Şimdi Ara

Ölmeden önce mutlaka araç kamerası alın! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DeepNote

Ben bir kaç sigorta şirketinin kulağına kar suyu kaçırdım gibi. Dur bakalım nereye varır bu iş. Ama zorunlu tutulsun,yoksa kasko falan yapmasınlar. Böylelikle hanzolarla muhatap olmak zorunda kalmayız. Yok sen vurdun yok sen hatalıydın rererö falanda olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

quote:

Orijinalden alıntı: kamilkar76

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

boşverin kamerayı. kamera ölüyü diriltmez. silah alın. öleceğinize öldürün. karşınızdakinin silahı oldugunda nefsi müdafa olur hapis de yatmazsınız.

yollar texasasa döner senin görüşüne göre

dönsün hacı. ölü ama haklı olacağıma, haksız bir katil olma fikri benım için daha iyi.

hocam senin gözün baya karaymış öte tarfıda düşün bence orda hesap var burada geniş takılabilir insan

olay nefs-i müdafa ise, tanrı bunu anlayacaktır.

karşıdaki adamın silahı varsa dediğin doğru

zaten dediğim mevzu karşı tarafın silahı varsa idi. yoksa neden öldürelim ki adamı

biz yinede yaşatmaktan yana olalım

• bi ulkede butip olaylar hat safhadaysa neden hala önlem alınmaz anlamıyorum. İnsan degil hayvan bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Hernekadar olumlu yönleri olsada hayatımızın heryerine kamera sokmayı pek istemiyorum. Benim nereye gittigim nerde durdugum ne yaptigim neden kayıt altına alınsın ? Avrupa kamera olayının en hızlı yaygınlaştıgı yer ve şimdi ençok onlar özel hayatlarına girildiği için şikayetçi. Başta tozpembe gözüküyor bu işler ancak aslında pek öyle değil. Kaldıki bu tür kayıtları çogu konuda delil olarakta kullanamiyorsunuz.

http://www.pa.edu.tr/APP_DOCUMENTS/D478B2AD-3813-4555-9629-6332F8CF8D33/cms_statik/_dergi/2009/3/3-Makale-43-60.pdf

Bunun gibi 10'larca çalışma var araştırmak isteyene.

http://www.konuthaberleri.com/hirsizlikla-ilgili-dogru-bilinen-yanlislar-14349.htm

Kameralar caydırıcı mı evet ancak hırsızlık, gasp olayları hızla artmaya devam ediyor ve yaygınlık kazanması da bu caydırıcılık oranı ile doğru orantılı gelişmiyor. Dikkat çekiyorum. Kamera güvenlik sistemini devre dışı bırakmak kalın bir giysi ve maske kadar kolay emniyet birimi açısından ise kalan kısmı kriminal çalışmadır. İnsanlar artık işyerlerini geçtik evlerine alarm, kamera sistemleri kuruyor bu ancak bu hızla devam ettiği sürece şu safhada kendilerinden vaz geçilmesini getirir o kadar. TV de her akşam gördüğünüz gibi kamera olan yerlere takır takır giriyorlar, insanlar birbirlerini öldürüyor. Amerika market güvenliği yönüyle neredeyse zirvede neredeyse görüntüleme sistemi olmayan çok az gibi ancak market cinayetlerinin zirvede olduğu bir ülke. Ölüm ve kazalara böyle tedbirler almak da yeterli olmuyor demek olur bu. Bunun gibi noktaları ile bizim gibi ülkelerin emniyet teşkilatlarına referans çalışması oluyorlar. Son zamanlarda çevremden hırsızlığa uğradığını duyduğum hemen hemen çoğunluğunda kamera sistemi bulunuyordu ve çoğunluğu sigortalar ile davalık oluyorlar. Bunlar da kendi kabahatleri de söz konusu dışında değil hani.

