Şimdi Ara

Olaylarin Tek Suclusu Akp ve Secmenidir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ShanksDTN

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

quote:

Orijinalden alıntı: falanfilann

Şuç tamamen halka ait Akp seçmeninin tamamı diğer partilerin seçmenininde %80 i koyun.Ekonomiden anlamaz araştırma yapmaz parti başganı ne derse o.Yazık

Koyun tabirini tasvip etmiyorum. Cahil tanimi uyuyor. Buradaki cahil tanimi egitim gormemisden ziyade konu hakkinda ya hic yada yeterli bilgiye sahip olamamak.

Hepimiz biliyoruz ki halk olarak okumuyoruz. Birilerine bu gorevi devredip onlarin bizim yerimize dusunup karar vermesini bekliyoruz. Kendi aklimizi fikrimizi onlara ipotek ediyoruz birnevi.

Bu dini konularda bile boyle. Kuran-i kerim orada, hadisler ve guvenilir kaynaklar orada. Peki biz ne yapiyoruz? Ben bir hocaya, haciya, siha, seyhe danisayim diyoruz. Yani onlarin soylediklerini hakikat addedip arastirma zahmetine girmiyoruz. Yani inancimiz bile muallak. Kaldiki sosyoekonomi ve siyaset tamamen ipotek.

Yazik cok yazik. Gelisememizin tek nedenide bu. CEHALET

Bunun cehaletle filan alakası yok.

Her bir vatandaş ülke yönetimi ile sizin ilgilendiğiniz gibi ilgilenmiyor. Çoğu geçim derdine düşmüş dışarıda ne olup bittiğine bile aldırmıyor. Oy verirken de sizlerin baktığı pencereden değil daha basit bir açıdan bakıyor.

Elde kim var. Alternatiflerine bakıyor. Kendine en yakın kimi gördüyse oyunu verip çekiliyor. Zaten çoğunun umurunda değil.

AKP nin kemik oy veren kısmı CHP nin kemikleşmiş tabanından daha az normalde. %23-27 oranında. CHP de KK nın son 5 yılını saymazsak bu oran %28-32 aralığında..

MHp den umudu kesmiş SP den umudu kesmiş.. Kapanan ve birleşen merkez ve sol partilerden sonra açıkta kalmış seçmenler var bu seçmenler AKP nin oyunu %48 50 oranına tamamlıyor. Bu kişilere ben kararsızlar demeyi tercih ediyorum.

Alternatif bulamayınca AKP ye dayanmışlar sonrasında CHP seçmenlerinin saldırgan tavrı ile karşılaşınca ( cahil,koyun, makarnacı vb. yakıştırmalar ) muhalefet olan kesime karşı düşmanlaşıp devamlı seçmen haline gelmişler durum bundan ibaret.

Basit açıdan kastın Peşine kamera takarak namaza gitmesini görünce oyu basan cahil kesim olmalı.

Yok kastım şu an tam olarak senin yapmakta olduğun şeye ( kendini beğenmiş tavrın ve onları küçümsemen ) uyuz olup sana inat istemediğin yere oy vermeleri.

Sizin şu tavrınız bile tek başına AKP ye oy vermek için yeterli.

Bizim dinin sömürülmesine karşı tavrımız mı Akp ye oy vermek için bir sebep? Adamlar cahil kesimi kullanıyorlar. Biz de senin sandığın gibi Elit kafasıyla dolaşmak yerine O cahil kesimi aydınlatmaya çalışıyoruz. Biz Atatürk'ün bize söylediği gibi sonuna kadar cehaletle savaşıp onları aydınlatmaya çalışacağız, Siz ister bağnazlığınızdan ve bilmek istememinizden dolayı bize çok bilmiş damgası basıp doğruları es geçin, ister dışlayın.

Ülke de din sömürülüyor ve bunu bir tek siz görebiliyorsunuz. Hıım. Yani sizden başka kimsenin haberi yok. Buna kendini beğenmişlik diyoruz haberin olsun.

