Şimdi Ara

Ölmeden önce mutlaka araç kamerası alın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 2012 yılındaki Ankara'daki her 2 cinayetten 1'i trafikte yol verme tartışması yüzünden işlenmiş. Bunun yanında birçok yaralama olayı da mevcut. Ulkemizde bu olaylar dehşet verici boyutlara ulaştı. Aracınızda kamera olmadıgı takdirde bu olayı görüntüleyemezseniz, ya da yoldan geçen biri size şahitlik yapmadıgı sürece hiçbirşeyi kanıtlama şansınızda yok. Kısaca her an kim vurduya gidebilirsiniz. Bu nedenle araçlarınızın ön ve arka camlarına gece görüş özelliği de olan plaka okuyabilecek netlikte çekim yapabilen araç kameralarından mutlaka takın. Yolda böyle bir olay gördugunuzde ya da şahit oldugunuzda mutlaka magdur sahsa gidip mahkemede görgü tanıklıgı yapabilirim deyin. Aksi taktirde bu tip olaylar artarak devam edecek ve sevdiklerimizi kaybedeceğiz.

• Rusyada Zorunluymuş galiba. Keşke türkiyedede olsa diye düşünüyorum.
  • Ne acayip olduk. Saygısız, sevgisiz rezil bir topluma dönüştük. Hoşgörü ve ahlak kalmadı yazık çok yazık. Kamera gerekliliği hat safhada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

Rusyada Zorunluymuş galiba. Keşke türkiyedede olsa diye düşünüyorum.
    Ne yapacak ölünce sizi geri mi getirecek.
    Rusya da ki gibi halkın cebini yoran mecburi tedbirler yerine insanlığı yukarı çıkarmak daha iyi çözüm olurdu hani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

Rusya da ki gibi halkın cebini yoran mecburi tedbirler yerine insanlığı yukarı çıkarmak daha iyi çözüm olurdu hani.

ölünce geri gelmeyiz ancak en azından benden sonra seni de öldüremeden yakalanırlar. Haksız mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: occheetah16

quote:

ölünce geri gelmeyiz ancak en azından benden sonra seni de öldüremeden yakalanırlar. Haksız mıyım?

Alıntıları Göster
    Sigorta usulsüzlükleri çok arttı, yakında araç içi kamera kasko için zorunlu hale gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SamsClient

Sigorta usulsüzlükleri çok arttı, yakında araç içi kamera kasko için zorunlu hale gelebilir.

Çok da güzel olur...

Keşke böyle bir uygulama yapsalar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Çok da güzel olur...

Evet kesinlikle, poliçe ücretleri azalır böylece, alkollü kaza yapanalr arkadaş getiremez, mükemmel olur yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kim Jong Un

quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Çok da güzel olur...

Evet kesinlikle, poliçe ücretleri azalır böylece, alkollü kaza yapanalr arkadaş getiremez, mükemmel olur yahu.

Alıntıları Göster
    Ben bir kaç sigorta şirketinin kulağına kar suyu kaçırdım gibi. Dur bakalım nereye varır bu iş. Ama zorunlu tutulsun,yoksa kasko falan yapmasınlar. Böylelikle hanzolarla muhatap olmak zorunda kalmayız. Yok sen vurdun yok sen hatalıydın rererö falanda olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Ben bir kaç sigorta şirketinin kulağına kar suyu kaçırdım gibi. Dur bakalım nereye varır bu iş. Ama zorunlu tutulsun,yoksa kasko falan yapmasınlar. Böylelikle hanzolarla muhatap olmak zorunda kalmayız. Yok sen vurdun yok sen hatalıydın rererö falanda olmaz

vallahi mükemmel olur, hiç tartışmadan salak salak şemalar çizmeden kayıtlar tramere gider tramer karar verir.
  • quote:

quote:

Haksızsın demem.
    Ancak o kişinin yakalanması, başkalarının öldürmesini durduracağını mı sanıyorsunuz.
    Tedbir, ekseri işgale bir korku noktası belki ancak güvenlik kameralarının yaygınlığını biliyorsunuz bazı sektörlerin tamamında. Peki bu hırsızlık ve gaspları azaltıyor mu sizce? yoksa hızla tırmanmaya devam mı ediyor. Caydırıcılığı görüntüleme sistemleri ile mi yakalarsınız yoksa hukuksal norm, insanlık baskısı ile mi. Peki eliniz de bir veri var mı Rusya da ki uygulamanın trafik kazalarını azalttığına dair. Yoksa bizim olanları olduktan sonra görmemize, ne kadar acemice hareketler yapıldığı, ölümleri hatta parçalanmaları seyretmemize mi yarıyor ekseriyetle acaba. İbret noktasını hariç tutuyorum. Biri öldükten sonra onun ailesine bir kazanç sağlamaz görüntü, sadece herşey olup bittikten sonra koğuşturmaya bir garanti delil getirmiş olur o kadar. Başka ölümleri durdurur mu onu tartışmak lazım. Durdurmayacağına dair fikri örneği ben verdim.
    Araç kamerası kış lastiği, sis farı, yangın tüpü, ABS, ESP gibi bir teknik birim değildir. Herkese mecbur tutulması ile kaybolacak milli hasılayı yol ve mahalleri gözlemlemek, trafik teşkilatını geliştirmeye yönelik aktarmak daha doğru olur. Rusya da ki gibi gözlemlemek mi lazım yoksa Rusya'nın da iyi derecede yapmadığı gibi ehliyet ve sürüş sistemini, kültür seviyesini yükseltmek mi lazım. Bana göre olayların tedbirlerini sonuçlarına göre almak yeterli olmamıştır hiçbir zaman yukarı da bahsettiğim gibi insanlığı yukarı çıkarmak daha ilk safha olurdu.
    "yoldan geçen biri size şahitlik yapmadıgı sürece" güzel bir ifade işte öncelikle insanları bundan vazgeçer hale dönüştürmemek yerinde olurdu. Hukuksal normları ve emniyet teşkilatı düzenlerini buna göre dizayn edilmiş olsa bu millet zaten bundan vazcayacak bir millet değildi bunu fedekarlık olarak bile görmeyen bir toplumduk biz. Ama yılıyorlar.

Araç kamerası keyfin dışında bir tedbir, delil noktası sadece bu bağlamda başlık da yanlış.
    Üreticiler bunu çok takıyor olsaydı 3rd party çözümlere gitmeye zaten gerek kalmazdı daha araçlarına kara kutu bile uygulamıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Haksızsın demem.
    Ancak o kişinin yakalanması, başkalarının öldürmesini durduracağını mı sanıyorsunuz.
    Tedbir, ekseri işgale bir korku noktası belki ancak güvenlik kameralarının yaygınlığını biliyorsunuz bazı sektörlerin tamamında. Peki bu hırsızlık ve gaspları azaltıyor mu sizce? yoksa hızla tırmanmaya devam mı ediyor. Caydırıcılığı görüntüleme sistemleri ile mi yakalarsınız yoksa hukuksal norm, insanlık baskısı ile mi. Peki eliniz de bir veri var mı Rusya da ki uygulamanın trafik kazalarını azalttığına dair. Yoksa bizim olanları olduktan sonra görmemize, ne kadar acemice hareketler yapıldığı, ölümleri hatta parçalanmaları seyretmemize mi yarıyor ekseriyetle acaba. İbret noktasını hariç tutuyorum. Biri öldükten sonra onun ailesine bir kazanç sağlamaz görüntü, sadece herşey olup bittikten sonra koğuşturmaya bir garanti delil getirmiş olur o kadar. Başka ölümleri durdurur mu onu tartışmak lazım. Durdurmayacağına dair fikri örneği ben verdim.
    Araç kamerası kış lastiği, sis farı, yangın tüpü, ABS, ESP gibi bir teknik birim değildir. Herkese mecbur tutulması ile kaybolacak milli hasılayı yol ve mahalleri gözlemlemek, trafik teşkilatını geliştirmeye yönelik aktarmak daha doğru olur. Rusya da ki gibi gözlemlemek mi lazım yoksa Rusya'nın da iyi derecede yapmadığı gibi ehliyet ve sürüş sistemini, kültür seviyesini yükseltmek mi lazım. Bana göre olayların tedbirlerini sonuçlarına göre almak yeterli olmamıştır hiçbir zaman yukarı da bahsettiğim gibi insanlığı yukarı çıkarmak daha ilk safha olurdu.
    "yoldan geçen biri size şahitlik yapmadıgı sürece" güzel bir ifade işte öncelikle insanları bundan vazgeçer hale dönüştürmemek yerinde olurdu. Hukuksal normları ve emniyet teşkilatı düzenlerini buna göre dizayn edilmiş olsa bu millet zaten bundan vazcayacak bir millet değildi bunu fedekarlık olarak bile görmeyen bir toplumduk biz. Ama yılıyorlar.

