Şimdi Ara

OLAYA GELİN (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
2.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Merhaba Hocam.

Bana göre doğrusunu söyleyeyim o zaman.

9 yaşındaki kız sizin dediğiniz gibi vücutsal olarak olgunluğa kavuşmuş olabilir peki ya zihinsel olarak ? 9 yaşındaki kız henüz daha çocuk,zihinsel olarak neyin ne olduğunu bile ayırt edemez.3. sınıftaki bir çocuk nasıl gelecekle ilgili düzgün bir karar verebilir ? ben küçüklüğümü hatırlıyorum da o yaşta oyun oynamaktan başka bir şey düşüneni hatırlamıyordum.Hatta o yaşta cinsiyet ne bilmiyorduk.

Gelipte bana anlatamazsınız hocam 9 yaşında ki kız aşık olmuş,o adamla evlenmezsem ben ölürüm dediğini.Ailesinin isteği için evleniyordur.

9 yaşındaki kızı evlendirirsen 11-12 yaşında kucağına 2 çocuk verirsen o kızın hayatı biter.

18 yaş sınırı konulmuş, bir baksın üniversite mi okumak istiyor,doktor,avukat mı olmak istiyor.

Benim gördüğüm kızları genç yaşta evlendiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-874E38824 -- 17 Kasım 2017; 13:50:49 >

• dnakres D kullanıcısına yanıt
    Hocam en kibar şekliyle neden Müslümanlığa laf ettiğimi anlatacağım.

Benim Hristiyanlıktan,yahudilikle alakam olmadı ki onları eleştireyim.

Benim annem,babam,bütün sülalem müslüman.

Ben küçükken kuran kursuna gitmeyeceğim dedim babam gitti caminin imamıyla konuştu gelmezse bana haber ver dedi zorla camiye gönderdi.

Bana sünnet olacaksın dediler yok ben sünnet olmam dedim ağladım,kaçtım kollarımdan tutup zorla sünnet ettiler.

Bir sürü şeyi istemeden yapmak zorunda bırakıldım.Şuanda da Müslüman değilim dolayısıyla bir sürü saçma şeyi boşuna yaptım.

Ben hayatım boyunca Müslümanlıkla yaşadım.

Tam ben çocuğuma bunları yaşatmam.Kendisi karar versin büyüyünce müslüman olup olmamaya dedim.Çocukluğunu yaşasın diyordum.Teog sistemi değişti çocuklar en yakın liseye gönderilmek zorunda bırakıldı.
    Müslüman olmayan insanların çocuklarıda imamhatip'e gitmek zorunda bırakılıyor.Evet ben üniversite öğrencisiyim henüz çocuğum yok ama benim gibi olan insanları düşünüyorum şuan.Bizlerin hayatına müdahale değil midir bu ? ve ben bunların henüz başlangıç olduğunu ilerde daha zor durumlarda kalacağımızı düşünüyorum.

Ben ne zaman dinden çıktım onu bile hatırlamıyorum artık.Ve o kadar zamandan sonra vize haftamda buraya geldim böyle bir konu açtım neden ? çünkü artık açık şeçik bir şekilde bizim hayatımıza müdahalede bulunuyor.

Yoksa sen Müslümansın,Ateistsin,Hristiyansın banane ? benim hayatıma müdahale edilmediği sürece saygı duyarım ama bizim hayatımıza müdahale edilirse bizde sizleri eleştiririz kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-874E38824 -- 17 Kasım 2017; 13:54:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: m.verdoux2017

Merhaba Hocam.

Bana göre doğrusunu söyleyeyim o zaman.

9 yaşındaki kız sizin dediğiniz gibi vücutsal olarak olgunluğa kavuşmuş olabilir peki ya zihinsel olarak ? 9 yaşındaki kız henüz daha çocuk,zihinsel olarak neyin ne olduğunu bile ayırt edemez.3. sınıftaki bir çocuk nasıl gelecekle ilgili düzgün bir karar verebilir ? ben küçüklüğümü hatırlıyorum da o yaşta oyun oynamaktan başka bir şey düşüneni hatırlamıyordum.Hatta o yaşta cinsiyet ne bilmiyorduk.

