Şimdi Ara

Ölmeden önce mutlaka araç kamerası alın! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rusyada zorunlu arklar araç kiraladık arabanın önünde bira içtik adamlar bidaha araba vermedi meğer cam varmış :D
  • Herkes kamera cart curt demiş.. İnsanlık, eğitim olmadan bu işin sonu gelmez.. Her sistemde açık vardır.. Sabaha kadar kamera takın..

Birde anlamadığım nokta, diyelim ki herifin biri beni, sizi, sevdiğinizi doğradı yol alma-verme kavgasından, bu kameralar sayesinde faili bulundu diyelim, siz, biz, sevdiğiniz öldükten sonra neye yarar..

En büyük erdem efendiliktir, sizlere tavsiyem bundan şaşmayın.. Baktınız karşınızda, alkollü veya başka madde kullanmış bir insan, eyvallah diyin alttan alın ne derse desin, yarına illaki ayılacak, plakasını alın, evini adresini vs. çözdürürsünüz çökersiniz ümüğüne, bu mu lan senin delikanlılığın vs. diye.. Benim başıma çok geldi, ister istemez gece dolandığımız için.. Her seferindede eksiye düşen onlar oldu.. Siz siz olun, alkol veya madde kullanmış kimse ile aşık atmaya çalışmayın, o anda oda normalde yapmayacağı işleri yapar, ha adam vurmak, öldürmek meziyet değil, çekip vurabilirdim her seferinde ama bu seferde işin yargı boyutu var.. Devlet bu gibi durumlarda her zaman vurulanın, dayak yiyenin yanında.. Sebebine bakmıyor hukuk..

Bu yüzden az da olsa dikkate alın lütfen.. Senelerdir Ankara'da yaşamış, her türlü ortama girmiş çıkmış ve çok şükür kaportayı çizdirmemiş bir kardeşiniz olarak konuşuyorum..

Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

Rusyada Zorunluymuş galiba. Keşke türkiyedede olsa diye düşünüyorum.

O nedenle ki genel de araç kazaları videoları Rusya'dan çıkıyor. Rusya'da herkes de kamera mı var diyordum. Fikir süper, iyi olur.
  • U KAMERA SATILSIN ZORUNLU OLSUN BİRKAÇ ŞİRKET KAZANSIN OYUNUDUR , BU FORUMDA ÜST ÜSTE BU KONU AÇILMAKTADIR !! KANMAYIN , UYARIN BİRİLERİ ZENGİN OLMA PEŞİNDE !

• Zorunlu olması gerektiği taraftarıyım fakat şöyle bir durum var.

Benim satın aldığım kamera cama yapıştırılıyordu ve aracı sürerken dikkatimi dağıtıyordu. Bende çıkarttım, bagaja koydum.

Araçların ön kısımlarındaki marka yerine bir kamera sistemi konulsa çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Orijinalden alıntı: Diferansiyeli kırarsın!

Doğru bir iş yapmakla, o işi doğru yoldan yapmak farklı kavramlardır.

İşte mantık bu.Yapılabilecek en doğru yoldan(her ne demekse) bile yapılsa bahsettiğim durum olacaktır.Yine yandaş zengin edildi denilecektir.Senin yorumunda bunun kanıtı.

Anladım demek istediğinizi.
  • bu konu açıldıgında hala abuk subuk yorum yapan cahil arkadaşlar olmuştu. Onlara şu son zamanlarda tvlerde de yayınlanan iett otobüs kameralarındaki görüntüleri izlemelerini tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Zorunlu olması gerektiği taraftarıyım fakat şöyle bir durum var.

Benim satın aldığım kamera cama yapıştırılıyordu ve aracı sürerken dikkatimi dağıtıyordu. Bende çıkarttım, bagaja koydum.

Araçların ön kısımlarındaki marka yerine bir kamera sistemi konulsa çok iyi olur.

aslinda bu isin en iyisi arac uretimi esnasinda olur. hemde sahanesinden ne dikkat dagitir ne goze batar. herkesin aracinda kamera oldugu bilindiginden herkes ona gore arac kullanir. o terorist gibi davrananlara bir miktar cozum olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara sürücülerinin birçoğunun rus sürücülerden bi farkı yok, bodoslama gidiyor, yaya geçidi, tümsek, yol vermek, sinyal, kırmızı ışık işlemiyor adamlara, şimdi istanbuldaki şöför daha mı eğitimli yada kursta verilen eğitimi daha mı kaliteli, bunun eğitimle alakası yok bence, adam olmak mesele, bir hikaye de baba oğluna demiş ya ben sana okuyamazsın demedim ki, adam olamazsın demiştim, eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır, patikadan giden eşek gibiler ankara söförleri ...

