Şimdi Ara

Oltacı arkadaşlar Balık tutmayı seven arkadaşlar içeri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğimiz gibi sezonu açtık 1 ay oldu hemen hemen;tatlı ve tuzlu suda yapılan olta ile amatör balık avlamak bazılarımız için değişilmez bir tutkudur ve eylencedir.
    Gece vakitin baya bi olduğu şu saniyelerde merak ettimde bu hafta sonu kaç arkadaş balık tutmaya gidicek ve nereye gidicek.Ayrıca arkadaşlar amatör balıkçılığın hayatınızdaki yeri nedir?
    Saygılar...

Benim hayatımdaki yeri anlatılmaz yaşanır.Heleki çadırlı kamp ve semaver keyfi off off...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrostStorm -- 9 Temmuz 2009; 2:24:53 >

• Evimize 20 km uzaklıkta '' Karagöl '' (İzmir) diye bir yer var. Geçen gün yoluna bakmak için gittim ama yola girmeden geri döndüm. Eğer gidiş yolu biraz daha düzgün olsaydı belki de şu anda balık tutuyor olacaktım.
    İzmir' de avlanabileceğim düzgün bir yer arıyorum, bilgisi olan lütfen konuya yazsın.
  • fethiyedeyken sürekli sırtı çekmeye giderdik babamla evde bi dünya arşivim var fakat şu anda tatildeyim 20 temmuzda evde olucam konu o zamana kadar buralarda olursa kesin koyarım fotoları
    45 dk da 2 oltayla 65 mercan mı dersiniz , sırtıya gittiğimiz teknenin sahibinin vurduğu 7 kglık laos mu dersiniz , 50 cmlik turna mı dersiniz hepsinden var ama arşivim yanımda değil...

balığın oltaya vurarkenki titreşimini duymak için sarfettiğiniz o çaba ... ah ah şimdi nerde anca bıyıkali göletine sazan tutmaya gideriz t.dağa gitme şansım olsa

keşke konuyu açmasaydın şu anda en çok istediğin ne diye sorsalar yavaş hızda sırtı çekmek derdim kederlendim off

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PS3!BF3! -- 9 Temmuz 2009; 2:42:56 >
  • eğer pazar günü dayıyı ayarlayabilirsem yapıcaz bişeyler. izmirde inciraltı iskeleden güzel gopezler filan çıkıyor.
  • şu balık tutmayı bilenler bize de öğretsin. Geçen yıl 2 tane olta takımı aldım. Güzel plastikten süslü süslü yemleri de var. O yalancı yemleri takıp denize attım. Balık bile gelmedi. İlla gerçek yem takmak mı lazım?
    Balık vururken oltayı çekmemiz gerekiyor mu? Yoksa balık yemle birlikte lüp diye oltayı da mı yutuyor?
    İskenderun da görev yapıyorken 8-10 tane oltaya ekmek sarıp denize atıyordum. Salak kefaller kıtlıktan çıkmış gibi saldırıyorlardı. İçlerinden yakalananlar oluyordu. Arada bir çırpan dediğimiz balıktan da yakalamıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HayatBoş

şu balık tutmayı bilenler bize de öğretsin. Geçen yıl 2 tane olta takımı aldım. Güzel plastikten süslü süslü yemleri de var. O yalancı yemleri takıp denize attım. Balık bile gelmedi. İlla gerçek yem takmak mı lazım?
    Balık vururken oltayı çekmemiz gerekiyor mu? Yoksa balık yemle birlikte lüp diye oltayı da mı yutuyor?
    İskenderun da görev yapıyorken 8-10 tane oltaya ekmek sarıp denize atıyordum. Salak kefaller kıtlıktan çıkmış gibi saldırıyorlardı. İçlerinden yakalananlar oluyordu. Arada bir çırpan dediğimiz balıktan da yakalamıştım.

