. O yaşta hala ailenin eline bakmak çok koyar insana. Ben de 22 yaşımda bölüm değiştiriyorum 23 te mühendisliğe başlayacağım. Ailemin eline bakmadan nasıl okurum onu düşünüyorum.
Part time/dönemsel iş veren bir sürü firma var hocam. Ben de geçen dönem kariyer netten buldum. Daha doğrusu onlar beni aradı, okuduğum okuldaki teknoparkın içindeki bir firma. Okuduğum bölümle alakasızdı iş. Teknik destek/call center tarzı bir şey ancak operasyonel işler yapan bir firma olduğu için uzun dönemde alanımla alakalı bir staj için çağrıldım orada çalıştığım için. Part time işler dönemsel olduğu için öyle büyük paralar kazanamıyorsun, hatta bazen her ay bile olmayabiliyor fakat aileyle aynı şehirde yaşıyorsan giderlerini karşılayacaktır. Kyk'dan 2-3 kat falan daha fazlaya geliyor aylık. Elbette uçurup kaçıracak miktarlarda değil ancak bir kez başlayınca özgüvenle beraber kendin de aramaya başlıyorsun ve bir şekilde ilerliyor süreçler. Bu yaşlarda yaşıtlar full time işlerde en az 1.5-2 asgari ile başlayıp hayata atılıyor ancak yapacak bir şey yok. Bir şekilde yanlış kararların, zararın kenarından dönmek ve yavaş yavaş hayatı kurmak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 11 Eylül 2024; 20:14:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
35 36larda çalışmadan okumak kolay olmaz ancak iyi bir yeri kazanıp bitirirsen maaşı da iyi olur çünkü şuan alacağın para belli piyasa belli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aile evinde kalamam maalesef burada okuyacağım okuldan hayır gelmez. Ankarada böyle bir iş bulabilirsem çok iyi olur. Tüm masraflarımı karşılamaz ama aileme yükümü hafifletirim en azından.
Tövbe hocam ne 35 i 27 gibi mezun olurum diye düşünüyorum. Eğer sevdiğin bölümü okuyorsan ve iyi kötü iş imkanı varsa bölümün, yolun sonu aydınlık bence de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birşeydanışacam -- 11 Eylül 2024; 21:17:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Forumda 22-23 yaşlarında bile başlayanlar var, hatta ben geçen sene yatay geçişle 23-24 gibi yeni bölüme başladım. Bunlar artık günümüzde çok anormal şeyler değil. Eski kuşaklar gibi hayata bir an önce atılıp senelerce belki de sevmediği meslekte çalışmaktan ziyade yeni nesil sevdiği işleri gerekirse birkaç sene kaybederek yapmayı yeğliyor, eski zamanlardaki gibi koşuşturmacanın da bir anlamı yok zira kazandığın parayla niş meslekler haricinde ne iyi seviyede bir hayat kurabiliyorsun, ne de doğru düzgün bir birikim yapabiliyorsun. 60'lara, 65'lere kadar çalışacaksın zaten her halükarda, bırak da sevdiğin mesleği yap en azından çalışma azmin ve isteğin varsa bu konuda. O yüzden 26 yaşında mezun olmakta falan hiçbir sorun yok bence. Hele ki veterinerlik gibi bir meslekte. |
Hocam ben size geç desem çalışmayacak mısınız? Ne güzel çalışacağım demişsiniz umarım kafaya koyduğunuz kadar etkili çalışırsınız da hedefinizden de yüksek gelir
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X