Şimdi Ara

Ölü Piksel (Dead Pixel) ve Bulutlanma (Clouding) testleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
48
Favori
98.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ender123

Arkadaşlar ,

Bulutlanma kontrolü yapınca en büyük sıkıntı bunun fotoğrafının çekilmesidir. Hepimizin evinde DSLR (profesyonel) fotoğraf makinası yok. Ya orta karar mini fotoğraf makinası veya cep telefonu var. Tamamen karaltılmış bir ortamda yorum yapılabilecek kadar net görüntü veren fotoğraf çekmek zordur. Fotoğraf makinasından çekim ayarını 1/5 sn gibi uzun ayarlara getirmeniz gerekebilir. Böyle yapınca da ekranda nokta nokta şeklinde görülen parazitlenme (noise) artabilir. Eğer hızlı çekim yaparsanız yetersiz ışık geleceği için simsiyah bir fotoğraf elde edersiniz.

Üzerinde düşünülmesi gereken ikinci bir nokta ise , sizin tvnin fotoğrafını herkes kendi monitöründe izliyor. Herkesin farklı görüntü ayarı var. Bu durumda sizin fotoğraftaki görüntünün ne kadar bulutlanma içerdiğini sağlıklı şekilde kıyaslayamayız. Yediğiniz bir yemeğin tadını başka birine anlatmak gibi durum oluşuyor. Birinin monitöründe çok az belli olabilir , diğerinin monitöründe korkunç seviyede görünebilir.

En güvenilir şey sizin kendi gözünüzle gördüklerinizdir. Özellikle uydu alıcıdan kanal değiştirirken ve filmlerin sonundaki yazılarda, gece çekim filmlerdeki sahnelerde çok sinir boyucu şekilde ise o zaman servis çağırıp değişim talep edin. Eğer değişim onaylanırsa yeni gelecek olan tvde de bulutlanma veya ölü piksel sorunu yine olabilir , sizin tvnize göre daha iyi ve daha sorunsuz çıkabileceği gibi daha da kötü olabilir veya bulutlanma sorunu olmaz ama bu sefer de ölü piksel çıkabilir , bu ihtimalleri unutmayın.

Aşağıya bulutlanma ve flashlight sorunu olan tvlerin fotoları üzerinde dikkat edilecek yerleri işaretledim. Teknolojiye biz yön vermediğimiz için teknik adlandırmayı da yapamıyoruz. Flashligt/torchlight ingilizcede el feneri demektir. El fenerinin ışığı V harfi şeklinde ileriye doğru açılarak yayıldığı için bu ad verilmiş. Adını biz koymuş olsak herhalde "otomobil farı" gibi derdik.

Kırmızı ile işaretlenmiş yerlede flashligh , yeşil ile işaretlenmiş yerlerde bulutlanma sorunu var. Bazı durumlarda flashlight ve clouding iç içe geçebilir. 4. fotoğrafın sağ alt köşesinde bu durumu görebilirsiniz. 1 nolu fotoğraftaki tvde ağır derecede bulutlanma sorunu ve kötü derecede flashlight sorunu var.

Daha dikkatli bakalabilmesi için fotoğrafların orjinal halini ve sonradan işaretlendiğim halini mesaja birlikte ekliyorum.

Ölü Piksel (Dead Pixel) ve Bulutlanma (Clouding) testleri

arkadaslar bende sony 55hx920 var ama arkadasin indirdigi jpeg resimleri acmiyor neden olabilir??

• quote:

Arkadaşlar ,

Aşağıda farklı tv modellerine ait bulutlanma fotoğrafları var. Bunların bazıları düşük bazıları ise yüksek seviyede.

Bu arada hatırlatmakta fayda var , fotoğraflardaki markalara takılmayın veya markalar üzerinden " şu markada daha çok bulutlanma oluyor gibi sonuca gitmeyin. Her marka ve modelde bulutlanma olabilir. Her marka ve modelde ne seviyede olup olmayacağı ve sizin aldığınız tvde yüksek seviyede - rahatsız edecek şekilde olup olmayacağı baştan bilinemez. Tek tek tv üzerinden konuşmak gerekir. Bazı modellerde çok fazla olduğuna dair çok sayıda kullanıcı yorumu varsa o zaman riske girmemek için o modelden uzak durmak gerekir.

