Şimdi Ara

Ölüm Sonrası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
4
Favori
9.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ölüm herkezin kaçınılmaz sonu velakin ölüm sonrası hala tam olarak bilimsel bir gerçeklik kavuşmadı.

İnananlar için başka bir aleme yolculuk.
    İnanmayanlar için sonsuz sessizlik.

Düşüncelerinizi merak ediyorum?

• Bilinç kapandığı an herşey biter :)
  • Yıllar önce Hiç bir şey bilmez iken nasıl şu anda yaşadığım dünyada kendimi bulduysam , kendime ve etrafıma şahit olduysam. Ahiretin gerçekliğinden , gerekliliğinden ve varlığından o kadar eminim..
  • doğmadan öncesi için nasıl hissediyordun....yoktun o zaman...öldükten sonrada aynısı olacak..yine yok olacaksın..bir kere canlandıysan ikinci bir kez canlanma ihtimalinde var mantkıen..yani dinen demiyorum...sonucta tesadüfen olumsussam bile sonusz bir sürecte tekrar baska bir canlı olarak baska bir evrende baska bir dünyada doğabiliirm... ama bunlardan bir umut ve teselli beklemekte mantıklı değil..tek gercek su anki hayatım..tadının cıkarmak lazım...bunu diyen adam alemleremi akıyor..yoo...
  • Bu kadar kompleks ve mucize bir varlığın, bir anda dünyaya gelip uzun bir süre muazzam şeylere şahit olduktan sonra, nasıl var olduğunu, etrafında olup bitenleri, kainatı ve kendisinin ve diğer varlıkların varoluş amacını sorgulamadan " yaşayıp gidiyoruz işte" kayıtsızlığında bir hayat sürüp , üstelik ölüp yok olacağına inanarak yaşaması bana korkunç bir kayıp gibi geliyor. Bütün bunlar manasız bir oyun/eğlence yada bir tür şaka mı ?
  • Milyarlarca galaksiden birinin milyarlarca gezegeninin bir tanesinin milyarda biri kadar bile olmayan birer varlığız. Kendinizi fazla önemsemeyin Bir gün gözünüzü kapatacak kapattığınızı bile anlamayacaksınız.
  • ölüm asla bir son değildir, ölüm bir değişimdir.
    şu an fiziki hayatımızı yaşıyoruz, öldükten sonra başka bir şekilde başka bir hayatımız olacak.
    Evren bizim aklımızın alamayacağı sırlarla dolu bir yerdir, içersinde bir çok boyut vardır.
    emin olduğum bir şey varsa o da bundan belki 1000 yıl sonra insan nasıl somut olayları araştırdığı gibi, somut olaylarıda araştıracak ve bilecektir.
    bundan belki 1000 yıl sonrasının bilimi somut ve soyut kavramları birlikte ele alacaktır.
    insanlık daha yeni yeni modernleşmeye başladı, belki insanoğlu 2 milyar yıl daha yaşayacak, o zamanki bilime bakış açısı ile şimdiki bilime bakış açısı elbetteki aynı olmayacaktır.
    şunu söyleyebilirim, ölünce hiç bir şey olmayacak sanan kişiler, ölümü tattıklarında insanın aslında ne kadar özel bir canlı olduğunu anlayacaklardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ölüm
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ölüm son degil baslangictir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Bu kadar kompleks ve mucize bir varlığın, bir anda dünyaya gelip uzun bir süre muazzam şeylere şahit olduktan sonra, nasıl var olduğunu, etrafında olup bitenleri, kainatı ve kendisinin ve diğer varlıkların varoluş amacını sorgulamadan " yaşayıp gidiyoruz işte" kayıtsızlığında bir hayat sürüp , üstelik ölüp yok olacağına inanarak yaşaması bana korkunç bir kayıp gibi geliyor. Bütün bunlar manasız bir oyun/eğlence yada bir tür şaka mı ?

cevap bulursan bana da söyle - kafayı bozmak üzereyim
  • Varlık bir esaret değildir ki, akıl kılıfına girsin.
  • Her canlı bir gün ölümü tadacaktır.
    Bu ayet bile Allahın varlığının ispatıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Her canlı bir gün ölümü tadacaktır.

O zaman için bile yeni bir bilgi değildi.. Ispatı nerede anlamadım..
  • Charles Manson gibiler toprak olacak yani. Din farkliligini da gectim, herkes hesap verecek.

Hayati avucunda mucevher gibi kim tutmus?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Ölümsüzlüğü bulup ayeti çürütsünler o zaman.
  • Bu düşünce beynimi kemiriyor.

Bazıları gibi emin konuşmuyorum çünkü inançları doğrultusunda yazılan yazılar.

Ben ise emin olamıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

bilinen bir gerçeği tekrar edip bunun aksini ıspat edemezsiniz demenin ne anlamı var yine anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Bu düşünce beynimi kemiriyor.

Bazıları gibi emin konuşmuyorum çünkü inançları doğrultusunda yazılan yazılar.

Ben ise emin olamıyorum.

Bu tür konuları pek düşünmenizi önermiyorum belli bir süre düşününce kafayı yiyebilirsiniz bunun yerine filmin sonunu zevkle yaşayıp beklemek.
  • quote:

quote:

quote:

dalga mı geçiyorsunuz ciddi mi yazıyorsunuz anlamıyorum bazen...

• quote:

Orijinalden alıntı: MarksmanTr

Milyarlarca galaksiden birinin milyarlarca gezegeninin bir tanesinin milyarda biri kadar bile olmayan birer varlığız. Kendinizi fazla önemsemeyin Bir gün gözünüzü kapatacak kapattığınızı bile anlamayacaksınız.

e o zaman atatürk'ü niye önemsiyorsun hala ve imzanda ön plana çıkarıyorsun forumda? sonuç olarak dün vardı bugün yok. herkes gözünü kapatacak gözüyle bakacak olursak, kaos meydana gelir. kaosun meydana gelmemesi için bir şeylere sahip çıkmak lazım. sahip çıkarken de bir anlam ifade etmeesi gerekir. karl'ı mı takip ediyorsun nedir acaba düşünceleri?

• quote:

quote:

quote:

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.