Şimdi Ara

ölü piksel (canon 50d)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar makinemdeki bu cisim ölü piksel mi? Hiç bu durumla karşılaşan oldu mu? makinem 50d ve acık fotograflarda veya beyaz fonda ortaya çıkmıyor... fotonun büyütülmüş ve croplanmış hali aşağıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcoban45 -- 8 Temmuz 2009; 8:35:13 >

• Zemin rengine gore degisir gorunme durumu normal.
    obj kapagını kapatıp dusuk enstantene ve yuksek isoda cekimde cıkıyorsa hot pixel.
    yuksek enstantene ve dusuk iso da cıkıyorsa ölü pixeldir.
    Paniklemeyin bu olagan bir durum remap islemi ile hallediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Zemin rengine gore degisir gorunme durumu normal.
    obj kapagını kapatıp dusuk enstantene ve yuksek isoda cekimde cıkıyorsa hot pixel.
    yuksek enstantene ve dusuk iso da cıkıyorsa ölü pixeldir.
    Paniklemeyin bu olagan bir durum remap islemi ile hallediliyor.
    insanın hevesini kursağında bırakan bir durum daha..umarım fazla sorun cıkarmadan halledersin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

insanın hevesini kursağında bırakan bir durum daha..umarım fazla sorun cıkarmadan halledersin..

Alıntıları Göster
    Fuji s1500'de benim de başıma gelen bir durumdu. LCD ekranda mavi renkli bir ölü piksel vardı. Ama pc ye attığımda herhangi bir şey çıkmıyordu. Bendeki sorun video çektiğimde videoyu LCD'den de bilgisayardan da izlediğimde ölü pikselin gözüküyor oluşuydu....

Umarım hallolur en kısa zamanda, gerçekten insanın canını sıkan bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan.

Fuji s1500'de benim de başıma gelen bir durumdu. LCD ekranda mavi renkli bir ölü piksel vardı. Ama pc ye attığımda herhangi bir şey çıkmıyordu. Bendeki sorun video çektiğimde videoyu LCD'den de bilgisayardan da izlediğimde ölü pikselin gözüküyor oluşuydu....

Umarım hallolur en kısa zamanda, gerçekten insanın canını sıkan bir durum.

Alıntıları Göster
    Dedigim gibi olu pixelde bosuna panik yapmayın olagan bir durum. Fabrika cıkıs yapılan remap isleminin serviste yeniden yapılmasıyla sorun duzeliyor. Buyutulecek bir sey yok. Pentax gibi bazı makinalarda bu islem makinanın menusunden yapılıyor. Dert edilecek birsey degil. Akrabamın 350d sinde 30 dan fazla ölü pixel saydım. Remap islemi yapılacak o kadar. Canon 50D 15 milyon pixelli sensorde bir kac pixelin boyle cıkması normal. Hatta cok daha fazladır ama fabrikasyon remap islemi ile sıfırlanır bunlar. Amator kesimin buyuk dertmis gibi baktıgı ama pro kesimin hic aldırmadıgı durum bu.

Lcd de varsa fotografa yansımaz ve lcd deki ölü pixele yapacak bir seyde yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 8 Temmuz 2009; 13:56:53 >

• önemli değil ama "sinek küçüktür ama mide bulandırır" hesabı her çektiğim fotoğrafta, fotoğrafı nasıl çektiğime değilde hemen o ölü pikseli bulmaya çalışıyorum. taktım yani o piksele.

garanti olayıda amerikadan getirtmiştim makinayı, eskişehir de oturuyorum. burda bir kaç fotoğrafçılara sordum ama bu haritalama (remap) işlemini yapan kimse yok. ama acilen o ölü pikseli ordan yok etmem lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcoban45

önemli değil ama "sinek küçüktür ama mide bulandırır" hesabı her çektiğim fotoğrafta, fotoğrafı nasıl çektiğime değilde hemen o ölü pikseli bulmaya çalışıyorum. taktım yani o piksele.

