Şimdi Ara

olmaz olmaz dedik 5770 aldık;; kötümü ettik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma69vm-s2_10.html

Anakartının desteklediği işlemciler burada mevcut. Gerekli BIOS update ile bazıları hariç biçok işlemciyi kullanabilirsiniz.
  • Ati kartlarda kronik sorunlar ;

1- Renkler bir anda allak bullak olabilir
    2- Sabah bilgisaarı 2-3 kere kapat aç elk. fişini çek tak yapmanız gerekebilir
    3- Nvidia destekli oyunlarda aniden kendinizi masaüstünde bulabilirsiniz
    4- Bios ekranında renkleriniz allak bullak olabilir
    5- Garanti sürecini doldurmadan arıza vermeesi yüksek olasılıklardan biridir
    6- High-end bir kart alsanız bile her oyunda istikrarını koruyamadan bazen çok düşük perf. sunabilir
    7- Her zaman sürücü ve oyunlar için fix, patch, yama takip etmelisiniz
    8- Daha önceden sistemde Nvidia kart kullandıysanız ve sonradan Ati kart aldıysanız format atmak kaçınılmazdır.
    9- Vpu recovery ...
    ....
    ....
    Aklıma gelenler bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Ati kartlarda kronik sorunlar ;

6- High-end bir kart alsanız bile her oyunda istikrarını koruyamadan bazen çok düşük perf. sunabilir
    8- Daha önceden sistemde Nvidia kart kullandıysanız ve sonradan Ati kart aldıysanız format atmak kaçınılmazdır.
    9- Vpu recovery ...
    ....
    ....
    Aklıma gelenler bunlar.

bilgilendirdiğin için saol arkadaşım umarım bunların hiçbirini hiç kimse yaşamaz sonuçta milletin parası heba oluyo..

• ben gta 4 kuracağım ama bu sorunlar yüzünden indirmeye üşeniyorum.. acana q9400 de çok darboğaz yapar mı.. @3.1 ghz de.. hd5850 ile.. 4gb de ram var..
  • quote:

9- Vpu recovery .......
    ....
    Aklıma gelenler bunlar.

15 yıldır Bilgisayar kullanıyorum. senin bu söylediğin sorunlardan hiçbirini yaşamadım.

Daha önce Nvidia kullanıpta Ati kullanan bi çok arkadaş bi kaçtane softaware desteği ile nvidia driverları kaldırıp ati driverlarını kurarak(format atmadan) çok stabil bir sistem elde edebiliyorlar. EKLEME: Önceden Ati kullanıp Nvidiaya geçen kullanıcılarda Ati Driverlarını iyi kaldıramazlarsa onlarda sorun yaşarlar.

VPU Recovery bir sorun değildir. high detail ve üksek çözünürlüklerde limitlere çıkan ekran kartını sıfırlamak amacıyla CCC içerisine monte edilmiş bir yazılımdır. oldukçada güzeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 22 Aralık 2009; 3:17:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canpii

ben gta 4 kuracağım ama bu sorunlar yüzünden indirmeye üşeniyorum.. acana q9400 de çok darboğaz yapar mı.. @3.1 ghz de.. hd5850 ile.. 4gb de ram var..

bende 1 fırt eksik kalıyo gta yı kasmadan oynatmasına sen bence hayli hayli oynarsın
  • quote:

Daha önceden sistemde Nvidia kart kullandıysanız ve sonradan Ati kart aldıysanız format atmak kaçınılmazdır.
    Yazdıklarınız bana göre boş önyargı olsa da bu kısma verilecek cevabım var: Ekran kartı gibi ana donanımlardan birini değiştirdiğimizde(işlemci ve anakart da dahil), windows sürümü iptaline kadar bilgisayarda herşey olabilir. Eğer bunu ekran kartımızın markasında arıyorsak, biraz daha emin olmadan konuşmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 22 Aralık 2009; 3:19:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Daha önceden sistemde Nvidia kart kullandıysanız ve sonradan Ati kart aldıysanız format atmak kaçınılmazdır.
    Yazdıklarınız bana göre boş önyargı olsa da bu kısma verilecek cevabım var: Ekran kartı gibi ana donanımlardan birini değiştirdiğimizde(işlemci ve anakart da dahil), windows sürümü iptaline kadar bilgisayarda herşey olabilir. Eğer bunu ekran kartımızın markasında arıyorsak, biraz daha emin olmadan konuşmayalım.

