Şimdi Ara

23 Yaş ve Öğretmenlik...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 22 yaşındayım ve bu sene öğretmenlik için hazırlanacağım sıkı bir şekilde, sözelden. 23 yaşında gireceğim yani olursa.
    Tavsiyeleriniz var mı ? Birde yaş sırıtır mı sizce okulu kazanırsam

• Öğretmen olma bence. Bu saatten sonra bu ülkede öğretmen olmaz. O kadar çok mezun var ki gerçekten atanabilmek çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Öğretmen olma bence. Bu saatten sonra bu ülkede öğretmen olmaz. O kadar çok mezun var ki gerçekten atanabilmek çok zor.

Hocam sözelden elle tutulur meslek yok adam gibi başka. Yaşımda geçiyor bir an önce tutunmam lazım birşeylere.
    Halkla İlişkiler, Radyo Televizyon okuyunca bir unvan kazanmıyoruz. Amele gibi çalıştırıyorlar, İletişimi 3.sınıf sonunda bıraktım bu yıl.
    Ne düşünüyorsun bu konuda ? Türkçenin ataması iyi diye biliyorum ben.
  • Sınıf öğretmenliği en temizi diyebiliyorum hocam.
    Okuması en kolay bölüm, en iyi mayış da onlarda sanırım.
    Bu arada önerim 3. sınıf bitti ise sınava hazırlanırken okulu da bitirmeye çalışın elinin altında bir tane daha diploma olur işi yapmak istemezseniz başka imkanınız olur hem.
  • hocam ne yaparsanız yapın işin özü matematikten geçiyor. neden derseniz; türkçe öğretmeni de olsanız ya da başka bir öğretmenliği kazanıp bitirdiğinizde kpss sınavında önünüze matematik çıkacak ve sizin kolaylıkla yapabildiğiniz türkçe tarih gibi dersleri sizin rakiplerinizde yapabiliyor olacak. yani matematik belirleyici olacak. gerçi alan sınavının etkisi daha fazla oldu diye biliyorum ama atanmak zor diye düşünmeyin. ben şahsen yerinizde olsam beden eğitimi öğretmenliğini kazanmaya bakardım. puanınız yetiyordur muhtemelen. biraz yeteneğe çalışmanız lazım. atanması türkçeye göre ya da diğer sözel öğretmenliklere göre daha kolaydı diye hatırlıyorum. çok yazdım ama şöyle bir düşüncem vardır benim. çok iyi matematik yapan bir kişi sınavda deli gibi çalışıp yüksek puanlarla atama bekleyeceğine atama puanı düşük olan öğretmenliği seçip kolay yoldan atama beklemek daha mantıklı gelmiştir hep bana.
    uzun yazdım kusura bakmayın. hakkınızda hayırlısı olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bi50likdaha

Sınıf öğretmenliği en temizi diyebiliyorum hocam.
    Bu arada önerim 3. sınıf bitti ise sınava hazırlanırken okulu da bitirmeye çalışın elinin altında bir tane daha diploma olur işi yapmak istemezseniz başka imkanınız olur hem.

Sözelden tercih yapacağım hocam, Lisansı bitirip askerlik yapmadan 2.lisans okunuyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muallim Murat -- 15 Temmuz 2014; 2:41:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naperva

quote:

Sözelden tercih yapacağım hocam, Lisansı bitirip askerlik yapmadan 2.lisans okunuyor mu ?

2 yıl tecil hakkın var bildiğim kadarı ile lisans bitince.
    tecilini yaptırıp üniversiteye girersin.
    bence sözel diye kısıtlama kendini az buçuk bir çalışma ile sınıf öğretmenliğini de halledebilirisn çok rahatça.
    http://ygslyssistemi.com/taban-puanlar/basari-siralari/2012-2013/sinif-ogretmenligi-2012-2013%20taban-puanlari-ve-basari-siralari-2013-ygs-lys-tercih-donemi-icin.html
    sıralamalara bak matematiğe pek gerek bile duymazsın bu sıralama için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    22 yaş üniye başlamak için
    11 ay önce açıldı
    23 yaş geç bir yaş mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fhb_fhb_fhb

hocam ne yaparsanız yapın işin özü matematikten geçiyor. neden derseniz; türkçe öğretmeni de olsanız ya da başka bir öğretmenliği kazanıp bitirdiğinizde kpss sınavında önünüze matematik çıkacak ve sizin kolaylıkla yapabildiğiniz türkçe tarih gibi dersleri sizin rakiplerinizde yapabiliyor olacak. yani matematik belirleyici olacak. gerçi alan sınavının etkisi daha fazla oldu diye biliyorum ama atanmak zor diye düşünmeyin. ben şahsen yerinizde olsam beden eğitimi öğretmenliğini kazanmaya bakardım. puanınız yetiyordur muhtemelen. biraz yeteneğe çalışmanız lazım. atanması türkçeye göre ya da diğer sözel öğretmenliklere göre daha kolaydı diye hatırlıyorum. çok yazdım ama şöyle bir düşüncem vardır benim. çok iyi matematik yapan bir kişi sınavda deli gibi çalışıp yüksek puanlarla atama bekleyeceğine atama puanı düşük olan öğretmenliği seçip kolay yoldan atama beklemek daha mantıklı gelmiştir hep bana.
    uzun yazdım kusura bakmayın. hakkınızda hayırlısı olsun...

