Şimdi Ara

Ölü Piksel (Dead Pixel) ve Bulutlanma (Clouding) testleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
48
Favori
98.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diyelim ki TVde çok az ışık sızması veya bulutlanma var.Bu gün geçtikçe,kullandıkça çoğalır mı,şiddeti artar mı?
  • artar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

artar

E her Led TV'de bu sorunlar oluyorsa,yani sorunsuz hiç TV yok mu,hepsi elinde sonunda bulutlanacak mı yani ?
  • %90 EVET ama 2 ay sonra ama 2 yıl sonra bulutlanacak ışık sızması olacak v.s.
    şanslı isen %10un arasında kalabilirsin
  • quote:

%90 EVET ama 2 ay sonra ama 2 yıl sonra bulutlanacak ışık sızması olacak v.s.
    şanslı isen %10un arasında kalabilirsin

Vay arkadaş,TV'yi alalı 5 gün oldu.Plazma bir TV ile değiştirmeli miyim ?
  • Bosver gittiği yere kadar devam et.
    plazmalarda sütten cıkmış ak kaşık deiler ama ledlerin yanında cok daha az sorunsuzlar
  • büyük ihtimalle ölü pixel oluyor ama 5-6 tane olmadıgı sürece hata kabul edilmiyor (bilmem ne standarlarına göre 5 taneden az ölü pixel oldugunda satıcı firma için sorun teşkil etmiyor normal karşılanıyor gibilerden yasaları kuralları var

sony hx gibi modelli referans panellerde azda olsa bunun gibi sorunların çıkması moral bozucu insan tüplü tv.ye geçesi geliyor
    geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 18 Nisan 2013; 13:03:19 >
  • quote:

Bosver gittiği yere kadar devam et.
    plazmalarda sütten cıkmış ak kaşık deiler ama ledlerin yanında cok daha az sorunsuzlar

Önceki LCD TVyi 5 yıl kullandım halada çalışıyor.Bununda böyle olmasını isterim ama mümkün değil gibi duruyor.
  • konu güzel teşekkürler arkadaşlar
  • Bir arkadaşım Hx850 aldı,Tv'yi test edelim istedik bunun içi ölü pixel testi ve banding testi yaptık temiz çıktı.Işık sızması da yok denecek kadar az.Sonra clouding testi için arka ışığı max açtık,led aydınlatmayıda standart yaptık,kontrast yüksekte,siyah full hd bir resim indirdik bilgisayarına ortam zifiri karanlıktı.Resimi açınca simsiyah gözüktü fakat resim üzerinde fareyi oynattıkça farenin geçtiği yerler beyazlıyor bu normal mi.Birde örneğin filmlerin başlarındaki siyah açılış sahneleri simsiyah orada sorun yok,ama mesela çalışmayan bir hdmi slotunu açınca panelin genelinde siyahlık yok sanki bir lacivertlik söz konusu.Hangisi bize clouding'de doğruyu söyler?
  • evet cok onerılen sony panasonıc gıbı modellerı goruyoruz ne gıbı sorunlar cıkıyor.
  • artmaz dostum. zamanla ledler zaten bıraz daha zayıflar ve azalır. artar dıyen arkadşlar bunu testını mı yapmıslar? varsa bır testleri bızede kanıtlasınlar bızde ogrenelım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisemanman -- 9 Temmuz 2013; 10:30:24 >
  • Emre Ardahan E kullanıcısına yanıt
    bulutlanma olayını sımsıyah bır ekranda bellı olmayabılır. tvlerde karartma olayı mevcut oluyor. yanı ledlerı sonduruyor. bunu en ıyı sekılde ekranda bırsey varken gorebılırsın. ben bundan once bır kac resım eklemıstım. ancak bu sekılde kesın olarak gorebılırsın bunu. ama zaten gorunmuyor ve bellı olmuyorsa fazla da ırdeleme ıstersen. ufak bır fark edersın sonra sureklı gozune takılır.
  • wisemanman W kullanıcısına yanıt
    İlk sayfadaki paneller çok kötü onlar gibi değil,filmlerin açılış veya kapanış sahnelerinde yazıların etrafı simsiyah,sadece dediğim gibi boş bir slotta iken o filmlerdeki siyah sahnelerde olan siyahlık yok.Diğer panel sahipleride bu konu hakkında yorum yapabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wisemanman

evet cok onerılen sony panasonıc gıbı modellerı goruyoruz ne gıbı sorunlar cıkıyor.