Gelipte bana anlatamazsınız hocam 9 yaşında ki kız aşık olmuş,o adamla evlenmezsem ben ölürüm dediğini.Ailesinin isteği için evleniyordur.

9 yaşındaki kızı evlendirirsen 11-12 yaşında kucağına 2 çocuk verirsen o kızın hayatı biter.

18 yaş sınırı konulmuş, bir baksın üniversite mi okumak istiyor,doktor,avukat mı olmak istiyor.

Benim gördüğüm kızları genç yaşta evlendiriyorlar.

Zihinsel olarak baksan daha kolay anlaşılır. Kendisinden bir çok hadis rivayet edilmiştir.

Şimdiki dönemin 9 yaşı ile kıyaslamak bana göre doğru değil. ( ki 9 yaşın kesinliği diye bir şey yok ) O dönemde okul yok, dolasıyla şimdiki dönem kızlarının öğrenmesi gereken şeyler de yok. Kendi 9 yaşınla da kıyaslamak doğru değil çünkü sen erkeksin. Ben 4.5.6. sınıfa gitmeye başladığımda bi çok şeyi öğrenmeye başlamıştım.

Ailesinin isteği tabi ki olmuştur. Bi cafeye gidip konuşmalarını , birbirlerine süre vermelerini, vs. falan bekleyemeyiz ki.
    Küçük yerlerde herkes birbirini tanır, şimdi ki gibi çiftler arasında uçurum yok.

Bir kadının çocuk sahibi olması ile neden hayatı bitmiş sayılıyor onu da anlamış değilim.

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Yaratıcı bunları neden istiyor diye DÜŞÜNMEK size tuhaf gelebilir.Bana tuhaf gelmiyor.Çünkü bu sorular sayesinde olmadığı kararına vardım.

Bir Tanrının bana ibadet edin(övün beni ben mükemmelim demesi) ederseniz sizi cennete etmezseniz sizi cehenneme atarım demesini beynim almıyor.
    Bir Tanrının alçakgönüllü olmaması benim aklım almıyor ?
    İyi bir insanın sadece namaz kılmadı,oruç tutmadı,Allah'ı övmedi diye cehennemde yanacak olmasını kabul etmiyorum.

Tanrı mükemmelse övülmeye ihtiyacı yoktur zaten.Ama ne hikmetse kendini övmeyene işkence ediyor ?

Niye ,öyle yapmasaydı,şöyle demeseydi ,bu yanlış,buna ihtiyacı mı var diye soranları Kul deyilde Allah olmak istiyor diye görmeyi başarmışsın ya helal olsun vallaha hocam.
  • quote:

Hocam en kibar şekliyle neden Müslümanlığa laf ettiğimi anlatacağım.

Benim Hristiyanlıktan,yahudilikle alakam olmadı ki onları eleştireyim.

Benim annem,babam,bütün sülalem müslüman.

Ben küçükken kuran kursuna gitmeyeceğim dedim babam gitti caminin imamıyla konuştu gelmezse bana haber ver dedi zorla camiye gönderdi.

Bana sünnet olacaksın dediler yok ben sünnet olmam dedim ağladım,kaçtım kollarımdan tutup zorla sünnet ettiler.

Bir sürü şeyi istemeden yapmak zorunda bırakıldım.Şuanda da Müslüman değilim dolayısıyla bir sürü saçma şeyi boşuna yaptım.

Ben hayatım boyunca Müslümanlıkla yaşadım.

Tam ben çocuğuma bunları yaşatmam.Kendisi karar versin büyüyünce müslüman olup olmamaya dedim.Çocukluğunu yaşasın diyordum.Teog sistemi değişti çocuklar en yakın liseye gönderilmek zorunda bırakıldı.
    Müslüman olmayan insanların çocuklarıda imamhatip'e gitmek zorunda bırakılıyor.Evet ben üniversite öğrencisiyim henüz çocuğum yok ama benim gibi olan insanları düşünüyorum şuan.Bizlerin hayatına müdahale değil midir bu ? ve ben bunların henüz başlangıç olduğunu ilerde daha zor durumlarda kalacağımızı düşünüyorum.

