Şimdi Ara

OLAYA GELİN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
2.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    din tartışmak için ,bilmek gerekir
    blokladığın için memnun oldum ,yanda not alma yeri de var ,oraya Müslüman diye not al :)
    ben forumlara din hakkında yorum yazmadan önce ,din araştırmalarında yıllarımı verdim ,ömrüm de forum sitelerinde geçmedi
    insanlar istiyor ki bir ayet getireyim ve onu millet açıklasın ?
    fizik,kimya,matematik birkaç kelime ile öğretilip ,öğrenilebiliyorsa o zaman haklsınız
  • Engelledim diyorum alıntı yapıp cevap yazıyor. İşte bunlar hep forumda yeteri kadar vakit geçirmeyip, forum kültürü edinmemenin sonuçları.
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    senin engellemen benim senden alıntı yapmayacağım anlamına gelmez :)
    forumlarda da yeteri kadar vakit geçirdim (belki 10 yıl veya daha fazla)
    forum kültürü diye bir şeyde görmedim ,sadece forum kuralları ile yazmaya dikkat gerekiyor ,ki çoğu kişi buna da dikkat etmiyor ,en fazla şikayet edersen üye ceza alıyor

burası okul değil ,devlet dairesi değil :)
  • Hakikaten okumuyorum ve bu görüşüne saygı göstermediğim anlamına geliyor. Neden binlerce üyesi olan bir forumda bilgisine itibar etmediğinizi söylediğiniz birinin mesajlarına alıntı yaptığınız oldukça garip bir durum.

Hem de o kişi sizi sallamazken.
  • dnakres D kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu yapmışlar zaten.

Turan dursun 40 yıllık müftü bunları anlatan kitapları var internetten pdf olarak bulabilirsin.

İlhan Arsel

Bahriye üçok

Arif tekin

Ben size demiyorum ki bu yazarların kitabını al bunları doğru say.(ebook olarak alıp okayabilirsiniz internetten var)

Din hakkındaki eleştirilerine bak yanlış gelirse eyvallah bir şey diyemem.

Sadece 1 bakış açısıyla bakarsak doğruyu göremeyiz.

Ben size demiyorum ki Allah yok hemen dinden çık onca yıl inandığın Tanrının yalan olduğunu söyle.

Bunu hangi insan yapar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yazar daha var takma isim kullanıyor sanırım Mustafa ismini. Onun kitaplarının da Turan Dursun veya İlhan Arsel'den arda kalır yanı yok hatta daha iyi diyebilirim ama barış dininin hoş görüsünden korktuğu için insan içine düşünceleri ile çıkamıyor.

İlhan Arsel de zaten başına Turan Dursun'un gibi bir şerefsizlik gelir sırtından vurulur diye Türkiye'ye gelemiyor ABD'de yaşıyordu, hem de eşi Türkiye'nin vergi şampiyonu olmasına rağmen.

Aydın ve "Aydın" kitabı şahanedir İlhan Arsel'in.
  • dnakres D kullanıcısına yanıt
    Hocam belki de ben kendimi ifade edemedim.

Size karşı da biraz kaba davrandım kusura bakmayın vize haftasındayım.

Takip ettiğiniz kanal, yazarların dini ağırlıkta olduğunu söylemişsiniz.

Okuduğum hiç bir kaynak aişe'nin yaşına takılmamış diyorsun.sizden ricam Turan dursun'un(imamlık ve müftülük yaptıktan sonra ayrılıp dini eleştiren kitaplar yazmıştır bunun sonucunda da dini gruplar tarafından öldürülmüştür.) din bu 1 ve din bu 3 kitabını okuyun. İlhan arsel'in de seriat ve kadın kitabını okuyun. Bu kitapları okumakla bir şey kaybetmezsiniz.

Size karşı biraz kaba olmuş olabilirim kusura bakmayın tekrar.

Hocam bahsettiğiniz yazarın tavsiye edeceğiniz kitabı felan var mı ilk kez duydum Mustafa adlı olanın.