led adı altında her panelde bu vakaların çıkma olasılığı %80 ın altında değildir. marka model önemli değil
    şansınız varsa problemi yaşamazsınız görmezden gelirsiniz yada görülmeyecek kadar küçüktür
    ama üstte arkadaşın dediği gibi simsiyah bir görüntünün içindeki beyaz bir obje komple siyah sahnenin içine ediyorsa
    hele bunu yapanda sony nin hx850 si ise Led panellerin aslında tam bir tenkoloji harikası olmadığını ifade ediyor
    içine envayi çeşit ugulama koyup bunlara teknolojinin son noktasi deyip tv pazarlamalarını firmalar bu yönde yapıyorsa biz daha çok ışık sızmaları ile karşı karşıya kalacağız!

• quote:

Orijinalden alıntı: yaseendemir

quote:

Orijinalden alıntı: intibak

quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

Uğraşmak istemeyenler için hazırlanmış renk dosyaları linkte :)

http://www.2shared.com/file/K4VUio1H/Colour.html

40d5000 kullanıcısıyım ve 2 ay olmadı tv yi alalı, %25 indirimle vatandan 1536tl ye aldım.

renk dosyasını indirdim ama hangi formata çevirirsem çevireyim TV , USB de dosyayı gördü fakat resimleri asla, dosyanın içi boş görünüyor, arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var, ne yapmalıyım.

panasonic 47et5e modelini aldım ölü pixel yok bulutlanmada yok gibi. fakat linke verilen beyaz noktanın siyah ekranda yatay olarak baştan başa gittiği bölümde ekranın yarısından itibaren beyaz noktada bozulmalar olur. acaba tv dün kuruldu acaba servis çağırsammı. aşağıda koyduüum resimde 3. 4. ve 5. nktayı kndim çizmeye çalıştım. video da yüklüyorum

Ölü Piksel (Dead Pixel) ve Bulutlanma (Clouding) testleri

link ölü, o videoyu nerden buluruz

• baştan sona kadar okudum yazılanları sanırsam bu bulutlanma sorunu genel bir şey galiba. Benimde 46D6000 samsung led tvim var bendede var bulutlanma sorunu ama pekte takmıyorum artık burayı okuduktan sonra genelde az çok herkeste var. Yakın bir zamanda test yapıp sizin verilerinizle karşılaştıracağım daha önceden indirmiştim o test klasörünü Allahtan. Dahale bulamadıysanız o dosyaları upload edebilirim yazarsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dynamic90 -- 15 Temmuz 2013; 14:55:26 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Yorumların hepsini okudum, başka bir kaç karşılaştırma derken kasmayıp 1400-1500 neyse alayım dedim. Sonra şöle bir soru takıldı aklıma, size yollanan ölü pikselli, bol bulutlanmalı aletleri döndürüyorlar mı?
    Böle bir durum varsa bu bi şuç mu? Neyse sapmadan konudan, sizlerden şunu rica edicem. Kros çek yapabilmemiz için. Eski problemli tv lerinin barcode larını bulmaları mumkunmu arkadaşların?
    Gerçi nerde bilebilirsin kodumun kodunu Fabrik.da değiştirip piyasa sürmüyolarlar. Misal ??

Genede şansımızı deneyelim, ya da böyle bir durumunun munkun olabilecigini söyleyip proplem cıkma ihimali daha düşük, hiç açılmamış bir ürüne ulaşalım hatttta bunu her aldıgımız ürün için bili sahibi gibi blöflemece.:)

Sevgiler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba;
    Bu konuyu uzun zamandır unutmuşum gezerken farkettim.Samsung için Bulutlanmadan dolayı açtığım tüketici davasını bir yıl süren dava sonunda kazandım.iade istemedim paramı ödediler üstelik itiraz bile etmeden.Bilginiz olsun.Bütün masraflarımı da geri aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcam07

Arkadaşlar merhaba;
    Bu konuyu uzun zamandır unutmuşum gezerken farkettim.Samsung için Bulutlanmadan dolayı açtığım tüketici davasını bir yıl süren dava sonunda kazandım.iade istemedim paramı ödediler üstelik itiraz bile etmeden.Bilginiz olsun.Bütün masraflarımı da geri aldım

bu çok güzel bi haber. eskisi gibi at koşturamazlar. hocam sende evraklarını emsal teşkil etmesi açısından buraya yüklersen iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.