Ben ne zaman dinden çıktım onu bile hatırlamıyorum artık.Ve o kadar zamandan sonra vize haftamda buraya geldim böyle bir konu açtım neden ? çünkü artık açık şeçik bir şekilde bizim hayatımıza müdahalede bulunuyor.

Yoksa sen Müslümansın,Ateistsin,Hristiyansın banane ? benim hayatıma müdahale edilmediği sürece saygı duyarım ama bizim hayatımıza müdahale edilirse bizde sizleri eleştiririz kusura bakmayın.

aynı yoldan bende geçtim. Zorla camiye kuran kursuna götürülmek. Bunun doğru olduğunu kabul etmiyorum.
    Neyi niçin neden yapması gerektiği anlatılmalıydı sana da bana da. Ben kızıma türban taktıracam arkadaş diyenleri gördüm, uyarmaya çalıştım. Niçin kapanması gerektiğini anlatmazsan sadece saçlarını örtmüş olur.

Ben okudum , okumaya da devam ediyorum bana mantıksız gelen bir şey olmadı. Aksine inanmayanların düşünceleri aklıma geldi, onların istedikleri gibi olsaydı kötüsü olurdu diye kararlar verdim.

Teogdur sınav sistemidir bunlar hükümetin yaptıkları uygulamalar. Hükümeti savunacak değilim bende memnun değilim kendilerinden.

Saygı duyarım diyorsun ama burda yazılanları gördüğüm kadarıyla buna katılamıyorum.

• Adamın biri 3-4-9-18-19 yaşlarında bir kızın rasule eş edildiğini söylemiş. Sonra da islam başlığında bir kısım insanların bu ne iduğu belirsiz şeye cevap vermez ya da cevapsız bırakılması sağlanmış.

Bu açıdan ortada islamın bir sorunu yok. Ben hiç Bi zaman aişenin evliliğine inanmadım. Buhari tırmızi muslimi de tanımam.

Hadis bunlar değil. Bunlar ravi denen kısım. Yanlış anlama kasıtlı tutum olabilir. İlah var diye bosnada tecavüz olmadı mı? Gayette palavra olabilir. Bunu anlamak için dahi olmaya gerek yok.

İslamı otağında vurmak isteyen bir kısım oluşumların bu şayiaları çıkardığı net belli zaten.

.................

Bir kısım atma veliler de vara benziyor. Sabuni kelbi tai gibi isimlendirmelerle yapılmış islam alimleri komedisi var.

Bunlara itibar etmeyin.

...............

Katu dişçilik fakultesinde okuyan bir talebenin hikayesidir. Talebelerden biri ders amaçlı olarak insan kafatasını incelemek üzere yanında bulunduruyormuş.mezuniyet gelmiş. Sonuçta orjinal bir kafatası ve insana ait diye saygı bablı olarak bu kafatasını usulunce defnetmiş.

Zamanla insanların oraya mum bağladığı dua ettiği ve turbeleştirdiğine şahit olunmuş.

.............

Bir kısım kasıtlı hallerin nelere neden olacağını da siz duşunun artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yaratıcı bunları neden istiyor diye DÜŞÜNMEK size tuhaf gelebilir.Bana tuhaf gelmiyor.Çünkü bu sorular sayesinde olmadığı kararına vardım.

Bir Tanrının bana ibadet edin(övün beni ben mükemmelim demesi) ederseniz sizi cennete etmezseniz sizi cehenneme atarım demesini beynim almıyor.
    Bir Tanrının alçakgönüllü olmaması benim aklım almıyor ?
    İyi bir insanın sadece namaz kılmadı,oruç tutmadı,Allah'ı övmedi diye cehennemde yanacak olmasını kabul etmiyorum.

Tanrı mükemmelse övülmeye ihtiyacı yoktur zaten.Ama ne hikmetse kendini övmeyene işkence ediyor ?