(özel not:istisnai güzel araç kullanan Ankara söförü mutlaka vardır, her angaralı üstüne alınmasın, fakat bu kaidei bozmaz ...)
  • Bizim insanımızda ne sabır kalmış ne ar...

İstanbul'da otobüse pek binmesem de bazen boş olduğum günlerde arabam da olmadığı için karşıya geçtiğimde otobüs kullandım. Hatta bir yerde kalkış yerlerine denk geldim. Hem gidişim hem dönüşüm kalkış yerlerinden oldu. Gidişimde tam peronda bekliyorum, otobüsün birisi yanaştı tam da şansıma kapı önümde durdu. Kapı düğmesine bastı şoför, "pısss" sesini duydum, benim niyetim kapı iyice açılsın, insan gibi bineyim. Ne mümkün kardeş, arkadan öyle bir daldılar ki, linç ediyorlar sandım. Tam karaciğere yediğim dirsek mi artık yumruk mu, bir de otobüsün kapı sütununa çarptım itilirken. Şimdi benim gibi sakin değil de, agresif bir insan olsa, otobüsün de böyle hurracı düzenini bilmese buyrun size kavga.

Dönüşte biraz daha sakindi, ben bu sefer otobüsün kapısı açılırken daldım içeri hemen kapının hemen arkasına oturdum. Gerçi dediğim gibi sakindi ama, bir yaşlı kadın (rahat +65) hatta nine, yanında kızı ya da torunu bilemiyorum ama torunudur muhtemelen, binerlerken kadıncağız tabi yavaş yavaş biniyor, arkasından iki tane genç kız geldi, tipleri hani yanlış anlaşılmasın da kapalı kızlardı yani dışarıdan bakan "bu kız saygısız, hayvan, huysuz olamaz" diye düşünür. Hani zenginimsi böyle havalı kendini bi halt sanan kızlardan değiller, her neyse, bu kızlar resmen nineye vurdular. İteklemenin ötesinde bildiğin dirsek attılar. Ninenin yanındaki kadın da tutup "Noluyo ya yaşlı kadına vurmaya utanmıyor musunuz" deyince olaylar koptu. Bildiğin kavga çıktı yani, ben girdim araya şoför girdi arkadaki yolcular girdi hala bağrış çağrış..

İnsanımızda saygı, sabır, haya kalmayınca malesef bunlar oluyor...

• Ben almayı çok istiyorum kaç para bu kameralar
  • Angara 5milyon nufusuyla kendi nufusunun 3 katından fazlasının aldığı cezanın iki katını almış

http://www.haberturk.com/yasam/haber/821144-bu-20-bin-59-kisinin-gozu-sizin-uzerinizde

Türkiye genelinde görev yapan 20 bin 59 fahri trafik müfettişi, geçen yıl 181 bin 202 ceza tespit tutanağı düzenledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, Karayolları Trafik Kanunu'nda Ekim 1997'de yapılan değişiklikle görev yapan ''Fahri Trafik Müfettişleri'' 2012 yılında 76 ilde 181 bin 202 ceza yazdı.

En fazla ceza tutanağı 30 bin 432 ile Ankara'da hazırlandı. Ankara'yı 26 bin 316 ceza ile Konya, 19 bin 119 ceza ile Antalya, 16 bin 912 ceza ile İstanbul ve 12 bin 537 ceza ile Sakarya izledi.

Hakkari, Şırnak, Tunceli, Kars ve Ardahan'da toplam 67 fahri trafik müfettişi bulunurken bu illerde hiç ceza tutanağı düzenlenmedi.

• bu tip olaylar yuzunden binlerce dava varmış arkadaşlar. Kamera şart gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

boşverin kamerayı. kamera ölüyü diriltmez. silah alın. öleceğinize öldürün. karşınızdakinin silahı oldugunda nefsi müdafa olur hapis de yatmazsınız.

yollar texasasa döner senin görüşüne göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamilkar76

quote:

boşverin kamerayı. kamera ölüyü diriltmez. silah alın. öleceğinize öldürün. karşınızdakinin silahı oldugunda nefsi müdafa olur hapis de yatmazsınız.

dönsün hacı. ölü ama haklı olacağıma, haksız bir katil olma fikri benım için daha iyi.

• quote:

quote:

quote:

dönsün hacı. ölü ama haklı olacağıma, haksız bir katil olma fikri benım için daha iyi.

hocam senin gözün baya karaymış öte tarfıda düşün bence orda hesap var burada geniş takılabilir insan

• rant kokusu geliyo...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hocam senin gözün baya karaymış öte tarfıda düşün bence orda hesap var burada geniş takılabilir insan

olay nefs-i müdafa ise, tanrı bunu anlayacaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

karşıdaki adamın silahı varsa dediğin doğru

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

karşıdaki adamın silahı varsa dediğin doğru

zaten dediğim mevzu karşı tarafın silahı varsa idi. yoksa neden öldürelim ki adamı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.