Şimdi Ara

Ölüm nasıl bir duygu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kalp duruyor ve her canlı ölümü tadacaktır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ölüm Nasıl Bir His?

Ölüm, hayatın kaçınılmaz sonu olmasına rağmen, nasıl bir his olduğu sorusu yüzyıllardır insanları meşgul etmiştir. Modern tıp ve bilimsel araştırmalar ölümün fizyolojik sürecini anlamamıza yardımcı olsa da, öznel deneyimi hala gizemini korumaktadır.

Ölmek üzere olan kişilerin deneyimleri büyük ölçüde değişebilir. Bazıları huzur ve dinginlik hissederken, diğerleri acı veya korku yaşayabilir. Bu farklılıklar, kültür, inançlar, kişilik ve ölümün nedenine bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Fizyolojik olarak, ölme süreci vücudun organlarının işlevlerini yavaş yavaş kaybetmesiyle karakterizedir. Solunum yavaşlar, kalp atış hızı azalır ve kan basıncında düşüş meydana gelir. Sonuçta beyne giden oksijen akışı kesilir ve bilinç kaybına yol açar.

Ölümün nasıl bir his olduğunu tam olarak bilmek imkansızdır, çünkü ölen kişiler deneyimlerini paylaşamazlar. Ancak ölümün, yaşamla ölüm arasındaki bir geçiş dönemi olduğuna inanılır. Bu geçiş sırasında, ölen kişinin ruhunun bedeninden ayrıldığı ve farklı bir varoluş düzeyine geçtiği düşünülür.

Bazı kültürlerde ölüm, ruhun bir sonraki yaşamına hazırlandığı bir arınma süreci olarak görülür. Diğer kültürlerde ise ölüm, sonun başlangıcı ve varlığın sonlanması olarak kabul edilir.

Ölüm deneyimiyle ilgili teoriler ve inançlar çok çeşitli olsa da, gerçekte nasıl bir his olduğu sorusuna tek bir cevap yoktur. Ölüm, her birey için benzersiz ve kişisel bir deneyim olmaya devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nerden bilek kardeşim
  • Ölüyosun işte çok kasmana gerek yok
  • valla hiç ölmediğim için bilmiyorum
  • Ben sevmedim birdaha denemiyecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MamiSTARK -- 6 Aralık 2019; 12:12:8 >
  • Ölürsem söylerim
  • ya böyle yaşamak olmaz olsun abi kaderede isyanım var.Ben ölmedim ama ölümden çok döndüm.Akli dengem şuanda yerinde değil bakırköy hastanesi sevkediyor mahkeme beni.Arazide neyse.
  • Deneyenlere sorsana

Üye kilit konu ban
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 11 Mart 2020; 17:31:40 >
  • Olum bir duygu değil bu birincisi. Olum anı hissiz 0 noktasıdır. Bu ikincisi. Üçüncü olarak ölmeden önceki duyguları soruyorsan her ölümün farklı hepsi google emmide mevcut.
  • bana bak karşim

Ölüm nasıl bir duygu?
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Kafaya bak LAOQHKWLOEWRLJWIFKWKFR
  • Morgan Freeman inancın hikayesi. bunu izle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhatIsThis -- 6 Aralık 2019; 13:47:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kas adam

Kafaya bak LAOQHKWLOEWRLJWIFKWKFR
  • allah günah yazmasın ama ahireti istiyorum ben.
  • Eğer bilincin açık ölürsen çok acı çekersin. O bilinç kapanana kadar tüm nöronların zonklayacak.

Ancak bilincin kapalı bir şekilde ölürsen etler titremeye başlayacak ama sen hiçbir şey hissetmeyeksin. Çünkü bilincin yoksa sen yoksun.

Bilincin yokken ölmeyi şuna benzetebilirsin:
    -Akşam yatıp sonsuza kadar uyanmamak.

İnsanlar 90-100 yaşlarına gelince acı çekerek ölümü atlatmak için ötenazi yaptırmalıdır.

Dini boyutu da var tabi ölümün. Ruhun çıkması vs... Onu da ölünce görece tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.