Niye ,öyle yapmasaydı,şöyle demeseydi ,bu yanlış,buna ihtiyacı mı var diye soranları Kul deyilde Allah olmak istiyor diye görmeyi başarmışsın ya helal olsun vallaha hocam.

işte dini hiç anlamadığınız delili bu sözler

çünkü yaratıcı bir insan değil ve insan gibi düşünmen ,yargılaman mantık dışı değil mi ?
    yaratıcı bunları niye istiyor diye DÜŞÜNMEK tuhaf demedim ,bunu da yanlış anlamışsınız ,aksine yaratıcı kendisi söylüyor düşünün ,düşünmez misiniz diye
    siz düşünmüyor ,yargılıyorsunuz ve bu ikisi aynı değil

yaratıcıyı övmeyecekseniz kimi övebilirsiniz ? ,övgüye layık olan her şeyi yaratan o değil mi ? ,övmedin diye cehenneme gideceğini kim söylüyor ?
    yaratıcı niye alçak gönüllü olsun ,insan mı o ? ,ne demesini beklerdin ? misal ya kainatı ben yarattım ama önemli değil ,siz her şeyden önemlisiniz ,ben kimim ki mi demeliydi ?

sen dahi okulda dereceye girsen övünürsün ve buna hakkın olduğunu düşünürsün ama seni gerçekte başarıya ulaştıran yaratıcıyı övünmekle suçlarsın ?
    işte felsefenin önemi burada ortaya çıkıyor ,siz her şeye düz mantık bakıyorsunuz

oruç tutmazsan ,beni övmezsen cehennemde yanacaksın diye nerede söylüyor ?
    oruç ,namaz gibi konular ibadet ile ilgilidir ve yaratıcı dilerse bu konularda af edebileceğini bildiriyor ,sadece bu değil birçok konuda kalpten pişmanlık duymuşsan ve kalpten gelerek tövbe edersen af edilme imkanı vermiş

ama senin niyetin illa cehennemlik olmaksa ,buna sen hariç kimse engel olamaz

ta başta dediğim gibi bu konular böyle forumlarda falan öğrenilebilecek konular değil ,bir ateist forumuna bakmak için girersin ve ateist olarak çıkabilirsin ,çünkü mantık hep 2 yönlüdür ,doğru ve yanlış olarak

sana doğru gelen ,güzel gelen doğru olmayabileceği gibi ,yanlış gelenlerde yanlış olmayabilir
    dünyayı sınav yeri olarak görürsen (hatta sanal hayatta denilebilir) ve her konuda kendine göre mantık aramazsan ,doğrulara ulaşma şansın artar
    diğer türlü niye diye diye uçuruma sürüklenirsin ve farkına bile varamazsın

bir kulun görevi yargılamak değildir ,sorgulamaktır
    sen yargılıyorsun (iki farkı gördüğünde çoğu sorunu çözeceksin)

yaratıcının kimseye ihtiyacı yok ,aksine senin ona ihtiyacın var ve o sana bir nevi kopya veriyor (cennete girebilesin diye) şöyle yapın ,şöyle söyleyin diye ama sen inat etmeye devam edersen ,bundan sadece sen zarar görürsün

seçim senin
    yaratıcı şunu yapamaz,söyleyemez deyince bütün sorunu çözüyorsan sen bilirsin

• bana çok ilginç gelen bir konu var ,düşündükçe gülesim geliyor :)

ateist olduğunu söyleyenlerin ,söylemlerine baktığımda şunu görüyorum ?

yaratıcıyı ret edince ,aşağılayınca ,ayetlerle dalga geçince
    sanki her şeyden muaf olacaklarmış gibi olan düşünce yapıları :)
    kendilerinin bu eylemlerinden ötürü ,ölüp yok olacakmış gibi düşünmek (yani cennet ,cehennemden muaf olmak düşüncesi)

hadi bunda bir mantık var desek dahi ,bunlar yaratıcıyla uğraşmayı niye kendine iş ediniyorlar ?
    yok kabul ettiğine "niye,yapmazdı,yapamaz,bu nasıl yaratıcı vs" sözleri niye demek gereği duyuyor ?
    olmayanla uğraşmak hoşuna mı gidiyor acaba ?

