Şimdi Ara

Oldeuboi | Oldboy (2003) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
7.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Film iğrençlik değil aksine en ince ayrıntısına kadar planlanmış bir intikam hikayesini anlatıyor. Öyle ki kahramanımızı 15 yıl içeri tıkan adam karşısına savunmasız bir şekilde çıktığında kahramanımız bıçakla üzerine atılıyor ve adamın büyük bir soğukkanlılıkla "istersen beni hemen burada öldürebilirsin ama seni neden 15 yıl içeri tıktığımı hiçbir zaman öğrenemezsin" diye verdiği karşılık tam Tarantino'vari bir sahneydi. Zaten ustanın en sevdiği filmlerden biri.
  • şu güne kadar izlediğim en güzel senaryolardan birisiydi..çok zekiceydi..belkide hayatta alınabilecek en acı intikamdı filmde anlatılan..
  • yaaa izledim bu filmi bişi anlamadım pek anladıklarımı yazdım... eklemek istedikleriniz varsa ekleyin abenim anladıkalrım bu

quote:

yaa biri şu filmi bana iyice naltsın bişey anlamadım.. şimdi anladığım şu bu desou'yu hipnoz ediyolar bi odaya tıkıyolar 15 sene orda kalıyor. hipnozdan önce bi kızı oluyor galiba oraları hatoırlamıyorum nerde gösteriyolar gene izlemek lazım filmi... sonra 15 yıl sonra bu kızıyla tanışıyo sonrası malum işte... bunu 15 sene hapsedilmesinin sebebi ise o Woojin ile ilgili dedikoduları çıkarmış olması mı??? en sonda da hipnoz sahnesi var ondan sonra onunla karda konuşan da mido mu??? valla pek bişi anlamadım bu karılar hepsi birbirine benziyo zaten

{13274}{13354}{y:i}Tanıklara göre, kocası Oh Daesu sık sık...
    {13358}{13414}{y:i}sarhoş olup karısıyla ve komşularıyla|{y:i}sorunlar yaşıyor,
    {13418}{13500}{y:i}ve onlarla sıklıkla kavga ediyordu.
    {13514}{13556}{y:i}Cinayet mahallinde bulunan kan örneği...
    {13559}{13621}{y:i}Oh Daesu'nunkine uydu.
    {13624}{13659}{y:i}Bir fincanda bulunan parmak izleri de...
    {13662}{13736}{y:i}Oh Daesu'nunkilerle aynıydı.
    {13739}{13813}{y:i}Oh Daesu'nun son zamanlarda|{y:i}sık sık karısını
    {13816}{13873}{y:i}ziyaret ettiği kaynaklarımız|{y:i}tarafından da doğrulandı.
    {13905}{13969}{y:i}Çalınan aile albümü da onların bu...
    {13972}{14030}{y:i}...teorilerini destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 29 Şubat 2008; 20:54:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: xol

igrenc ve berbat zirvalari haric katilmamak elde degil. bu filme alternatif olarak kucuk ev dizisini oneriyorum

Filmi gözlerinle izleyip , kulaklarınla duyduğuna ve beyinine doğru sinyalller gönderdiklerine eminmisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: VIKING

quote:

Orjinalden alıntı: xol

igrenc ve berbat zirvalari haric katilmamak elde degil. bu filme alternatif olarak kucuk ev dizisini oneriyorum

Filmi gözlerinle izleyip , kulaklarınla duyduğuna ve beyinine doğru sinyalller gönderdiklerine eminmisin.

izlediğine ben pek inanmadım açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin_Mitnick -- 1 Mart 2008; 2:26:32 >
  • walla bu zevk meselesi bu filme kötü diyeni suçlamamak lazım uzak doğu filmlerini izleyip de felsefeni ,konusunu ,ne anlatmak istediğini anlamak herkesin başarabileceği bişey diil bence...Bırakın sallayan sallasın.

NOT: Sinemada izlemediğime pişmanım böyle bir filmi...
  • Filmin gerçekten sizi şaşırtan bir sonu var. Senaryosu tamam biraz ilginç, ama çok zekice düşünülmüş bir senaryo var. Filmin sonunda yok artık falan diyorsunuz. Güney Kore filmlerini sevmeye başladım artık. My Sassy Girl ve Oldboy'dan sonra bakış açım değişti açıkçası Kore filmlerine.

Müzikleri falan harika gerçekten. Tek dezavantajı konusunun cinsellik içermesi.
  • uzakdoğu filmlerine merakı olanlar antique arkadaşımızın açtığı bi konu var ondan yararlanabilirler, baya yardımcı olur size

http://forum.donanimhaber.com/m_20151299/tm.htm
  • Uzakdoğu ile alakası yok, " Chan-wook Park " dan dolayı böyle, bu adamın diğer filmleride iyidir..