garanti olayıda amerikadan getirtmiştim makinayı, eskişehir de oturuyorum. burda bir kaç fotoğrafçılara sordum ama bu haritalama (remap) işlemini yapan kimse yok. ama acilen o ölü pikseli ordan yok etmem lazım
    Bu servis islemi yapan yerlerde yapılır. Programsal bir sey, oyle ici falan acılmıyor. Ben daha once servise yaptırmıstım onceki makinayı sorun kalmamıstı. İslem basit. Yapılan islemde soyle remap ile ölü pixel aslında duzelmiyor. Remap ile ölü pixel komsu pixelin aldıgı degeri kaydediyor o kadar. Boylece goz bunu algılayamıyor.

Pm den msj attım oraya danıs yada canon erkayalar servise gondereceksin artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 8 Temmuz 2009; 17:11:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu servis islemi yapan yerlerde yapılır. Programsal bir sey, oyle ici falan acılmıyor. Ben daha once servise yaptırmıstım onceki makinayı sorun kalmamıstı. İslem basit. Yapılan islemde soyle remap ile ölü pixel aslında duzelmiyor. Remap ile ölü pixel komsu pixelin aldıgı degeri kaydediyor o kadar. Boylece goz bunu algılayamıyor.

Pm den msj attım oraya danıs yada canon erkayalar servise gondereceksin artık.

Alıntıları Göster
    ee yandakini kopyalayacak gerçek asıl rengi vermeyekmi??böyle çözüm biraz saçma deilmi

• quote:

ee yandakini kopyalayacak gerçek asıl rengi vermeyekmi??böyle çözüm biraz saçma deilmi

Alıntıları Göster
    15 milyon pikselde 2 tanesinin rengi, tonu vb. hepsi aynı olacak. bunu farketmek, ölü pikseli farketmekten daha zor... hatta imkansız olması lazım bence...
  • quote:

Alıntıları Göster
    1 pikselin klonlanmasını ayırt edemezsin emin ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

1 pikselin klonlanmasını ayırt edemezsin emin ol

Alıntıları Göster
    valla ben bir makinaya onca para vericem sonra boyle cozum sunacaklar.. ben farketmesemde boyle bir sorun olsun istemem ve direk degisim talep ederim ki bu benim hakkim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

valla ben bir makinaya onca para vericem sonra boyle cozum sunacaklar.. ben farketmesemde boyle bir sorun olsun istemem ve direk degisim talep ederim ki bu benim hakkim..

Alıntıları Göster
    photo_canon1 1 pixel için değişim yapmazlar bence. LCD'de mesela cogu firma 3 , 5 gibi sınırlar koyuyor.. Yoksa o 15milyon pixelden 1 tanesi bozuk cıkıyor diye değişim yapmazlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

photo_canon1 1 pixel için değişim yapmazlar bence. LCD'de mesela cogu firma 3 , 5 gibi sınırlar koyuyor.. Yoksa o 15milyon pixelden 1 tanesi bozuk cıkıyor diye değişim yapmazlar..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

valla benim icin hava hos degisim yapmazsa mali aynen iade ederim. sebep memnuniyetsizlik..mali almiyorsada hic acimam dava acarim kazanirim tazminatimida alirim.. tuketiciyiz burda enayi degil

• quote:

quote:

valla benim icin hava hos degisim yapmazsa mali aynen iade ederim. sebep memnuniyetsizlik..mali almiyorsada hic acimam dava acarim kazanirim tazminatimida alirim.. tuketiciyiz burda enayi degil

Alıntıları Göster
    Sayın photo_canon1

arkadaşım makinayi amerikadan getirtmiştim(yukarıda msj yazıyordu). garanti şartları orada geçerli. garantisi orda geçerli olmasından öte bu makinayı değiştirecekler diyelim, benim yenisinin gelme süresi sence kısa sürede olur mu?Yazın tam gezeceğin tozacağın zaman makinen yok. ayrıca vereceğim kargo parası cabası. Ha yurtdışından makiayı alırken bu tür riskleri göz önüne almak lazım.