hayır yani gerçekten anlamış olsalar gam yemeyeceğiz
    sözde ateist sitelerinde gördükleri (bin defa cevabı verilmiş ,hataları delillendirilmiş olduğu halde) sözleri oradan alıp ,temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirilmesi ,insanı üzüyor doğrusu

madem inkara karar veriyorsun ,o halde hiç değilse bu karar senin olsun
    aynı durum inandım diyenlerde de var ,bilmem ne alim ,şeyh,şıh şöyle demiş öyleyse doğrudur ,anlayışı

samimi olan birisi bir konuda hep olumsuz olanları getirmez , 114 tane sure içinde işine gelmeyen ,anlayamadığın yada sana göre yanlış olduğunu düşündüğün ,seçmece ayetleri cımbızlayıp getirerek yapılmak istenen ,sizi bilmem ama bana hiç samimi gelmiyor

hırsızlık yapmayın ,haksız yere adam öldürmeyin ,içki kumar ve zinadan uzak durun ,haksızlık yapmayın gibi yüzlerce ayeti niye görmezler ?
    cehennemin kötülüklerinin anlatıldığı ayetleri getirirler de ,cennetle ilgili ayetleri niye hiç getirmezler ?

cennette muhteşem bir yaşantıyı istemek yerine ,niye cehenneme gitmek için adeta savaş verirler ?
    bakın size mantıksız gelen bunlar mı yani ?
    bu dünyada dahi iyi bir okul ,iyi iş ve iyi eş kazanmak için uğraşmak mantıklı da ,ahirette cennet niye mantıksız olsun ?
    bir üniversite sınavına giriyorsun ,o gün çeşitli sorunların olduğundan başarısız olup ,bütün çabaların boşa gittiğinde üzülmüyor musun ?
    bir insanın ahireti ,bir üniversite sınavından daha mı değersiz ?

ya dediklerimiz doğruysa haliniz nice olur ,dediğimizde kumar mı oynayacağız gibisinden akla zarar cevaplar geliyor (ya varsa-ya yoksa şeklinde anlayıp )

bu gün tesadüfen çocuk dahi doğmazken ,milyarlarca yıl önce dünyanın tesadüfen bu hale gelmesi ,canlıların tesadüfen oluşması nasıl mantıklı oluyor ?
    işin ilginci bunları birde ilim ile anlatmaya çalışmaları ,ilim dediğin milyarlarca yıl öncesini ispatlaya biliyor mu ,yoksa varsayım ile bir şeyler söyleyip ,gerçekmiş gibi mi anlatıyor ?

• ilmi veriler bir kısım bilinmezleri içeriyor. bu bilinmezlerin en önemli kısmını da dna denen süreç oluşturuyor.

şimdi dna ile ilgili bir testi okurken ki yoruma göre insanlığın mahiyeti değişebilir.

çok soru sorduk ancak biz cevap alamadık?

dna ya tabi babalık testini açıklayabilecek arkadaşlar varsa bize sonuçları yazarak açıklayabilir mi?

zira yeni doğanın dna testine göre size sebeb insan şeklini aldığını kabul edebiliriz ancak bu sizin çocuğunuzun aslında o olmadığını da gösterebilecek bir yorum alanı da oluşturmakta. % 99.99 kesinlik % 0.1 içerisinden mi seçiliyor sorunu var.
  • 3 büyük din de aynı yerden çıkmış. Benim anlamadığım ortadoğudan çıkan hristyanlık ortadoğuyu değil avrupayı etkilemiş neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawk1903

3 büyük din de aynı yerden çıkmış. Benim anlamadığım ortadoğudan çıkan hristyanlık ortadoğuyu değil avrupayı etkilemiş neden?

Hristiyanlığın ortadoğudan çıktığı Hristiyanlığın içinde kendi uydurduğu bir masal. Hristiyanlığın ortaya çıktığı, yayıldığı yer Anadolu.

İsa isminde biri hiç bir zaman var olmadı, Hristiyanlığı 12 havari Roma imaparatorluğunun çeşitli yerlerine dağılarak anlattılar İsa adında birinden öğrenmiş gibi.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.