Bu arada kimsenin adamın dini ile ilgilendiğini düşünmüyorum. Adamın dini onu ilgilendirir.Bana faydası yada zararı yok.

• Akplilerin mesajlar bomba yalnız.

"Sen ne diyon la değişik"

"Tamam"

"Sandıkta koyduk"

"Cehape zihniyeti"

Arkadaş sonra koyun deyince kızıyorsunuz. Biraz ici dolu seyler yazin yav. Bu muhabbetleri biz ilkokulda yapıyorduk. Biraz seviye artırın lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet doğuyu direk aşiretlere felan bırakmış yıllardır da böyle,geçmişten beri taaa toprak reformunun rafa kaldırılmasına kadar gider,oradaki aşiret sistemi feodalite zamanında kanlı veya kansız yok edilmeliydi,pkk bitse bile oranın sorunları hiç bitmeyecek...
  • TrMhMt kullanıcısına yanıt
    kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne diyorsunuz bu konulara ? eksileyenleri boşverin bu ülke gündemi başlığı altındada sizin gibi tecrübeli büyüklerimize ihtiyaç var. Yorumlarınızı değerli buluyorum.@kemal1414

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramuli -- 12 Ekim 2014; 1:21:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -NightFLY

Ta 1946 yılına kadar gitmişsiniz hatta Mustafa Kemal'e kadar anlatmışsınız ancak yakın tarihten hiç bahsetmemişsiniz.
    Türkiye 1980'li yıllarda pkk belası ile tanıştı. O tarihten sonra bunlarla bir sürü hükumet baş etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.
    Ortadoğu o tarihlerde de kaynıyordu. İran-Irak savaşını ve İsrail-Filistin çatışmalarını az çok hatırlarım.
    Sonra Saddam Kuveyt'e saldırdı. ABD işin içine girdi.
    Son 10 yıllık süreçte Irak'a müdahale edildi. Saddam devrildi. Suriye'deki iç savaş ve daha Ortadoğu'daki bir sürü sorun. Saymaya gerek yok bilirsiniz.
    Şimdi böyle bir Ortadoğu tablosu karşısında Türkiye nasıl sessiz kalabilsin.
    Suriye halkına kucak açtık. Kobani'den kaçanlara da sınırlarımızı açtık. Kobani'ye elbette askeri müdahalede bulunmadık. Böyle bir riske hükumet girmedi.
    Buna rağmen içimizdeki hainler kudurduysa bunun sorumlusu akp yada bu işte birlikte hareket ettikleri MHP olamaz.
    Ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalışanları yaptıklarına bin pişman ettik. Bu olayları ateşleyenler ciddi kayıplar verdiler.
    Buradan ortaya çıkan sonuç;
    1. Işid gibi bir örgütle baş edemeyen, sadece bir şehrini bile savunamayanlar nasıl olacakta devlet kurup o devlete sahip çıkacak?
    2. pkk yandaşları artık karşısında çok daha sert bir müdahale ile karşılaştı. Polisleri şehit edip kaçmak yok. Kaçamadılar ve hepsi öldürüldü.
    3. bdp kayıpları görünce alel acele barış süreci demeye başladı. Sokak eylemleri anında kesildi. Artık Kobani'de ne olup ne bittiğinden bile bahsetmiyorlar. Herkes kendi canının derdine düştü.
    4. Devlette bu işte eli olanların peşine düştü.

Kısaca bu işlerin sonunda kazanan Türkiye oldu. Akp doğru politika yürüttü. Bu işte CHP ve BDP zarar gördü. Özellikle CHP nin ne yapmak istediğini anlayamadık.

@TrMhMt

Ya bırakın halen diyorsunuzki hükumet başarılı politika yürüttü gitmiş pkk'la masaya oturmuş bunu bilmeyenmi kaldı çözüm süreci denen zırva olmasaydı bunlar bu provaktif eylemleri yapacak cesaret bulamayacaklardı.

• Bunu bir açıklayın troller.

