Şimdi Ara

Ölüm Sonrası. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
4
Favori
9.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir köy muhtarsız olmaz.bir iğne ustasız olmaz bir harf katipsiz olmaz şimdi koca kainatı bir kitap şeklinde yaratsında her satırına inci gibi güzellikler koysunda bu kitabı okumayı öğretecek bir elçi göndermesin,ve insanın içine ebedi yaşama arzusu versinde ahireti yaratmasın evet o öyle bir zattır ki cenneti yaratmak,bir bahçe kadar,bir bahçede bir çiçek kadar kolaydır ve hakeza siz kıyas edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

inanmayanları bulduğunuz yerde öldürün diyen yok.okuduğunuzu bile anlayamıyorsunuz gelip ayar vermeye kalkıyorsunuz..size zulmedenlere karşılık verebilirsiniz diye izin çıkıyor o ayette... siz de inanmayanalrı size zulmedenleri bulduğunuz yerde öldürün karşılık verin diyor... peygamber son ana kadar zulmedenlere karşılık verilmesine karşı çıkıyor hatta hz ömer kızıyor neden karşılık vermiyoruz diye o da sukunete davet ediyor.sonrasında ayet geliyor ve artık zulmedenlere karşı savaşma izni veriliyor.siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyorum ama karşı çıktığınız eleştirdiğiniz şeyi önce iyice bi anlamanız gerekmiyor mu?

Tevbe 5 i iyi oku neresinde karşılık verin diyor, düpedüz inamayanları bulduğunuz yerde öldürün diyor, birde bu ayetler Mekke ele geçirildikten sonra geliyor, üstelik sana tarihi bir hatırlatma daha yapim, savaşlar hicretten 2 yıl sonra başlıyor, yani eğer Mekke'nin Muhammed'e karşı bir tutumu olsa, öldürmek istese niye 2 yıl beklesin, güçlensinler diyemi, savaşın çıkış sebebleri, müslümanların haç yollarındaki kervanlara saldırması, buna karşılık Mekke tarafından ordu toplanıp Medine'nin üzerine gidiliyor.

anlayamadığınız şeyleri eleştirmeyin bari.

• @Kankokan;

Ayetin anlamını ve koşullarını saptırıyorsunuz. Tekrar ve bütün olarak okuyun.

@ilkerinanç;

Müdahil olduğun her konuyu mahvediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Sky

gerek bu konuda gerekse diğer konularda bilmem kaç kez belirtmek durumunda kaldım arkadaşlar dini anlamda temel bilgi edinin fıkıh öğrenin arapçaya dair temel anlamda bilginiz olsun islam tarihi hakeza !!!mealden uzak durun meal kuran değildir !!!!!!!!!!!

vb..bir çok önemli hatırlatmayı defalarca yaptım ama ne hikmetse dikkate alınmıyor ..

bakalım tövbe 5. ayet nedir içeriği neleri barındırır ve NÜZÜL SEBEBİ NEDİR

quote:

فَإِذَا انسَلَخَ الأَشْهُرُ الْحُرُمُ فَاقْتُلُواْ الْمُشْرِكِينَ حَيْثُ وَجَدتُّمُوهُمْ وَخُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُواْ لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ فَإِن تَابُواْ وَأَقَامُواْ الصَّلاَةَ وَآتَوُاْ الزَّكَاةَ فَخَلُّواْ سَبِيلَهُمْ إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ

Fe izenselehal eşhurul hurumu faktulûl muşrikîne haysu vecedtumûhum ve huzûhum vahsurûhum vak'udû lehum kulle marsad (marsadin), fe in tâbû ve ekâmûs salâte ve âtûz zekâte fe hallû sebîlehum, innallâhe gafûrun rahîm(rahîmun).