Ben bu filmi izlediğimde şok olmuştum, yaa çok iğrenççti oha falan dedim..

Ama kurgu,senaryo süper hazırlanmış.

"neden 15 yıl beni hapsettin"
    değil, asıl sorman gereken "NEDEN 15YIL sonra bıraktım" zaten bu soru filmin kopma noktasıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 2 Aralık 2008; 4:41:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: birolayd

"neden 15 yıl beni hapsettin"
    değil, asıl sorman gereken "NEDEN 15YIL sonra bıraktım" zaten bu soru filmin kopma noktasıdır..

manyak bi fillm
  • biraz önce izledim.
    senaryosu, müzikleri ve oyunculuklarıyla kusursuz bir film...hala filmin etkisindeyim uzun süre aklımdan çıkmayacak gibi.

aile ile izlenmemesinde ve midesi sağlam olanların izlemesinde fayda var...
  • bu filmden bende pek birşey anlamadım.. biri spoiler geçebilirmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: jamez

bu filmden bende pek birşey anlamadım.. biri spoiler geçebilirmi

2 lise arkadaşı var. a kız kardeşiyle ilişkeyi girip kızı hamile bırakıyor. b'de bunu görüyor ve okula yayıyor. bunun üzerine a kız kardeşini öldürüyor.

yıllar sonra a b'yi intikam almak için kaçırıyor ve tam 15 sene bir odaya kapatıyor. sonra salıyor. ama hipnoz ederek.

a lokantada yemek yerden bir kıza vuruluyor. kızla sevişiyorlar falan. kız a'nın öz kızı çıkıyor.

hoca alıntı yaparak bakabilirsin. spoiler çalışmıyo sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightwatchersking -- 22 Nisan 2009; 22:53:32 >

• O canlı yediği ahtapot gerçekten canlı imiş. Baya baya yemiş adam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

O canlı yediği ahtapot gerçekten canlı imiş. Baya baya yemiş adam.

daha ne sahneler var kore sinemasında
  • quote:

o yemek korenin geleneksel yemeklerinden, bi programda izlemiştim onu yedikten sonra gidip şefe teşekkür etmen gerekiyormuş hala hayatta olduğun için yemeğin başarısının ölçüsü buymuş ve birçok insan bu yemeği ya da hayvanı diyim yerken ölüyormuş

• quote:

Orjinalden alıntı: *13*

quote:

Orjinalden alıntı: jamez

bu filmden bende pek birşey anlamadım.. biri spoiler geçebilirmi

2 lise arkadaşı var. a kız kardeşiyle ilişkeyi girip kızı hamile bırakıyor. b'de bunu görüyor ve okula yayıyor. bunun üzerine a kız kardeşini öldürüyor.

yıllar sonra a b'yi intikam almak için kaçırıyor ve tam 15 sene bir odaya kapatıyor. sonra salıyor. ama hipnoz ederek.

a lokantada yemek yerden bir kıza vuruluyor. kızla sevişiyorlar falan. kız a'nın öz kızı çıkıyor.

hoca alıntı yaparak bakabilirsin. spoiler çalışmıyo sanırım

Gerçekten hamile bırakmıyor.Onlari orda gözetliyor ve kız kardeşini hamile bıraktı diye dedikodu çıkarıyor, ve aralarında pek bi olayda olmuyor sadece o anlık yakınlaşıyolar normalde öle bi yakınlaşma olmadı diye biliyorum.Ayrıca a kız kardeşini öldürmüyor.Son sahnede görebilirsin onu bırakmak bile istemiyor yapma lütfen diyor ağlıyarak.Kız kardeş kendi intihar etmek istiyor, böylesi daha iyi diyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Celtic

quote:

o yemek korenin geleneksel yemeklerinden, bi programda izlemiştim onu yedikten sonra gidip şefe teşekkür etmen gerekiyormuş hala hayatta olduğun için yemeğin başarısının ölçüsü buymuş ve birçok insan bu yemeği ya da hayvanı diyim yerken ölüyormuş

Bende bi yerde görmüştüm ölüm sebepleri ise ahtapotu canlı canlı yerken ahtapotun solungaçlarının yemek borusuna yapışıp o yolu tıkamasımı öle birşeydi.

• ben hamile bırakıyor diye biliyordum. ölme sahnesinde de ben uzatmamak için öyle yazdım üşendim yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightwatchersking -- 23 Nisan 2009; 18:59:12 >
  • oha ne filmmiş. zamanında sırf izlemiş olmak için izlemiştim
  • Canlı bir şeyler istiyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.