Ölü pikselin yakından görünüşü :

Klasik Lcd tvdeki bulutlanma. Dikkat ederseniz kenar led aydınlatmalı lcd tvlere göre (egde-led) daha az rahatsız edici durumda

Arka aydınlatma seviyesi ile bulutlanmanın belirgin hale gelmesi :

/>

Çeşitli marka ve model tvlerdeki bulutlanmalar

Ustad;
    Benimde beyazlama sorunum var.Cihaz 2010 aralık da alındı ama toplam kullanımı 1000 saati geçmez.Güngeçtikçe bulutlar arttı.Korkarım sonunda yağmur yağacak
    Servis geldi bişey göremedi.Kendi çektiğim fotoğrafları verdim.Merkeze iletelim dedi.Sonra red cevabı geldi.Şikayet sistesine yazdım.Çağrı merkezinden aradılar.Tekrar servisle görüştürdüler.Servis sorun yok yazılı rapor isterseniz 35 tl servis ücretini alırız dedi.Tüketici mahkemesine gideceğim.Fotoğrafları yüklüyorum
    Fikrini almak isterim
    Kolay gelsin

• @akcam07

Bırakın servisi, hiçbir şekilde bulutlanma sorununu bilmeyen birinin bile sizin tvde " bir hata görünmüyor " diyebilmesi için kör olması gerekir.
    Ama işte Samsung Türkiye ve servisleri sözkonusu olunca tv de bir problem yok.
    O, merkezden red cevabı veren kendini bilmezi de ayrıca kutlamak lazım.
    Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda çözüme ulaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 6 Nisan 2012; 21:42:30 >
  • bu ne yahu tonla para ver izlediğin görüntüye bak, uğraştığın da cabası.

tabi çamura yatarlar zira neredeyse tüm modelleri sorunlu. değiştirmeye kalksalar altından kalkamayacaklar. sanırım oled tvler yaygınlaşana kadar ledlerden uzak durmak en iyisi. bu görüntüleri gördükçe plazmacı olduğuma şükrediyorum.
    şu tvye değişim vermeyen üretici firmaya ve servise söyleyecek tek şey varsa o da 'yatacak yerleri olmadığı'dır.
  • arkadaşlar tvnin kurulum esnasında 1 ölü piksel olsa bile değişim yapılıyor değil mi... ya da diyelim ki 6 ay sonra ölü piksel oluştu ekranda yine değişim oluyor mu... bunun için en az kaç ölü piksel lazım...
  • Ben de 46" samsung led tv aldım ve 2 gün önce kuruldu. Ölü piksel kontrolü yaptığımda arka plan kırmızı ve maviyken görünün 2 farklı yerde ölü piksel çıktı. Bunlarda biri kırımızı arkaplanda, diğeri de sadece mavi arka planda siyah olarak görünüyor.
    Siyah, beyaz ve sarı ve diğer arkaplan renklerinde bu ölü pikseller görünmüyor. Bunun nedeni ne olabilir? Bir de n konuda değişim talep edebilr miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rain_man -- 8 Nisan 2012; 13:56:30 >
  • Bulutlanma yüzünden carrefourdan 2 tane led tv değiştirdim.. (Samsung ve LG) Sonunda Panasonic IPS led panel aldım hiç bulutlanma yok..
    Televizyondan gayet memnunum.. Renkler çok doğal ve karanlık sahneler de siyahlar çok iyi gerçekten.. Digitürk receiver'la sd yayınlarda iyi sayılır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

@akcam07

Bırakın servisi, hiçbir şekilde bulutlanma sorununu bilmeyen birinin bile sizin tvde " bir hata görünmüyor " diyebilmesi için kör olması gerekir.
    Ama işte Samsung Türkiye ve servisleri sözkonusu olunca tv de bir problem yok.
    O, merkezden red cevabı veren kendini bilmezi de ayrıca kutlamak lazım.
    Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda çözüme ulaşır.

