Şimdi Ara

Ölü Piksel (Dead Pixel) ve Bulutlanma (Clouding) testleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
48
Favori
98.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kurba72

Merhaba arkadaşlar,
    Yorumların hepsini okudum, başka bir kaç karşılaştırma derken kasmayıp 1400-1500 neyse alayım dedim. Sonra şöle bir soru takıldı aklıma, size yollanan ölü pikselli, bol bulutlanmalı aletleri döndürüyorlar mı?
    Böle bir durum varsa bu bi şuç mu? Neyse sapmadan konudan, sizlerden şunu rica edicem. Kros çek yapabilmemiz için. Eski problemli tv lerinin barcode larını bulmaları mumkunmu arkadaşların?
    Gerçi nerde bilebilirsin kodumun kodunu Fabrik.da değiştirip piyasa sürmüyolarlar. Misal ??

Genede şansımızı deneyelim, ya da böyle bir durumunun munkun olabilecigini söyleyip proplem cıkma ihimali daha düşük, hiç açılmamış bir ürüne ulaşalım hatttta bunu her aldıgımız ürün için bili sahibi gibi blöflemece.:)

Sevgiler

ayıplı mali denize atacak halleri yok
    benden iade alınan sana gidebilir Türkiyede neler olmuyorda bu olmasın.. :)
    forumda bir firmanın teknik servisinde çalısan biri bunu doğrulamıştı
    bir diger çalışanda yalanladı..
    hatta bir yeni model cıkınca bir önceki modeli %30-40-50 indirimli satılan kapalı kutuların içinden cıkma olasılıgı yüksek diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 1 Eylül 2013; 23:54:16 >

• Her led tv de var bu bulutlanma olayı.. falza takılmayın önemli olan renkli gösterimde hissedilmemesi.. siyahtada çok azsa devam :)
  • amonRa kullanıcısına yanıt
    Bende Tüketici Heyetine başvurmuştum.
    Bilir kişi eve gelip bakmıştı benim televizyona.
    Bir sorun yok demişti.
    Bu sorun ledlerde oluyor.
    Bundan daha da kötüler var demişti.

Yani bilirkişi samsungdan yana oldu:))

Bende daha fazla üstüne gitmemiştim.

Size bilirkişi geldi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-music

Bende Tüketici Heyetine başvurmuştum.
    Bilir kişi eve gelip bakmıştı benim televizyona.
    Bir sorun yok demişti.
    Bu sorun ledlerde oluyor.
    Bundan daha da kötüler var demişti.

Yani bilirkişi samsungdan yana oldu:))

Bende daha fazla üstüne gitmemiştim.

Size bilirkişi geldi mi?

ben izliyorum hocam. çokta bir espirisi yok. ölü pixel yoksa gerisi traş
  • arkadaslar bende de 50pm6700 var.sorun yasamamak ıcın plazma aldım lakın bende de bulutlanma var.kımse anlamıyor ama benı cok rahatsız edıyor.algı meselesı.sıyah da degılde beyazda yesılde falan bellı oluyor.alalı da 16 ay oldu.servıs cagırmalımıyım sızce ?ekran yıkama falan yapıyorum ama cozmuyor sorunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakilacci

arkadaslar bende de 50pm6700 var.sorun yasamamak ıcın plazma aldım lakın bende de bulutlanma var.kımse anlamıyor ama benı cok rahatsız edıyor.algı meselesı.sıyah da degılde beyazda yesılde falan bellı oluyor.alalı da 16 ay oldu.servıs cagırmalımıyım sızce ?ekran yıkama falan yapıyorum ama cozmuyor sorunu.

plazmada bulutlanma olmaz
    tenkolojisi buna musait değil
    rahatsiz olduğun her neyse adı bulutlanma değildir.
    başka bir.problem olabilir
    bi iki ayarlama ile giderilirmi giderilemezmi yorum yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

Orijinalden alıntı: fakilacci

arkadaslar bende de 50pm6700 var.sorun yasamamak ıcın plazma aldım lakın bende de bulutlanma var.kımse anlamıyor ama benı cok rahatsız edıyor.algı meselesı.sıyah da degılde beyazda yesılde falan bellı oluyor.alalı da 16 ay oldu.servıs cagırmalımıyım sızce ?ekran yıkama falan yapıyorum ama cozmuyor sorunu.

