Şimdi Ara

Ölüm anını yaşadım. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
4.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes hıza yakınmış ama orası otoban sonuçta 100 ile de gidemez.

Ayrıca kasis değil yama. Adam anlatmaya çalışmış ama becerememiş.

Neyse geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun allah korumuş sizi..

Fakat yazdıklarına bakınca kurallara pek uymadan yolculuk ettiğini ve birazda tedbirsiz olduğunu söylemek çokta yanlış olmaz..Otoyollarda hız sınırı 120 km'dir ve eğer sen bunu 5 km dahi geçtiysen (ki 140'tan bahsediyorsun hatta daha da fazlasından) kusurlusun,yolun boş olması 150 ile gitmene bahane değil..İkincisi emniyet kemerleriniz takılı değil ve üçüncüsü kamyonu sağından geçmeye çalışıyorsun üstelik 120-130 hatta belki 140'la giderken hızını daha da arttırıp orta şeride geçerek (yani bir nevi makas atarak) İşte o anda yola fırlayacak bir hayvan,sağ şeritten önüne çıkacak bir başka araç,geçtiğin kamyonun sağa kırıp senin şeridine dalması,bu olayda olduğu gibi kasise denk gelip kontrolünü kaybetmen vs.vs. birçok şey kazaya sebep olabilir ki olmuşta zaten..Ya yanındaki arkadaşına birşey olsaydı onun ailesine ve sevdiklerine ne diyecektin,vicdanınla nasıl başa çıkacaktın düşündün mü hiç ?? Bence bu kazadan çıkarabileceğin çok ders var yeter ki üzerinde uzun uzun düşün..

Neyse ki o kaza anını yaşamışsın ve araçtan indiğinde eminim (ve umarım) korkuyla beraber bir pişmanlıkta yaşamışsındır,bu korku ve pişmanlık bir daha sana aynı hataları yaptırmayacak inşallah..En azından emniyet kemeri takma alışkanlığı edinirsin herhalde..

Not : Yazdıklarımı bir tür tavsiye gibi gör..Amaç kıyasıya eleştirmek değil hatalarını görmeni sağlamak

• quote:

Orijinalden alıntı: qRueL

Herkes hıza yakınmış ama orası otoban sonuçta 100 ile de gidemez.

Neyse geçmiş olsun.

Otobanlarda ne zamandan beri hız limiti yok Üstelik kanunen üst sınır 120 yani bal gibi 100'le gidebilir..Ha dersen ki "otobanda 100'le gidersen yol bitmez millet arka tamponuna dayanır" o zaman geçersin orta şeride paşa paşa gidersin..Gidemiyorsan da sonuçlarına katlanırsın,katlanırım,katlanırız..

• Geçmiş olsunda emniyet kemeri takılı degilken hava yastıkları açılmaz ki.
  • Büyük geçmiş olsun.. Can'a bir zarar gelmemiş ya.. Araba önemli değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

quote:

Neyse geçmiş olsun.

Otobanlarda ne zamandan beri hız limiti yok Üstelik kanunen üst sınır 120 yani bal gibi 100'le gidebilir..Ha dersen ki "otobanda 100'le gidersen yol bitmez millet arka tamponuna dayanır" o zaman geçersin orta şeride paşa paşa gidersin..Gidemiyorsan da sonuçlarına katlanırsın,katlanırım,katlanırız..

Otoban'da "bence" genellikle 110-120 arası gidilir. Yavaşıda tehlikelidir bana göre.

Ama kaza geliyorum demez. Bu kaza 100'de de olurdu 80'de de. Çünkü herşey anlık bitmiş. Burada oturup'da vay sen niye 140'da gidiyorsun demek bence çok doğru değil.

