Şimdi Ara

Ölücü kelimesi Hakaret olarak kabul edilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sahibinden.com da ve sanalpazarda ürün satmaktayım. vatandaşın biri aklı sıra alicengiz oyunu oynayıp benden fiyat düşürmeye çalıştı. o kişiye hiçbir şekilde lan bile demedim. sadece ölücülerle işim olmaz cenazeme beklerim diye msj attım. adam yok efendim benim kişilik haklarıma saldırıda bulundun. seni mahkemeye vereceğim falandı filandı derken bende suç teşkil edecek herhangi birşey gerçekleşmediğini söylemediğim için git dava et şikayet et dedim. sizce hakkımda ölücü kelimesini kullandığım için hakaret davası açılabilir mi? bunu söyleyen kişi bir özel güvenlik firması idari işler çalışanı.
    ( araştırıp kim olduğunu buldum)

• Hakaret davası, şikayete tabi bir dava olduğu için açabilir malesef. Şikayetçi olduğu takdirde hakaret davası açılır. Ancak ceza alıp almayacağınız hakime kalmış bir durum.

"TCK Madde 125: Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır." deniyor.

Burada şahıs saygınlığımı rencide edecek ifade kullandı diyecektir. Aslında çok masum sözcükler dahi kullanım şekline göre hakaret anlamı taşıyabiliyor. Ölücü kelimesini, bir malı ederinin çok altında almaya çalışan kişi anlamında kullanmışsınız. Bir anlamda "fırsatçı" gibi bir kelime denebilir. Ancak biraz argo bir tabir elbette. Ayrıca bir miktar karşıdaki kişinin kötü ve art niyetli olduğunu da ifade ediyor. Yani masum pazarlık yapan alıcı değil de, kötü niyetli düzenbaz alıcı iması düşünülebilir belki.

Ben şahsen karşı tarafın pek bir sonuç elde edebileceğini sanmıyorum. Ancak yine de iş hakimde bitiyor elbette. İnşallah sorunsuz bu işi atlatırsınız. Bundan sonra alıcılara yazdığınız mesajlara çok dikkat edin bence, arada böyle tatsız durumlar yaşanabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz ölücü derken "ölü fiyat veren insan" anlamında kullandığınız için hiç bir halt yiyemez gibime geliyor. Şikayet etse bile kendinizi bu şekilde savundugunuzda karşı taraf ne idda edebilir ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gentlement39

öyle doldum ki karşıma çıksa ağzını burnunu kıracağım. memlekette yavşak dolmuş arkadaş ya!!! bana gönderdiği mesaja bakın

Bekle bakalim kim kimi kandiriyor sen fazla kurtlar vadisi izlemissin. Olucu hakaretmi degilmi onu savcilik anlar

yolladığı bütün mailler ve site üzeri konuşmalarıda elimde, olurda savcılığa çağırırlarsa hepsinin çıktısını alırım. kim kimi tehdit ediyor gösteririm.

e devletten durmadan hakkımda dava açılmış mı diye bakıyorum. paranoya'ya bağladım.

Sakin ol hocam, hiçbir şey çıkmaz bundan.. Adamın amacı seni bu hale sokmakmış ki sokmuş zaten. Ölücü kelimesi bir deyim. İşkembeden sallamış soytarı.

• Ona patronun kim olduğunu göster

• Ya bırak dengesizin biridir böyle yapıp senden sattıgın şeyi beleş vermeni bekliyor.Dava açsada bişe yapamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 12 Aralık 2015; 14:45:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Ya bırak dengesizin biridir böyle yapıp senden sattıgı beleş vermeni bekliyor.Dava açsada bişe yapamaz.

normalde günlük hayatımda bile 3-4 kelımemden biri küfürdür(üzülerek söylüyorum)
    ama bu sosyal medyada damarıma basılmadığı sürece kimseye lan bile demem.
    adam ölücü kelimesine takmış resmen. 30 yaşını geçkin birinin böyle terbiyesizlik yapması ve iddialı konuşması biraz olsun kendimden şüphe etmeme sebep oldu

ömrü hayatımda sabıkam , karakola gidip ifade vermişliğim , ceza yemişliğim yok.

şu an da özel güvenlik kursuna devam ediyorum. başıma iş almayayım böyle dengesizler yüzünden sırf onun için çekiniyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gentlement39 G kullanıcısına yanıt
    hocam bu kadar panik olmana paronaya yapmana gerek yok dava açmaz kimse kendisine ölücü dendi diye davaydı mavaydı uğraşmaz açsa bile hiçbir şekilde ceza almassınız korkmayın
  • İnternet hukuku Türkiyede 0 hocam sizi birisi dolandırdı diyelim paranızı veya malınızı geri alma ihtimaliniz %10 şikayetçi olmaya bile gidince git işine deyip gülüyorlar fln ,

Hukukçu olarak bakışımı sorarsan bişey olmaz kişilik hakkı saldırısı yok 2-3 bişey öğrenmiş uyduruyor biz bir sürü kişilik hakkı durumu inceledik böyle saçmasını görmedim derste hocamızın görüşünüde alırım

• Kardeş ölücü nedir iyi güldüm savcı diyecek ölücü ne??
    Dava filan olmaz
    :))

• Birisi bana ölücü dese hoşuma gider

Edit: Kolay gelsin işsiz kardeş de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l053r -- 12 Aralık 2015; 1:17:57 >
  • Sen de bu yazismalari delil olarak elinde tut soyledigin gibi tehdit eden o bos laflarla surekli taciz etmeye baslamis karsidaki şahıs . Ceza verseler ne olacak rahat ol .Gerekirse sen de karşı dava açarsın elindekilerle, adam dava açmakla tehdit ediyor boyle sacmalik mi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Gentlement39

öyle doldum ki karşıma çıksa ağzını burnunu kıracağım. memlekette yavşak dolmuş arkadaş ya!!! bana gönderdiği mesaja bakın

Bekle bakalim kim kimi kandiriyor sen fazla kurtlar vadisi izlemissin. Olucu hakaretmi degilmi onu savcilik anlar

yolladığı bütün mailler ve site üzeri konuşmalarıda elimde, olurda savcılığa çağırırlarsa hepsinin çıktısını alırım. kim kimi tehdit ediyor gösteririm.

e devletten durmadan hakkımda dava açılmış mı diye bakıyorum. paranoya'ya bağladım.

Adam bir nevi amacına ulaşmış aslında. Psikolojini bozmuş.
  • Sirf milleti kiskirtarak kendisine hakaret edilmesini saglayip tazminat davasiyla para kazanma amaci tasiyanlar muhakkak vardir.

Ölücü kelimesi ölü sevici anlami tasir normalde hakarettir ama satis sitesinde daha farkli bi anlam kazandigi icin buyuk ihtimalle bisey cikmaz. Hatta hakim boyle seyler mahkemeleri mesgul etmeyin deyip kizar bile davayi acana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 12 Aralık 2015; 17:22:20 >
  • her geçen gün şu forumda efsane konular çıkıyor ölücü ha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.