Araç kamerası keyfin dışında bir tedbir, delil noktası sadece bu bağlamda başlık da yanlış.
    Üreticiler bunu çok takıyor olsaydı 3rd party çözümlere gitmeye zaten gerek kalmazdı daha araçlarına kara kutu bile uygulamıyorlar.

Alıntıları Göster
    kamera şart

• quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

kamera şart

Alıntıları Göster
    Trafikteki Cinayet Sayısı PKK'nınkinden kat kat daha fazla!!!

http://resim.donanimhaber.com/m_70392767/tm.htm
  • quote:

Rusyada, kazalarda sigorta şirketi para ödemekte sorun çıkarttığı için kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

quote:

Rusyada, kazalarda sigorta şirketi para ödemekte sorun çıkarttığı için kullanılıyor.

Alıntıları Göster
    Konuyu açan arkadaş heralde bu işle uğraşıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_ankara

Konuyu açan arkadaş heralde bu işle uğraşıyor

Alıntıları Göster
    Liveleak'de çok görüyordum kaza videoları vs. Kamera almayı bir ara ciddi düşündüm ama almadım. Aldık diyelim bunu arabanın kontağına elektriğine nasıl bağlayacağız hiç anlamam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -gg-

Liveleak'de çok görüyordum kaza videoları vs. Kamera almayı bir ara ciddi düşündüm ama almadım. Aldık diyelim bunu arabanın kontağına elektriğine nasıl bağlayacağız hiç anlamam ?

Alıntıları Göster
    Araç içi kamera zorunlu olacaksa bunu sigorta şirketlerinin ücretsiz vermesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Araç içi kamera zorunlu olacaksa bunu sigorta şirketlerinin ücretsiz vermesi lazım.

Alıntıları Göster
    boşverin kamerayı. kamera ölüyü diriltmez. silah alın. öleceğinize öldürün. karşınızdakinin silahı oldugunda nefsi müdafa olur hapis de yatmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

boşverin kamerayı. kamera ölüyü diriltmez. silah alın. öleceğinize öldürün. karşınızdakinin silahı oldugunda nefsi müdafa olur hapis de yatmazsınız.

1) Bankayı soymaya giren silahlı soyguncuları kaçarken vurup birini öldürdüğü için güvenlik görevlisi hapse mahkum edildi.

2) Evine giren ve kendisine bıçak çeken hırsızı beylik silahıyla öldüren ev sahibi cinayetten hapse mahkum edildi.

3) Mersinde sokak ortasında karısını 30 küsur yerinden bıçaklayan zanlıya olay yerindeki onlarca silahlı polis müdahele edememiştir. Sebebini sen tahmin et.

Umarım sözleriniz ironi içeriyordur da ben yanlış anlamışımdır yoksa böyle bir yorum yapmak cehaletten öte ahmaklığın daniskasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

şaka yaptın değil mi ? şaka de
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.