Şimdi Ara

Olası bir Global Kriz (2020)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kapitalist sistemin ayakta kalması için krizler şarttır. Yoksa sistem işlemez. Büyük balık küçük balığı yutmalıdır. Bazı şeyler yok olmalıdır ki yenileri ortaya çıksın.
    Ve bir söz vardır. En iyiyi iste ama en kötüsüne hazırlıklı ol.
    2020 yılında büyük dünya krizi olabileceğini varsayarsak bir hazırlık yapıyor musunuz? Önlem aldınız mı?
    Ve global bir krizin içine girdiğimizde kim kazanır kim kaybeder sizce?
    Bist ne olur? Gayrimenkul çakılır mı?
    Bakalım dh ne düşünüyor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Global kriz değil de global bir durgunluk olacak, ekonomimiz ise krizde olacak. İşsizlik yükselecek, dolar uçacak, ekonomi daralacak bu yıl. 2020 ortalarında düzelmeye başlarız inşallah.
    Ben bütün yatırımları durdurdum. Mal stoklamak istiyordum ama nakit sıkıntısı var zaten. Kredi kartlarını bir müddet kullanmamakta fayda var, lüzumsuz alışveriş yapmıyorum. Harcamalarimi minimum seviyeye çektim.
    İşte bu nokta, harcamaları kısma durumu ekonomiyi batıran en önemli etkendir. Kriz derinden geliyor

• İktisat'tan gerçekten anlayanlar 2020-2021 aralığında Global Bono Krizi bekliyor zaten.
    TV pek izlemesem de yerli/küresel ana akım medyada hiç kriz haberi görmedim/duymadım. (Komplo teorisi diyorlar )
    Sadece ana akım medyayı takip edenler yine kriz başlayınca uyanacaklar olaya.

Eğer Global Kriz gerçekten de gerçekleşirse, en çok etkilenen ülkelerden birisi oluruz.
    Emlak sektörü zaten düşüşte çakılır. Şuan 400 bin dedikleri evleri 250 bine koyup "1 alana 1 bedava" derler :))
    Kriz dönemlerinde Bist'in ne olduğu zaten belli, yazmaya gerek yok.

Tabii bunlar kişisel düşüncelerim, yatırım tavsiyesi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 12 Mart 2019; 0:45:54 >

• RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğimiz gün geldiğinde krize yakalanacak olanın vay haline...

• Nasil önlem alalim ki suanki kriz yüzünden sadece gida aliyoruz nerdeyse ve onu da dikkatli aliyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geleceği varsa göreceği de var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Global kriz gelirse ABD'li ve Avrupalı bir yıl arabasını değiştiremez biz aç kalırız.

Gelmesin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyük bir kriz yerine bir resesyon yaşanacaktır. Tabi Türkiye için mutlu günler bitti bu arada... Yatırımlarınızı ona göre yapın.
  • Şuan icin global kriz söz konusu değil.

Enflasyon dünya ekonomileri icin kabûl edilebilir seviyede, dünya ekonomisi hala büyüyor.

Sıkıntılı durum varmi? Trump etkisi ve şu çelik ithalatı vergisi tartışması olumsuzluk olarak değerlendirebilir son zamanlarda.

Türkiye ekonomisi icin zaten "negatif ayrışan ekonomi"

Bu arada milletin bu huyuna bayılıyorum

2001 de ekonomi cokmusken "brezilya da bak ekonomik krizde", 90'lardan bu yana krizle bogusan Arjantin' i ornek gösterip, "dunya ekonomisi çöküşte" manşetleri hala aklımda.

• Ben hiç böyle 2 senedir dillendirilen kriz görmedim. Yada önceki krizlerden önce medya maymununu takip ettiğim için haberim yoktu. Genelde milletin ağzına bu kadar dolandıysa tam tersi olur 2 kişinin bildiği sır değildir misali. Bu kriz olmuycağı anlamına gelmez bakalım zaman göstericek
  • Biz bu yola kefenimizi giydik de çıktık
  • Zaten uzun zamandır büyük kriz bekleniyor.Ekonomisi güçlü olanlar gene ufak sıyrıklarla atlatır ama bizim gibi hırsızlık yandaşçılık ihale kepaziliğinin zirve yaptığı ülkelerde ne olur siz düşünün.Koskoca Abd ekonomisi bile emlak krizini hala tam olarak atlatamadı.Düşünün bu ülke karşılıksız sınırsız dolar basan bir ülke.Zaten 2018 itibariyle artçı şoklar başladı.2020 de asıl çöküşü yaşayacağız.Zaten çöküşler olmadan bu düzen işlemez.Yapının kanunu bu.Devamlı ilerleme diye bir durum olmaz.
  • Kesinlikle öyle olacak. Bazıları resesyonla atlatılacağını yazmış ama bu dünya ekonomisine büyük bir çöküş gelmeden hiçbir şey düzelmeyecek.

• new york times 2019 kapağına bakın.
  • Masaya yumruğu vurup bunu da atlatırız Allah'ın izniyle

• Bitcoinlerimizi aldık krizi bekliyoruz zengin olmak için
  • Olası bir Global Kriz (2020)

Biz - büyüdük kitle de alkışlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

İktisat'tan gerçekten anlayanlar 2020-2021 aralığında Global Bono Krizi bekliyor zaten.
    TV pek izlemesem de yerli/küresel ana akım medyada hiç kriz haberi görmedim/duymadım. (Komplo teorisi diyorlar )
    Sadece ana akım medyayı takip edenler yine kriz başlayınca uyanacaklar olaya.

Eğer Global Kriz gerçekten de gerçekleşirse, en çok etkilenen ülkelerden birisi oluruz.
    Emlak sektörü zaten düşüşte çakılır. Şuan 400 bin dedikleri evleri 250 bine koyup "1 alana 1 bedava" derler :))
    Kriz dönemlerinde Bist'in ne olduğu zaten belli, yazmaya gerek yok.

Tabii bunlar kişisel düşüncelerim, yatırım tavsiyesi değildir.
    Tahminin yine tutmuş AŞKIM.

• bulgaristan savunma bakanının açıklaması

Bulgar bakan, "Avrupa’da, ülke vatandaşlarıyla ilgilenebilecek tek yapının, direktifler dağıtan ve ulus devleti yok etmekte kullandığı eşcinsel evlilikler ve diğer icat edilmiş fikirlerle meşgul olan pahalı bir Avrupa bürokrasisi değil, ulus devletin kendisi olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Bulgaristan geçen hafta Türkiye’den 50 bin maske, 100 bin koruyucu giysi ve 100 bin koruyucu gözlük almıştı. Bu yardım, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında varılan anlaşma kapsamında yapılmıştı

picenter enformasyon ve analiz sitesine açıklamalarda bulunan Karakaçanov, "Maske konusunda bize Çin ve Türkiye yardım ediyor, yani devletin ve kurumlarının küresel ölçekteki rolü konusunda dünyaya biraz farklı bakan ülkeler" dedi.

çevresiyle güvenlik içinde doğru geçinen ulus devlet modeli sanki daha ön plana çıkıyor gibi.

bir ekonomist şöyle demişti

gıdan varsa parayı basan merkez bankan varsa kriz ne demek bana biri söylesin demişti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.