Trafik için ise kameralar insan sürüş disiplinini geliştirmez. Olay olduktan sonra yardımcı rol üstlenmesi de bir yere kadar. Hukukçu arkadaşlar olsaydı burada size ilginç durumları yazarlardı. Devlet, emniyet birimi elinde ki kamera, izleme sistemleri ancak düzenleme konusunda yardımcı oluyor asıl caydırıcı pozisyona kavuşuyor ancak o bile kesmiyor. Bırak hırsızı pkk lı kos koca direğin üstünde kini sallamıyor önünden silah, uyuşturucu sevk ediyor. Büsbütün karşı durmak için yazmıyoruz bunları ama abartmanın alemi yok. Kışlık lastik nasıl günlük güneşlik yapmıyorsa araç kamerası da tek başına yapamaz iyi tartmak lazım bazı noktaları.

Alıntıya gelince, batı hayatın her safhasına uygulanmış kameraların rahatsızlığını yaşıyor şuan. Google'ın sokak gözlemi ile ilgili haberleri ve şikayet noktalarını okuyan hatırlar örnekle. Merkezi kamera gözlem sistemleri çok yaygın ve şimdi biraz biraz risk derecesinin farkına varmaya başladı bazıları. ABD şuan siber savaş üzerine operasyonların deneneceği bir bölge inşa ediyor içerisinde evler, iş yerleri, arabalar olacak ve bu kapsam da görüntü sistemlerinin kontrolü de var. Bazılarınız biliyordur bir cihaz, bilgisayar ekranında ki görüntü uzak başka bir noktada oluşturulabiliyor.....
    Artık hiç olmayacak diye baktığımız siber saldırıları konuşuyoruz ve bazı noktalar çok ciddi. Sokakta ki halk pek farkında değil ancak hayatı durma noktasına getirecek saldırılar çalışılıyor artık. Bu konularda sıralanacak şeyler çok. Türkiye olarak geride kaldığımızın neticesi ile otomasyon sistemlerimiz pek kuvvetli değil bu risk faktörlerimizi düşürür ancak gittike e- leştiğimiz şu günlerde hayatınız sekteye uğramayacak değil. Cebinizde ki iphone'ların yaptıklarından bir haber iken eliniz ile herşeyinizi gözletmeyin derim.
    Yukarı da bunları isterse otomotiv firmaları uygulayabilir ve opsiyon olarak sunabilir dedim ancak hakikatiyle bu isteyebileceğim birşey değil. Uzaktan elektromanyetik olarak ulaşılabilmeleri bile pek keyifli değil.

Link veren arkadaşım yurt içinden konuşun. Malum yurdun her tarafı DH üyesi, gümrük bilicisi ve elektronik meraklısı değil. Fiyatları verirken araç içinde 6 ayda bozulmayacak şeylerin fiyatlarını verin. Sahi değişen gümrük uygulaması kapsamına böyle görüntüleme sistemleri girmiyor muydu?

+1
    kameradan önemli olan insanlara bilinç kazandırabilmek, eğitim ile bunu sağlayabilmek.
    ama biz gören yoksa- kamera yoksa üç kağıt yaparım(yaparlar) veyahut saldırırlar, soyarlar kafasıyla gidiyoruz. bunu düzeltmenin yolunu da kamerada buluyoruz. Bir olay gördüğümüzde seyirci gibi izleyip, sonrada dağılıyoruz, suçu görünce şahit olmamak için kafamızı çeviriyoruz. hep kolaya hep kötüye

• Siz siz olun. Sakın ola TV'lerde satılan ürünlerden almayın. Ben araç kamerası aldım. Yanında doğalgaz dedektörü hediye geldi. Kargo dahil 149 TL. Berbat. Rezalet. kesik kesik oynatıyordu. Onu verdim. TMS 2000-HD diye HD çekim yapabilen ve HDMI çıkışı bulunan araç kamerasından aldım. Sabah işe gelirken deneme çekimi yaptım. Sonuç: Gayet tatminkar. Öncekine göre çok çok iyi. 64 GB kart destekliyor.

Kamera şu:http://www.arackarakutusu.com/?newUrun=1&Id=652704&CatId=bs264154&Fstate=&/TMS-2000-HD-ARA%C3%87-KAMERASI

Deneme çekimi de bu:http://www.youtube.com/watch?v=w9WIdICTxDQ&feature=youtu.be

• Araç kamerası süper bir yöntem olurdu . Yeni araçlarda fabrika çıkışı , eski araçlarda sonradan takılması zorunlu olmalı .
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.