Şimdi Ara

Ölmekten beter şeyler yaşıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.5 aydır üniversite için memleketimden uzaktayım ve memleketimde hiç olmazken burada panik ataklarım başladı.. 3-4 kere psikiyatriye gittim ilaç tedavisi teklif etti ama ben istemedim çünkü babam kullanıyor ve halini çok iyi biliyorum bir süre sonra daha beter oluyor insan..

Son 1 haftadır neredeyse her gece panik atak krizleri geçiriyorum, ölecek gibi oluyorum her yerim terliyor, uyuşuyor neredeyse bilincimi kaybediyorum. Panik atak insanı öldüren bir şey değil bunu çok iyi biliyorum, yüzleşmeye çalışıyorum sürekli iyi şeyler düşünüp ama o anda aklımdan geçen düşünceler beni içten içe bitiriyor, öldürüyor her saniyemde bir kaygısızlık var ama nedeni belli değil. Dinimden de çok uzaklaştım valla korkuyorum imansız gidicem diye bu haldeyken sürekli böyle şeyler düşünüyorum etraftaki insanlardan iğreniyorum ve bu GERÇEKTEN ELİMDE DEĞİL.

10 dakika içinde maksimum seviyeye ulaşıyor panik atağım ve yarım saat içinde azalıp bitiyor. Ağlamak istiyorum, ağlayamıyorum da.

Ve sebebini bilmiyorum gerçekten.. Sevdiklerimden de çok uzaktayım, batıdan geldiğim için burada deniz ve ağaçlık falan da yok Konya'da okuyorum sırf istediğim bölüm kaliteli diye geldim..

5-6 yıl önce ailem dağıldı ve aralıksız 1 sene öncesine kadar sürekli kavgalar, olaylar devam etti ama hep kendim kendimin doktoru oldum ve hiç üzülmemeye çalıştım, içime attım. Merak ediyorum acaba onlar mı çıkıyor ? 2 oda arkadaşım var ve ben her gece o hale girince, bağırmaya başlayınca onlarda paniğe giriyorlar onları da üzmek istemiyorum ama elimde değil gerçekten başa çıkamıyorum sadece uyumak istiyorum yıllarca.

Lütfen bu konu hakkında bana yardımcı olmaya çalışın, hiç iyi durumda değilim çekmeyen bilemez..

• çok kötü bir şeymiş,biraz vikipediden baktim da.altta sunlar yaziyor

Atak sırasında yapılması gerekenler

Bir yere oturmalı ya da uzanmalısınız. Kendi kendinize bunun sadece bir atak olduğunu, korkulacak bir durum olmadığını söyleyin ve atağın geçmesini bekleyin. Atak sırasında üzücü, heyecanlandırıcı tartışmalardan kaçmak gerekir. Kafeinli içecekler, sigara ve alkol kullanımından uzak durmalısınız. Kendinizi kontrol etmeye çalışın.

Tedavi Değiştir

Panik atak tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Hastaya öncelikle hastalığı nasıl kontrol edebileceği öğretilmektedir. Bunu başarabilen hasta ilerleyen zamanlarda panik atağı tamamen hayatından çıkartabilmektedir.

Panik atak tedavisindeki en büyük sorun hastanın fiziksel bir rahatsızlığı olduğuna inanması ve bu nedenle psikolojik desteği geç aramasıdır. Yapılan araştırmalar, panik atak tanısı konulan hastaların yüzde yetmişinin hastalığın ne olduğunu bulmak için en az on doktora gittiğini göstermektedir. Birçok defa tam sağlık denetimi (check-up) yaptırmış ve gereksiz bir sürü ilaç kullanmış olan hasta doğru yere geldiğinde panik atak teşhisi koymak ise kolay olmaktadır. Psikiyatristler ve psikologlar tarafından tedavi edilen ve dönem dönem ilaç kullanılmasını da gerektiren tedavi aşamasında hastanın doktoruna güvenmesi çok önemlidir. Güven duyulan ve rahat hissedilen bir uzmana gidilmesi tedavi sürecini hızlandırabilmektedir.

Tedavi sırasında nefes ve rahatlama egzersizleri, atağın üstüne gitme teknikleri ve kas gerginliğini yok etmeye yönelik alıştırmalar hastaya öğretilmekte ve uygulanmaktadır. En sık kullanılan psikoterapi tekniği bilişsel-davranışçı terapi tekniğidir. Panik atağın bir hastalık olduğu kavranmalı, buna göre tedaviye devam edilmelidir.

Geçerli tedavi yöntemleri Değiştir
    Psikoterapi
    İlaç kullanımı
    Yüksek Motivasyon
    Relaksasyon teknikleri
    Nefes egzersizleri
    Spor ve egzersiz
    Biofeedback
    İmajinasyon
    Üstüne gitme teknikleri
    Grup terapisi
    Refleksoloji

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nowhere.Man -- 9 Kasım 2015; 21:15:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıkma canını

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlaç kullan babanın durumu ayrı senin durumun ayrı.. ilaç sana en azından duruluk sağlar emin ol pişman olmazsın.. şu haline aynada bir bak.. Bundan daha kötü olmazsın, emin ol..

• quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

İlaç kullan babanın durumu ayrı senin durumun ayrı.. ilaç sana en azından duruluk sağlar emin ol pişman olmazsın.. şu haline aynada bir bak.. Bundan daha kötü olmazsın, emin ol..

Hocam bana kalırsa psikolojik ilaçlar hemen kullanılmamalı. Bu konu hakkında fazla bilgim yok, sizi de bilemem ama eğer ilaçsız atlatırsa çok daha iyi olacağının kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XraTiNq2

quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

İlaç kullan babanın durumu ayrı senin durumun ayrı.. ilaç sana en azından duruluk sağlar emin ol pişman olmazsın.. şu haline aynada bir bak.. Bundan daha kötü olmazsın, emin ol..

Hocam bana kalırsa psikolojik ilaçlar hemen kullanılmamalı. Bu konu hakkında fazla bilgim yok, sizi de bilemem ama eğer ilaçsız atlatırsa çok daha iyi olacağının kanaatindeyim.

Haklısınız tabii hocam.. insan bu girdaba girince kendi başına çıkamıyor ama çoğu zaman malesef.. Bu durum da giderek beynin kimyasini bozuyor. Ben de size katılıyorum öncelikle ilaç kullanilmaksizin çıkılması gerekir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bıktım her şeyden
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.