Estafurullah hocam uzun yazdım ne demek çok güzel bilgiler vermişsin, teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

bence sözel diye kısıtlama kendini az buçuk bir çalışma ile sınıf öğretmenliğini de halledebilirisn çok rahatça.
    http://ygslyssistemi.com/taban-puanlar/basari-siralari/2012-2013/sinif-ogretmenligi-2012-2013%20taban-puanlari-ve-basari-siralari-2013-ygs-lys-tercih-donemi-icin.html

Üniversitedeyken alırlar hocam askere o zaman ?
    Bu nedir yahu ? 250 puana nasıl öğretmenlik olur ? Çok şaşırdım...

• Sınıf öğretmenliğini düşünmeyin derim ben. 4+4+4 ile sınıfçıların atanması vs sıkıntıya girdi eskiye nazaran. 3-5 yıla benim görüşüm iyice şişecek sınıf öğretmenliği.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam polislik dusunurdum dusun bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

Ben olsam polislik dusunurdum dusun bence

Yapamam hocam ben polislik... Bana göre değil.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Üniversitedeyken alırlar hocam askere o zaman ?
    Bu nedir yahu ? 250 puana nasıl öğretmenlik olur ? Çok şaşırdım...

Ünivesite okurken askere alma diye bir şey yok bildiğim kadarı ile.
    Öğretmen olunca askerlik de kısalıyor 20 günlük eğitim sonrası askeriyede öğretmenlik olarak yapıyorsun :)
    Şu askerlik işini iyice araştır bence kardeşim, bitirebilirsen okulu bitirip gir elinde diploma olur artıdan fena olmaz gibi :)

Bu adada benim uzaktan bir kuzenim de senin gibi yaptı 23'de girdi 27'de bitirdi hemen işe başladı :)

• Aşağıdakileri 2014 kılavuzunun 31. sayfasından kopyaladım. Özetle, eğer İletişim'i bitirirsen yeni okula kayıt yaptırabilirsin ama tecil hakkın biter.

13. TÜRKİYE’DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT
    YAPTIRAMAYACAK VE EĞİTİME DEVAM EDEMEYECEK OLANLAR
    ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim
    programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt
    yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin
    19/12/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca,
    durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen
    kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni
    yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Söz konusu kararlar öğrencilerin
    ÖSYS tercih veyerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine
    engel değildir. Durumları aşağıdaki bentlerden birine uyan adaylar
    için uygulanmak üzere;
    a)1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre
    askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,
    b)İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört
    yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar (İki veya üç yıl süreli bir yükseköğretim programından mezun olup askerliğini yapmamış olan adaylar, dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programına girmek için 2014-ÖSYS'ye başvurabilirler.),
    c)Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar 2014-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır.
    Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları
    programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu
    durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

• Bi50likdaha B kullanıcısına yanıt
    Var hocam, yükseklisans yaparsan erteliyor askerliği şube. İkinci lisansa başlarsan 2 yıl tecil ediyor bildiğim kadarıyla okulu dondurup gitmek garip olmaz mı ? Askerlik şubesini arayıp ya da gidip net bir bilgi alacağım. Bende isterim tabi bitirip başlamayı hocam o kadar emek verdim.
    Yeğeninizde mi öğretmenlik okudu bu arada
  • tekteselli T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, anladığım kadarıyla bunu bitirip tekrar üniv okursam, 2 sene sonunda direk askere alıyorlar, doğru mu ?
  • quote:

Teşekkür ederim hocam, anladığım kadarıyla bunu bitirip tekrar üniv okursam, 2 sene sonunda direk askere alıyorlar, doğru mu ?

Evet öyle ben biliyordum zaten çünkü neredeyse aynı durumdayız!
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekteselli

quote:

Ah be kardeşim, ne bitmez çilemiz var yahu... Bir kez tökezledin mi toparlamak çok zor...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tekteselli

quote:

Ah be kardeşim, ne bitmez çilemiz var yahu... Bir kez tökezledin mi toparlamak çok zor...

Ben de 22'yim. Mutlu değildim ayrıldım. Bu sene sınava girdim. Sayısalda 16k, tm de 5k sıralama yaptım. Hayırlısıyla yeniden başlıycam, inşallah umuduğumuzu buluruz.

• Öğretmenlikten mezun olunca asker öğretmenlik garanti değildir. Doğu ve güneydoğuda asker öğretmenlik yaptırırlar o da herkesi değil, bazılarımız kısa dönem yapmıştır (Sınıf öğretmeniyim). 12 yıllık tecrübeme dayanarak mümkünse farklı bir branşa yönelmenizi tavsiye ediyorum. Sebebine gelince sınıf öğretmeni uzak köylerde görev yapar. Hele tek öğretmen de olursan Allah saklasın diyorum. Duvarlarla konuşan mı ararsın, müfettişe silah çeken mi... Yer değiştirme konusunda da sınıf öğretmenleri olarak bayağı bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu olumsuzluklara rağmen küçük çocuklara okuma yazma öğretmeyi ben hep keyifli bulmuşumdur. Branş öğretmenlerine göre daha az baskı hissederiz.
    Sınıf öğretmenliğiyle ilgili başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.

Not: Yer değiştirme sıkıntımı 10 yıldır aşamadığım için bu yıl sınava girip iyi bir başarı sırası yakaladım. Türkçe öğretmenliği okuyacağım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.