+1
    Driver çakışması denen bişey var. rakip iki firmayı boşverelim aynı markanın bi üst modeline geçtiğinizde bile bu tip sorunlarla karşılaşılabiliyor. Atiden Nvidiaya yada Nvidiadan Ati'ye geçişte driver sorununun çıkması gayet doğal...

• bence kesin format atmalısın. ben de işlemci gibi driver yüklemesi gerektirmeyen bir bileşende bile 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçtiğimde windows 4 çekirdekli işlemciyi çift çekirdek olarak görmeye devam ediyordu. formatlamadan ne yaptıysam düzelmedi. ekran kartı için de benzer durum söz konusudur diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

bence kesin format atmalısın. ben de işlemci gibi driver yüklemesi gerektirmeyen bir bileşende bile 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçtiğimde windows 4 çekirdekli işlemciyi çift çekirdek olarak görmeye devam ediyordu. formatlamadan ne yaptıysam düzelmedi. ekran kartı için de benzer durum söz konusudur diye düşünüyorum

senin durumun biraz daha farklı. senin durumunda olupta sorunu format atmadan çözebilen kullanıcılar varmı onu bilemeyiz tabikide. bilmediğin bi kaç program ile belkide çözülebilirdi. driver clean vb. gibi birçok program var. Driverları kaldırıp(registerdanda temizleyerek) yeni donanımların gayet temiz bir şekilde kurulmasına olanak sağlıyorlar.
  • Arkadaşlar konu boşuna uzamış ve gereksiz yere tartışmışsınız...

Hangi ürünü alıpta sorunsuz kullandık ki... Sonuçta elektronik ürünler ve tek başlarına çalışmıyorlar hepsi bir bütün yazılımdan donanıma kadar hepsi birlikte çalışıyor, illa ki ufak tefek sıkıntılar olur ve olacakta.

Bende yıllardır ATI kullanıyordum açıkçası fiyata göre ürünlerimi seçiyordum ve şuanda da ona göre öneride bulunuyorum...

FX5xxx, X1650/1950 Pro, HD4670/4770/4830 gibi kartları kullandım ve sürücü açısından sorun yaşamadım hiç yani yazılımsal bir sıkıntı çekmedim, her zaman en gücel sürücüyü indirip öncekini temiz bir şekilde kaldırıp yenisini kurdum o kadar kartın gücü de neyse ne yapabiliyorsa sonuna kadar da kullandım... ATI'yi savunmak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın yani, sürücüleri kaldırırken yapılan hatalar bazı sorunlara neden olur bunları da ayrıca konuşmak lazım, basit olarak sürücüyü kaldırınca hemen yeniden başlatıp sistemi yeni sürücüyü kurmamak lazım, kayıt defteri, temp klasörleri, prog. files'taki klasörleri ve paylaşılan dosyalardaki ne varsa karta ait herşeyin temizlenmesi lazım...

Arıza olarak HD4830'da sorun yaşadım foruma da yazmıştım ram çipleri gümlemişti o.c 'suz kullanmama rağmem (birkez bench için yaptım o.c o kadar üzerinde 6 ay geçti bozuldu) arıza verdi. Yani olabilecek birşey bu...

GTX260'ı da şu açıdan almıştım, 300 lira idi (nakitte 300 liradan almıştım herhangi bir ön yargım yoktur ATI mi Nvidia mı olsun diye param neye yeterse onu alırım) ve uygundu, HD4890'lar o ara 400 civarıydı (yani param olsa alırdım, burada ATI'yi kullanmam daha önceden önem teşkil etmiyor) ve k.kartım yoktu, nakit olarak alacağım yerlerde de HD4870'te de stok sorunu vardı (açıkçası beklemekte istemedim daha fazla), o yüzden Nvidia aldım yani şimdiye kadar da bir sorunum olmadı gayet güzel ve stabil çalışıyor...