YPG’liler tedavi için Türkiye’de

http://sozcu.com.tr/2014/gundem/ypgliler-tedavi-icin-turkiyede-620155/#comment-1631580391
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Ta 1946 yılına kadar gitmişsiniz hatta Mustafa Kemal'e kadar anlatmışsınız ancak yakın tarihten hiç bahsetmemişsiniz.
    Türkiye 1980'li yıllarda pkk belası ile tanıştı. O tarihten sonra bunlarla bir sürü hükumet baş etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.
    Ortadoğu o tarihlerde de kaynıyordu. İran-Irak savaşını ve İsrail-Filistin çatışmalarını az çok hatırlarım.
    Sonra Saddam Kuveyt'e saldırdı. ABD işin içine girdi.
    Son 10 yıllık süreçte Irak'a müdahale edildi. Saddam devrildi. Suriye'deki iç savaş ve daha Ortadoğu'daki bir sürü sorun. Saymaya gerek yok bilirsiniz.
    Şimdi böyle bir Ortadoğu tablosu karşısında Türkiye nasıl sessiz kalabilsin.
    Suriye halkına kucak açtık. Kobani'den kaçanlara da sınırlarımızı açtık. Kobani'ye elbette askeri müdahalede bulunmadık. Böyle bir riske hükumet girmedi.
    Buna rağmen içimizdeki hainler kudurduysa bunun sorumlusu akp yada bu işte birlikte hareket ettikleri MHP olamaz.
    Ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalışanları yaptıklarına bin pişman ettik. Bu olayları ateşleyenler ciddi kayıplar verdiler.
    Buradan ortaya çıkan sonuç;
    1. Işid gibi bir örgütle baş edemeyen, sadece bir şehrini bile savunamayanlar nasıl olacakta devlet kurup o devlete sahip çıkacak?
    2. pkk yandaşları artık karşısında çok daha sert bir müdahale ile karşılaştı. Polisleri şehit edip kaçmak yok. Kaçamadılar ve hepsi öldürüldü.
    3. bdp kayıpları görünce alel acele barış süreci demeye başladı. Sokak eylemleri anında kesildi. Artık Kobani'de ne olup ne bittiğinden bile bahsetmiyorlar. Herkes kendi canının derdine düştü.
    4. Devlette bu işte eli olanların peşine düştü.

Kısaca bu işlerin sonunda kazanan Türkiye oldu. Akp doğru politika yürüttü. Bu işte CHP ve BDP zarar gördü. Özellikle CHP nin ne yapmak istediğini anlayamadık.

@TrMhMt

Ya bırakın halen diyorsunuzki hükumet başarılı politika yürüttü gitmiş pkk'la masaya oturmuş bunu bilmeyenmi kaldı çözüm süreci denen zırva olmasaydı bunlar bu provaktif eylemleri yapacak cesaret bulamayacaklardı.

Sokakta eylem yapan bir avuç insan

O 1 avuç insan dediğin çözüm süreci denen saçmalık yüzünden cesaret bulup ortalığı karıştırıp ülkede iç savaş çıkarma peşine düştü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: falanfilann

Şuç tamamen halka ait Akp seçmeninin tamamı diğer partilerin seçmenininde %80 i koyun.Ekonomiden anlamaz araştırma yapmaz parti başganı ne derse o.Yazık

Koyun tabirini tasvip etmiyorum. Cahil tanimi uyuyor. Buradaki cahil tanimi egitim gormemisden ziyade konu hakkinda ya hic yada yeterli bilgiye sahip olamamak.

Hepimiz biliyoruz ki halk olarak okumuyoruz. Birilerine bu gorevi devredip onlarin bizim yerimize dusunup karar vermesini bekliyoruz. Kendi aklimizi fikrimizi onlara ipotek ediyoruz birnevi.