İLGİLİ AYETİN ARAPÇA METNİ VE LATİNCE MEALİ ÜSTTE ALINTILANDI

şimdi ..mavi font ile belirgin hale getirdiğim ve inanmayanların sıklıkla dile getirdiği "inanmayanları öldürün" iftirasını irdeleyelim

muşrikîne ifadesine dikkat edin ....arapçası الْمُشْرِكِينَ bu ul takısı var başında

müşrikler hedef alınmıştır o ayette !!

yani = Allaha inanıp bununla beraber Allaha ortak koşan kimseler ateistler hedef kitlesi değil..yahudi hrıstiyan vb diğer gayri müslimler değil yani aslında bu ayeti ve ilgili ibareyi "akılları sıra islam aleyhine kullanmaya çalışan zevatın" daha ayette bahsedilen zümreden haberleri bile yok aslen bu çok acı zira eleştiri geliştirdiğin alana konuya dair sıfır birikime sahipken boş beleş atıp tutan o fizikçi BİLİM İNSANI abiniz pek kıymetsiz !! en azından dini alana dair (çıkarımları) paylaşımları konusunda

yahu bu hale gülünür mü ağlanırmı bilemedim ..insaf be bilader aç araştır oku nitelikli bilgi edin ondan sonra çık konuş..

eee velevki ateist veya gayri müslimler değilde müşrikler kastediliyor olsun ne fark var neden öldürülmeleri emrediliyor

işte bu noktada NÜZÜL SEBEBİ devreye girer ..nüzül sebebi nedir bilmeyen insan önemsemeyen insan kalkar ayeti sizlere empoze edildiği şekilde anlar ve anlatır

arkadaş ..müşrikler ile saldırmazlık antlaşması yapıldı ..medinedeki münafıklar tebük seferini bahane ederek antlaşma yapılan müşrik kabileleri gaza getirmek sureti ile antlaşmanın ihlali noktasına taşımış ve kan dökülmesine mani hali ortadan kaldırmış yani yapılan antlaşmaya sadık kalan müslümanları sırtlarından vurmaları konusunda müşrikleri azdırmışlardır ..yapılan bu kalleşliğe binaen Allah 5. ayette antlaşmayı bozan ve müslümanları katle yeletenenlerin öldürülmesini emretmiş..ve akabinde bakınız aynı surede hemen 6. ayette ne ferman buyurmuştur

quote:

Eğer Allah’a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa, Allah’ın kelâmını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. Sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır. Bu, onların bilmeyen bir kavim olmaları sebebiyledir. TEVBE SURESİ 6.AYET

yapılan kara propagandaya bakın olayın aslına bakın ..mevla kalleşliklerine rağmen eğer sergiledikleri iğrenç tutumdan vazgeçerlerse bağışlıyor islama girme şartıda koşmuyor..

elinizi vicdanınıza koyunda düşünün bakalım hemen 6.ayet yahu ardı sıra neden 5. ayeti içeriğine gereği gibi vakıf olmadan alıntılıyor 6. ayeti görmüyorsunuz desem neyse

bak arkadaş Allah kuranda islamdışı olan insanlar yani inanmayanlar hakkında ne hüküm buyurmuştur

quote:

MÜMTEHİNE 8. Allah, sizinle din uğrunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara âdil davranmanızı yasaklamaz. Çünkü Allah, adaletli olanları sever.

kimelere iyilik yapmamız ve adaletli davranmamız öğütleniyor İNANMAYANLARA "gayri müslimlere"şartları yerine getirdikleri sürece tabi

din cahili ve kindarı tiplerin (velevki ödüllü fizikçi olsun yada başka bir şey) içlerindeki kini gerçeklere muhalefet ederek kusmaları sizleri sakın aldatmasın ..

yolculuğum dün bitti şehre döndüm ..yeni pc başına geçtim ..müsait olunca devam ederiz diğer idaalar konusunda

hoşca bakın zatınıza

quote:

Eğer Allah’a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa, Allah’ın kelâmını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. Sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır. Bu, onların bilmeyen bir kavim olmaları sebebiyledir. TEVBE SURESİ 6.AYET

yapılan kara propagandaya bakın olayın aslına bakın ..mevla kalleşliklerine rağmen eğer sergiledikleri iğrenç tutumdan vazgeçerlerse bağışlıyor islama girme şartıda koşmuyor..

elinizi vicdanınıza koyunda düşünün bakalım hemen 6.ayet yahu ardı sıra neden 5. ayeti içeriğine gereği gibi vakıf olmadan alıntılıyor 6. ayeti görmüyorsunuz desem neyse

Ard arda gelen ayetlerin ilki öldürün namaz klılana katar bırakmayın diyor, ardından hala inanmazlarsa artık serbest bırakın diyor, yani şimdi Amerika gelse, ben Ortadoğuyu hristiyan yapıcam deyip ortalığı kana bulasa, bir süre sonrada olmadı herkezi yapamadım bırakıyorum dese, çokmu insaflı görünür size, ölen yakınlarınız, zarar gören insanlar ne olacak ?

Öyle yada böyle savaş ayetlerinin çoğu, Mekke-Medine savaşları bittikten sonra gelmiş, müşrik kavramı direk inanmayan bizler gibilere endekslenmiştir.

• Richard Feynmann çok büyük bir adamdır. Hem de çok büyük bir adam... Tüm forumu toplasanız, Feynmann mezarından çıkar ben de dahil tüm forumu tokatlar... Bilgi manyağı yapar... Feynmann lise geometrisini kullanarak bir bebeğe bile dünyanın güneş etrafındaki yörüngesini hem ispatlar - hem anlatır - hem öğretir hem de sevdirir. Konu dışı söylenmiştir celallenmeyiniz.
  • Kankokan

Arkadas nasıl bu yonde anlam çıkarıyorsun şaşıyorum

İlki kimse ama kimse inancından dolayı öldürülmüyor

Yahu bu kadar açık sarih net ifadeyi bile anlamak istediğiniz sekilde çarpıtıyorsunuz

Yahu ortada saldirmazlik antlaşması var ve bu antlaşma müşrikler tarafından bozuluyor

Yani arkadan bıçaklama soz konusu

Antlaşmayı bozan kim müşrikler kan dökme işine koyulan kim

Yine onlar

Buna rağmen Allah onlara 2 seçenek sunuyor

Kan dökme yani savaş arzusunda olanlar için öldürülmeleri emrediliyor ki bundan daha doğal anlaşılır bir durum olamaz

Hayat hakkının korunması en temel haktir birileri antlaşmayı bozarsa sizin kanınızı dökmeye çalışırsa tatbiki kendinizi savunacaksınız

Buna rağmen Allah 2 seçenekten birini seçmeleri konusunda onlara fırsat sunuyor

İlkinde iman etmeleri ve uhrevi yöndende kurtuluş kapısı aralaniyor 6.ayette ise iman etmeme hakkida sunuluyor yeter ki antlaşmaya Sadık kalsınlar evlerine yurtlarına sağsalim ulaştırın deniyor

Daha ne yapsın mevla

Müşriklerin şahsında inanmayanlara diğer din mensuplarına bir itham hedef gösterme yada tehdid unsuru soz konusu değil

Antlaşmayı bozanlar yani antlaşma yapılan insanlar müşrik oldugu için müşrik sıfatı ile anılıyorlar

Ne yani antlaşma yahudiler ile yapılsa idi ve bozanlar onlar olsa idi ve hitab yahudiler diye başlasa idi yine ifade ettigin yonde bir çıkarımda mi bulunacaktin