Teşekkur ederim ustad
    Bugün en son samsung.com.tr ye fotoğraflarla birlikte yazdım
    Avukata da belgeleri verdim.Cevap gelmezse P.tesi davayı açıyoruz.
    Başka bir forumda arkadaş samsunga ve sanayi bakanlığı tüketici köşesine yazmış dava süreci başlamadan arayıp değiştirelim demişler bir de ben aynı yolu deniycem ama soğudum artık bu panelden
    4200 TL vermiştim o zaman şimdi değiştirmek değil iade edip paramı almak istiyorum
    sorunsuz bir tv istiyorum.

• Arkdaşlar Bir sorum olacak phılıps 7606k 55'' aldım bir tvda bir kısmı (10-12 piksel gibi) yanyana siyah olduğunda beyaz beyaz olduğunda siyah görünmeye başladı ters renkler .. Tv yi açtım kapadım iki kere düzeldi su an normal düzgün gösteriyor bunun bir açıklaması varmı pikseller ölüp canlanırmı aynı arıza bir daha olabilirmi endişesi var.. Lütfen bir bilen yardım etsin uykularım kacıyor tv bozulacak diye daha yeni aldımda :)
  • quote:

Arkadaşlar ,

Bulutlanma kontrolü yapınca en büyük sıkıntı bunun fotoğrafının çekilmesidir. Hepimizin evinde DSLR (profesyonel) fotoğraf makinası yok. Ya orta karar mini fotoğraf makinası veya cep telefonu var. Tamamen karaltılmış bir ortamda yorum yapılabilecek kadar net görüntü veren fotoğraf çekmek zordur. Fotoğraf makinasından çekim ayarını 1/5 sn gibi uzun ayarlara getirmeniz gerekebilir. Böyle yapınca da ekranda nokta nokta şeklinde görülen parazitlenme (noise) artabilir. Eğer hızlı çekim yaparsanız yetersiz ışık geleceği için simsiyah bir fotoğraf elde edersiniz.

Üzerinde düşünülmesi gereken ikinci bir nokta ise , sizin tvnin fotoğrafını herkes kendi monitöründe izliyor. Herkesin farklı görüntü ayarı var. Bu durumda sizin fotoğraftaki görüntünün ne kadar bulutlanma içerdiğini sağlıklı şekilde kıyaslayamayız. Yediğiniz bir yemeğin tadını başka birine anlatmak gibi durum oluşuyor. Birinin monitöründe çok az belli olabilir , diğerinin monitöründe korkunç seviyede görünebilir.

En güvenilir şey sizin kendi gözünüzle gördüklerinizdir. Özellikle uydu alıcıdan kanal değiştirirken ve filmlerin sonundaki yazılarda, gece çekim filmlerdeki sahnelerde çok sinir boyucu şekilde ise o zaman servis çağırıp değişim talep edin. Eğer değişim onaylanırsa yeni gelecek olan tvde de bulutlanma veya ölü piksel sorunu yine olabilir , sizin tvnize göre daha iyi ve daha sorunsuz çıkabileceği gibi daha da kötü olabilir veya bulutlanma sorunu olmaz ama bu sefer de ölü piksel çıkabilir , bu ihtimalleri unutmayın.

Aşağıya bulutlanma ve flashlight sorunu olan tvlerin fotoları üzerinde dikkat edilecek yerleri işaretledim. Teknolojiye biz yön vermediğimiz için teknik adlandırmayı da yapamıyoruz. Flashligt/torchlight ingilizcede el feneri demektir. El fenerinin ışığı V harfi şeklinde ileriye doğru açılarak yayıldığı için bu ad verilmiş. Adını biz koymuş olsak herhalde "otomobil farı" gibi derdik.