Bu dini konularda bile boyle. Kuran-i kerim orada, hadisler ve guvenilir kaynaklar orada. Peki biz ne yapiyoruz? Ben bir hocaya, haciya, siha, seyhe danisayim diyoruz. Yani onlarin soylediklerini hakikat addedip arastirma zahmetine girmiyoruz. Yani inancimiz bile muallak. Kaldiki sosyoekonomi ve siyaset tamamen ipotek.

Yazik cok yazik. Gelisememizin tek nedenide bu. CEHALET

Bunun cehaletle filan alakası yok.

Her bir vatandaş ülke yönetimi ile sizin ilgilendiğiniz gibi ilgilenmiyor. Çoğu geçim derdine düşmüş dışarıda ne olup bittiğine bile aldırmıyor. Oy verirken de sizlerin baktığı pencereden değil daha basit bir açıdan bakıyor.

Elde kim var. Alternatiflerine bakıyor. Kendine en yakın kimi gördüyse oyunu verip çekiliyor. Zaten çoğunun umurunda değil.

AKP nin kemik oy veren kısmı CHP nin kemikleşmiş tabanından daha az normalde. %23-27 oranında. CHP de KK nın son 5 yılını saymazsak bu oran %28-32 aralığında..

MHp den umudu kesmiş SP den umudu kesmiş.. Kapanan ve birleşen merkez ve sol partilerden sonra açıkta kalmış seçmenler var bu seçmenler AKP nin oyunu %48 50 oranına tamamlıyor. Bu kişilere ben kararsızlar demeyi tercih ediyorum.

Alternatif bulamayınca AKP ye dayanmışlar sonrasında CHP seçmenlerinin saldırgan tavrı ile karşılaşınca ( cahil,koyun, makarnacı vb. yakıştırmalar ) muhalefet olan kesime karşı düşmanlaşıp devamlı seçmen haline gelmişler durum bundan ibaret.

Basit açıdan kastın Peşine kamera takarak namaza gitmesini görünce oyu basan cahil kesim olmalı.

Yok kastım şu an tam olarak senin yapmakta olduğun şeye ( kendini beğenmiş tavrın ve onları küçümsemen ) uyuz olup sana inat istemediğin yere oy vermeleri.

Sizin şu tavrınız bile tek başına AKP ye oy vermek için yeterli.

Bizim dinin sömürülmesine karşı tavrımız mı Akp ye oy vermek için bir sebep? Adamlar cahil kesimi kullanıyorlar. Biz de senin sandığın gibi Elit kafasıyla dolaşmak yerine O cahil kesimi aydınlatmaya çalışıyoruz. Biz Atatürk'ün bize söylediği gibi sonuna kadar cehaletle savaşıp onları aydınlatmaya çalışacağız, Siz ister bağnazlığınızdan ve bilmek istememinizden dolayı bize çok bilmiş damgası basıp doğruları es geçin, ister dışlayın.

Ülke de din sömürülüyor ve bunu bir tek siz görebiliyorsunuz. Hıım. Yani sizden başka kimsenin haberi yok. Buna kendini beğenmişlik diyoruz haberin olsun.

Bu arada kimsenin adamın dini ile ilgilendiğini düşünmüyorum. Adamın dini onu ilgilendirir.Bana faydası yada zararı yok.

Sadece biz görmüyoruz siz de görüyorsunuz. ama bi kere Akp yi desteklediniz ya, artık Akp'yi desteklemek için beyninizi, gözünüzü, kulağınızı kapıyorsunuz. Bilmek istemiyorsunuz, bileni de 'hıh çok bilmiş' diye geçiştiriyorsunuz... Neyse belki gerçekten görmemiştirsin;

• Barzani hukumetin kendilerine silah yardimi yaptigini dogrulamis. Hani zamaninda Turkiyeye kurd kedisi bile vermem diyen maymun.

O silahlar mutlaka terorist pkk'ya gececek. Bu ulkenin genclerine dogrulacak o silahlar. Bu nasil bir zihniyettir ki pkk'nin hamiline silah yardimi yaparsin. Icinde en ufak seref kirintisi olan bunun hesabini sorar bu acilimcilardan.