Yahu bu nasıl bir muhakemedir

Evet yahudiler diye başladı tüm ateist yada agnostikler hedef tahtasında

Yahu müşrikler Allah'a inanan bununla beraber ona ortak kosan kimselerdir

Nasıl olurda belli bir zümreyi hedef alan ve sizler ile yada diğer inanış biçimleri ile zerre kadar bağlantı alaka kurulamayan bir ifadeden sahip olduğunuz anlayışı çıkarır ve Allah'a iftira eder müslümanları itham edersiniz

Kuran'da insan süresinde mevla biz insana doğru yolu gösterdik artık ister inansın ister inkar etsin buyuruyorken

Sizin temelsiz ve asılsız ithamınızın kıymeti ne kadardır ne derece kabul görür bunun değerlendirmesini vicdanınıza bırakayım

Son paragraf konusunda ise tavsiyem nezaket icabı islam tarihini kaynak eserlerden tekrar okuyun

• @Iron Sky

Konu aramızdaki atışmaya dönmesin diye artık uzatmıyorum, yanlız şunu söylemek istiyorum, kim neye inanıyorsa inansın, bir soru sorulduğunda cümleye ben şuna inanıyorum diye başlanmalı, burda inanan arkadaşların çoğu bu konudaki gibi sorulara, kitapta yazıyor bakın ölümden sonra şöyleymiş gibi cevaplar veriyor, din ve tanrı kavramı hiçbir delil olmadan sunulmuş bir iddiadır, ne tanrıyı gören vardır, nede yanına gidip dönen, o nedenle benim dinim doğru, bize söylenenler doğru, diğerleri yalan demek diğer dünya milletlerine hakarettir, belki cennet yok reenkarnasyon vardır bilemeyiz, belki kendine tapılma ihtiyacı duymayan, herşeyin başlangıcına sebeb olmuş bir enerji birikimidir tanrı, bilemeyiz, belkide quantum mekaniğinin gösterdiği gibi evrenin var olması için herhangi bir tanrıya ihtiyaç yoktur onuda bilemeyiz.
  • Dikkat ettiysen ben birilerine birşeyleri empoze etmekten çok dinim ile alakalı alanlara girildiğinde cevap yazıyorum

Sizlerin din alanına dair kuru ezbere ve zanna dayalı çıkarılmalarının islamda yeri olmadığına işaret maksadli kelam edişim yanlış anlaşılmasın

Misalen sen ibadete ihtiyac duyan tanrı ilah profilinden bahsetmişsin ki bunun islamda ve tahrife uğramamış semavi diğer dinlerde karşılığı yoktur

İbadet insan için insanı insanı Kamil derecesine yükseltme amaçlı emredilmistir

Bütün mevcudat biraraya toplansa ve isyan etse Allah'in kudret ve kuvvetinde nede mülkünde bir eksiklik meydana gelir

Aksi soz konusu olsa ve bütün mevcudat itaat etse yine zatında mülkünde kudret ve kuvvetinde artma olmaz

Sizler dinin mesajini nerede ise her alanda ya yanlış anlıyor yada anlamak istediğiniz gibi yorumluyorsunuz

Nefsin arzularına uygun tanrı profili istegi (karışmayan kural koymayın tamamen serbesti tanıyan acziyete kulluğa gönderme yapmayan bir nevi nefse musavi onun ile ortak ve hoş geçinen )semavi dinler ile barışık olma istegini perdelemekte en bastan

Allah'ın varlığından yani zatî ve subuti sıfatlarından habersiz yine onun varlığına dair delil hükmünde ilettiği mesajlar vasıtası ile bildirilen isaretlerden azade umursamaz ve görmezden gelici tahkir yüklü bilgisizlik süslü bakış nasıl bir delili kabul eder sormadan edemiyorum

Allah'ı ayan beyan sahip olduğumuz yağ parçaları olan gözler ile görmek ise maksad ikna olmaya bu lafı gelecekse eğer si dini ve onun mesajı anlamada sorun yasıyorsunuz demektir

Din teklifden oluşur , sizlerin delil kastı ile istediğiniz şey dinin en temel tası ile uyuşmazken bu arzunuza karşılık bulamadınız diye dini yok saymak yada yalanlamak son derece hayret verici

Çıkıp deseniz ki kardesim benim tasavvurumdaki ilah bana hayatıma karışmayacak uhrevi anlamda vaad olmayacak (olumlu olumsuz) kafama buyruk yasar giderim kime ne !!!!