burda makinanın kısa sürede düzelme imkanı varsa o 1 pikselin önemi yoktur, kopya çalışsın varsın. Bu da bence ENAYİlik değildir herhalde. riskleri gözönüne alıp garantiyi yok sayıyosun. ŞANSIZLIKTIR bence.

quote:

Orjinalden alıntı: photo_canon1

quote:

• quote:

Sayın photo_canon1

arkadaşım makinayi amerikadan getirtmiştim(yukarıda msj yazıyordu). garanti şartları orada geçerli. garantisi orda geçerli olmasından öte bu makinayı değiştirecekler diyelim, benim yenisinin gelme süresi sence kısa sürede olur mu?Yazın tam gezeceğin tozacağın zaman makinen yok. ayrıca vereceğim kargo parası cabası. Ha yurtdışından makiayı alırken bu tür riskleri göz önüne almak lazım.

burda makinanın kısa sürede düzelme imkanı varsa o 1 pikselin önemi yoktur, kopya çalışsın varsın. Bu da bence ENAYİlik değildir herhalde. riskleri gözönüne alıp garantiyi yok sayıyosun. ŞANSIZLIKTIR bence.

quote:

Orjinalden alıntı: photo_canon1

quote:

Alıntıları Göster
    amerikadan aldığını okumamıştım.. tabi sende haklısın oraya kadar götür geltir bi ton kargo parası.. orası ayrı bir mevzu ama trden alınsa ben kesinlikle dediklerimi yapardım..

• quote:

amerikadan aldığını okumamıştım.. tabi sende haklısın oraya kadar götür geltir bi ton kargo parası.. orası ayrı bir mevzu ama trden alınsa ben kesinlikle dediklerimi yapardım..

Alıntıları Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar profesyoneller tabiki Hot pixelleri ve ölü pixelleri umursamaz ,
    zaten her fotoğraffı P.S ile düzeltiyorlar silerler ,
    ikinci el makina almazlar hep yeni makina alırlar , garantide serviste remap yaptırıp yokederler ,
    garantisi bitmiş makinada olsa çok kullandıkları için eskimiştir ya satarlar yada serviste düzelttirecek paraları vardır .
    peki amatör ne yapsın ,
    zaten az parası ile ikinci el veya garntisiz makine satın almıştır , başına böyle bir hal gelmiş .
    servis Remap yapmak için düşmandan ister gibi fiyat ister .
    ( pentax Hariç ) elinden birşey gelmez .
    servisler ( Nikon Canon ) remap programını dışarıya vermez .
    dilerimki yetenekli bir bilgisayar uzmanı bu remap programlarını yapıp hayrına dağıtır ,
    Yada Nikon ve Canon'da zerre miktar vicdan vardır'da bu programları bedava dağıtır .

• quote:

Orijinalden alıntı: akkaymaz

Arkadaşlar profesyoneller tabiki Hot pixelleri ve ölü pixelleri umursamaz ,
    zaten her fotoğraffı P.S ile düzeltiyorlar silerler ,
    ikinci el makina almazlar hep yeni makina alırlar , garantide serviste remap yaptırıp yokederler ,
    garantisi bitmiş makinada olsa çok kullandıkları için eskimiştir ya satarlar yada serviste düzelttirecek paraları vardır .
    peki amatör ne yapsın ,
    zaten az parası ile ikinci el veya garntisiz makine satın almıştır , başına böyle bir hal gelmiş .
    servis Remap yapmak için düşmandan ister gibi fiyat ister .
    ( pentax Hariç ) elinden birşey gelmez .
    servisler ( Nikon Canon ) remap programını dışarıya vermez .
    dilerimki yetenekli bir bilgisayar uzmanı bu remap programlarını yapıp hayrına dağıtır ,
    Yada Nikon ve Canon'da zerre miktar vicdan vardır'da bu programları bedava dağıtır .