• işime gelmeyen görüşleri görmek istemiyorum desen daha doğru olurdu

bak bende alıntı yapmadan gerekli kişiye ,gerekli mesajı verebiliyorum
    üstelik kimsenin bana itibar edip etmemesi de umurumda olmaz ,öyle bir yapıya sahip olsam ateistle ateist ,inançlıyla inançlı olmam gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.verdoux2017

Hocam bahsettiğiniz yazarın tavsiye edeceğiniz kitabı felan var mı ilk kez duydum Mustafa adlı olanın.

Belki Mustafa da olmayabilir aklımda kalanı söyledim, geçen yaz okudum telefonda hala duruyor kitap ama yedekten kurduğum için veri tabanı değişince kolayca ulaşamadım.

Kaçarı yok şimdi bulacağım, imanlı bir atayiz asla pes etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

Belki Mustafa da olmayabilir aklımda kalanı söyledim, geçen yaz okudum telefonda hala duruyor kitap ama yedekten kurduğum için veri tabanı değişince kolayca ulaşamadım.

Kaçarı yok şimdi bulacağım, imanlı bir atayiz asla pes etmez

Bulursanız paylaşın hocam.

Bu arada Allah imanınızı eksik etmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-874E38824 -- 14 Kasım 2017; 2:45:49 >

• quote:

Dostum o Mustafa diye hatırladığım yazar Arif Tekin.

Okuduğum kitabı da "Kuran'ın Kökeni" idi. Bu zat-ı muhteremin de aynı cennet mekan aydınlanma savaşçısı Turan Dursun gibi medrese kökenli ve diyanette imam olması ne güzel değil mi ?

Demek ki neymiş okudukça, ilmin arttıkça atayiz oluyormuşsun.

Okuyun, öğrenin, aydınlanın şeytanınız bol olsun.
    http://www.kitapyurdu.com/yazar/arif-tekin/5892.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 14 Kasım 2017; 2:53:32 >

Bende bugün gördüm üstadım onu hatta "bilinmeyen yönleriyle Hz. Muhammed'in ölümü" kitabını buldum okuyacaktım. Okumadan önce birinin iyi yazar olduğunu söylemesi de hoşuma gitmedi değil

Dediğiniz kitabında bulmaya çalışacağım teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-874E38824 -- 14 Kasım 2017; 2:56:11 >
    Hocam zaten ne varsa eskiden müslüman olup sabah akşam kuran okuyan ateistlerde var valla.

Baksana:

Aziz nesin

Turan dursun

Mesela ben aziz nesinin televizyon programlarına rastladıktan sonra okumaya başladım.

Ondan önce Müslümanım diyip geçiyordum. Müslümanlığa laf edenlere gıcık oluyordum.

Allah, zeus, hades artık neyse razı olsun bu aydınlarımızdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-874E38824 -- 14 Kasım 2017; 3:3:45 >
  • quote:

Bende bugün gördüm üstadım onu hatta "bilinmeyen yönleriyle Hz. Muhammed'in ölümü" kitabını buldum okuyacaktım. Okumadan önce birinin iyi yazar olduğunu söylemesi de hoşuma gitmedi değil

Dediğiniz kitabında bulmaya çalışacağım teşekkür ederim.

Eskiden bu yazarların kitaplarını en ücra yerine tıkıştırırlardı kitaçıların şimdilerde bir çok kitapçı satmıyor bile Kaynak yayınlarını.

Güneş balçıkla sıvanmaz, internette de sansür uygulayabilirsiniz ama düşüncelerin paylaşılmasını engelleyemezsiniz.

Hristiyanlığı batı laiklik yetmedi hala deli gibi tokatlıyor. Şu anda okuduğum bir kitap var ismi "İsa'nın son sırrı" Portekizli bir yazarın kitabı gerçi roman biçiminde yazılmış ama araştırma kitabından arda kalır yanı yok. Kafanda İsa ve Hristiyanlık ile ilgili hangi soru varsa 12'den vuruyor ve inanılmaz akıcı bir üslupla yazılmış.