Size bir yere kadar hak veririm de siz bu Yolu'da tutmuyor kafadan yekten dine hücum ediyor bu hücumu donanimsiz ordan burdan devşirme kulaktan dolma bilgiler ile yapıyorsunuz

Hani mevla nefsi yarattığında sual etmiş yaa

Sen kimsin ben kimim

Cevaben

Sen sensin BEN de benim demiş emmare

İste nefsin bu ham ve terbiye görmemiş ilk halı sizi çağın gereçleri ile bir yerlere goturmekte

Sizlerde vücuda gelen ilah profili arzusu da bu mevcut yapıdan yol almakta

Ne diyelim Allah cümlemizi dogruya ulaştırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 22 Nisan 2012; 18:41:43 >

• quote:

Size bir yere kadar hak veririm de siz bu Yolu'da tutmuyor kafadan yekten dine hücum ediyor bu hücumu donanimsiz ordan burdan devşirme kulaktan dolma bilgiler ile yapıyorsunuz

Karşınızdakini tanımadan onun hakkında fikir yürütmek cahilliğin en güzel örneğidir, benim hakkımda nasıl böyle bir fikre kapıldınız,

Ben Kuranı hem indirme hemde normal sırasına göre okudum, yurt dışından incili, tevratı, hatta şiir kitabı olan zeburuda getirdim okudum, Avestayı netden bulabildiğim kadarıyla okudum, Mısırın ölüler kitabını okudum, Aborjinlerin, Mayaların akla gelebilecek bütün uygarlıkların inanış sistemlerini araştırdım, kısaca senin aklına gelemiyecek kadar din ve tarih araştırması yaptım, şu ülke nufusunun inanan kesminin %90 ı bile kendi kitabını tamamen okumuşluğu yoktur, siz tek bir kaynağa saplanmış gidiyorken nasıl bir donanıma sahipsiniz onuda merak ettim.

Thomas Aquinas'ın 13. yüzyılda söylemiş olduğu bir söz vardır, " Timeo hominem unius libri " insana diyecek başka bir laf bırakmamaktadır.

• zeitgeist belgesel serisini izleyin ve gerçekleri görün.http://www.zeitgeistmovie.com/ dinin nasıl insanları yönetmek için para için kullanıldığının farkına varın.
  • quote:

Thomas Aquinas'ın 13. yüzyılda söylemiş olduğu bir söz vardır, " Timeo hominem unius libri " insana diyecek başka bir laf bırakmamaktadır.
    Bu lafi kimin icin söyledigini hakikaten merak ettim. Okuyup bulmam gerekecek.
  • Bu konu direk din tartışması olmuş normal olarak.O yüzden inanan arkadaşlarıma birkaç ayet göstereceğim onlar anlayacaktır;

BAKARA 171.O küfre sapanların durumu, bağırıp çağırma dışında bir şeyi iştmeyen varlıklara haykıranın durumuna benzer.Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler.Bu yüzden akıllarını işletemez onlar.

NEML 81. Sen körleri sapıklıklarından çevirip doğru yola getiremezsin. Ancak âyetlerimize inanıp da teslim olanlara duyurabilirsin.

RUM 53.Ve sen, körleri de sapıklıklarından aydınlığa çıkaramazsın. Sen ancak ayetlerimize iman edenlere dinletirsin de onlar müslüman oluverirler.

ZÜHRUF 40.Sen şimdi sağırlara söz mü duyuracaksın; yoksa körlere, apaçık sapıklığa dalmışlara kılavuzluk mu edeceksin?!