plazmada bulutlanma olmaz
    tenkolojisi buna musait değil
    rahatsiz olduğun her neyse adı bulutlanma değildir.
    başka bir.problem olabilir
    bi iki ayarlama ile giderilirmi giderilemezmi yorum yok..

keşke burada olup tv yı gorseydınız de adını sız koysaydınız.resım testı yaptıgımda bı sıkıntı olmuyor.sıyah ekranda da sıkıntı yok.ama beyaz ekranda bıldıgınız bolge bolge bole kırmızı gıbı golge gıbı dıkkatlı bakınca gorulen artık bulut demeyeyım o zaman perdeler var.sagında ve solunda ekran 2 cm daha parlak.soldan 2 3 cm sonra yukardan asagı hayalı bı bulutlanma var bellı belırsız.fabrıka ayarlarına dondum,ekran yıkama yaptım orbıter de kullandım.eşim farketmıyor bıle ama ben gozumu alamıyorum bazen fifa14 oynarken ıyıce takıyorum kafayı.rodaj falan yapmadım geldıgınde de sıfırmı kullanılmıs mı teshır mı dıye ıncelemedım resım testlerı yaptım ps3 taktım hıcbır sıkıntı yoktu.laptop u 1920 1080 ayarında bagladım lakın tam da yapsam yakınlastırma da yapsam sagında solunda bu bahsettıgım 2 3 cm bosluklar kalıyordu sıyah olarak.Facebook ta falan forumlarda zemını sabıt renklı sayfalarda saatlerce takıldığımız olmustur.tv ye bı zarar mı verdık?neden tv nın kendı resım testınde goremıyorum da baska her yerde goruyorum?nasıl bı ayar ve ya uygulama ıle bundan kurtulabılrım?ya da boyle kaldımı artık?insan taktımı takıyor.

• fakilacci F kullanıcısına yanıt
    saatlerce sabit görüntüye maruz kaldıysa o görüntünün / renklerin gölgesi oluşmuş olabilir büyük ihtimalle
    örneğin kırmızı renkte uzun zaman kalmış ekran yanığı olmus
    sonra o renge farklı görüntüler gelince alttan yanık kırmızı rengi görmen gibi..
    bunu servise danış diyecem ama muhtemelen eger dediğim gibi bir durum ise kullanıcı hatası derler
    bence saatlerce sabit goruntude tutmadım de bilg.fln baglamadım oyun oynamuyorm de
    ekranı fena halde yakmışşsın anlayabildiğim kadarı ile
    ilk aldıgın haftalarda eğer dikatsiz bir biçimde ps ye konsola pc ye baglayıp uzun saatlerce tuttuysan durum vahim
    plazmalara özellikle ilk 1 ay sabit görüntü vermek son derece yanlış
    o sürece pixeller ham olduğundan her turlu riski taşımakta

edit:
    panelde sabit görüntüyü önleyici fonskiyon olmalı
    örneğin hareketsiz görüntüde panel belli bir müddet sonra (5-10dk) kendine kendine ya tamamen kapanıyor
    yada kontr. parlk.vs. bayağ düşük vaziyete geliyor
    benim kullandıgım pana 2011 modelde bu ayar varmış tesadüfen bluraydan mp3 dinlerken farkettim
    2 şarkının ortalarında ekran kendiliğinden kapanmıştı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 7 Aralık 2013; 0:00:15 >

• çakal firmalar malesef 5 ölü piksel ve üstünü garanti kapsamında sayıyormuş şu an son durum nedir ..2 ölü 1 yanıkta da değişim alanlar olmuş

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23622410.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

saatlerce sabit görüntüye maruz kaldıysa o görüntünün / renklerin gölgesi oluşmuş olabilir büyük ihtimalle
    örneğin kırmızı renkte uzun zaman kalmış ekran yanığı olmus
    sonra o renge farklı görüntüler gelince alttan yanık kırmızı rengi görmen gibi..
    bunu servise danış diyecem ama muhtemelen eger dediğim gibi bir durum ise kullanıcı hatası derler
    bence saatlerce sabit goruntude tutmadım de bilg.fln baglamadım oyun oynamuyorm de
    ekranı fena halde yakmışşsın anlayabildiğim kadarı ile
    ilk aldıgın haftalarda eğer dikatsiz bir biçimde ps ye konsola pc ye baglayıp uzun saatlerce tuttuysan durum vahim
    plazmalara özellikle ilk 1 ay sabit görüntü vermek son derece yanlış
    o sürece pixeller ham olduğundan her turlu riski taşımakta