Kırmızı ile işaretlenmiş yerlede flashligh , yeşil ile işaretlenmiş yerlerde bulutlanma sorunu var. Bazı durumlarda flashlight ve clouding iç içe geçebilir. 4. fotoğrafın sağ alt köşesinde bu durumu görebilirsiniz. 1 nolu fotoğraftaki tvde ağır derecede bulutlanma sorunu ve kötü derecede flashlight sorunu var.

Daha dikkatli bakalabilmesi için fotoğrafların orjinal halini ve sonradan işaretlendiğim halini mesaja birlikte ekliyorum.

teşekkürler ender123 . aydınlatıcı bir anlatım olmuş.

• Yaklaşık 4 ay önce Samsung 46ES6140 Led aldım, ölü piksel yada bulutlanma şikayetim yoktu. Zamanla bulutlanma arttı yada ben ayarları değiştirince bana öyle geldi son olarak 2 gün önce 1 adet kırmızı renkli ölü piksel gördüm. Servisi aradım gelip bakacaklar.

4 ay geçti Teknosa'dan almıştım acaba iade isteğimi kabul ederler mi? Çünkü eski bir plazma kullanıcısı olarak plazmaya geri dönmek istiyorum
  • Yukardaki resimleri görünce ,İyiki Plazma kullanıyorum diyorum.. varya :::

İnşallah bu sorunlu Panelleri değiştirirsiniz
  • quote:

Arkadaşlar ,

Merhaba,

Sizin bu eklediğiniz resimlerin aynısı dün aldığım LC 55LM660s tv de mevcut iade talebinde bulunmama gerek var mı sizce. Normal görüntüde birşey yok kanal değişiminde veya menü değişiminde ekran siyah olduğunda dört köşede bu bulutlanma mevcur. Sizce ne yapmalıyım..

• hocam benim de seninki gibi durum vardı.

gelselerde baksalarda normal diyecekler.Onun için hiç uğraşma.

Bu samsungların çoğu modellerinde böle.

Normal kullanımda seni rahatsız edecek bir durum yoksa dediğim gibi hiç uğraşma.zamanına yazık olur.
  • benim TV LC 3.500 TL para verdim. Bu eğer arıza ise tv yi her türlü iade ederim. Bu şekilde olup ta iade eden varmıdır acaba...
  • Hemen servis çağır tutanak tutturup iade et yada değişime gitsin bu gibi sorunları kabul etmeyiniz..
  • siz bilirsiniz.ben bir ara baya uğraşmıştım ama bir sonuç alamadım.

dediğim gibi uğraşırım diyorsanız servis çağırın, firmaya ihtarname çekin ve tuketici hakem heyetine dilekçe verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-music

siz bilirsiniz.ben bir ara baya uğraşmıştım ama bir sonuç alamadım.

dediğim gibi uğraşırım diyorsanız servis çağırın, firmaya ihtarname çekin ve tuketici hakem heyetine dilekçe verin.

Hakem heyeti 1600 TL üzerindeki davalara bakmıyor. Yüksek meblağalar için Tüketici Mahkemesine gitmeniz gerekir.

Ayrıca bulutlanma denilen olay için servis bu bir problem değil arka ışığı kıstığınızda (film modunda izlediğinizde) sorun varsa o zaman problem olabilir diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnitude35

quote:

Orijinalden alıntı: the-music

siz bilirsiniz.ben bir ara baya uğraşmıştım ama bir sonuç alamadım.

Hakem heyeti 1600 TL üzerindeki davalara bakmıyor. Yüksek meblağalar için Tüketici Mahkemesine gitmeniz gerekir.

Ayrıca bulutlanma denilen olay için servis bu bir problem değil arka ışığı kıstığınızda (film modunda izlediğinizde) sorun varsa o zaman problem olabilir diyor.

Hocam film modunda izlediğiniz sorun varsa diyen hangi firma acaba ben philips 46pfl7007 de film modunda ciddi şekilde bulutlanma görüyorum. Servis kabul etmiyor.Genel Müdürlükten cevap bekliyorum.Eğer oradanda cevap olumsuz gelirse tüketici mahkemesine başvuracağım.Gittiği yere kadar gidecek.

• reserved
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.