Yani demem o ki inanmayan biri asla inanmaz.Zaten kalbi temiz olan ve kalpten inanan biri ancak uyarılabilir.Buradaki tartışmaların hepsi sonuçsuz.Ben de eskiden insanların doğru yola gelmesi için çabalardım.Ama Allah bunu peygamberin bile yapamayacağını söylüyor,biz hiç yapamayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Bu konu direk din tartışması olmuş normal olarak.O yüzden inanan arkadaşlarıma birkaç ayet göstereceğim onlar anlayacaktır;

BAKARA 171.O küfre sapanların durumu, bağırıp çağırma dışında bir şeyi iştmeyen varlıklara haykıranın durumuna benzer.Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler.Bu yüzden akıllarını işletemez onlar.

NEML 81. Sen körleri sapıklıklarından çevirip doğru yola getiremezsin. Ancak âyetlerimize inanıp da teslim olanlara duyurabilirsin.

RUM 53.Ve sen, körleri de sapıklıklarından aydınlığa çıkaramazsın. Sen ancak ayetlerimize iman edenlere dinletirsin de onlar müslüman oluverirler.

ZÜHRUF 40.Sen şimdi sağırlara söz mü duyuracaksın; yoksa körlere, apaçık sapıklığa dalmışlara kılavuzluk mu edeceksin?!

Yani demem o ki inanmayan biri asla inanmaz.Zaten kalbi temiz olan ve kalpten inanan biri ancak uyarılabilir.Buradaki tartışmaların hepsi sonuçsuz.Ben de eskiden insanların doğru yola gelmesi için çabalardım.Ama Allah bunu peygamberin bile yapamayacağını söylüyor,biz hiç yapamayız.

inanmayanlar kalpleri temiz olmadıkları için mi inanmıyorlar? aferin devam edin bu kafayla...

• ateist diye bişey yoktur ya bir İlaha inanırsın yada kainatta olan her zerrenin İlah olduguna örnegin hava zerreleri sizle konustugumda sesinizi yanılmadan söyledigim frekansta iletiyor yada alyuvar akyuvar yaratılan herşey kusursuz işliyor ya bu zerrelerin hepsi kendi aklı ile yapıyor yada yaptırılıolar hangisi daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tizar

quote:

Bu konu direk din tartışması olmuş normal olarak.O yüzden inanan arkadaşlarıma birkaç ayet göstereceğim onlar anlayacaktır;

inanmayanlar kalpleri temiz olmadıkları için mi inanmıyorlar? aferin devam edin bu kafayla...

A’RAF 76.Kibre sapanlar şöyle konuştu: "Biz sizin inandığınızı inkar edenleriz."

HAC 3.İnsanlardan bazıları vardır, hiçbir ilme sahip olmadan Allah konusunda mücadele eder ve her inatçı -kaypak şeytanın ardısıra gider.

AHZAB 12.Münafıklarla, kalplerinde maraz olanlar şöyle diyorlardı: “Allah ve resulü bize, bir aldanıştan başka birşey vaad etmemiş.”

ŞUARA 87."Herkesin diriltileceği gün beni utandırma."

ŞUARA 88. "Bir gündür ki o, ne mal fayda verir ne oğullar."

ŞUARA 89. "Yalnız temiz bir kalple Allah’a varan kurtulur."

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tizar

quote:

A’RAF 76.Kibre sapanlar şöyle konuştu: "Biz sizin inandığınızı inkar edenleriz."

HAC 3.İnsanlardan bazıları vardır, hiçbir ilme sahip olmadan Allah konusunda mücadele eder ve her inatçı -kaypak şeytanın ardısıra gider.

AHZAB 12.Münafıklarla, kalplerinde maraz olanlar şöyle diyorlardı: “Allah ve resulü bize, bir aldanıştan başka birşey vaad etmemiş.”

ŞUARA 87."Herkesin diriltileceği gün beni utandırma."