Alıntıları Göster
    Yapılan remap isleminden sonra gozle farketmeniz imkansızdır.
    Uretim asamasındada ölü pixelleri remap isleminden geciriyorlar zaten dogal ve olagan durum dert etmeyin.
    Bende K100Ds makinamda paniklemistim servis durumu anlattı, nette de arastırdım cidden abartacak bir durum degilmis.
    Makinam geldi aynı noktaya defalarca baktım eser kalmamıstı.
    Burdaki sorun makinanın garanti dısı olması.
    Yetkili servisi aradınızmı yada diger yeri belki cuzi rakama bu islemi yaparlar.

• quote:

Yapılan remap isleminden sonra gozle farketmeniz imkansızdır.
    Uretim asamasındada ölü pixelleri remap isleminden geciriyorlar zaten dogal ve olagan durum dert etmeyin.
    Bende K100Ds makinamda paniklemistim servis durumu anlattı, nette de arastırdım cidden abartacak bir durum degilmis.
    Makinam geldi aynı noktaya defalarca baktım eser kalmamıstı.
    Burdaki sorun makinanın garanti dısı olması.
    Yetkili servisi aradınızmı yada diger yeri belki cuzi rakama bu islemi yaparlar.

Alıntıları Göster
    Hocam geçenlerde ben de farkettim mavi bir pixel var bende de. Ama yalnızca makinanın lcd'sinde bakınca belli oluyor. O da fotoğrafı sağa sola kaydırırken kayboluyor durunca yine çıkıyor =S Bilgisayarda da gözükmüyor. Neyin nesidir anlayamadım ben bunu??

Bir fikriniz var mı acaba? Merak ettim ben de...

Bir de bilgisayara resimleri atarken toz silme programı bunu otomatik halletmez mi toz olarak tanımlasak? Remap işlemi ile aynı mantıkta çalışıyor anladığım kadarı ile, yalnızca bilgisayara atarken işleyecek fotoları çekim sırasında değil remapten farklı olarak.

Son olarak da 500D için 30snlik gece çekimlerinde iso en fazla ne olmalıdır? Bir arkadaş sensör zarar görüyor sonra ölü pixel çıkıyor demiş de korktum :(( Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: ejlover

Hocam geçenlerde ben de farkettim mavi bir pixel var bende de. Ama yalnızca makinanın lcd'sinde bakınca belli oluyor. O da fotoğrafı sağa sola kaydırırken kayboluyor durunca yine çıkıyor =S Bilgisayarda da gözükmüyor. Neyin nesidir anlayamadım ben bunu??

Bir fikriniz var mı acaba? Merak ettim ben de...

Bir de bilgisayara resimleri atarken toz silme programı bunu otomatik halletmez mi toz olarak tanımlasak? Remap işlemi ile aynı mantıkta çalışıyor anladığım kadarı ile, yalnızca bilgisayara atarken işleyecek fotoları çekim sırasında değil remapten farklı olarak.

Son olarak da 500D için 30snlik gece çekimlerinde iso en fazla ne olmalıdır? Bir arkadaş sensör zarar görüyor sonra ölü pixel çıkıyor demiş de korktum :(( Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim..

Alıntıları Göster
    30sn pozluyorsanız iso 100de kullanın.

Belki lcdde ölü piksel vardır. ev arkadaşımın iphoneunda açılırken bir ölü piksel vardı hemen o elmanın yanında. aradan 3-4 gün geçti bir de baktım gitmiş. üstelik yaptığı hiç bir işlemde yoktu. öyle yada böyle ölü pikseller de kendiliğinden yok olabiliyor. bir arkadaiımın d80inde de vardı. ama bu sefer sensöründe ona da baktık ki sonradan yoktu artık.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.