edit:
    panelde sabit görüntüyü önleyici fonskiyon olmalı
    örneğin hareketsiz görüntüde panel belli bir müddet sonra (5-10dk) kendine kendine ya tamamen kapanıyor
    yada kontr. parlk.vs. bayağ düşük vaziyete geliyor
    benim kullandıgım pana 2011 modelde bu ayar varmış tesadüfen bluraydan mp3 dinlerken farkettim
    2 şarkının ortalarında ekran kendiliğinden kapanmıştı..

sadece pc baglıyken pc nın ekran koruyucu devreye gırerse o da gırıor.ps3 de ekran kararıyor ve ya diğer medya oynatıcılarında da ekran küçülüyor koruyucu devreye giriyor.dediğim gibi siyah ekranda bellı olmuyor.mkvod dan film ızlıyorum kımse anlamıyor.bazı sahnelerde ekranın ortasında degılde ozellıkle sol tarafında hayal meyal kırmızılıklar oluyor.1080 p fılm ızlerken beyaz zemınlı sahnelerde gozlenıyor.anlamadığım sey neden tv nın kendı resım testınde kesınlıkle bellı olmuyor?orda cam gibi.servıs gelınce o resmı acarsa burda yok derse ne dıyecegım ki?neye bi şansımızı deneyelim bakalım.

• yine diyorum tüplü tvlerin gözünü sevim ama nafile işte birde bu tvlere çok para vermeyin hepsi aynı dert :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşime aldığımız 1 Günlük 46 inç led Tv ve sanırım ölü piksel oluştu yapmam gereken iade olma şanşı veya çözüm yolları var mı?
     Ölü Piksel (Dead Pixel) ve Bulutlanma (Clouding) testleri
  • bugün led tv servis tarafından alındı yenisi veya para iadesi konusu gündemde bu devirde sıkıntısızca çözüm getiren firmayı ileride yazacağim

sizlere zorluk çıkaran firmalara emsal teşkil etmesi için izleyeceğiniz desturu anlatacağım

saygılar
  • Beyler birazdan televizyonum geliyor. Paintten dü beyaz ve düz siyah jpeg ayarladım. Bunu ekranda açtığımda ölü piksel olup olmadığo kesin olarak belli olacak mı?
    Nokta nokta şeyler görürsem ölü piksel mi oluyor bunlar?

• ender123 kullanıcısına yanıt
    peki hocam su konuda sorulan ne bakar misiniz?
  • Birşey söğliycem bendede ölü piksel var ama benimki tam siyah olduğu için siyah bir görüntüde gözükmüyor beyaz ve açık renklerde belli oluyor bu ölü piksel midir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: katycat@katycat

Birşey söğliycem bendede ölü piksel var ama benimki tam siyah olduğu için siyah bir görüntüde gözükmüyor beyaz ve açık renklerde belli oluyor bu ölü piksel midir

Ölü piksel renkli görüntülerde daha çok belli olur. Ekran üzerinde hafiften yanma sönme gibi ufaklı noktalar görüyorsan bu ölü pikseldir dostum, hemen satın aldığın yere bildirmeni öneririm.
  • arkadaşlar bu bulutlanma mı normalde siyah lacivette belli olur dediler ama bende açık renklerde çıkıyor.1,5 yıl oldu alalı servis bir şey yapar mı acep yoksa güle güle kullan mı der :)
     Ölü Piksel (Dead Pixel) ve Bulutlanma (Clouding) testleri Ölü Piksel (Dead Pixel) ve Bulutlanma (Clouding) testleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogruinsangezgin -- 13 Haziran 2014; 0:05:23 >

• aynen

• Samsung 46" TV'nin garanti süresi dolalı 4 ay oldu. Şu an televizyonumda yeşil yeşil binlerce nokta var. Sanırım bu da ölü piksel sayılıyor. Garantisi bittiğinden dolayı bana maliyeti ne kadar olur bunun? Ya da şu garanti olayı ölü pikseller için farklı mı?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.