ŞUARA 88. "Bir gündür ki o, ne mal fayda verir ne oğullar."

ŞUARA 89. "Yalnız temiz bir kalple Allah’a varan kurtulur."

paylaşmak istediğin kendi sözlerin varsa paylaş ikide bir inandığın kitaptan alıntı yapıp durma. yada boşver sen imana geldim tamam.

• quote:

quote:

Karşınızdakini tanımadan onun hakkında fikir yürütmek cahilliğin en güzel örneğidir,benim hakkımda nasıl böyle bir fikre kapıldınız ,

Ben Kuranı hem indirme hemde normal sırasına göre okudum, yurt dışından incili, tevratı, hatta şiir kitabı olan zeburuda getirdim okudum,

foruma katkınızdan

bakın dini.. "tahsil -anlama -eleştiri" noktasında başlangıç "fıkıh eğitimi" ile başlar daha açık ifade ve basit ile "ilmihal bilgisi " bu bilgi itikad amel noktasından hareketle genişler yayılır ve diğer dini alanlalara dair bilgi birikim bu temel üzerine inşaa edilir ..

din tahsili noktasında eğitim veren kurumlara ve yapılarına ve tedrisatına bakarsanız yekten direkt KURAN MEALİNİ ele alıp okutmakla işe koyulmazlarbu yanlıştır ki mealin 1400 yıllık islam tarihinde (son yüzyıl) hariç esamesi yoktur

yani izlenen yol yöntem baştan sakat ve sağlıklı değil..farz nedir vacip nedir sünnet nedir itikad alanı neleri ihtiva eder kelam arapça vb bir çok önemli alan kaçınılmaz olarak gözardı edilir ..

daha net örnekle ifade edeyim

siz arapça bilse idiniz ve nüzül sebebleri konusunda birikime "donanıma" sahip olsa idiniz tevbe 5. ayet konusunda bu kadar açıklama yapmama gerek kalmazdı

ne sahip olduğunuz yönde bir anlayışa yönelir ve kuranı asılsız yere itham ederdiniz nede ben durumu izah noktasında kelam ederdim

örnekler çoğaltılabilir ..

faraza hadis fıkhına dair "mevzu hadis" nedir desem "ahad haber" "hasen hadis" veya "sika" veya "hadis tahrici" ne anlama gelir ..cevap gelmez araştırma yapmadan

bunu itham veya suçlama kastı ile belirtmiyorum ..durumu izah ve din alanının anlaşıldığı gibi "basit ve sistemsiz bilgisiz "gelişime müsait olmadığını işaret etmektir amacım

çağımızda insan kuran mealini alıp kulaktan dolma ordan burdan öğrendiği duyduğu eksik yetersiz ve yanlış duyumlardan hareketle yola koyuluyor..

ve ben dini anladım anlamlı bulmadım yanlışladım türünden sonuçlar ile karşınıza çıkıyor..

bakınız çok önemlidir !! ortalama medrese hayatı - tahsil süreci yaklaşık en az 10 yıl sürmekte !!! dikkatinizi çekerim 10 yıl

olayın önemine ve içeriğine zerre kadar vakıf olmayan insan için bu süre ne ifade eder bilemem ama aklını kullanan ve düşünen bir insan için dini anlama öğrenme ne anlam taşıdığını kavrama noktasında bizlere bir şeyler söylemekte

geçen bahsetmiştim ..fizik bölümü mezunu bir arkadaşım var çoooookk azimli okul bitince üsküdarda bir medresede tahsile başladı 6 senenin sonunda icazet aldı..

ve ben dini anlamda bilmediğim konularda sorular sorduğumda o bile duraksıyor ve ilgili eserelere bakman lazım diyerek beni cevabımı öteliyor..

neden acaba ...?

mesele bu kadar basit değil yani aslında ..nitelik nitelik nitelik ..her alanda

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.