Boğaz kıyılarından istavritler çekildi,kıyıdan çinekop,kefal,ara sırada levrek çıkıyor,Balık tutmak isteyenlerin kayık kiralayıp kıyıdan 200 metre açılmaları gerekiyor,balıklar sıcak yüzünden derine gitti.midye yem yapmak en sağlam yöntem balık için,buda bir öneri

• Balık avlamak için amatör balıkçılık belgesi almak mecburiymiş. Aranıza bu belgeyi alan var mı? Şu sıralar oltaya merak sardım. Bi makine alıp Kartal sahilde sallamayı düşünüyorum. Atmayı beceremem en iyisi bir kayık kiralayıp biraz açılmak. İstavrit başlaması lazım di mi?
  • ben izmirde gümüldür beldesine gidiyorum orda büyük bi liman var ordan sallıyorum orda kullanacağınız olta KIBRIS oltasıdır ve yemek olarak EKMEK sallayacaksınız gelen balıklar KEFAL,LEVREK,MIRMIR gecede dip atıp kırmızı kurt kullanacaksınız gelen balıklar YILAN BALIĞI,LEVREK,AHTAPOT,MIRMIR şimdiden rasgele diyorum
  • 5-6 sene önce babam güzel bir olta almıştı bir hevesle gittik balık tutmaya hatta evdekilere akşam balık yiycez yemek yapmayın felan diye hava attık neyse gitti kıyıda bir kayalık bulduk onun üstüne kurulduk salladık oltayı tuta tuta 2-3 tane 6-5 cm lik kaya balığı tuttuk neyseki evdekiler yemek yapmışta aç kalmadık. İşte ilk maceram böleydi sonra yılmadım tabi devam ettim balık tutmaya ama hallen 5-6 cm lik kaya balığı harici birşey tutamıyorum. Ama azda olsa bir iki şey öğrendim ilk olarak yeminizi iyi secin ekmek kullanırsanız işimiz çok zor ben genelde mamun denilen bir böcek kullanıyordum mamuna deli gibi geliyor balıklar yani tutmamanıza imkan yok ama her yerde bulunmuyor ve ancak av malzemeleri satan yerlerde para ile alabiliyorsun bide deniz kıyılarında taşlık kayalık bölgelerde taşlara yapışmış salyangoz gibi çeşitli kabuklu deniz canlıları oluyor onlara da balıklar çok geliyor ben genelde onları kullanıyorum.
  • Beyeler gelin avcılarda birlikte tutalım 7-15 arası kefal yapalım,gün batımına doğru istavrit ve mezgite, atarız gece ispari eşkina
  • @FrostStorm

"eylence" yerine "eğlence" olacak.
  • @sambaras

bi üstteki mesaja bak asıl hatalar orada sited errorr veriyor düzeltemedim
  • Gecen Pazar Avcılar da Balıga gıttık motorlu tekne gıbı bırsey kıraladık benım ılk tecrubemdı mıllet neredeyse 1kg yakın tuttu bense sadece 8 tane tutabıldım.
  • İzmir'de zıpkıncılar varsa buluşup,dalalım bi ara
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmavı

Gecen Pazar Avcılar da Balıga gıttık motorlu tekne gıbı bırsey kıraladık benım ılk tecrubemdı mıllet neredeyse 1kg yakın tuttu bense sadece 8 tane tutabıldım.

Motora gerek yok tabi istavrit ve mezgit adına konuşuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nick:dunkoff

quote:

Orijinalden alıntı: gokmavı

Gecen Pazar Avcılar da Balıga gıttık motorlu tekne gıbı bırsey kıraladık benım ılk tecrubemdı mıllet neredeyse 1kg yakın tuttu bense sadece 8 tane tutabıldım.

Motora gerek yok tabi istavrit ve mezgit adına konuşuyorum

Evet Motorla acılmak pahalıya da gelıyor.Pekı Nerden sallaya bılırız oltaları kıyıdan oyle bır yer var mı?

• Haftasonu Boğazda tutucaz arkadaşlar . Üsküdardan sallıcaz istavrite . Ama Marmara'da bu yıl feci mezgit var söyliyeyim
  • Oltacılığı severim ama pek tercih etmem daha çok zıpkın ile avlanırım en sevdiğim hobimdir .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.