Sonuç olarak; herkes +/- düşüncelerini tarafsızca yazmalı insanların kafası karışmamalı, sorunsuz hiç bir ürün yoktur...

miharbi17 kardeşim, kartın hayırlı olsun, sorununun cevabını arkadaşlar yazmışlar, işlemci limitin doğrultusunda oynarsın oyunlarını daha sonra yenileme yaparsın.

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 22 Aralık 2009; 3:50:22 >

• quote:

Sonuç olarak; herkes +/- düşüncelerini tarafsızca yazmalı insanların kafası karışmamalı, sorunsuz hiç bir ürün yoktur...

- evet insanlar görülerini , deneyimlerini ,bilgilerini paylaşsın buda birilerine esin kaynağı olsun , yardımcı olsun amaç bu olmalı , kalkıpta biri şöyle aksi özellikler görüyorum yada şunu tavsiye ediyorum dediğinde avukat kesilmek, adamı yalancı yada fanatik çıkarmaya çalışmak anlamsız ötesi bişey ki eskiden bukadar abartı olmuyordu forumda ne olmuş anlamdım yeni bir akım falan başladı herhalde ... yani kime nasıl inanacaz ozaman ? herkez mi fanatik , herkezmi ruh hastası kardeşim :) biri olmusuz yorum yapıyosa illada ona laf yetiştirmek te gerekmez sende olmlu yönlerini biliyosan yazarsın geçer gidersin bukadar basit , herkez için geçerli bu dediklerim tabiki

- bu arada sorunsuz üründe vardır be kardeş olmazmı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 22 Aralık 2009; 4:05:15 >

• quote:

9- Vpu recovery ...
    ....
    ....
    Aklıma gelenler bunlar.

Kronik sorunlar iyiymiş.

• gta zor açıldı q9400 ile.. tam sınırlarda 1920*1080px de :D:D.. eski işlemcimle denemiştim nie ölüo bu demiştim:D:D ekrana görüntü getirdiği için bile şanslı sayılırım demekki e2180le önceden:D:D

bu arada konuyu açan arkadaş için şunu diyebilirim.. kartın aynı kalsa işlemcin değişse daha iyi olurdu gta 4 için ama geri kalan oyunların neredeyse hepsinde ekran kartı daa önemli.. yani gta 4 e kafan takılmasın.. oyunun salaklığı.. optimize berbat..
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

15 yıldır Bilgisayar kullanıyorum. senin bu söylediğin sorunlardan hiçbirini yaşamadım.

Daha önce Nvidia kullanıpta Ati kullanan bi çok arkadaş bi kaçtane softaware desteği ile nvidia driverları kaldırıp ati driverlarını kurarak(format atmadan) çok stabil bir sistem elde edebiliyorlar. EKLEME: Önceden Ati kullanıp Nvidiaya geçen kullanıcılarda Ati Driverlarını iyi kaldıramazlarsa onlarda sorun yaşarlar.

VPU Recovery bir sorun değildir. high detail ve üksek çözünürlüklerde limitlere çıkan ekran kartını sıfırlamak amacıyla CCC içerisine monte edilmiş bir yazılımdır. oldukçada güzeldir.

Bende 17 yıldır bilgisayar satış+servis işi yapıyorum, yani siz 15 yılda 15 bilgisayar kullandıysanız ben 15.000 bilgisayar üzerinde deneyim sahibi oluyorum sanırım ;) Burada kişisel olarak bilgisayar kullananların fazla bir tecrübesi olamaz zaten. Ayrıca her kullanıcı buradaki kullanıcılar gibi driver ve diğer sorunlarla uğraşacak kadar anlayamazlar. Çarşıdan alır oyunu getirir kurar ve oynamak ister. Bilmezki sonradan fix, patch çıkmış. Hatta sorsanız 1 GB ekr. kartım var der modeli X1600 de olabilir GTX 280 de olabilir ama adam bunu bilmez. Dediğiniz kapsama sadece bilgili+bilinçli kullanıcılar girer ve sorunları birşekilde bertaraf edebilir. Söz konusu kitle ise bundan %90 daha büyüktür.