• Beceriksiz istihbaratimiz 2 tırı habersizce götürmekten aciz , rehineler karşılığı isid a neler verildi? Zamanın dış işleri bakanı; Esad 1-2 aya biter diye "büyük vizyonunu" ortaya koydu 2 sene önce ama ne hikmetse biten bir şey yok üstüne birde başbakan oldu :) şimdi yine abd eliyle savaşa gidiyoruz şerefsiz pkk ya yardım ediyoruz onu bile gizli yapamiyorlar. En iyi yaptiklari mitinglerde şov yapmak kitlesini ayakta uyutmak. Kendilerine bir şey olsa bu ülkeyi ilk terk edecek olanlarda yine bu yönetici takımı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evt kardeşim bende akp ye verdim,pişman mıyım pişmanım ama adam gibi muhalefet olmadığı için milyonlara insan akpye oy verdi..%50 oy veren halkın tamamı muhafazakar mı sanıyorsun sen ?
    Eğer bi chp,bi mhp adam gibi muhalefet yapıp,ortaya birşey koysalardı bende akpye vermezdim,ne de ailemden kimse verirdi.
  • Bu acilim zirvasi bizim basimizi cok agritacak gibi.

2015'te apo katilinin serbest birakilacagi soylentileri boy gostermeye basladi. Metaryal paylasimi yapmak istemiyorum ama terorist vekillerin bol bol soyledigi bir idda olmasida manidar.

• quote:

Bu acilim zirvasi bizim basimizi cok agritacak gibi.

2015'te apo katilinin serbest birakilacagi soylentileri boy gostermeye basladi. Metaryal paylasimi yapmak istemiyorum ama terorist vekillerin bol bol soyledigi bir idda olmasida manidar.

Yapacaklar onuda yapacaklar. Şu an hakimler, savcılar vs işlem t, arkasından şimdi bir yasa hazırlanıyor. Yasa da sıkıyönetim zamanın da bile uygulanamayacak maddeler var deniyor. Polis sorgusuz sualsiz izin falan olmadan evinizden apar topar alıp istediği gibi sorgulayabilecek gözaltında tutabilecek. İnternette paylaşımlara, yorumlara 5 seneye kadar hapis cezası geliyor deniyor.Neyin hazırlığı bu dersiniz?
  • quote:

Bu acilim zirvasi bizim basimizi cok agritacak gibi.

İnşallah öyle bir şeyler denerler diyorum Çünkü onu denemeye kalktıkları anda millet nereye gidiyoruz yeter artık diyip ayaklanır hatta sokakları pkklılara dar eder, aynı şekilde akp'ye de çözüm sürecini daha fazla sürdüremeyecek büyüklükte bir tepki verirler. Büyük yaralar alırız ama millet bu tür bir olaydan sonra milli ruhu tekrar hissetmeye başlar. O kadar sene geçti anladım ki bizim milletin başına büyük bir olay gelmeden kimse gıkını bile çıkarmıyor. Ne yazık ki olaylar karşısında sessiz kaldığımızdan dolayı herşey daha kötü bir hale gelecek ve acıyla, korkuyla milli ruhu uyandırıcaz gibi geliyor.

• Sizin gibi hakaret eden CHP zihniyeti benim için sokakta eylem yapan teröristden farksızdır. Hadi onların bi amacı varda yapıyorlar ama sizin amacınız sırf akp eleştirmek ona oy verenleri aşağılamak emin olun dağdaki terörist sizden daha çok zekdir

• quote:

Orijinalden alıntı: ferther

Sen önce memlekette huzuru, güneydoğuda asayişi sağla, sonra Suriye´ye Esad´a sıra gelsin.
    Güneydoğuyu kim yönetiyor, belli değil.

Aynen +1
  • Tunceli valisi pkk mezarligi acilisini engellemek icin sehre giris ve cikisi yasklamis. Pkknin vekilleri baris sureci zirvalari ile tehdit etmis.

Iste baris diye halka yutturulmaya calistiklari hainligin basit ozeti.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.