• geçmiş olsun.
  • büyük geçmiş olsun
  • araba çarpmıştı banada bundan 10 yıl önce filan.fren izinden 13o km yazdılar çarpan araca.ama düz yolda çarpıldım anlıyacağın.valla kendi bedenimi acilde sedyede yatarken izlemek mi dersin o beyaz ışık muhabbetimi dersin.yani öyle film geçişi yok ölüm anında.acayip bir huzur mutluluk var.sana şunu söyliyim hiç bişey seni o kadar mutlu edemez.tüm herşey bitmiş yani.hiç düşüneceğin bişey yok.tasa yok.dert yok.ama şey var böyle mesela ben o beyaz ışık muhabbetini şöyle yaşadım her yer bembeyaz ama pür beyaz hiç bişey yok.iki kişi var önünde biri sağda biri solda duruyor.ama uzakta lar yani nasıl diyim bi 2o metre ilerde duruyorlar ikiside gölge gibi.yani net göremiyorsun sanki 2 gölge.konuştuklarını hissettim mesela ben sonra bana doğru döndüler biri bişey dedi zaten o an gözümü açtım her yerden hortumlar serumlar kanlar sonda monda bacak da kemikler kırılmış gerdirmişler kemikler, batmasın diye nefes şeysi felan öyle uyandım 2 gün sonra yoğun bakımda.acı yok hiç bişey yok acayip mutlusun.ama cidden o bedenini izleme mevzusu çok ilginç.kendini görüyorsun biliyorsun sensin.ama hiç bişey yok ya.yani napıyorum lanben burda filan düşündce yok.düşün kübik bir odada üst köşelerden birinde izliyorsunkendini masadasın.hemşirenin biri ayağındaki kesiği dikiyor öteki başka yeri dikiyor.velasılı kelam işin özü o dediklerin ölüm anında olmuyor be hacı.onlar ölümden önceki panik anı sanırım ben o anı yaşayamadım direk mevzuya dalmıştım.

• Hocam çok geçmiş olsun, bazı arkadaşlarda kaza anlarını anlatmışlar, onlarada geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Aşırı hızdan kaçınalım ve mümkün olduğu kadar güvenlik tedbirlerini elden bırakmayalım.
  • Oncelikle gecmis olsun. Bende buna benzer bir trafik kazasi gecirmistim. Aracta 3 kisiydik bana hic bir sey olmadi ama sofor ve arka koltukta oturan arkadas hafif yaralanmisti. Gercekten dikkatli olmaniz gerek. Bir de kazadan sonra yaklasik 1 ay falan o psikolojiyle araba kullanamazsiniz. Tekrar gecmis olsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

quote:

Neyse geçmiş olsun.

Otoban'da "bence" genellikle 110-120 arası gidilir. Yavaşıda tehlikelidir bana göre.

Ama kaza geliyorum demez. Bu kaza 100'de de olurdu 80'de de. Çünkü herşey anlık bitmiş. Burada oturup'da vay sen niye 140'da gidiyorsun demek bence çok doğru değil.

Otobanda elbette 80'le gidilmez daha doğrusu gidilir de çekilmez ve bizim ülkemizde riskli olur..Fakat 130-140'la gidip kamyonu "sağlamak" için hızı daha da arttırıp kaza yapılırsa ve emniyet kemeri de takılmamışsa eleştirmek doğaldır..Ülkemizde otobanlar zifiri karanlık ve çevre şartları asla güvenilir değil..Her an önünüze bir at yada inek fırlayabilir veya brandası olmayan bir kamyondan düşen bir cisme çarpabilirsiniz bu nedenle bizim otoyollarda allah ne verdiyse basmak biraz çılgınlık ve tam bir kumar..

• Geçmiş olsun hocam ucuz kurtulmuşsunuz araç enerjisini boşta spin atarak harcamış...gerçekten büyük şans..
  • Geçmiş olsun.
  • pişmanlık bu yüzden kötü işte.Anca ölüme 5 dakika kala aklınız başına geliyor ve sevdiklerini aileni düşünüyorsun.O zamana kadar aklın neredeydi.Umarım artık akıllanmışındır.Acalen nereye nereye yetişmeye çalışıyorsun anlamıyorum.Geçmiş olsun deyip geçemicem kusura bakma.Hatalısın çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonwhite

quote:

Orijinalden alıntı: Merc4eve

quote:

Orijinalden alıntı: bmurat07

benimde anlamadığım diğer bir nokta emniyet kemeri takılı değildi demişsin bildiğim kadarıyla emniyet kemerleri takılı olmadığı zaman hava yastıkları açılmaz ?

Doğru bir bilgi değilmiş demek ki.

Renault grubunda emniyet kemeri takılı değilse hava yastığı patlamaz.
    Sizinki anladığım kadarıyla linea. dolayısıyla patlamış...

Geçmiş olsun

Her arabada varmı bilmiyorumda, benim dobloda bunun bir ayarı var. İstersen emniyet kemeri takılı değilken patlıyor, istersen patlamıyor, Anahtarı takıp istediğin konuma getiriyosun..

Geçmiş olsun kardeşim..

• Geçmiş olsun... bende lux aracimla yazlik yolunda bir kaza geçirmiştim çok feci şekilde... Allahtan sağlam arabaydi yoksa kankamla beraber ölmüştüm.....
  • Çok geçmiş olsun.
  • büyük geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.