Yıllardır Salman Rüşdi'nin "Şeytan Ayetleri"ni ararım ama sanırım hiç Türkçe'ye çevrilmemiş o kitap, geçenlerde onunla ilgili bir pdf buldum Aziz Nesin'in çevirme girişimine gelen tepkileri yazıyor kitaptan da bahsediyordu.

Bu ayardaki yani sadece din eleştirisi yapan ateizme yoğunlaşmış bir yazar değil ama Cengiz Özakıncı'nın "İblisin Kıblesi" ve "İrtica" kitapları da inanılmaz eserler. Bu kadar bilgiye nasıl ulaşmış, nasıl bir emek sarf etmiş harmanlamak için inanılır gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 14 Kasım 2017; 3:11:51 >

Aynende öyle hocam. İslamı eleştirenlere neler yapıldığı ortada zaten (aziz nesin, İlhan arsel)

Ama zaman değişti ben yurtta kalıyorum her 10 kişiden en az 2'si ateist 1'i deist 3 kişi arada cumaya gidiyor(3 hafta üst üste gitmezlerse dinden çıkarlarmış öyle diyorlar. :))) ) . Diğerlerinin ne olduğu belli değil namaz, oruç hak getire kız peşinde koşuyorlar.

Eskiden maddi durumum yokken kırtasiyeden bu kitapları sipariş etmeye çekinirdim.Muhafazakar bir yer olduğu için ve İslam hoşgörü dini ya başımıza ne geleceği belli olmaz. Şimdi yurtta okulda rahat rahat dinsizim diyebiliyorum kitabıda zaten ebook olarak alabiliyoruz internetten siparişede gerek kalmadı.

Şuanda elimde:

Mormon kitabı: isa Mesih hakkında başka bir tanıklık

Arif tekin bilinmeyen yönleriyle hz Muhammed in ölümü

Muazzez İlmiye çığ kur'an İncil ve tevrat'ın sümerdeki kökeni adlı kitabı var.

Bu hafta vizeler bitince okumaya başlayacam.

Bu arada Hristiyanların kendi dinlerine olan eleştirilerini haberdayım.Hatta bir sürü insan youtube'da kanal açmış durmadan eleştiriyorlar canlı yayında incili yakıyor adamlar ya.

Sizin tavsiye ettiğiniz kitapları da not aldım.

Teşekkür ederim hocam.

Yarın vizem var yatıyorum iyi geceler.

İyi ki siz ve sizin gibiler varsınız yalnız olmadığını bilmek iyi geliyor insana

• quote:

Hocam gerçek bir ilah olsaydı cennetine Müslümanları, Hristiyanları, Yahudileri değil namuslu, şerefli, iyi insanları alırdı

Yahudiler Müslümanlar Hristiyanlar namuslu, şerefli iyi değil mi ?

• quote:

Hadi hepsini geçtim insanların içine kötülüğü koyanda sensin yahu.Hem insanın içine kötülük koy hemde kötülük yaptı diye yak

Düzeltiyorum hocam yanlış ifade olmuş.

İnsanın içinde kötülükte var ama iyilikte var hangisini kullanacağına karar veren ise sensin nefs yani kendi kararlarımız bizim nasıl birisi olacağımıza yön veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Hz. Muhammed aleyhisselamın evli olmadığını ispatlayacak adama biyolojiden anlayan evrimci derim.

Bakalım evrimden anlayıp mı evrimciymişler.

.................

Ne alaka açık açık yazarmisin hiçbir şey anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Bozulacağını fark ettiğin an diye bir şey yok. Tanrı dediğin fark etmez. Bozulacaksa zaten başından beri bilir bozulacağını.

Sadece yarattığı dine düşman olsa yine iyi. Yarattığı insana da düşman oluyor.

Kendi yarattığı insana hakaret ediyor. Aslında kendine hakaret ediyor ama farkında değil. Onu idrak edebilecek kapasitesi yok.

Kendi yarattığı varlığa hakaret ederken yine kendi yarattığı başka bir canlıyı kullanıyor köpek domuz gibi...

Bunlar tamamen insani özellikler. O yüzden diyorum aslında kendi kendine sövüyor.

Sana birinin cevap vermesi lazım insanların aklını karıştırıyorsun

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.