• quote:

quote:

Bende 17 yıldır bilgisayar satış+servis işi yapıyorum, yani siz 15 yılda 15 bilgisayar kullandıysanız ben 15.000 bilgisayar üzerinde deneyim sahibi oluyorum sanırım ;) Burada kişisel olarak bilgisayar kullananların fazla bir tecrübesi olamaz zaten. Ayrıca her kullanıcı buradaki kullanıcılar gibi driver ve diğer sorunlarla uğraşacak kadar anlayamazlar. Çarşıdan alır oyunu getirir kurar ve oynamak ister. Bilmezki sonradan fix, patch çıkmış. Hatta sorsanız 1 GB ekr. kartım var der modeli X1600 de olabilir GTX 280 de olabilir ama adam bunu bilmez. Dediğiniz kapsama sadece bilgili+bilinçli kullanıcılar girer ve sorunları birşekilde bertaraf edebilir. Söz konusu kitle ise bundan %90 daha büyüktür.

Bunu her fırsatta söylüyorsunuz ama her fırsatta hangi parça için yama çıkmıyor ki diye soruyorlar size. Siz de haklısınız diyorsunuz. Peki her defasında bunu dile getirmeye gerek var mı? Anakart alırssınız biosa müdahalwe gerekir, beceremezsiniz. Kart alırsınız fana mudahele gerekir, performans sürücüsü çıkar bundan yoksun kalırsınız.HDD nize ufak rötuş gerekir beceremezsiniz. Windowsa güncelleme çıkar beceremezsiniz. Kopye oyun alır açamazsın, güncelleme gerekir yapamazsın. kasa içinde sıcaklık problemin vardır çözemezsin. Çok bilinçsiz kullanıcı herhalukarda çok sorun yaşayacaktır. nvidia da kullansa ati de kullansa fark aynı derecede yüksek. Aynı problemler vpu recovery dışında her iki firma içinde geçerlidir.

Bir arkadaşım bilgisayarın b'sinden anlamaz. İki kablo, bir fare ile kopye bir windows yükletmek için 50lira para vermiş. Ama eve geldiğinde pcyi çalıştıramamış. Ekrana görüntü gelmiyor. Yapılması gereken o kadar basit bir şey ki bu windowsu yükleyen elemanın aklına gelmemiş.

Geçiniz bu palavraları artık.

emreonal sen de kartını bence nvidiaya gönder. İncelesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 22 Aralık 2009; 7:46:09 >

• quote:

quote:

9- Vpu recovery .......
    ....
    Aklıma gelenler bunlar.

senin yaşamamış olman başkasının da yaşamadığını göstermez.araştır bak foruma millet nasıl buhranlar geçirmiş ati kartlarla.

heleki vpu hatası.adam oyuna dalmış heyecenlı heyecenlı zevkini ala ala oynuyor bi bakmışsın pat vpu hatası.ne zevk kaldı ne istek hepsinin içine etti.

hatta yeni 5800 serisi alan bazı kişiler bile utanıp dalga geçecekler diye yeni kartların sorunlarını yazmaktan çekiniyor forma

• @Nevi şahsına münhasır

Neden gönderiyim, incelenecek neyi var ki.
  • kötü etmedin tabi hd5770 kim ne derse desin şu an fiyat sınıfında 300-350 arası alınabilecek en iyi karttır hayırlı olsun işlemci bazlı problemlerin olabilir güç problemleri olabilir

(not: gözünü seveyim donanım bölümünün oto görüntü sistemlerine bir konu açtım 2 günde 40 kişi bakmış a bilem yazmamışlarhttp://forum.donanimhaber.com/m_36552643/tm.htm

• Haberiniz olsun 155$ fiyat aralığında gtx 260 ve hd5770'i ortak bir şekilde en iyi tercih seçmiş Tom's hardware aralık ayı için. 200$ aralığında en iyi kart hd4890. Eğer paranızın hesabını yapacak olursanız hd5770 uzun zamanda aynı performansla daha ucuza çalışıyor yaktığı elektriği de işin içine katınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 22 Aralık 2009; 11:55:24 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.